Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 27

  • 36 052
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичеат страхотни торти!

Ваня, радвам се че млечниа марципан се е получил добре, а тортата ти е разкошна!  bouquet

да ви попитам мога ли да сложа фигурки върху сметана

Не, не слагай фигурки на сметана - сметаната втечнява всякакво захарно покритие.

Clairette много добре си се справила даже! Сега за бабунките - най-вероятно маслото ти не е било добре отпуснато. Аз когато смятам да правя маслен крем, оставям маслото на стайна температура 24 (нищо му няма, но е направо меко, не леко меко) - така се разбива до пухкавост и при мазане не се рони блат. За белият цвят - ако маслото е добро цвета му е много леко жълтеникав и когато се разбие със захарта става още по-бяло затова се казва до побеляване. И все пак никога няма да е снежно бяло - винаги си има жълтеникав отенък.

Момичета не знам защо се притеснявате толкова за боите - та те се използват в много малки количества. Сигурна съ, че дневно изяждаме в храната си много по-големи количества Е-та без дори да знаем. Че дори хляба иам Е-та, но ако не е пакетиран няма как да се разбере.

# 136
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
raya_usa, ето рецептата. Нямам снимка на разреза, защото имахме гости и като я разрязах не ми беше до снимки. А после- нищичко не остана за снимане, много нежна и вкусна торта. Laughing

Бърз Наполеон в хлебопекарната

2 чаши брашно, чашата е  240мл.
200 грама маргарин
1 чаша сметана ( аз сложих сладка сметана Hopla)
1 с.л. водка
 Пускаш програма тесто без втасване. На мен посоченото количество брашно ми дойде малко, сложих още, но не го измерих колко- да се оформи хубава топка.
Завива се в найлонова торба и се прибира в хладилник за половин час. Разделя се на 6, разточват се 6 кори, надупчват се с вилица и се пекат при 220 гр.

Кремът ми беше от 250 гр масло, 1 кутия кондензирано мляко и останалата сметана от 500 мл кутия. Сметаната се разбива, отделно се разбива млякото и маслото. Двата крема внимателно се смесват лъжица по лъжица.  Супер е! За отгоре и отстрани преди покритие със захарно тесто може да не слагаш сметана, макар чe и така кремът си е маслен и не вярвам да се разтопи захарното покритие. РАзбира се трябва да се заглади по-добре, отколкото моята на снимката. Laughing

Ето снимка на външния вид:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=409
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=410

# 137
  • Мнения: 124
Здравейте, специални благодарности на Пепи за карамеления крем.    bouquet  bouquet  bouquetТортата стана много хубава, въпреки мойте "подобрения", т.к. докато правех крема си повтарях че трябва да сложа около 700гр от пудинга и както си повтарях така сложих всичкия. Естествено стана по-рядък , но съобразих и поне сглобявах тортата във форма със отделящо се дъно. Част от крема попи в блатовете и нямаше проблем. Всички роднини които я опитаха останаха очаровани.  Снимки по-късно ще приложа, на външен вид не нищо особено, но наблегнах на вкуса а не на украсата.

# 138
  • София
  • Мнения: 2 671
Пепи, да ще го понесе желето, стига да го изчакаш малко да не е много течно  Wink
А, силно се съмнявам да не го стопи - все пак е вода.
Пепи, виж в Галерията има една торта езеро с лилии /изхвръкна ми от ума ника на жената, която я прави Embarassed, но е голям майстор/ Та тогава много го обсъждахме и в крайна сметка тя я направи с разтопени на МВ желирани бонбони, които после много бързо е нанесла в/у покритието.

# 139
  • Мнения: 7 144
За другата неделя имам да правя торта с русалки, но ми се иска да обособя едно ъгълче и да го залея със синьо желе. Как мислите, дали моделиращата маса ще понесе желето?

Да, понася го  Peace! Даже бих ти предложила да го направиш със сини желирани бонбони, разтопени в микровълнова. Аз така правих езерото на тази торта :



като предварително си разточих мод. маса оцветена в сино според размера  и формата на водопадчето и езерото, шприцовах отстрани тревичка от белтъчена глазура и я остави да изсъхне напълно и след това разтопих бонбонките и даже още доста топли ги разлях върху моделиращата маса и веднага ги изнесох на студено на терасата (защото там просто беше по-студено от хладилника по него време  Laughing). Езерцето стегна за минутки без да разтопи масата  Simple Smile. След това го пренесох върху тортата.

# 140
  • Мнения: 1 491
Момичета първо да ви поздравя всичките за прекрасните и чудесни торти!!!   bouquet не ви изброявам, защото се страхувам, че ще пропусна някоя от вас  Embarassed

здравейте поздрави за вашите умения решила съм и аз в скоро време да опитам своята първа торта но ако някой знае някоя лесна рецепта като начало със захарно покритие молиа да ми я каже. благодаря предварително Simple Smile

лесно мога да ти измисля нещо лесно за "нула време"   Mr. Green готови блатове, готови кремове, готова моделираща маса (по-добре да е бавносъхнеща) и най-важното време, за да сглобиш тортата!

относно Е-тата ... както е ясно всеки ден ядем Е-та, но специално тези във великденските бои, въпреки че пише, че могат да се консумират, ако пропива през черупката на яйцето, дори то да не е спукано, значи не им е чиста работата на багрилата!  #Cussing out тове е скромният ми професионален опит

# 141
blagodaria mnogo no az iskam da opitam da napravia sama modelirasha masa tova e nai vagno za men da se naucha Thinking

# 142
извинявам се по навик е

# 143
  • София
  • Мнения: 113
blagodaria mnogo no az iskam da opitam da napravia sama modelirasha masa tova e nai vagno za men da se naucha Thinking
От скромния си опит, бих те посъветвала да пробваш марципан Варна на Меги. Пропорциите са абсолютно точни. В зависимост от размера на тортата и от украсата, можеш да направиш двойна доза.

# 144
  • София
  • Мнения: 113
Момичета отново сте направили прекрасни торти!   smile3501

# 145
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Руми, Зори, благодаря ви момичета  Hug

Аз почнах с пробите и се надявам да направя това което искам. За сега поприключих с една от 3-те русалки. Има още довършителни работи, но още не съм сигурна дали ще я използвам. Ето я да си кажете мнението. Не съм почистила даже преди да я снимам ама вече едвам гледам  Sad

# 146
  • София
  • Мнения: 2 130
Руми, Зори, благодаря ви момичета  Hug

Аз почнах с пробите и се надявам да направя това което искам. За сега поприключих с една от 3-те русалки. Има още довършителни работи, но още не съм сигурна дали ще я използвам. Ето я да си кажете мнението. Не съм почистила даже преди да я снимам ама вече едвам гледам  Sad



И аз едва гледам и не знам защо не спя, като дори торта не правя:))) (А да, правих бонбонки Рафаело по рецептата на Наталина (  bouquet), че утре ще ходим при бременната сестра на съпруга ми, а тя предния път много ги хареса)
Та, Пепи, русалките имат ли мигли? Това съвсем сериозно, мисля си че биха й отивали от тези, дето се слагат на външния ъгъл на горния клепач - няколко, извити...Но ако специална някаква анимационна стилистика се следва...млъквам:)

# 147
  • Мнения: 1 173
Джемма може ли масло вместо маргарин( за тестото)? аз крема го правя с мляко , яйца , масло и нишесте(натурално). не става ли много тежък със сметана?

# 148
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
dimitrina73, никаква анимационна стилистика не следвам. Имам да направя 3-те русалки от сериала H2O, а той не е анимационен. Което ме хвърля в огромен размисъл как трябва да реализирам всичко това  newsm78
Момичета, чакам още отзиви и предложения, за да мога в понеделник- вторник да ги направя  Wink

# 149
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Привет от мен!
_Пепи_, и аз мисля, че върху очите може да поработи още. Може да очертаеш бялото с черна боя или въобще да не слагаш бяла маса, а направо да нарисуваш окото с черна. Иначе косата е точно като на русалките. Wink

Момичета, понеже аз пуснах линка за боите, искам да ви кажа какво мисля аз по въпроса.
Първо, някои от вас пишат, че не пишело на етикета на боите Е-та. Това е така, защото е написано по друг начин. Например на синята боя, която имам аз (на Уилтън) пише: blue 1, red 3. Ако отидете на линка с Е-тата, ще видите, че за Е 133 пише:   E133  Brilliant blue FCF  Синя боя No.1 , т.е. на английски  blue 1 е синьо 1. А за   E127 Erythrosine Червено No.3, т.е red 3.
Другото, което искам да кажа е, че всеки сам избира с какво да се храни, кое да избягва и т.н. Аз например не харесвам никак готовата моделираща маса. Едно, че вкусът й е доста изкуствен, друго, че е направена почти само от Е-та. Когато правя торта с нея, я правя само заради белия цвят. И понеже тортите ми са основно за близки хора, предупреждавам, че не е желателно да се яде украсата. И те вече знаят. Когато друг ме пита дали се яде, казвам"да, но има много консерванти", и всеки сам си решава. Когато правя торта за деца пък, винаги употребявам марципан Варна, защото се прави от естествени продукти. Боите ми един вид служат само за украса. Въпреки това в никоя няма Е123. Вярно е също така, че в сладкарството се употребяват кой знае какви бои, като си купите торта от сладкарница,  не се знае с какви бои е украсена, като купите близалка на детето- също, или "натурален" сок, но когато аз правя нещо, искам да знам с какво го правя, да ми е чиста съвестта.  За мен украсата е основно за ефект, не толкова за ядене. Но видях, че за някои това не е така и се почувствах длъжна да пусна линка.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт