МНОГОДЕТНИ МАМИ 34

• 16 709
  • 327
  •   1
Отговори
# 90
а той ни каза че в Германия ако се съберат 6 деца може да се направи група и да се наеме учителка. явно всичко е измислено само трябва някой управляващ да  го приложи.

Да де, ама там е законово уредено, а тука - не. Докато се напише проекта и (дай боже) одобри, родителите ще намерят друга алтернатива...

а и софия е доста голяма та едва ли ще е удобно за всички квартали. но пък точно срещу нас откриха клуб за деца с увреждания. родителите са кандидатствали сами, като идеята е да има персонал който да им гледа децата докато работят.

Е, няма как да е удобно за всички, а в центъра цените са космически - за тая цел трябва доста пространство. Това за което пишеш е нещо като частна детска градина за деца със специални нужди, а доколкото разбирам тук става въпрос за почасово гледане и занимания с деца. Мисля, че за целодневно гледане и обучение няма да ни стигнат силите.
Дидке, супер е банера и Пепито е гордост за майка си!

Пешеходке що така Дивнето,миналия път чудесно си игра в клубчето,не ми направи впечатление да не се е социализирало Thinking

А, видя ли че не играеше с никой и час по час ме проверяваше ...

Червена Касандричке, що не ги сложиш в подписа? И къде е четвъртия мъж на сърцето ти?
Ценна, между Центъра по хигиена и Кюстенджа, нали? Ама къде там? Дават ли първо да погледаме? И колко пари искат?
Габи, все забравям да те питам даде ли, даде Гого на българска земя? Той ли беше с момата с тортите, като бяха тука?

# 91
ЧРД на Ивета на Мирослава и Тодор на Нина!
Да растат здрави, весели, послушни и добри деца за радост на всички наоколо си.

При нас нищо ново. Неизяденият навреме пубер не иска да учи - все бил готов, ама 30 мин. преди да тръгне на училище започва да се тръшка, че имало нещо си дето не го е разбрал и сега какво ще стане и т.н. все в този дух. Полудявам вече!!!

А, да и не съм родила още, независимо какво си мислите.  Mr. Green  Между другото, терминът ми е днес, ама малкият звяр вътре не мисли така. Вчера цял ден бях в движение. Първо минах през всички любими домакински задължения: чистене, пране, простиране, готвене, пазаруване - е, с помощта на домочадието, но не и без моето дейно участие. После ходихме на полянка да ритаме топка, че аз като лоша майка не давам да се играе футбол в стаята  Twisted Evil
И след всички тези усилия - резултат 0. Ни контракции, ни дявол. Вече взех да се притеснявам, защото имам направление за хоспитализация с дата 4 март, което изтича следващия петък. Ако не съм родила дотогава, не знам какво да правя - ново няма да ми издадат, а с това няма да ме приемат. Намирисва ми на Параграф 22. Мразя я новата здравна система!
Айде стига оплаквания.

Болничките и контузените бързо да се оправят.
Лек ден на всички.

# 92

Леко раждане ти пожелавам от HeartЧетвърто детенце ли ще ти е?

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 17:15 от elito-3

# 93
  • През девет земи в десета
Здравейте мами!

Пешеходке,ама то не,че моята Цвети си игра,мисля,че в момента им е по-приятно да се занимават сами с играчките,не да си ги споделят с някой друг,важното е да стои при децата и да не бяга от тях Peace

Феичке,не може ли след като ти е минал термина да ти сложат една система окситоцин и да предизвикат контаракциите,то и преносването не е много хубаво за бебо,разходи се понеделнишки направо към родилното да видиш какво ще кажат докторите!Стискам палци за  леко и безпроблемно раждане,а на финала здраво бебче Hug

Касандра,а малкия ти е одрал кожата май Wink

Махам се Цвети се събуди и плаче,няма спокойствие Crossing Arms

# 94
Милички Мами,
да се появя и аз отново! Не знам, дали не ме забравихте, пък и доста от новите мами аз не ги знам!
Много тъгувам, че не мога да чета и пиша, но за съжаление само на работата съм на компа, а като се върна, покрай всички дечковци не ми остава време (или може би нерви newsm78)! В работата все още пазя поведение и не ми е удобно да си пусна форумите, но се надявам един ден и това да стане.
Но не мислете, че не съм духом с вас!!! Липсвате ми!!! Там около мене са разни моми - направо глезени тинейджърки  Hug или поостаряли моми  Embarassed, та ми липсва здравословното общуване с вас Joy
При мен нещата са добре - пуснала съм си 3 дни отпуск и в сряда, четвъртък и петък ще съм на линия и се надявам да понаваксам с четенето!
Иначе нещата са ОК!
Малко (пък и не малко) съм разочарована от 1 АЕГ, защото синът ми имаше доста големи проблеми с ученето. Единственото ми успокоение е, че все пак това са най-добрите училища. Не ми се мисли в другите какво е.
Каката е супер в училището - 17. Мисля, че го избрах много сполучливо (Мама Цоцолана да е спокойна), пък и учителката избрах.
Малкият - в Двореца на децата - много съм доволна!
Само таткото не знам виртуално къде е - все се носи някъде...

# 95
Милички Мами,
да се появя и аз отново! Не знам, дали не ме забравихте,

Ти коя беше newsm78?
За наказание - сряда, четвъртък и петък по един дълъг и напоителен, подробен и изчерпателен пост! Може и по два!
Теди, радвам се че си добре, свежа и борбена! Не му се коси на баткото, детето ти е умно и добро - ще влезе в релси.
Пиги, стига бе, с тоя окситоцин - по гадно нещо няма на света!
Феичке, когато тогава - не му се притеснявай, нали дочака 22 - ри! Не може ли да постъпиш с направлението и там да почакаш още малко? Само да те подсетя - един ... (онуй дето не го правим, нали се сещаш) помага, вервай ми!
Елито, недей копира целия пост, особено с картинките, щото много място заема... А, Цоцоланка и тя душа носи - се прави чудесни теми, ама нека я щадим доколкото е възможно... С най добро чувство го казвам - ще свикнеш Peace.

# 96
Без да искам Embarassed

# 97
Тишина, тишина......Бяла тишина....Все песни за тишината.....В момента е тихо у нас...Тихо...но от деца...защото спят....А не искаха да си лягат + това се оправдаваха с новото време...Но не бяха подушили възглавниците, когато нече спяха дълбоко........Само двете свекърви работят неуморно - Пенка и Минка...Мъж се е излегнал блажено,а аз...хвърлям последно око на форума преди да гушна....възглавницата......

Въй мале, пропуснала именни дни на деца на скъпи за мен мами....Мами...знаете ме.....много ви обичам.....Но..нещо не отварям първата старница в последно време често.....Поздрави на патерица!

Сем. Очакващи.....Понякога Очакването е по-блажено от самото действие...Използвайте максимално пълноценно времето..че после като се качи на кораб......Ох...едно време братовчедка ми се чудеше защо и говоря,че не ми е хубаво в Добрич без Лъчо(по време на първите ми две деца) - нали съм била при мама, която много помага, мъж праща парички, а аз...само по разходки и .....пълна свободна програма. Сега обаче...мъж на братовчедка ми(който се оказа мой съученик от основното училище и съсед по чин) е някакъв по корабите - помощник-капитан ли бе или нещо такова...и по 8 месеца някъде го няма......И сега не ми се чуди защо съм тъгувала по Лъчо.......Но....живот...Трябва да се живее......  bouquet

КТВ - за средното дете...Имаше един период подобен при Рая...Ами...май от липса на внимание понякога се получава......Защото голямото..защото е голямо...Малкото ...защото е малко...а то средното.. - ни малко ,ни голямо...Мамите с 4 дечица да кажат при тях как е с номер 2 и номер 3....  bouquet

Свате, харесва ми това за бабето ти...Само така....Злото е тепърва.....И моля, моля......обявявам ти дуел.....Да видим ние..кой е дърт и белокос......А да си сравним ЕГН-тата...А? А да си сравним косите.....А? Сещам се имаше един дядо на село.......С бяла като сняг коса.....И все ми викаше -черно......А аз му отвръщах,че не съм черна,и той - А да си сравним косите и да видим кой бял, кой черен.......
И Свате, не завиждай за личните срещи...... И се пази...Никакво тежко.....Не мота се излагам с болна Сватя....Heart Eyes

Пиги...Пиги..нищо ново, нищо ново..и току виж......сте стигнали без нищо ново до Малко Търново.....И как си ги упоила децата,че не правят бели...и не се оплакваш от тях...Сподели...ще платя кеш......Благодаря за снимките. Платила си членския внос,а на моята сметка.. - нищо не преведе ,нали? Скрънза! Теб те глобявам винаги с кеф ,с еклери естествено!Обаче ника ти и фигурата ти.......Магаре и космос - боб да ядат!:hug:

Джулке......не си почерпала по скайпа за отличници......Не ми разправяш на мен такива хублави новини, нали? Чакам да похвалиш и Яни,че е свалил гърнето от главата си и го ползва по предназначение.....Ама ти по габровски, нали? Като вземете парите от делото, като ви ги върнат де..тогава ще черпиш за всимчко - и за отличници, и за делото, и за Яви...А..не съм  съгласна така..За всяко нещо - поотделно! Heart Eyes

Шапке, какви са тези трели за слънце в 6 часа в очите......Влияе ти явно пролетта добре.....  bouquet

Оооооооооо, Ани.........Четох те и не вярвах на очите си...Викам си.. - не съм си сложила очилата...Пък те ..били на носа ми! Какво се оплакваш от тез хубавите деца, а? А за ателието....Виж..аз съм добричка...Ще ти дам мазата ни...да я ползваш, пък ти няма да я ползваш, ще я освежиш и ще ти взимам парите без отказ.....Пък като видя,че ще си плащаш наема редовно.. - ще го увелича.......Ани, съжалявам много за ателието! И дано е временно това с Павел! За Кофия - или четвъртък - Лъчо иска тогава, а аз искам в петък - за да останем с преспиване...Да видим....Емам 4 дни да му мънкам на главата за да стане по моето...Но ще съм супер щастлива да се запозная с теб! Hug

Наде, добре,че с детето всичко е ОК! Как са близнаците, а каката? Как се чувства каката с 3-ма братя около себе си? Сигурно като принцеса?  bouquet

Елито....вярно имате подобна болест? ShockedНе е ли опасно..направо настръхнах.....Лечение има ли? Ще отшуми ли? Разкажи повече за странните работи в семейството си.....  bouquet

СкъпоЦенна...чакам си юни месец почерпка на място, т.е. тук в Благоевград......Предполагам,че тогава ще се моторизираш...Да разходиш новото возило..не за друго..и ей така, измеждудругото..- да се видим......Ннеотразима си след фризьор.......А и вие, със Сватята..тайни срещи си уреждате...Ще ги видим ние тези..Пък уж заради децата...Ще ги проучим ние работите.... Hug

Феичке, а със съвета на Сватята - пробвахте ли? При мен защото...и това не помогна.......Аз..за срам мой...и трите пъти..съм си имала мерака Embarassed....(горкия ми мъж!) и дори за последно го правихме часове преди да ме приемат в блоницта...Но не защото мерака е помогнал, а за да ме сложат на системи...Желая ти ако преносиш..да е възможно по-малко...Че косата ми побелява и пак почернява  като се сетя за последното си преносване. Факт е,че и трите си деца - преносих. Не знам какво е да раждаш на термин.......И ми се струва фантастика това - раждането на термин. Ох..дано сега, в някое АГ.......да ти остава съвсем малко до гушването на малката Фея. Залагам,че до броени дни ще родиш......До една седмица(дори и това е много!), до петък мисля,че ще си се обебила...... Hug

Мамата....с Миличките мами.........Коя беше ти? Ако не си се представила..моля...кажете си коя сте и рожденните дни за да ви включим на първа страница......Извинете......Но сте само Теди.....Като пропишете повече и дадете поне един напоителен пост(както добре са го казали преди мен...)- тогава ще станете Супер......  bouquet

Анаис......хубаво е при нас.....Дааааааааааа.....хубаво е......Дано те заразим.....Аз щото близнаци искам...и пиша отвреме на време и в подфорума за близнаци...Но още не съм прихванала......Дано пък ти...прихванеш поне трето....Ама май това не става само с четене, трябва и нещо друго...  bouquet

Денико....тази седмица, да се видим.....Или заповядай ти в Струмско...На много лесно място съм! Обаждаш се и ти казвам как да дойдеш!Чакам те!  bouquet

Дидке..ще те глобя...Не само заради членския внос.....А и заради тези 2-3 излечения...Я с Габи..в ъгъла да се срамувате.........Пишете, хора, пишете...обичам да чета.......

Ама то рибата се вмирисва от главата...Де е Председателката newsm66 newsm66...липсва ми....Даваха репортаж за пешерата Утроба...И познайте кой бе на топа на устата.......Сгрейте ни с присъствието си, моля! Hug

За всички останали - рожденници, именници и пр. празнуващи годишнини - честито! Здраве и много любов!

След тежката неделя, утре е пак понеделник......Много сили и много успехи през новата седмица! Спорна и здрава и ...на бебе да е!

# 98
Хайде един малък подарък от мен.......Ако ви харесат.. - ще ги пусна всички!

2. Има две болки. Всички страдаме от една от тях - болката на дисциплината или болката на съжалението. Разликата обаче е в това,че дисциплината тежи грамове, a съжалението - тонове.
3. Дисциплинирането в една област винаги води до дисциплиниране в друга.
108. Обикновено човек се променя поради една от следните две причини: вдъхновение или отчаяние.
137. Не можеш да успееш сам. Трудно ще намериш богат отшелник.
71. Времето е най-ценното ни притежание. И все пак, ние имаме склонност да го прахосваме, да го убиваме и да го прекарваме, вместо да го инвестираме.
72. Ние повече не можем да си позволим да прекарваме по-голямата част от времето си за маловажни неща и същевременно да прекарваме малко време за важните неща.
41. Образованието от училище или университет ще уреди живота ти. Самообразованието, обаче, ще ти даде успех и богатство.
75. Времето е по-ценно от парите. Можеш да спечелиш повече пари, но не можеш да спечелиш повече време.
76. Никога не започвай деня си, преди да си го завършил на лист.
91. Най-лошите дни на тези, които правят нещо, са по-добри от най-добрите дни на тези, които не правят нищо.
98. Решителността казва: “Аз ще…”. Човек казва: “Аз ще изкача тази планина. Казаха ми, че е много висока, много далече, много стръмна, много камениста и много опасна. Но това е моята планина. Аз ще я изкача. Скоро ще ме видите да ви махам от върха или паднал някъде и умрял, докато съм се опитвал.”
Умения/Основи
99. Успехът не е магия или мистерия. Успехът е естествено следствие от постоянното прилагане на основни принципи.
101. Не искай да е лесно, искай да си по-добре. Не искай по-малко проблеми, искай повече умения. Не искай по-малко предизвикателства, искай повече мъдрост.
105. Нашата философия за бизнеса определя курса на нашия живот. Ако искаш да промениш посоката, необходимо е да промениш философията си, а не обстоятелствата.
106. Преди казвах: “Надявам се нещата да се променят.” После научих, че единственият начин да се променят нещата за мен, е когато аз се променя.
118. Нека вижданията на другите те образоват и информират, но нека решенията да бъдат плод на твоите лични заключения.
141. Моето предложение е да се отделите от 90-те процента, които нищо не правят и да се присъедините към 10-те процента, които правят нещо.
111. Смирението е сила, плахостта е болест.

# 99
Ох, пак съм наказана в ъгъла да се срамувам! Ама немой така! Аз си пиша... когато има какво. А като няма - какво да пиша. Мъжът слуша, децата не ме ядосват, карам я кротко-кротко... какво само да пълня страници. Отвреме навреме изпуша, ама то са все дребни ядове. Ей го Камен, онзи ден за трети път тази седмица си забравя ключа. Направо не знам какво да мисля: на Европейско кенгуру се класира на второ място, ама да запомни, че трябва да си взема ключа, като излиза, не му стига акълът. Умен ли е, глупав ли е, не знам... Да го взема някоя по-оправна девойка, че да си го отглежда, иначе ще се затрие...

Феичке, не го мисли преносването, то си знае детето кога му е време. Само бюрокрацията дето ти създава ядове. Моите и 4-мата са преносени - кой няколко часа, кой 14 дена, ама преносени. Мъжът ми по този повод ми се смее, че правя всичко толкова бавно, че и децата износвам по 10 месеца. Ама какво, пак са си дечица.

# 100
Хаха! Той и Айнщайн забравял да яде... питаш ли на майка му, какво и е било? Joy

# 101
Елито....вярно имате подобна болест? Не е ли опасно..направо настръхнах.....Лечение има ли? Ще отшуми ли? Разкажи повече за странните работи в семейството си.....
Направо откачам с тези косми.Яде си ги детето,а ако му взема косъма от ръката става много страшно.Незнам дали се лекува.На психическа основа е май и незнам дали се лекува.Не можах да намеря никаква информация за това нещо.Той е много чувствителен и трябвало да му обръщам 100% внимание(цитирам една психоложка),при мен няма как да стане-не мога да се разкъсам на три колкото и да ми се иска.А другия разбойник си смуча палеца до кръв направо.И тримата са ми страшно палави.Да са ми живи и здрави ама ще ме вкарат в лудницата smile3511Да се върна на косата-опасно е защото космите не се разграждат и ако се съберат повечко може да се наложи и операция.Незнам вече при какви лекари да ходя и дали да ходя...Марио още не иска и да ходи,с халтави стави е   абе въобще ми е много нежен.Реших да го водя на плуване в банкя-дано да помогне.При мен е весело-големия бие малките,средния смуча палец,най-малкия пасе коса.....................Сигурно и при вас е весело. Миналата година на 07.10 ни беше сватбата.Имах си трима шафери-с костюми като на тати.Мама изпи няколко уискита преди церемонийте и ми беше много весело sohappyА с тортата им разказах играта на гостите Mr. GreenСтига толкова за мен да не взема да ви стана досадна.  love001

# 102
Пешеходке, "оня" метод го пробваме редовно и без резултат, както при Цоци. То може би важи само за онези, дето не са го правили през цялото време и чак накрая...

Ние тази нощ имахме "суха тренировка". Вечерта се появиха контракции, доста силни и чести и аз щастливо проведох инструктажа на домочадието. После се изкъпах и .... всичко свърши. И сега си седя в къщи без никакви признаци на излизащо бебе. Дори тапата не ми е паднала. 
След обяд съм на преглед. Дано има някакъв напредък, че вече не знам.
За системата с окситоцин - докторите казват, че не трябва да се бърза, защото по-добре било да не се изкарва насила бебето, освен ако няма някакъв проблем за него или за майката. Е, разбира се, ако преносването е повече от седмица, ще направят нещо, ама не знам каква е процедурата. Дали само ще ме вземат в болницата, или ще предизвикат раждане... 
newsm78

# 103
оооооо феичке-хайде,че нямаме търпение Grinning.На мен ми сложиха някаква таблетка за предизвикване на раждане/10 дена след термина/Спукаха ми водите и моментално получих контракции.Друг е въпроса,че родих чак след 12 часа

# 104
Започвам този постинг вече трети път...  Blush
Та кой искаше Яна за снаха? Давам я веднага, но предупреждавам, че такава беля не ви трябва вкъщи... То това не се спира... Май с Тони-белята най-много ще си паснат!  Joy

И ви черпя едно виртуално кафенце,а може парче от някоя от чудесните торти с които ни дразните нас простосмъртните домакини,без капка талант....
Ами ето от мен - тортата  Grinning И не трябва талант, а само мерак... Тържествено обещавам почерпката да не бъде само виртуална, а реална, ако един ден (за което искрено се надявам) имам възможност да дойда на някоя от вешите срещи...
По въпроса за Клуба - много искам да се включа, ще си платя и членския внос (Цоци  Hug), но първо искам да прочета/разбера какво точно става там и къде е моето място... ПРеди това обаче трябва да завърша един отвратителен превод, в който става въпрос за релета, контролни панели, монитори, бутони и др. такива шашми  Sick
От две седмици Яна все ми правеше номера да става в 6 часа сутринта, а то се готвело за смяната на времето, детето...
Ани, абсолютно същото, което се е случило на теб с ателието, аз преживях с моя офис. Стоя по-често затворен, отколкото отворен през последната година и зетя на хазяина ми се обажда и ме пита: "Госпожа, ще продължаваш ли с магазина?" (беше магазинче за цветя преди да го направя офис) "Защото ние ще увеличим малко наема..."
Аз като реших, че новият наем няма да ми е съвсем по сърце и се отказах от "магазина", една седмица след моето напускане вече имаха нови наематели, така че и аз мисля, че ми изиграха номер и вече се бяха договорили зад гърба ми с новите... Карай да върви...
Елито, а откъде си намира малкия космите, които да яде? Много е притеснително това, което преживяваш, защото наистина не е лесно при три деца да обръщаш изцуло внимание само на едно от тях... Опитай се обаче да направиш всичко възможно за палчето на средния, защото моя Спас (най-големия) си смуче палеца вече почти 5 години, и определено изпуснах времето, когато можеше да взема по-сериозни мерки и навреме да се справим с тоя навик. Засега имам известни успехи с един специален лак на Дентинокс, който е много горчив и когато е намазан, не си смуче палеца... Между другото, той прави това само когато вече спи много дълбоко, съвсем несъзнателно...
И защото калориите от тортата трябва да се изразходват:
, , - компанията ми  Heart Eyes
Има още сняг по Пирина - заповядайте....
Пиги, от една партия сме - чудни творения майсториш в кухнята! Моят мъж ми се смее, че прането и готвенето са моето любимо хоби... Че е така - така е! Но да си призная, имам си и по-любими (вж. снимките по-горе  Twisted Evil)
Феичке, пожелавам ти най-лекото раждане! Бебка сама си знае кога да стане това... Пък и нали насреща са добрите хора в бели престилки Simple Smile Аз получих съвсем леки болки в деня на термина (с Яна) и цял ден ме болеше едно такова.. никакво. И си ме хвана един страх... Това от 10 сутринта. В 20 часа звъня на моята АГ и й казвам: докога ще ме боли толкова леко?  Twisted Evil А тя: или ще траеш така цяла нощ и сутринта ще родиш, или те включвам на система и си готова за 2 часа? Реших, че през нощта е по-спокойно и по-леко за раждане и предпочетох системата. След 2 часа гушках Яна...
Пожелавам на Феичката и на всички, които им предстои раждане, винаги като мен да остават със страхонти спомени от това иначе доста страшничко изживяване...
Чатпатка, къде си?  Hug
Габи, плажувате ли вече?  Hug
Пешеходке, Кабо  Hug
Сега приключвам, защото търпението на Яна се изчерпа. Иска и тя да щрака на компютъра...

Общи условия

Активация на акаунт