Пролет вече е дошла,усмихват ни се нашите ЦВЕТЯ .

• 49 520
  • 544
  •   1
Отговори
# 315
момичета, преди седмица си пресадих розата, днес обаче паднаха 3 листа, току- що по- точно и другите са все така клюмнали, аз знам че като се пресади има период на адаптация, ама чак листопад...трябва ли да се притеснявам Rolling Eyes

# 316
  • София
Чародейка, изясни ми се работата ooooh! Явно такак действат.
Ще помисля дали ще им се обадя, че от чакане ми се изпари желанието да пазарувам от тях Whistling

# 317
  • София
Днес се загледах във витрината на един цветарски магазин и се влюбих в едно цитрусче, имаше много цвят и зелени плодчета, беше високо около 50-60 см. Влезнах в магазина да видя какво е точно дръвчето и да попитам колко струва, но веднага видях голяма табелка"Цитрус-120лв."  Tired Направих кръгом и си излязох, ще се пробвам със семка. Whistling

# 318
geleva,
тук на 8-ми март имаше цитрусче с цена до 50 лв, доколкото си спомням.

# 319
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз съм скръндзава  Crossing Arms
за едно цитрусче е абсурд да дам 60 лева, камо ли 120  Naughty

аз като пресаждах моето минипортокалче и му видях цената, нали ми е подарък.
лошо ми стана, ама половинката не гледа цена много, той е ларж, за разлика от мен Laughing

вярно, че дава плод, ама аз имам лимон от семка, който за година и половина е вече 1.5м. Sunglasses

# 320
момичета, преди седмица си пресадих розата, днес обаче паднаха 3 листа, току- що по- точно и другите са все така клюмнали, аз знам че като се пресади има период на адаптация, ама чак листопад...трябва ли да се притеснявам Rolling Eyes

да си побутна питането Praynig

# 321
Момичета,
Аз имам надежда за авокадато.
Сега го погледнах и видях,че много се напукало от двете страни.
Няма да се налага да пъхам тревичка и да лъжа милото. Twisted Evil
А може би ще спечеля облога и ще си поискам някое и друго цвете.

# 322
asyalein,
аз също нямам излишни пари за растения ( особено в момента) и даже бях засадила семка от мандарина, която поникна, обаче така се случи, че не можах да я гледам и я бяха изсушили до смърт наш'те...
Но покрай това научих от баба ми, че цитрусите задължително се присаждат с благороден калем, че иначе нищо не става. Баба ми си е брала по цяла зима  лимони за салатиот дръвчето ...

# 323
tedd,
за розата не мога да ти помогна,защото не съм гледала.
Каква е тая роза,в къщи ли я гледаш?
Свекърва ми гледа рози но на двора.

# 324
хибискусче, аз му викам роза Embarassed така съм си свикнала Embarassed пресадих я, за трети път вече и учудващо вместо да се съвземат листенцата, те клюмват и тази вечер паднаха 3 листенца Tired

# 325
Абе момиче,така кажи.
сега си намирам тефтерите със записките и ще пиша.
За норамалното развитие е необходима температура не повече от 21 градуса.
Ежедневно слънчево огряване е от ообено значение.
Да се полива обилно през растежния сезон.
Да се оросява от време на време.Да се наторява от юни до септември.
Да се подреже кореновата система през пролетта ,след което да се присади.

# 326
  • София
...
вярно, че дава плод, ама аз имам лимон от семка, който за година и половина е вече 1.5м. Sunglasses

asyalein, ти ме обнадеждаваш да опитам. Grinning

Lenyto , как става  присаждането с благороден калем, ако знаеш обясни по- подробно самата процедура.  Blush

# 327
Абе момиче,така кажи.
сега си намирам тефтерите със записките и ще пиша.
За норамалното развитие е необходима температура не повече от 21 градуса.
Ежедневно слънчево огряване е от ообено значение.
Да се полива обилно през растежния сезон.
Да се оросява от време на време.Да се наторява от юни до септември.
Да се подреже кореновата система през пролетта ,след което да се присади.

единственото което не направих е да я подрежа, но тя е едва 15см Embarassed беше супер малко клонче 3-4см като я взех и тъкмо излязоха 2 нови листенца и я пресадих и те паднаха Laughing ще я наблюдавам, ако не тръгне на добре, ще щрака връхчето Thinking

# 328
Момичета  bouquet , днес си купих с огромно желание семена за еделвайс и кампанула.

И съм до тук. Flutter

Не знам нищо за тях,дайте съвети Hug

Мога ли да ги гледам в саксии,ще виреят ли?

кампанулата е campanula carpatica,и виреела в алпинеум newsm78

какво е това #Crazy и мога ли да си я отглеждам в нормална среда?

# 329
Tedd,
хибискуса по принцип е много устойчиво растение, така че не се плаши! Верно, че клонката ти е била много малка, пък и не разбирам за какво ти е било да го пресаждаш- няма как да му е омаляла саксията. В началото, докато се захване едно растение е добре да не го пипаш много-много. Но нищо де, и лесно се прихваща, така че може да опиташ още веднъж, ако не стане сега.
geleva,
принцно поставянето на калем си е работа за някой, който го умее. Гледала съм подробни описания с картинки в много книжки,, но не се наемам. Продават се и специални инструменти, но на вилата имаме един съсед, дето с подръчни инструменти слага калеми много успешно...просто трябва да намериш човек ( или да се научиш ти...?!?!), но трябва и някой да ти даде калемчета. На баба ми и донесли калем от Гърция, но ти можеш да помолиш някой, който вече има цитрусче, да ти даде.

Общи условия

Активация на акаунт