Нашите априлски бебета - 2008!!!

• 13 761
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
  • Добрич
Ясмина,Честита рожденничка!!!

Слушам Стефинка и сега ето списвам GrinningМомичета може и да ви прозвучи странно,ама колкото наближава все поевече се замислям дали съм готова психически-толкова време изчаквах( 6 г имах тежко следване и не можех и да си помисля за дете),много искам да си видя детето и в същото време се сдухвам какво ме чака-ще бъда ли добра майка,ще мога ли да се грижа за детето по-най-добрия начин-ето цяла нощ сънувам,че не мога да го накарам да се кърмим както трябва....май много съм пернала.

Иначе аз нямам никакви признаци за раждане и си отглеждам едно слонче Grinning

# 166
Нещо ми се губи Кали. Дали има нещо ???

Ето ме   bouquet
Не, няма нищо.
Снощи цяла нощ ме понаболява корема, имах и някоя и друго болезнена контракция и до там.
Днес съм на д-р.
Дали боли корем, ако правиш разкритие?  newsm78

# 167
Миленаг  това дали не е някое от нашите априлски бебета дето са го извадили пред теб - ти в коя болница беше на запис?

# 168
naana, и мен така ме подхващат понякога мисли дали ще се справя, но трябва да не се поддаваме на стреса. То че ще има стрес, ще има, обаче хич не искам да изпадам в някакви депресии Naughty Naughty Naughty

# 169
Да се отчета и аз.Тоновете на бебчо са супер- 150. Само дето акушерката се побърка - бебо се въртеше и местеше коланите непрекъснато , а тя само вика - маймуна такава.

milenag, и ние сме така. Добре че не съм единствената. Сестрата при всеки запис трябва да стои неотлъчно до мен и да мести коланите, иначе си откарвам по повече от час на записа докато стане нещо.

naana, и мен ме гонят такива мисли, нормално е. Но като дойде бебчо ще ги забравим и ще се чувстваме готови, поне аз така се настройвам  newsm10

# 170
     Аз съм от мартенките,но се вмъквам в темата да честитя на мама Танзен-чак сега видях,че е родила Embarassed
     Поздравления,миличка!Да ти расте здрав,весел и игрив малкия Аспарух!Много да ви радва и много да се гордеете с него!

# 171
  • Popovo
Ясмина, да ти е жива и здрава дъщеричката, щастливо детство и много да помага на мама.
 newsm59 Tada
Записвам се в отбора на проверяващите дали корема ми се е смъкнал, все надничам след себе си в тоалетната дали няма тапа. Представям си как изглежда отстрани. Някаква си дебеланка търси нещо си в тоалетната чиния.
И да не забравя вчерашните родили майки, да са им много послушни бебоците и да ги нацелуват от нас.
Залагам на 1-2 бебета днес.

# 172
ХА - ХА - ХА    smile3532 smile3532 smile3532 - и аз го правя това със спирането  на струйката като пишкам, за да проверявам дали не са ми водите!!!       #Crazy #Crazy #Crazy   

# 173
Честит рожден ден на дъщеричката на Ясмина!!! Да ви е жива и здрава !!!

Аз от два дни съм в ужасно настроение...чак сама не се трая Cry какво ми става-незнам! Дразня се на всички  и от всичко...а как ми се иска да родя вече....

# 174
Към групичката за тонове в Тина Киркова : понеже единия апарат в понеделник беше развален и не се знае дали е оправен предлагам часа на срещата да е в 08:00часа. за да не чакаме като миналия път .На която и е рано да доиде в 08:30ч.ние ще сме си все там Hug
Vanyivan и Galivo и вие ще доидете нали ?  bouquet

# 175
Здравейте момичета,
Аз не съм писала от самото начало, но се реших по покана на stefinka, че току виж съм родила ... Simple Smile

За НОИ и болничните
След много мъки и разкарване до НОИ мисля че нещата стоят по следния начин:

Счетоводителят на фирмата трябва да внесе болничните в срок до 10 работни дни след внасяне на осигуровките/изплащане на заплати/. Например ако заплатите се дават всеки месец на 10-то число за предходния месец, а вие сте били в болничен от 10 януари - 30 дни до 8 февруари, то след 10 февруари, наи-късно до 22 февруари болничният трябва да е предаден в НОИ (ако работодателят не закъснее, надявам се да има глоби за такива ) Ето ви месец и нещо разтакаване, който си зависи от работодател и счетоводител.

Щом болничният попадне в НОИ, максимум до 2 седмици се изплаща.
На сайта на НОИ може да се провери дали са изплатени парите и колко. Имайте предвид че 1-ият ден от болничния се изплаща от работодателя, а не от НОИ /при условие, че този болничен не е продължение на друг/

При изчисляването се взимат предвид сумите, върху които сте осигурявани 6 месеца назад. Може да ги проверите от сайта на НОИ - Справка за социално осигуряване, оттук може да се изчисли среднодневното обезщетение, от което пък зависи колко пари ще взимате, взависимост и от работни дни в съответния месец.

За съжаление няма как да се разбере от сайта дали счетоводителят е дал болничните, аз ходих лично, но пък се надявам да може и по телефон да ви кажат. И последно ако на сайта на НОИ излиза че парите са преведени, то до 2 дни трябва да бъдат в картата. Това вече според мен зависи от банките и Борика - кога правят преводи.

Извинете за дългия пост, надявам се да съм била полезна.
Пожелавам ви весел, слънчев и усмихнат ден.

# 176
  • София

Аз от два дни съм в ужасно настроение...чак сама не се трая Cry какво ми става-незнам! Дразня се на всички  и от всичко...а как ми се иска да родя вече....

И аз съм така, ама не от 2 дни Joy През деня съм поносима, но вечер ставам друг човек, а той е много дразнещ Simple Smile На моменти се чудя как ме търпят домашните още newsm78

naana, и мен така ме подхващат понякога мисли дали ще се справя, но трябва да не се поддаваме на стреса. То че ще има стрес, ще има, обаче хич не искам да изпадам в някакви депресии Naughty Naughty Naughty

Уф... трябва да сме предварително подготвени, че без стрес и депресии едва ли ще ни се размине. Нали гледам мартенките милите... Някои от тях са на ръба, други даже са го преминали  #Crazy.
Най-важно е да не се поддаваме на депресиите обаче, а да сме по-непукисти. И най-вече никога не задържайте "парата", а напротив - изпускайте я на воля. Аз съм на принципа" Като ти се реве - реви, като ти се вика - викай".
Дълго стаяваното вътрешно напрежение може да има направо фатални последствия.

# 177
Здравейте,
Аз съм зълвата на Anilinda и съм тук за да ви кажа радостната новина- днес 27.03 преди обяд Anilinda роди момченце - 3,50кг. - Къци.
Всичко е нормално и поздрави за всички и скоро всички да се обебят   bouquet
Поздрави и целувки от Anilinda

# 178
Честито на Анилинда !!! Да им е жив и здрав малкия Къци !!! Много да ги радва и слушка !!!
Почна се и днеска момичета ... Party

# 179
  • Някъде на път....
Честито на Anilinda! Да е здрав и палав малкия Къци!   bouquet   bouquet   bouquet

Ето, имаме си вече 1 бебе днес!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт