Пролет вече е дошла,усмихват ни се нашите ЦВЕТЯ .

• 49 546
  • 544
  •   1
Отговори
# 345
Като се прибера, че сега съм на работа.Мерси Деси  bouquet

# 346
  • На края на света !
D_e_s_i_t_o по описанието ти разбирам ,че питаш за  Ficus Elastica http://www.dkimages.com/discover/previews/920/741040.JPG
http://www.leserre.it/dbimg/ficus%20robusta.jpg

ако става дума за него ето ти малко инфо по въпроса
"Всички те се чувстват прекрасно в жилищата, стига да не са изложени на пряко слънчево огряване, при температура между 15 25 градуса.
Колкото и да са непретенциозни, някои неблагоприятни фактори ги поболяват и дори ги убиват.
Сухият и топъл въздух е причина за появата на червения акар. Листата се покриват с кафяви петънца, след което изсъхват и окапват.
Окапване и пожълтяване на листата може да се получи при недостатъчна светлина, въздушни течения, преполиване, а също при местене на растенията спрямо светлината.
Неблагоприятните условия съдействат за появата на кръвни въшки, които изсмукват соковете на растенията, като оставят върху тях лепкава сладка роса, върху която с удоволствие се развиват вредни гъбички. Борбата с тези болести и неприятели е трудна, затова е по-добре да не допускаме появата им. "

Между другото той може да се хване и от листенце

Последна редакция: вт, 01 апр 2008, 09:58 от Чародейка

# 347
Да, точно за същия, но моето листенце е тъмно зелено-едноцветно Peace

# 348
И според мен става дума за стайния фикус ( ficus elastica). Desito, няма нищо особено в гледането му, той е доста непретенциозен, трябва обаче редовно да му бършеш праха. 70-те години беше от най-модерните домашни растения. Аз лично никак не го обичах, но като видях разкошните фикусови дървета на Тенерифе и си промених мнението. Тези дървета засенчваха по красота и екзотика дори палмите. Хибискусите пък ги ползваха за живи плетове, а за бугенвилеите да не говорим....ех, как да не му се живее на човек на този прекрасен климат от 20-25 градуса целогодишно....

# 349
  • Виена
Теди,
Ти авокадото изцяло ли го бучна в пръстта или отначало беше до половината,както казват първоначално?
Много се радвам за твоето.
Както писах и аз имам надежда за моето.Пукнало се е от двете страни и сега ще чакам да изникне нещо.
Съжалявам,объркала съм плодовете  Embarassed,това е манго  Blush,не знам и аз защо все авокадо ми е първо в главата.

# 350
  • София
Здравейте,
Не съм голяма цветарка, да кажа направо че почти нямам опит и затова се обръщам за съвет.
Наскоро ми подариха спатифилиум, но днес видях че в почвата са се завъдили малки бели гадинки подобни на червейчета. Има ли начин да се оттърва от тях, дали ако сменя пръстта ще се завъдят пак и изобщо какво да правя.

# 351
  • София
получих си поръчката от Стрелиция Laughing
Изненадаха ме, мислех си, че са ме забравили...

Получих фикус пумила, разсад на бакопа, разсад на два цвята петунии.
И сега се чудя, да ги пресаждам ли вече в съндъчетата и да ги изкарвам ли на балкона? Нашият е западен, но все още ми се вижда студено.

И за пумилата един въпрос - как се гледа, капризен ли е? Вече си го пресадих  Heart Eyes

# 352
Сега ще ме накараш и манго да си гледам. Whistling
Въпреки това,че е манго пак ми харесва.
Едната ми бегония е тръгнала да умира.
Изпопадаха цветовете,листата има нещо като загниване.
Вчера я присадих в нова почва и нова саксия,но може би няма да я бъде.

# 353
Здравейте цветенца....      bouquet  bouquet
Тази сутрин ставам и какво да видя???????......Авокадото ми пораснало за една нощ метър и половина... ooooh! Олелееее амо сега как ще го присаждам,каква пръчка да му слагам,че да не се счупи??????? .....

# 354
  • София
TheNMaster душа, какво приказваш???? Как за една нощ - метър и половина бре? Shocked

# 355
Мастерче,
чупи и раздавай.
Пу първа аз.Да му се не видеше авокадото.Само ме дразните.

# 356
  • Виена
TheNMaster душа, какво приказваш???? Как за една нощ - метър и половина бре? Shocked
И аз това искам да питам  Shocked.
 Мисля,че още днес ще се сдобия и с костилка от авокадо  Flutter

# 357
ЧЕСТИТ ПЪРВИ АПРИЛ  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 358
  • София

#2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Какви сме патициииииииии hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

що не изчака да се възпламениме още повече  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 359
 smile3532 smile3532 smile3532

Щот съм добра душа......Да ви не мъча повече.....  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт