ЮЛСКИ БЕБЧЕТА '08 (тема 32)

• 13 557
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ШАДА! newsm59  party023  bigdance2
Леко износване на бебо и безпроблемно раждане през юли! И да гушкаш най- сладкото и здраво бебче!  Hug
Инка, спокойно, няма да сме нито първите нито последните раждали със секцио и кърмили бебенцата си!  Hug Това, че акушерката е имала проблем, не означава, че и ти ще имаш! Може да го е казала като успокоение, в смисъл "нищо , че успях да кърмя само 1 месец, детето ми си е здраво" или нещо такова. Не се паникьосвай! И да го мислим от сега- няма смисъл, важното е , че имаме желание да кърмим и ще направим всичко възможно! Горе главата!  Hug

# 256
А и ако пия по 5 л на ден трябва направо да ме свържат с канализацията .
Май няма да е подходящо и докато кърмим , дано да кърмим де , но нека мамите които имат опит с кърменето да се изкажат по този въпрос.

Тук препоръчват около 3л на ден. Прекомерното наливане понякога потискало лактацията. Е ако ти се пие - явно организма пък си има нужда.

На мен преди ми се скараха на родилната маса, че съм се замотала с поставянето на бебето на гърда и то почнало да плаче от глад Embarassed ама докато му се нарадваме с таткото и той докато го наснима - гладничката била огладняла Embarassed

# 257
  • София
И на мен гинеколога по ЖК ми каза да си избера голяма държавна болница за раждането. За Токуда нищо не каза, много нова била болницата и нямала още впечатления.

# 258
Честит Рожден Ден ШАДА!   bouquet Пожелавам ти само приятни случки и юли здраво и щастливо бебе!
Утре и аз съм на линия за лекцията в МД!Та по случая и аз ще спя сама в леглото тази нощ- е като изключим малкия мъж в корема!

# 259
  • София
С какво са пълни тези възглавници. И на Бертони същата ли е като модел като онази от Премама?

С вата. Не знам каъв е модела в премама , някои линкове на работа не ми се отварят  SadНа Бретони е възглавница за кърмене като подкова е.

# 260
  • Варна
Аз доколкото схванах, трябва да пиеш колкото обикновенно течности+ 1-1,5 л. Защото кърмата се разреждала от прекалено многото вода. Нещо средно. А и с много плодове и определени храни също се доставя вода в организма.
Шмилянка, съгласна съм  Peace, но тя обясняваше за миенето на гърдите със сапун преди всяко кърмене, подготовката на зърната с груба хавлия по няколко минути, кърмене на 3 часа, ама без изключения, задължителна почивка от 6 часа през нощта, задължително вода между кърменията, имаше и още, но сега не се сещам, а да ядеш праскови, за чайчетата за кърмаки и помпата на авент каза че били много модерни с половин уста, а според мен е по- хубаво да пиеш билкови чайчета и да хапваш плодове, отколкото да пиеш сок от кутия горски плодове, за който тя говореше.

# 261
  • София
Според мен от възглавница при кърмене определено има нужда. С дъщеричката ми ползвах обикновенна възглавница, но определено ми трябваше нещо да сложа отдолу, за да я подпра и повдигна, за да ми е по-удобно. Ще ги разгледам и аз тези специалните възглавници за кърмене, но определено трябва да е по-твърда, за да не потъва бебето в нея, че иначе кел файда ...

Сега се сетих, че в предишния апартамент си имах специално място за кърмене на един от фотьойлите, но вече тази гарнитура я нямаме, че сме с ъглов диван, но определено ЖЗ трябва да си приспособя друго местенце, че без да се облегня някъде - примерно директно на спалнята не ми беше удобно хич, че ми се напрягаше много гърба.
Същото беше и ако я преобувах директно на спалнята - супер много ме болеше и ми се напрягаше гърба.

Така, че тези нещица като възглавница за кърмене и стойка за преповиване на бебето, са си макар и т.нар. глезотийки, много нужни и полезни за мамата. Определено са в нейна полза и за нейно улеснение.

# 262
Аз доколкото схванах, трябва да пиеш колкото обикновенно течности+ 1-1,5 л. Защото кърмата се разреждала от прекалено многото вода. Нещо средно. А и с много плодове и определени храни също се доставя вода в организма.
Шмилянка, съгласна съм  Peace, но тя обясняваше за миенето на гърдите със сапун преди всяко кърмене, подготовката на зърната с груба хавлия по няколко минути, кърмене на 3 часа, ама без изключения, задължителна почивка от 6 часа през нощта, задължително вода между кърменията, имаше и още, но сега не се сещам, а да ядеш праскови, за чайчетата за кърмаки и помпата на авент каза че били много модерни с половин уста, а според мен е по- хубаво да пиеш билкови чайчета и да хапваш плодове, отколкото да пиеш сок от кутия горски плодове, за който тя говореше.
Хммм,аз доколкото разбирам,че то нищо ново не е казала тая от преди 10 г.

# 263
Момичета, утре няма да идвам на срещата след лекцията за кърменето, няма да мога.

# 264

Изслушала си една лекция от старата школа Wink След като си чела и си убедена в правилна информация - пропусни тези съвети покрай ушите си и не се ядосвай. Не можеш да я промениш за съжаление тази акушерка Sad

# 265
Хммм,аз доколкото разбирам,че то нищо ново не е казала тая от преди 10 г.
Явно! Сапун за гърдите и сокове от кутия - ужас!!! И аз съм за чайчетата!  Peace Но аз съм на мнение, че добре да чуеш всички варианти и да си избереш най- доброто за себе си. Вече чух и изчетох 100 начина за кърмене и хранене, та накрая ще си ги гледам както ми е най- удобно! 
А софийските мамчета- и вие да споделите какво сте чули на вашата лекция, моля!  Hug

# 266
Здравейте,

Честит Рожден Ден на ШАДА!    bouquet

Искам да попитам за сапуна и всяко миене преди кърмене. Не беше ли противопоказно. Някъде бях чела, че е достатъчно всекидневния душ, като измиването да е с нещо което не изсушава кожата. Нещо съм много объркана с това кърмене. Навсякъде пише различни неща. Много бих искала да кърмя, но чесно казано не знам дали ще се справя, въпреки че съм доста упорита. Поне за сега ми изглежда страшно трудно, дано като се роди бебка(жз) нещата да потръгнат от самосебе си.

# 267
  • Варна
Здравейте,

Честит Рожден Ден на ШАДА!    bouquet

Искам да попитам за сапуна и всяко миене преди кърмене. Не беше ли противопоказно. Някъде бях чела, че е достатъчно всекидневния душ, като измиването да е с нещо което не изсушава кожата. Нещо съм много объркана с това кърмене. Навсякъде пише различни неща. Много бих искала да кърмя, но чесно казано не знам дали ще се справя, въпреки че съм доста упорита. Поне за сега ми изглежда страшно трудно, дано като се роди бебка(жз) нещата да потръгнат от самосебе си.
Ето, сега ще взема и Вас да объркам. И тази нощ няма да спя. Сигурно до юли ще съм изперкала и бебето ще има откачена мама  #Crazy. Аз пак съм в кърмаческия, да си прочета всичко отново.

# 268
За да не се обърквате - четете в кърмаческия форум - Бу и други ентусиасти са се потрудили да преведат и подредят много статии, които ще са полезни със сигурност. А тази леля, която не е кърмила, въпреки, че много е знаела като акушерка - много поздрави и да ходи да се гръмне. Жалко, че й се позволява да води такава лекция и да вреди на бъдещите майки с тоталната си неосведоменост.

# 269
За да не се обърквате - четете в кърмаческия форум - Бу и други ентусиасти са се потрудили да преведат и подредят много статии, които ще са полезни със сигурност. А тази леля, която не е кърмила, въпреки, че много е знаела като акушерка - много поздрави и да ходи да се гръмне. Жалко, че й се позволява да води такава лекция и да вреди на бъдещите майки с тоталната си неосведоменост.

Laughing

Да... и това е човек, който трябва да мотивира бъдещите майки да кърмят и да им даде най-добрите насоки...

Общи условия

Активация на акаунт