Нашите априлски бебета - 2008!!!

• 13 747
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Бебевалежът от вчера продъжава...мнооогоооо хубаво !!!
Честити малки рожби на мамите zhiki,Cayman и Maya ,да растат весели и много обичани дечица...
newsm51

# 76
Честита малка принцеса на мама Мая !!! Да е жива и здрава !!!
Айде почна се и с девоиките  Joy
Aguariel стягай багажа  hahaha

# 77
Малееееееееееее - лудница какво им става на тея бебета!!!
Честито на всички мами!!!
Да са им живи и здрави!!!

Ето какво интересно за признаците на раждане намерих:

Кои са симптомите на раждането? Независимо, че очаквате раждането на вашето бебе от няколко месеца, може да се окаже трудно да разберете кога започва всъщност раждането. Хората казват “ просто ще разбереш” , но това не е никак успокоително. Необходимо е да тълкувате промените на тялото си с приближаването на раждането. Всяка бременост е уникална, но има много сигнали, които ще ви подскажат, че тялото ви се подготвя за раждането. Все пак те няма да ви кажат кога точно ще започне самото раждане. Попитайте своя доктор/акушерка кога трябва да му/и се обадите и кога трябва да отиде в болницата.
Ето и списък на някои общи признаци на приближаващо раждане:
·         Увеличена вагинална секреция: Обикновено чисто и слизесто течение, но понякога може да е кафяво или розово. Това течение може да се появи заедно с началото на контракциите или няколко дни по-рано. Слузестата тапа, която запушва цервикса по време на бремеността, за да предпази вашето бебе от инфекции, може да се разхлаби и изхвърли. Трябва обаче да съобщите за всяко вагинално кървене на доктора или акушерката си.
·         Смъкване на бебето –придвижването на бебето към таза в подготовка за раждането. Може да стане по всяко време -  от няколко седмици до няколко часа преди да започне самото раждане. Ще откриете, че ви е по-лесно да дишате  и киселините ви намаляват. Но натискът от главата на вашето бебе върху пикочния ви мехур, може да Ви накара да уринирате по-често.
·         Загуба на тегло: в резултат на промяната в хормоналните нива, можете да свалите от 0.5 до 1.5 кг в седмицата преди началото на раждането. Това е поради загуба на течности, които са били задържани в тъканите на тялото Ви.
·         Болки в гърба : Тъпа болка ниско в гърба, която идва и си отива.
·         Диария, стомашно разтройство, гадене и повръщане: Можете да изпитате едно или повече от тези състояния преди или в самото начало на раждането, често съпроводени със спазми. Това е начинът, по който вашето тяло отговаря на родилния процес.
·         Спукване на водите: това се случва няколко часа преди началото на раждането, но в повечето случаи не се случва преди началото на самия родилен процес. Изтичането може да е продължително процеждане или внезапно бликване на течност от вагината ви. Ако още не сте в болницата, когато се спукат водите, отбележете часа, цвета и количеството течност.
·         Контракции: Те са най-явният знак за начало  на ражданете, но често объркващ , заради нередовните спазми и фалшивите родилни болки. Може да сте усетили вече тези “Бракстън – Хикс” или още “подготвителни” контракции по време на бремеността, но ще усетите и увеличение на честотата и интезивността им в последните седмици преди раждането. Можете да усетите, че коремът ви се стяга или натежава. Някои жени ги сравняват със силни менструални или чревни спазми.
Как да различите истинските от фалшивите контакции:
Истински родилни контракции
Появяват се на точни и чести интервали
Периодите между контракциите се скъсяват
Постепенно стават по-силни
Обхващат корема и гърба
Вашата активност не променя котракциите
Цервиксът се разширява и изглажда
Фалшиви родилни контракции:
Често се появяват на неравни интервали
Не се променя периодът на почивка между контракциите
Продължителността им варира
Обикновено са в долната част на корема
Могат да се променят в зависимост от вашата активност, като например ходене-почивка
Цериксът не се разширява и изглажда
Изглаждане и разширение на цервикса:  Процесът на скъсяване и изтъняване на цервиксът ви се нарича изглаждане.  Разширението ( разтягането , отварянето )му помага на на главичката на Вашето бебе да премине по време на раждането. Вашият цервикс може да изтънее по време на бремеността и дори да се разшири малко по време на последните седмици, но когато раждането наистина започне, изглаждането и разширението обикновено се случват едновременно.
Гнездене: Много бременни жени получават внезапен прилив на енергия преди да започне раждането и искат да се погрижат за домакинството или да подготвят дрехите и стаята на бебето и дори да излъскат пода на кухнята.
След като сте се чувствали уморени толкова много седмици, е лесно да се поддадете на импулса, но помнете,  че по-важно да съхраните цялата тази енергия за процеса на раждането.
Тъга - когато раждането се превръща в близка реалност, някои жени изпитват чувство на загуба на интимната връзка, която са имали с бебето си. Появява се и загубата на интерес към самата бременост.

# 78
Честита бебка на Maya_II!  bouquet

Момичета и аз се разплаках като прочетох поста на мама Маринела фло!!!В началото бях ЗА присъствието на таткото,но по-късно се отказах и сега май пак започвам да се замислям newsm78!!!Вие какво мислите???

И нашият тати ще присъства на раждането Peace

# 79
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА МАМА Maya_II! Нека Михаела расте здрава и послушна!

Момичета, моля тези от вас, които вече са получили изплатен болничен от НОИ и имат ПИК код да ми кажат къде точно на сайта влизат да проверят преведени ли са им пари? И има ли някъде информация за това кога точно счетоводителя е подал болничния лист в нои?
Защото аз никога до сега не съм излизала в болнични и там където влизам ми изписва "липсват данни...", та се зачудих дали не влизам някъде другаде?  newsm78

# 80
Честито  на Maya_II и малката Михаела нека да са живи и здрави и много обичани!!!

Тамън изюрках моя мъж да ми освободи компа и той ми се смее-да не изпуснеш някое бебе,пък аз наперено му казвам ето виж Ася е писала последна,значи има бебе,и отваряям  и какво се вижда-бебеее и той се удари по главата и стана  Hug
Стефинка по това което си намерила,с изключение на водите и май контракциите имам всичко останало,даже се чудех днес дали да не питам дали имате по-обилна секреция,защото аз имам ама е безцветно ,слузесто и рядко има и нещо бяло тук там.Уф и аз незнам вече дали ми е рано или не-то милото си знае ,като каже айде и ще тръгвам какво ще правя иначе.

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 19:24 от didimora

# 81
Ivane, Банджи, hrisi-pisi, къде се загубихте?  Hug
Пишете как сте, как минаха прегледите? Как са бебоците? Хайде, нямам търпение да чуя добри новини!  Hug
Тук съм!!! Цял ден чистя, нещо май покрай добрите новини от вчера ме е обвзела една предстартова треска... Като се поизморя сядам да прочета докъде са стигнали нещата. А то - нова тема, нови бебета! Да са живи и здрави!!! Честито на майчетата и татковците!!!
Между другото мъжа ми взе да ме майтапи с тези форумни участия, каза че ще е по-добре родилните домове да станат Wi-Fi зона, та майките да могат сами да известяват за събитията, и на децата да им се дават IP-та, освен ЕГН  Joy
Иначе ходих при доктора дето ще раждам при него. Но нещо много ми е съмнителна тая работа. Нито за името ми ме попита, само ми прегледа снимките от последния ултразвук и каза, че бебето ми е едро ... и това е. Как да съм сигурна, че като тръгна да раждам и той ще се отзове??? А и доста рядко си вдига телефона, доста съм се угрижила на тая тема.
Коремът ми от вчера е спаднал, други признаци нямам. Кекс нямам никакво желание да консумирам, така от самото начало, за разлика от първата бременност, когато бях като разгонена. Таткото, напротив, мнооого му се иска, твърди, че съм му много еротична, но аз се чувствам ужасно тромава.
Е, стига толкова от мене засега!

# 82
Честито на мама Maya_II!

Тiffany,   bouquet

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 21:47 от roska_ps

# 83
 Честито на мама CAYMAN, мама ZHIKI и мама MAYA. Живи и здрави бебчета!!

Bibobibo, и аз сутринта имах същото чувство с огледалото. Ти ме успокои, а като и за по-голямо успокоение час след това започнах да го усещам.

Момичета невороятна радост е да си видиш детенцето да го гушнеш-целия ни свят вече се върти около малката принцеса.

pisanka-sladuranka, направо ме разнежи с този пост. ИСКАМ И АЗ ДА РАЖДААААМ ВЕЧЕЕЕЕЕ  newsm45   smile3511

А с разказа на Marinela flo.... направо не можах да го дочета от вълнение и тотално се разревах.

# 84
  • в илюзия
Честито бебче на мама Мая , много да я радва и бързо възстановяване   bouquet

Леле момичета и аз ги имам признаците , които Стефинка е извадила без загубата на тегло , спукване на водите , истински контракции и разбира се не ми е паднала тапата  Crossing Arms
Изгладих вече повечкото дрешки на беба Heart Eyes
За присъствието на таткото на раждането - аз съм твърдо против , защото моичкият милият е тооооолкова страхлив hahaha направо сме за оплакване.

# 85
Честита принцеса на мама Мая smile3525
 Време е ние дето ще имаме момиченца да вкараме някакво равновесие stork-girl

# 86
  • Някъде на път....
Честито на Maya_II за дъщеричката Михаела! Да е здрава и много, много да я радва!   bouquet   bouquet   bouquet

# 87
честито на родилите мами днес!!!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet.ние днес бяхме да дълга разходка и сега съм скапана.утре сутринта ще ви проверя,а следобед съм при доки да видим какво ще каже.айде до утре мами,аз днес ще лягам по-рано Grinning

# 88
Ivane, Банджи, hrisi-pisi, къде се загубихте?  Hug
Пишете как сте, как минаха прегледите? Как са бебоците? Хайде, нямам търпение да чуя добри новини!  Hug

Ето ме. Hug Днес интернета не беше много бърз и нямаше как да пиша. А относно прегледа-съм утре. Дано имам хубави новини.  Praynig

Честито на Zhaki, cayman и Maya_II. Да са им живи и здрави бебоците!  bouquet  bouquet  bouquet

На мен, въпреки че не ми е още време, си разнасям багажчето навсякъде с мен. Каква е тази параноя, не знам... #Crazy

# 89
  • Някъде на път....
Банджи, значи чакаме новини след прегледа утре!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт