Пролет вече е дошла,усмихват ни се нашите ЦВЕТЯ .

• 49 522
  • 544
  •   1
Отговори
# 330
tedd  Щом е толкова малко недей.Може би се адаптира.
geleva,
Как да ашладисваме?
Без значение какво е овощното дърво,то обикновено е съвкупност от два партньора - дива основа и благороден сорт.
Присаждането става чрез срастване на части от две растения.Едното образува кореновата система(подложката),а понакога и ствола.
Другото образува обекновено ствола и короната - то е присадника.
През месец януари се изрязва едногодишна дебела като молив издънка от дръвче което предпочитаме като сорт.Съхранява се  на хладно до месец май в кофа с влажен пясък.Накрая бавно и внимателно се маха кората,непосредствено преди присаждането.

# 331
Лени, Деси, малко, но аз и в малки саксийки го слагах, а сега просто саксийката беше до половината с пръст, а знам че през пролетта се развиват и торят като цяло, извадих растението и в същата саксийка просто освежих пръстта и добавих повече, прочетох че така било много добре и какво да правя... Embarassed ще видя какво ще стане, благодаря ви, дано се окаже устойчиво в моите ръце Embarassed а има ли някоя от вас, която да е посадила вече ипомеята? аз се чудя дали не е много хладно вечер newsm78

# 332
  • На края на света !
tedd само не разбрах защо кото е толкова малък хибискуса си бързала да го пресадиш newsm78
Колкото до ипомеята моята е навън ,вече е над 10 см но когато е по студено сутрин малко е клюмнала ,надявам се в скоро  време да видя някоя цъфнала ,че съм нетърпелива да вида в какви цветове ще са Hug

Пазя го въф тайна спокойно си посади семенцата ,моя еделвайс е вече с по 4 листензца
ето разсада за еделвайса от преди 2 седмици http://images.desikostova.multiply.com/image/2/photos/13/500x500 … amp;nmid=88012295 
 сега е малко по голям и между друго от него има поникнали и в съседни саксийки явно вятъра ги е разпилял

# 333
Чародейка , благодаря, а в обикновенна пръст ли ги пося,и колко често се поливат в началото?

# 334
  • На края на света !
Посях ги във 1 част обикновенна пръс и 1 част листовка от гората ,сложила съм ги на сянка засега ,и ги поливам като видя че е суха почвата Peace

# 335
Благодаря ти отново!

Надявам се скоро да мога да се похваля Grinning

# 336
  • На края на света !
вярвам че ще се похвалиш в близките седмици,той покълва лесно а семената са много ,много ситни , УСПЕХ  newsm10

# 337
  • София
Имам проблеми с един спатифилиум. От миналата година е, но не се развива добре. Линее, листата  му висят надолу, а не както в началото, като го купих. Не е изсъхнл, но не е жизнен.  Бихте ли ми помогнали, на какво би могло да се дължи това и как да го спася?

# 338
даниради, моя спатифилиум става така, когато не оросявам листата или ако е засушен Thinking кажи нещо повече за това как го гледаш, сега започна да се затопля и мисля че трябва да се полива 2 пъти в седмицата вече newsm78

Чародейка, коренчетата на хибискуса растат, затова го местя, днес още няма промяна, дано е само временно състояние и да се оправи Tired а много ме запалихте по еделвайса, снощи рових в Стрелиция и липтосите толкова ми харесаха...сега първо обаче ми се ще да се сдобия с цитрусови дръвчета Flutter

# 339
И аз да си побутна питането за фикуса, но не бенджамин-в нета пълно с инфо за него.Как се гледа, лесно ли расте, по-специални грижи?  bouquet

# 340
Деси,за кой вид фикус питаш?

# 341
  • Виена
Добро утро  Hug
 Ася,имам въпрос към теб,защото знам,че имам същото цитрусче,като твоето.Ти подрязвала ли си го до сега?Дали мога да го подрежа под прецъфтелите цветчета?
 Искам да ви покажа авокадото ми,направо много ме кефи как расте!Имам чувството,че го прави с часове.И това голямо листо,направо се разтапям като го погледна  Flutter Heart Eyes http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199201&photo=92.
 Пазя го въф тайна!,вчера не съм влизала във форума,а сега  видях,че си ме питала за чесъна.Виждам също,че са ти и отговорили.Аз също разрязвам скилидката чесън на малки лентички и ги бучвам в саксиите.Честно казано въобще не мирише на чесън в стаята  Peace.
 Тия парички моите пък явно не обичат да ги пече слънце.Вчера ги преместих на сянка и като,че ли живнаха...

# 342
Теди,
Ти авокадото изцяло ли го бучна в пръстта или отначало беше до половината,както казват първоначално?
Много се радвам за твоето.
Както писах и аз имам надежда за моето.Пукнало се е от двете страни и сега ще чакам да изникне нещо.

# 343
Ами незнам как му е латинското наименование-то фикуси много.Питам за този с големите листа-има го в тъмно зелено и шарени листа.В момента рътя едно голямо листо-има малки коренчета, но ще го поизчакам още малко

# 344
Можеш ли да го снимаш или да го покажеш в някой сайт?

Общи условия

Активация на акаунт