Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 27

• 36 044
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ето резултата първата ми торта със захарно покритие.

Супер, много нежно и изящно...изпипано...

# 121
да ви попитам мога ли да сложа фигурки върху сметана

# 122
правя торть за сина ми на 30 става на 2 отдавна ви чета и вече имам 4 торти

# 123
мисля да правя морско дъно моля ви за идеи направила съм някои фигури

# 124
  • Пловдив
ivalex, браво. Много добър първи опит.

diana_bacheva, захарните фигурки и сметаната са скарани.

Момичета, ето че и аз имам въпрос. За другата неделя имам да правя торта с русалки, но ми се иска да обособя едно ъгълче и да го залея със синьо желе. Как мислите, дали моделиращата маса ще понесе желето?

# 125
Здравейте момичета  Hug
след дълга и неравностойна борба (завършила не в моя полза  Sad ) приключих тортата цици. Изобщо не стана както си я представях, но поне се разбира за како става въпрос. Голям зор беше, Самите цици са от торта мозайка, а подложката е от готови блатове и муса на Танита...е воала- като цъкнете на линка може да се насладите отблизо на всичките ми гафове  Embarassed .
За снижаване на срама да поясня, че това ми е третата торта  Rolling Eyes Благодаря специално на НелиДи и на Блуай за съветите, които ми дадоха  Hug
От пъравата която правих за 8-ми март, не съм публикувала снимки, не е нищо особено само за упражнение я направих, ето я и нея
  отвътре е торта с рула на Лео, пожъна страхотен успех  Peace
Втората, която правих за бебе мисля я бях изтипосвала тук  Thinking
Моля ви посъветвайте ме как да се отърва от тези бабуни които на всяка торта ми се получават  Confused . Мажа с маслен крем, но пак ги има.
Пепи, виждала съм по разни клипчета, където успешно съчетават желе с фондан, би трябвало да няма проблем, ако намеря някое от клипчетата ще ти го пусна   bouquet

# 126
  • Пловдив
Clairette, добре се е получила тортата, а за воланчето има една тънкост - прави се с четка за зъби за да се накъдри. И още нещо, следващият път за да нямат Цоки-тата (както синът ми вика) целулит ги изравни по-добре с крем и разточи по-дебело моделиращата маса  Wink И аз не бих направила пълна обиколка на най-горната част (така наречените чашки), а бих ги пуснала само отстрани. Надявам се да не се обидиш на съветите ми. Сигурно и ако на мен ми беше 3-та щях да имам същите грешки Wink

Много ще се радвам ако намериш клипче  Hug

# 127
  • София
 ivalex супер торта
Clairette по принцип масления крем затова се слага за да се заглади неравност, да се допълни някъде където има нужда.Незная защо ти се получават бабуните newsm78.
Аз да кажа че неполучилия се марципан Варна с подобрения го изпекох на сладчици-приятни са и доста сладки Laughing

# 128
Clairette, добре се е получила тортата, а за воланчето има една тънкост - прави се с четка за зъби за да се накъдри. И още нещо, следващият път за да нямат Цоки-тата (както синът ми вика) целулит ги изравни по-добре с крем и разточи по-дебело моделиращата маса  Wink И аз не бих направила пълна обиколка на най-горната част (така наречените чашки), а бих ги пуснала само отстрани. Надявам се да не се обидиш на съветите ми. Сигурно и ако на мен ми беше 3-та щях да имам същите грешки Wink

Много ще се радвам ако намериш клипче  Hug
Благодаря ти за мнението и съветите, напълно съм съгласна със забележката за дрехата около циците, и аз другояче я бях замислила, но ми се нагъна фондана с цвят кожа отдолу и това беше единствения начин да го скрия, а и закъснявах за работа и толкова бързах, че това беше първото което ми хрумна  Embarassed . Относно бабуните, не знам къде бъркам  Sad. Правя маслен крем-разбивам масло с пудра захар и намазвам с него. Пише да се разбива до бяло, но колкото и да бия (20-30 мин. с миксер) никога не става бяло. Докато го мажа се отлепят трохи от блата и се омесва с тях, не знам дали е нормално  newsm78. Заглаждам колкото мога и после слагам в хладилника да стегне, докато точа фондана. Моля ви кажете ми къде греша  Confused . А как се правят къдричките с четка за зъби  newsm78, да не би да е с клечка за зъби  Rolling Eyes , ще се радвам на обяснения все още мога да ги добавя  Peace
Пепи клипче не намерих, но този линк може да ти свърши работа за желираното езеро http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://coolest-birthday-ca … 6um%3D1%26hl%3Dbg  не ми се получи като хората линка, но като цъкнеш на снимката, под която пише Pool 001 ще ти излезне обяснение за начина на правене   bouquet

# 129
  • Карнобат
Момичета току що писах по скайпа на Кадемлия.Обасниха ми за боите които продават, абсолютно всички стават за консумация  и имат санитарно разрешително. Само за златната и сребърната казаха, че не са приятни на вкус , но в интерес на истината и аз не съм ги опитвала.

# 130
Пепи, да ще го понесе желето, стига да го изчакаш малко да не е много течно  Wink

# 131
  • Пловдив
Clairette, в масленият крем може да добавиш и прясно мляко стайна температура.  Или да си смесиш пудрата с млякото и да го добавиш към маслото за да стане по-рядък крем. Не се притеснявай,  в хладилника ще стегне. Благодаря ти за клипчето  Hug
silrai, и на теб благодарности  Hug

# 132
да ви попитам мога ли да сложа фигурки върху сметана

Аз съм слагала фигурки в/у сметана. Правих ги от Руска мастика. Ето на тази торта 

# 133
благодаря ви за съветите тортата я направих с муса на танита и я намазах с маслен крем а утре ще я покрия с варна

# 134
Момичета,отново поздравления за страхотните торти!
Ивалекс,браво!  Hug Да не би и ти да се подготвяш за РД на Вяра?
Елена,много ми хареса твоята тортичка с розичките-страхотна е!

Общи условия

Активация на акаунт