АПРИЛ и МАЙ с рожденици безкрай!

• 23 639
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря ви, момичета!

Виртуална почерпка:

Имам само едно уточнение - рожденият ден беше мой.
Изкарахме си страхотно, защото времето беше супер. Следобяда бяхме на рожден ден на детето на мой колега от университета - една малка дама на име Милица, която навърши 3 годинки. Така с общ масраф стана голяма веселба. Боян едва се довлачи до леглото си вечерта.
Единствената сянка, която ми помрачи празника беше, че нашият татко ми забрави рождения ден. Нарочно нищо не казах целия ден, но вечерта просто не издържах. Освен това пропуснах и концерта на Кайли заради него, защото бил забравил и си бил наместил други ангажименти.

# 196
Женка  Hug дано този път да е всичко наред и да се радваш на една безпроблемна бременност   bouquet
Аз като се сетя, колко повръщах и ми беше лошо с Пепи, а тогава Сашо разправяше, че на тебе въобще не ти е ставало лошо Simple Smile и ми става едно такова миличко
Аз до 4-ти месец бях Капитан драйфус  Grinning и спях където ме сложат  Laughing

Sarsarilka ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПАТЕРИЦИ
Мъже, това ще ти кажа, не се ядосвай  Naughty
И аз изпуснах снощи концерта на Кайли, по подобни причини, а имах покана, но ..............живи и здрави да сме и това да са ни проблемите  Wink
Ние вълната с тръшкането, не само не сме я отминали, ами направо на моменти незнам дали ще свършат  Sad. Голям инат, голямо нещо, както казват хората ни се води, ни се кара  Confused
Най-много ме е яд, когато сме някъде навън, все едно сме повели някаква маймуна от джунглата и да говориш и да обясняваш и да наказваш, ама ефекта е 0, направо на моменти се плаша от него .
Вчера следобед съм легнала, все пак ми е единствения почивен ден от две седмици на сам, а той ми вика : " мамо ставай, няма да лежиш, ти все си болна или си изморена" и аз ето така  Shocked
Нищо подобно с истината, но е манипулатор страшен, просто ме знае, как ще реагирам като ми каже такова нещо.
Хиперактивен е малко да се каже за него  Grinning Да ми е жив и здрав, ама на моменти трудно се издържа.
Сама пример, снощи смена едно кафе с пиятели с деца, където има детски кът, ами не може да играе нормално, вместо да се пързаля, тича прав по пързалката на долу, и това сигурно сто пъти го направи, независимо то обяснения и опити да му насочим вниманието на друго място  Blush
Айде отивам да бачкам  Heart Eyes

# 197
Джен, аз не се ядосвам, защото си го познавам. В интерес на истината за първи път ми забравя рождения ден. Досега забравяше само именния и разни годишнини. Този път обаче имаше сериозни проблеми в работата и затова съм склонна да го извиня. Нищо не му казах, не се карах, но по всякакъв начин през деня се опитвах да го подсетя - не хваща.  newsm78
Освен това бях поканила приятели в къщи на вечеря с мисълта че като дойде наздравицата ще му светне. Накрая вечерята се отложи, защото ние окъсняхме от детския рожден ден. и понеже щяхме да пазаруваме, той ме пита: "Защо ще пазаруваме, като няма да има гости?" Даже започна да се дразни леко защо се подсмихвам. Аз само го попитах дали знае защо. И накрая, след като видях недоумението по лицето му, казах че имам рожден ден. Е, няма такава физиономия....

За маймуната - позната картинка. Освен това е и дървен философ. Но нали и аз съм същото рогато, не е случил горкият на майка. Прабаба ми казваше едно време:"Ти където отиваш, аз оттам идвам".
Изобщо не се трогвам от обидите му. А постоянно ме заплашва, че ще каже на баща си да ми отреже главата или че ще ме нареже на парченца. Аз само му казвам "Да си жив и здрав" и спирам да се занимавам с него. Един път толкова ме ядоса, че му казах "Сега те събличам чисто гол, защото тези дрехи аз съм ти ги купила, и те смъквам долу до кофата за боклук. Слагам ти един надпис, че си търсиш нова майка и който иска да те вземе. А аз ще отида да си взема друго детенце, което си няма майка и татко и ще ме слуша" Ефектът беше поразителен. Млъкна и доста време след това не се чу. Аз, обаче, съжалявах за думите си дълго. Не ми се иска да постигам резултати на основата на страха и принудата. После си говорихме и му обясних, че понякога ме кара да говоря думи, които са ужасни. Че постъпките му са лоши и не прилича на такова хубаво дете да има такива лоши постъпки.

Вие как постъпвате в такива ситуации? Според майка ми Боян е лигав, защото много се обясняваме. Каза, че понякога не е нужно толкова много да се говори, а просто в някои моменти трябва да се каже "Защото аз казвам" или "Защото така", понеже все пак авторитетът не трябва да се поставя под съмнение.
Аз пък мисля, че отговор "Защото така" не е задоволителен. Винаги има причина и тя трябва да се посочва. Не трябва да подценяваме интелекта на децата си и да мислим, че не биха ни разбрали. Не е чак толкова далеч времето, в което аз самата бях дете и все още си спомням неприятното чувство. Още тогава си мислех, че ако ми обяснят причината, по-леко някакси ще понеса отказа или лишението от нещото, което ме е вълнувало.

# 198
Sarsarilka ясно е, че си го познаваш мъжа, но не е приятно, няма спор  Wink Дано да компенсира с неочаквани за тебе приятни емоции напред във времето.
Сега за рогатите и инати да кажа  Laughing
Аз също не съм от тези които отстъпват, говоря за съществени, важни, принципни и опасни за здравето му неща. так да се каже, избирам си битките, внякои дребни неща го оставям да спечели, все пак нямам за цел да го направя безхарактерен (не, че има такава опасност Joy)
как се справям, зависи от ситуацията и мястото на което се намираме, но като цяло и аз обяснявам, понякога по подробно понякога кратко и категорично.Понякога казвам, предупредих те вече три пъти, след което наказвам- лишавам го от детски, сладки неща(много обича), спирам да му говоря(имам предвид, говоря само за належащите неща от ежесневието), не му чета приказка за лека нощ и такива неща. Сега е наказан до именният си ден да не му се купуват играчки, разбирай дори и разни дреболий от 1 лев, защото вчерав Южния парк рева два часа на всяка сергия за по нещо, ей така да му се купи  #Crazyи никакви здрави аргументи не му влизат в рогатата гравица.
Определено не считам, че обясненията правят детето лигаво, даже напротив. а отоговр защото така, не мисля за правилен и даже по скоро провокира, не авторитет, а авторитарност, ако ме разбираш  Wink
Аз също съм била много емоционално и щуро дете и понякога много добре му влизам в положението, но както се казва сега съм от другата страна на барикадата и целта ми е да изградя в него някакви поведенчески принципи, дисциплина и уважение, без да прекалявам и след като осъзнавам, че той е на 4 години.
А за философа, те всичките са така на тази възраст, сега им е времето да го правят и да са сладки от този факт Hug

# 199
Сарсалийка, честит празник, макар и на патерица. Всичко най-най и по

Така се смях за нарязването на парченца и рязането на глави. Момичета, направо Ви завиждам на търпението. При мен няма такова, може би защото Кети не спира с ломотенето и питането.

При нас пък в момента се разиграва следната картинка всяка вечер. Катрин започва спор с баща си и идва при мен, преразказва ми спора и започва "Не е честно всичко да е негово! Не е честно все той да казва кога да играя". Даже вчера ми заяви, че иска да се разведа  Shocked (от къде го е чула) и да си намеря  друг мъж, който да й дава да яде не разтопен сладолед.
От известно време е страшно възприемчива, добричка и както винаги много разговорлива. Ма не му спира устата на тую моето теле

# 200
Джен, благодаря ти! Виждам, че не съм много встрани.
Аз много често използвам предупреждението. Наказанието, което избирам, също е лишаване от приказки за лека нощ или отказ от любимо нещо (например гледане на детски филмчета). Случвало се е даже и да си легне гладен от инат.
За съжаление невинаги мога да се владея и понякога ръката ми сама се отплесва. В момента, в който го ударя, знам точно как се чувства, защото мен доста са ме плескали (не без основание, разбира се) и много съжалявам, че съм избухнала. В повечето случаи не плаче, но веднага ми отговаря, че ме мрази и не иска да съм му майка. Когато после си говорим и го попитам знае ли защо съм го плеснала, казва че не е бил послушен и затова. Но това, което най-много ме вбесява е когато аз се карам или го плесвам, а той ми се хили на среща и подскача като скакалец. Все едно на бик да размахаш наметало....
Понякога се чувствам толкова безсилна. Питам се ако сега е така, какво ли ще е след 10 години, когато ще са в онази сложна пределна възраст между детския свят и този на възрастните?

# 201
 Sarsarilka сори аз не разбрах, че РД е твой...мислех , че е на малкото... е нищо де ЧРД на теб  Hug  bouquet
Относно наказанията .... след като го накажа и почвам да си мисля колко лоша майка съм ... как няма жалост в мен и много ме гложди съвестта  Embarassed като цяло ужким повече слуша от преди ама като почне да ми прави напук и полудявам.... а иначе наказанията са да не играе на игрите на компютъра (на баща му игрите си играе starcraft и тн ), не му давам някой филм да гледа .... или ако много е сгазил лука отива наказан до стената...ама голям инат е... като майка си след което той почва да реве и веднага си казвам на ум, че съм най-лошата майка и го освобождавам... а той ми обещава , че ще слуша... Вчера ми каза , че добрите майки не се карат на децата си... уфффф аз съм от лошите!
Ох ще гледам ако реши ме за 2ро дете да не е овен ... че с тези рогати в семейството... полудявам..а какво спокойно момиче бях а сега как се паля??

Да ви попитам вие как се оправяте в ресторантите с децата? Сядат ли поне за 15 мин на масата с вас? Ние определено не може ме да ходиме на ресторант с него...освен ако не е топло и на вън да няма някакъв детски кът... Отидеме ли на ресторат се почва взимане на бутилки...чаши ... ако намери метла почва да чисти ужас... направо не се спира нашия... много е палав  Cry

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 18:39 от Aia

# 202
Айа, не си лоша майка, сигурна съм. Чела съм доста и знам, че децата веднага усещат колебанието и виновността, която изпитваме и ни манипулират до безобразие. Напоследък си накупих и някои книжки от рода на "Инатът на детето", "Как да разговаряме с детето", "Как се възпитава момче" и други. Лошото е, че ги чета рядко и по малко.

За ресторанта - рядко ходим по принцип. Когато сме ходили, обикновено тропа с приборите по чинията, изпива 2 чаши сок и за него всичко е приключило - готов е да си ходи. По-често ходим в 1-2 пицарии, в които има детски кът и това отчасти решава проблема. Само дето като подивее, се налага да ставам през 5 минути да го спасявам от нещо или да му правя забележка да не тормози околните с викове.

# 203
# 204
Sarsarilka малкия ми каза , че съм лоша преди 2 дни...понеже добрите майки не се карали на децата си... а аз явно не съм от добрите ...е после ми каза, че много ме обичал и че не съм лоша..ама важното е че каза ,че щом се кара мама значи е лоша...Иначе и аз нямам време да чета книги а май не съм и от прекалено търпеливите майки..сега имам 1 книга как се възпитават момчета ако имам време ще хвърля някой поглед  Grinning

# 205
Ами трябва да ходиш в детски център с ресторант  Mr. Green Mr. Green Mr. Green , за да нямаш проблем
Сега сериозно,
ами много е трудно. Търся или заведение с детски кът, или да има  и други деца с нас. Иначе мисията е невъзможна.

# 206
Момичета, много съм застреляна!
Днес цял ден имах намерение да свърша една важна дейност и все пропускам.   smile3527

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛО ДРУГАРЧЕ ЕМИ!    

bigdance2

Пожелавам ти много здраве, радост, любов, сбъдване на най-красивите ти мечти и още нещо....

# 207
честит рожден ден на Еми !!!

много щастие и сбъдване на всички мечти

bigdance2 newsm59  ura

Evjeni проблема е че ме канят и там винаги няма детски парк (не избирам аз заведението) ... сега като се стопли е по лесно, но като беше зимата  ресторант с вътрешен детски кът няма... поне аз не знам Thinking

# 208
  • София
ЕЕЕЕй Сарсарилчице и на теб на патеричка.(и моят мъж ми забрави РД, но ве4ерта се от4ете с парфюм и то точно избран, да му се ненадяваш...)
Аз съм полудяла с тази работа ooooh!
Jen, Весенце, благодаря и за обажданията!!
Ая-мерси и на теб Simple Smile

Почерпете се за мое здраве (че аз с тоз Дюкан само точа лиги по сладкото Joy Joy)

Голям педагогически диспут сте захванали,но утре ще се включа Simple Smile
Като видно теле мога да кажа-само с добро , ако не с по-добро, в краен случай с бой Simple SmileSimple Smile (тва е майтап)

# 209
Emi и аз като теб само виртуално ще се почерпя... че и аз съм от другият форум с диетите  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт