Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 27

  • 36 043
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 729
момичета някой покривал ли е торта Наполеон ? много я харесват Наполеона с бутер тесто , но тя не става "равномерна" . Правили ли сте с ваши блатове, знам че има дадена рецепта , но някой пробвал ли е. Препоръчайте коя рецепта да пробвам. след провала на Барбито сега се мъчим с една огромна торта с рола( раздавам тука и на комшиите), че ми стои маршмелоуза половината , и ми се покрива нещо с него . затова си мислех за Наполеон
Аз покривах веднъж и действително стана на "бабунки", ето виж:
Но пък съм виждала на други момичета, на които стои перфектно, не знам как са го постигнали. Rolling Eyes

# 106
  • Мнения: 1 173
Джемма аз досега само с бутер тесто съм я правила 3 пъти , и всички наоколо много им хареса, напомняла им за Наполеонките от България Grinning
 но бутер тестото не се надува рабномерно поне не при мен. затова моля те дай ми линк за тестото което си месила в машината или рецептата. мен в месенето не ме бива , но виж на машината за хляб може би ще стане Wink
 аз сега нали ме заля вълна "правене на торти" , че да по тренирам за другото Барби за май месецслед като се издъних с това( е то щеше да стане , но не за пред хората,или поне не така както го исках аз Mr. Green).
 Та сега наред е Рафаелото, Наполеон, и този прословут карамелен крем. само не знам как ще се отрази на килцата ми , така се мъча да се отърва от последните 3, ама ooooh!

# 107
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Прочетох  за  Е- тата и съм потресена направо. Наистина на златната и сребърна боя няма никакви етикети а на черната никъде не видях да съдържа Е-..... newsm78. Всички бои които гледах в магазина (за яйца) съдържат повече от 4 Е-...  . Как мислите не е ли опасно и при боядисването на яицата да се използват? Някой може ли да ми каже  какви безопасни сладкарски бои мога да използвам?

# 108
  • Мнения: 498
 Elena K. вчера и аз ссе загледах в боите за яйца, еми момичета те съдържат всички Е-та, които или са забранени или маркирани като опасни... т.е. като оцветители за сладкарската индустрия и дума не може да става...

# 109
  • На небето
  • Мнения: 5 530
За Е - тата - моите тортички затова са така семпли, каквото мога естествено използвам иначе не Stop
Малко инфо и от мен по въпроса - има абсолютно забранени момичета. От тях се пазете.
Е - та Абсолютно забранени са -  Е 121 - цитрусов червен оцветител
Е 123 - оцветител амарант, Е 240 - консервант Формалдехид.
Други оцветители и съответно какво причиняват са:
от Е 100 до Е 181 - са оцветители.  От тях канцерогени ракообразуващи са
Е 102, Е 110, Е 120, Е 124, Е 129, Е 155,Е 153
Четете етикетити.
Аз имам един малък списък в чантата - не само за оцветители и чета внимателно Peace
Ако намеря линка ще ви го пратя, ако се интересувате де Peace


В нашето Макао имаше поне 15 вида бои за яйца (ако не и повече имаше цял щанд само с бои за яйца). Прочетох съдържанието на всички до една и на всички пише едно и също, а именно:
Е102, Е122, Е133, Е110, сол. Като от тях ми се вижда най опасен 102

# 110
  • Мнения: 2 282
току-що проверих - течните ми бои (купени от сладкарски склад) са на Илчовски и Ремко-България, и са БЕЗ съдържание, не се знае какви са е-тата #Cussing out аз щото са специално сладкарски, не съм се вторчавала, ама като гледам, може на някого да не му е пукало...

Току-що сложих да се варят 2 консерви с кондензирано мляко. Дано да не ги изпусна, че все ми е в главата как една консерва гръмнала... Някой може ли да ми каже, откъде мога да купя карамелизирани орехи? Аз съм във Варна, но и по принцип може да кажете. Имаше едно време на някои места, където продават ядки, но отдавна не съм виждала. Или сами си ги правите?

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 12:34 от Сребърен облак

# 111
  • Мнения: 592
Здарвейте  Simple Smile,
искам да ви попитам zа карамелиня крем на _Пепи_, трябва ли неперемено да полzвам кондеzирано млако в консерва? Трябва ли непремено да я варя 3 4аса?  Thinking
А някой пробвал ли е да zамении таzи 3 4асово процедура с неЩо друго ( напр. неварено конд. мляко)?
Питам zаЩото не раzполагам с толкова много време, а и да си приzная предпо4итам улесненита в кухнята.

# 112
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Сребърен облак, аз си правя орехите сама. На котлона слагам орехи, захар, няколко капки вода и малко масло. Водата се слага за да полепне захарта по орехите.
niko_leta, вари се за да стане карамелен вкус иначе си е обикновенно кондензирано мляко със захар. Може да намалиш времето до 2 часа Wink

# 113
  • Мнения: 592
Аха, вярно  newsm78, аz си мислих, 4е от карамелиzираните орехи идва карамаловия вкус. Мерси zа пояснеието
И оЩе един въпрос

Консервите в Бг по колко милилитра са  zа да ги сравня с теzи в Германия?

# 114
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
Ще правя млечния марципан на Наталина. Купих сухо мляко на пакетчета на Биосет, обаче едното е с масленост 1,5%, другото с 26%. Кое да ползвам? Това от 1,5 имаше само две в магазина.

# 115
  • Мнения: 2 282
Благодаря ти, Пепи! Hug
Моите консерви са по 397 грама.

# 116
  • София
  • Мнения: 2 649
niko leta, можеш да го карамелизираш и в МВ, само че някъде пишеше за колко време става, но не помня, май около 40 мин., но трябва да разбъркваш периодично. А за вкуса, не знам дали без карамелизирано мляко ще стане толкова вкусно, като го оптиаш ще разбереш, за какво става дума Simple Smile
Сребърен облак, аз съм купувала карамелизирани орехи от Пикадили.
Може ли някой да ми каже как да направя тъмно кафяв марципана на Наталина? Аз до сега за нюанс на кафяво съм добавяла Нескуик в няколко капки вода и се е получавало, но за цялосно оцветяване не знам дали ще стане? Чела съм тук, че месите с какао на прах, но кога да го добавя и ще стане ли тъмно кафяво? И може ли към марципана да сложа течен шоколад или ще го разваля?

# 117
  • Мнения: 1 122
Ще правя млечния марципан на Наталина. Купих сухо мляко на пакетчета на Биосет, обаче едното е с масленост 1,5%, другото с 26%. Кое да ползвам? Това от 1,5 имаше само две в магазина.

Аз като правих този марципан сложих и от двата вида сухо мляко и стана.

# 118
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
Ще правя млечния марципан на Наталина. Купих сухо мляко на пакетчета на Биосет, обаче едното е с масленост 1,5%, другото с 26%. Кое да ползвам? Това от 1,5 имаше само две в магазина.

Аз като правих този марципан сложих и от двата вида сухо мляко и стана.

Много благодаря за бързия отговор  Hug  bouquet
След малко го почвам да видя дали и аз ще успея.

# 119
  • Чехия
  • Мнения: 1 071
Привет, аз пък в млечния марципан на Наталина, сложих 300гр адаптирано мляко  Embarassed , друго нямах бяха ми го пратили като рекламно и го ползвах.
Ето резултата първата ми торта със захарно покритие.

Общи условия

Активация на акаунт