БЕБЕТА ЮНИ 26

• 12 740
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Sleeping Beauty, не си окекавяла. Честно, точно ти прочетох поста и излязох до магазина за минерална вода. Е ми магазина е на 5 мин от мен, а едва се добрах до нас с 3-те литра. Не знам пролетна умора ли е, или е някакъв вид защита на организма, за да имаме повече сили после. Вярно е много странно. Затова пък си накупих български филми, явно ще седя повече в нас вече. Тази вечер ще гледам "13-тата годеница на принца". Беше ми любимия филм на 5г.

Леле, сега видях, че ако последните замервания на бебко при ФМ са верни, вече съм в 31 седмица!  :shock Кога мина това време? А вече съм и +10 кила. Но въпреки всичко някак си ми се иска още дъъъъълго да съм бременна. Явно съм мазохистка!  Laughing

# 76
Гледам, любимата ми тема за "помощниците" сте подхванали - добре че живеем далече и няма как да се "отбиват" разни хора у нас да ни "помагат" че бих се побъркала. Много мразя някой да ми се меси във живота, пък дори и родител или (боже опази) свекър/ва.

Не се сещам дали бях писала по едно време за майка ми, която в момента в който разбра че съм бременна се закахъри че международния и паспорт изтичал 2009та и да го подновявала ли отсега, че да идва да помага  #Crazy... тя си планираше явно да дойде да седи година-две-три... знам ли, може би и докато пратим детето в колеж? Бяха и отрязани спатиите завчас, както и тези на мъжа ми, който сподели как си мислел майка му да дойдела за 2 седмици, защото била много "оправна" и "взимала нещата в свои ръце."  ooooh!  Само му казах, абе човек, ти за 15+ години не ме ли опозна, да да ти е ясно какво става с хора дето взимат моите неща в техни ръце? И така приключи въпроса, бебо ще го гледаме ние и никой друг. Аааамаха.

Инчока, 13-тата годеница - супер филмче!!  Mr. Green Много любимо. Аз тук си имам Топло и го гледам от време на време. Както и С Деца на Море ("чичо Данчоооооо!"  Joy). И няколко серии Васко да Гама.  Mr. Green Mr. Green

Леле, честито на всички минали 30тата седмица! Ама като ви слушам как изведнъж ви е дотежало... на мен все още ми е "нормално" - не съм спряла нито на фитнеса да ходя, ни на басейна, и по цял ден напред назад.. ще видим до кога.  Thinking Само дето никак, ама никак не ми се работи  Tired

# 77
  • София
Ето меее! - както вика дъщеря ми като влезе в магадина до нас.

Подсетихте ме, че трябва да говоря сериозно с майка ми за м. юни. Да ви кажа, толкова деликатно присъствие пожелавам на всеки. Нито ми се е месила за детето, нито нищо - обаче ако я нямаше сигурнио гладна и нервна щях да остана. Готвеше, пазаруваше, посрещаше, забавляваше и изпращаше гостите ми, а аз само с бебето се занимавах - кърмех, цедях, преобличах, плачех и спях (плачех, защото не знае какво ми е - а то хормоналният ми баланс се обаждал). тогава имах възможност да поспя, нищо че рядко се възползвах от това. После като си тръгна мама видях зор - всичко което тя правеше, трябваше аз да го правя. Обаче сега дори е още по-важно да е около мен - ние вече сме с 1 дете, то не може да се спасява с някой сандвич или консерва, да ходи неизмито и непреоблечено, някой да го изведе на разходка или най-малкото до магазина, защото майка му няма време да се оправи първите дни, да се наспи и т.н. пък и трябва ад имам сили и време да погледна и това първо свое дете за да не се чувства пренебрегнато.

Хубавото е, че бащата излиза в отпуска горе-долу от началото на юли и така цяло лято, та важното е дотогава да закърпим положението, че да не хабим от неговата отпуска.

Ако някой знае къде има изложени колички Кангаро, особено Круизър (че в Скай сити има разни, но не и този модел) - да свирне! Вече е време да я огледам и да й взема размера, че ако се наложи може и да се поръча по интернет или в някой магазин, но поне да знам ще влиза ли окончателно в багажника и асансьора...

# 78
Валентина, аз видях две колички на Кенгаро в Хиполенда до Метро след Люлин, но дали едната беше Круизър, не съм сигурна... но със сигурност и двете бяха триколки - помня, че показвах на мъжа ми едната, че една от мамите от форума (за теб ставаше въпрос) харесва този модел, но пак не съм сигурна, че е била Круизър. Кенгаро гледах преди доста време и в някакво малко магазинче на Пиротска. Данмо това ти свърши работа!

# 79
помощници а? аз смятам че съм дала да разберат че ще ми помагат само когато аз поискам... дано са разбрали че не одобрявам каквито и да е самоинициативи Simple Smile разбирам че са им големи мераците ама тва е..

Инче  страшно филмче си си взела. имаме наистина хубави български филми. посмей се от сърце Simple Smile

# 80
Здравейте и от мен.
По въпроса за помощниците а съм за тях. Живот и здраве след раждането майками ще си вземе 2-3 седмици отпуска и ще помага. Аз съм сигурна че ще имам нужда от помощ, не толкова за бебчо колкото за готвене, пране, чистене и т.н. Не вярвам в първите дни да имам сили да се оправям с всичко сама.
И на мен ми казаха че последните месеци трябва да се ходи на консултации през 2 седмици т.е. два пъти в месеца, ама мисля да започна от следващия месец, че а досега на всеки 2-3 седмици ходех.

# 81
Мдаааа, Sleeping Beauty, права си, че уча. Карам последен семестър магистратура, обаче още не съм учила нищо  ooooh! Имам 5 изпита и искрено се надявам да ги взема. Дано преподавателите да са по-благоразположени към бременната жена  Crazy

За консултациите, на мен малко ми си посгъстиха вече. Миналия път като си записвах час и акушерката ми каза: "Ооо, ти си вече 27 седмица. Следващият преглед ще го направим в 30-та и вече ще почваме по-честичко да те наглеждаме"  Peace

За помощта от бабите... Аз лично ще бъда доста спокойна, ако в самото начало има кой да ми помага. А и двете - и майка ми, и свекърва ми, съм сигурна, че ще ми бъдат само от полза. Не са такива хора, които да си налагат мнението и честно казано много разчитам на тях  Grinning

# 82
  • И аз не знам къде...
Здравейте, момичета!
Ако знаете на моменти как кашлям  Close! Имам чувство, че ще си изкашлям дробчетата и после гърлото ми е сякаш драно  Sad! Много е гадно!

In4oka, честит ти рожденик   bouquet! Да сте живи и здрави и той много да те слуша  Peace!

Sleeping Beauty , то аз докато ти пожелая късмет на изпитите и ти сигурно вече си ги взела, ама нищо аз да си го пожелая  Hug!

За помощниците - ами да ви кажа, дай боже всичко да е наред с мен и бебчо, аз май не искам никой в къщи. Може ако искат някой да идва за час-два, ама постоянно да ми се мота някой в краката не ща  Naughty! А и татито каза, че ще си взема отпуска. Само всичко да е наред  Praynig!

Миша, какво стана? Оправи ли се? Дано да си, ама ако не е моя съвет е да отидеш на хирург, а не на дерматолог.

# 83
Здравейте момичета! Hug
Днес имах малък проблем с интернета и за това не съм писала.
Да  ви се похваля,че днес съм много по-добре.Е ...има още какво да се желая.Рецептата на MeryLu се оказа вълшебна.Хиляди благодарности!!!
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

И на мен съня ми става все по лош.Нещо не мога да си намеря удобно място ooooh! С възглавница между краката спя и като почна да се обръщам пада страшна борба Whistling!
dary_75 желая ти бързо да оздравееш Hug.Прави си фрешове от лимони и портокали.Те на мен много м и помагат Peace

А за бебешкото легло,Ние ще вземем от IKEA в Солун.Сестра ми каза,че имало много хубави.По великденските празници ще си направим една разходка до там и ще си изберем.Е...поне така сме го запланували Wink

Sleeping Beauty и аз ще ти пожелая успех на изпитите.Ще се справиш разбира се!!!

geneva2008,аз още незнам за събота newsm78.Много ми се иска ама не гарантирам.Ще ти пиша ако мога да се разберем нещо!Ти 100% ли ще ходиш???

in4oka и аз да честитя рожденниа ден на мъжа ти.Да ти е жив и здрав и много да те слуша Laughing

# 84
  • варна
 geneva, по въпроса за зърната, и моите бяха такива и единственият начин, по който успях да кърмя беше със силиконови зърна. Те придават формата на зърното, за да може бебето да засмуче добре. Иначе беше невъзможно при мен, не ми изпъкнаха достатъчно,дори след няколко месеца кърмене. В някоя от миналите теми ги обсъждахме и бях дала линк към е-магазин.

# 85
Уф, бях се разписала за свекито, ама изтрих  Mr. Green
Нека да помагат, нямам против! Ама както каза Валентина - да готвят, да чистят, да се грижат за мен, че да мога аз да се грижа за бебето! Нооо, понеже знам, че това няма как да се получи, ние с мъжа ми ще се справим двамата! Пък да идват понякога на гости, да носят манджижки, да разхождат бебето по час и после - айдеее всеки у дома!

хехехе, на мен ми се уредиха нещата, и ще съм в софия в събота, така че айде софийски мами - на биричка и пица (салатка)  Peace (може след лекцията да се занесем някъде, и който не е бил, също да дойде!)

dari75, освен да хапваш медец да ти облекчава гърлото... Дано да отшуми скоро тази болест!

# 86
 orhid благодаря!

# 87
Запис и от мен в новата темичка Peace
Днес бях на консултация и се видяхме с бебка, миличката много се развълнува като взеха да и правят запис на тоновете и само риташе недоволно Hug иначе вече е доста пораснала, докторката каза, че е 1кг и 700 гр. на мен ми се стори доста, но всички ме усокояват че е нормално.  Heart Eyes
Вчера за моя голяма изненада си получих колетчето с поръчките от La redute  и с таткото ги гледахме цяла вечер и им се радвахме на дрешките много. Доста бързо ми пристигна поръчката за около 10 дни,а аз се бях приготвила за търпеливо чакане. Rolling Eyes
На всички болнички им пожелавам бързо оздравяване Peace
А за нощния сън въобще не желая да започвам темата, че няма спае по цяла нощ Sad не мога да си намеря въобще удобно място и като се замисля, че ще става още по-тежко и ме лови един страх ooooh!
Гледам, че сте започнали и темата за помоща за гледането на бебето, аз да ви кажа за сега мисля да не отказвам помощ, който иска да помага няма да го върна Laughing, но ако вземат да ми досаждат много веднага ще ги изпратя да си ходят, много няма да се церемоня. Но както се очертава май повече ще ми помага майка ми и не вярвам да имам проблеми с нея, тя ще изпълнява каквото и кажа Hug Flutter
приятни сънища от мен и много усмивки Hug

# 88
Здравейте Simple Smile 
и аз ще бъда юнска майка Simple Smile очакваме момиченце, което би следвало да се появи към 12-ти
ще ми е приятно да се присъединя към вас Simple Smile

# 89
shumii добре дошла при нас и моя термин е на 12.06.  Peace
Възможно ли е от болки в крака от схващане да се получат контракции,защото наистина много ме боли крака при стъпване  ooooh!,а някъде четох,че всяка болка може да предизвика контракции  newsm78.Мисля да изчакам още ден два и ако не ми се оправи крака да ида на лекар,а някой знае ли дали вреди да се мажа с "фастум" или други подобни кремчета  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт