51 начина за уплътняване на времето в US

• 18 197
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро!

Да се изкажа и аз компетентно за граматиката. Постове на маймуници, отказвам да чета - много напрежение и за мозъка и за очите.
Тези, с много правописни грешки също ги подминавам.  Не че точно ме дразнят, но ми е неприятно, че авторите им не са уважили хилядите други хора и не са направили усилие да натиснат бутона с Проверка правопис поне. Но пък като не ми харесват, да не ги чета, защо да са ми виновни хорицата.
Не твърдя, че съм капацитет по българска граматика и никога изказването в писмена форма не ми се е отдавало (уф, как мразех Отговорите на литературен въпрос!). Обаче употребата на англисйки  тук неизбежно сложи отпечатък в моето звучене. Понякога се хващам с  ужасни словореди  Embarassed Опитвам се да внимавам, защото все пак децата от мен попиват българския и какъвто учителя, такива и учениците!

ПС Винаги съм смятала че за правилния правопис голямо значение има четенето. И то от ранна детска възраст.

Сори за дългите излияния.

Tandoori, моля, моля. Моят мъж се занимава със закупуването на снимачната техника у нас, защото той е с претенциите. Аз съм по-лесна - важното е да може да снима добре и в близък план и да са хубави цветовете и съм щастлива! Пожелавам ти скоро да се сдобиеш с нужната ти камера.

# 136
Атти за дрешките на GAP мога да кажа , че идват по-голем ички, ние ползваме 0-3м макар че сме почти 5м вече, а си растем добре Simple Smile
 Gerber според мен си вървят по размера, а за другите марки незнам, защото съм им изрязала етикетите и не мога да си спомня кое каво беше.
Tandoori аз също съм само любител фотограф и не разбирам много, но съпруга ми взе Nikon Coolpix 6.3- 18.9mm, ( а той разбира от фотоапарати) и да ти кажа съм много доволна....и аз снимам най-вече вътре.....
момичета аз имам едно въпросче по здравната част : Къде ходите на стоматолог ако ви се наложи и разбира се ако имате избор: в УС или в БГ?..... аз понеже след бременноста имах доста проблеми със зъбите, и гледам да ги оправя преди да замина, поне спешните, а мъжа ми вика за другите да ги правя в УС , че поне стоматолозите са по-квалифицирани, а и със застраховката нямало да е толкова скъпо ....

# 137
ако ви се наложи и разбира се ако имате избор: в УС или в БГ?..... аз понеже след бременноста имах доста проблеми със зъбите, и гледам да ги оправя преди да замина, поне спешните, а мъжа ми вика за другите да ги правя в УС , че поне стоматолозите са по-квалифицирани, а и със застраховката нямало да е толкова скъпо ....

Имам застраховка и то не лоша, но ходя в България. Тук не попаднах на добри зъболекари. Не помня колко смених. Мнението ми е, че повечето "лекуват" заъбите ти така, че да им станеш чест гост и съответно да изкарат повече от теб. Може да има и изключения, но от моите познати и приятели българи тук, никой не се е похвалил с добър зъболекар. Голям кусур на наше село!
Ходя си на редовното почистване и толкова. Те си настояват, че не знам какви си процедури трябвало да ми се направят (за $2000+), аз си им казвам твърдо, че не желая, те мърморят, но чистят и си заминавам.

Гласувам за България с двете си ръце!

# 138
Я вече сме в "По държави", пулих се 5 минути в чужбинския да търся темата, докато разбера че не се пуля на правилното място  ooooh!
Леле, дай ми на мен да пътувам! Куфарите са стегнати обикновено поне седмица преди тръгване...
Приятно купуване на куфари. Гледай да са по-ярки, да ги виждаш от далеч на белта. И ревизирай!  Wink
Хаха, в десятката си, харесала съм си един оранжев  Laughing отдалече ще си го виждам  Mr. Green .
За правописа, наистина има фрапантни случаи, особено в отчетните е кошмар някакъв, Слава Богу тук всички сме Ентелигентни  bowuu . Най-дразнещото е неправилната употреба на "й" , не мога да разбера какво му е сложното на това, та половината народ не може да съобрази, че няма как за мн.ч. да има окончание 'й'   Crossing Arms
За зъболекарите: приятелят ми винаги си ходи в БГ на зъболекар, но явно си зависи от застраховката .

# 139
Откога има нов подфорум? Shocked
Ей сега ще ида да видя какво остана в общия..

За грамотността мога много да напиша, засега сме се заели с изготвянето на петиция в клюкарника, макар че аз лично съм със смесени чувства. Но по-добре да се направи нещо, отколкото само да чакаме поредното малоумие..

Кларет, не знаех, че стягаш куфарите към Х'америка! Laughing Запомних те от меланхоличната тема, от едната порода.. Ясни са ми настроенията ти, но не бива да им се даваш, предстои ти приключение, мисли по този начин!

За зъболекарите - много ме мъчи нещо. Миналото лято си направих зъбките и заминах без проблеми с тях в САЩ. Там ходих за рутинна консултация и.. ми направиха 6 рентгенови снимки  Shocked , според които съм имала около 12-13 кариеса и 2 зъба за коронки?! #Crazy
Прибрах се плачейки, когато моя позната ме успокои, че на нея са и казали 15, а на сестра и - 32..
Не разбирам, моля ако някой има обяснение, да ми пише. Първоначално реших, че използват хубавата застраховка, а после, че явно наистина са по-добри стоматолози.. Не знам.
Зъб не ме боли (пу-пу) 6 месеца след този преглед.

# 140
...Понякога се хващам с  ужасни словореди  Embarassed Опитвам се да внимавам, защото все пак децата от мен попиват българския и какъвто учителя, такива и учениците!

е ама друго е във форума писането, то е малко ала stream of consciousness все пак, но и аз си го забелязвам това, че меня словореда. обаче обикновено пиша, както бих го казала, ами няма как да излезе много литературно  Mr. Green
а и за грешките не говорим грешки при печатането, на мен дясната ръка ми е по-бърза от лявата и и някои думи и да искам не мога да ги напиша правилно Embarassed и затова си инсталирах един много готин ад он на файърфокс, който ми проверява българската грамотност при писане в нета Mr. Green има същия и на английски.
тъй като излизам, като правописната наци да си кажа - никой не е застрахован срещу грешки в правописа!  Mr. Green

Тандури, аз пак да си кажа за Канон PowerShot, не е никак зле за не-професионалисти и можеш да му добавяш лещи, дори май.

тюх, още едно неотчетено мнение...
  Laughing

# 141

Не разбирам, моля ако някой има обяснение, да ми пише. Първоначално реших, че използват хубавата застраховка, а после, че явно наистина са по-добри стоматолози.. Не знам.
Зъб не ме боли (пу-пу) 6 месеца след този преглед.

Според мен като цяло не са по-добри от българските си колеги. Определено имат повече техника, но в последните години и в България има страхотни зъболекарски кабинети (визирам София) и не мисля че работят по-лошо.

Както вече казах, тук са на принципа да те изстискат до последно. А някои елементи и съвсем умишлено работят така, че след месец пак да ги потърсиш (такова нещо не ми се е случвало в България). Затова аз вече не давам да ми пипат зъбите освен за чистене. Трябва да умирам от болка, за да се жертвам.

Biz,  аз и при говорене се улавям, че подреждам словоред по тукашен тертип, та затова се вайкам. Децата е добре да слушат правилен български.

# 142
Бистре и аз съм със същото " адд он" на Мозилла ,но съм го оставила на англ.,забравям да го обърна на бг като пиша тук.Много е готино обаче!
Аз честно с ръка на сърце ще кажа че никой не ми се  набивал с груби грешки тук в ам. ни групичка,говоря за супер груби грешки, иначе всякакви други (запетайки,словореди...) даже и не забелязвам...то пък  ако  някой се вживява в подобни грешки по добре да не ходи по форумите...много е крайно.

Имала съм случаи в отчетните обаче и понеже няма как да избегна четенето сме казвали на съответния човек да си проверява правописа...говоря за груби грешки и системни от сорта на "сигорно","убичам" ," обеждавам"....

# 143
За зъболекарите- аз с две ръце гласувам за тукашните. Зет ми е зъболекар и се уплаши като видя как са направени зъбите ми в България. Той няма интерес да се прави на велик, защото не му плащам нищо, дори до скоро нямахме зъболекарска застраховка.
В България съм ходела при уж най- добрата в Плевен за тогавашното време. Сега не знам как е там, но не бих се доверила никога повече на някой друг.

Преди една година ми правеха операция в Дентал скуул и докторчето- японче ме пита за една пломба дали е временна (имам я от 7 години от Б-я, още не сменена). Като му казах, че е постоянна мигаше за 5 минути.

Сестра ми миналото лято в Б-я ходи на зъболекар, уж за по- евтино от тук. Онази (близка на наша приятелка) я изкара с 5 гангрени и 10 нови пломби Shocked. Докато сестра ми се усети, че има нещо гнило, олекна с $1000...Повече няма да коментирам Peace

Атти, Зора  bouquet

# 144
Търся ли аз търся темата , а тя преместена Shocked е намерих я най-накрая , но...
 Стига с тези правописни грешки, и аз като Бубка доскоро само на маймуница пишех емайли , и направо съм забравила на Български да пиша, тука уж винаги си пускам "проверка на правопис", но тя пък една проверка.  Mr. Green
 Атти дрешките на Картърс са 3,6,12м... и може да се носят до навършването на месеца. Например Матю е на 10м в момента и носи за 12м ( за 9м му станаха къси почти с навършването на 9м, а той не е висок , нормално бебе е). Чилдрънс Плейс , те са от...до -3-6м, 6-9м...и по принцип ги носим повече. Ошкош мисля че са малко по големички , а Геп, ами те винаги техните неща са по големи, дори и за деца(аз нося С , а си купувам ХС)
 За билетите от Бг- да може и от тук. аз звънях преди 3 дни на Интернет турс, за родителите ми, но цената им беше с 100$ по висока. На мен лично Ехпидия ми даде най-добра цена , с най-добри връзки. предполагам че зависи , аз ги вземам до St. Louis.

# 145
За зъболекарите: приятелят ми винаги си ходи в БГ на зъболекар, но явно си зависи от застраховката .
Да ти кажа, моят мъж също така постъпи, но само веднъж. И определено не мога да твърдя, че самолетни билети + подаръци + черпни + разходи за самото лечение ни излезе по-евтино. Пък и не му оправиха зъбите като хората. Месец по-късно тук пак му се наложи да ходи за същия проблем. Единственото, което ни накара навремето да се решим да изберем ходенето до БГ беше именно това: липсата на застраховка. В момента, в който мъжът ми започна сегашната си работа нещата се промениха.

Отделно на ръка, че аз не съм доволна от БГ зъболекари. Не съм сигурна дали просто аз съм попадала на такива, ама бяха пълна скръб. Един ми каза да не ползвам конец, че щяло да се увеличи разстоянието между зъбите ми; друг така ми сложи короната, че сега имам 3 мм разстояние между нея и съседния зъб (леле, какъв скъпар беше тоя лекар!); трети компенсира отчупено парченце от амалгамна пломба с фотополимерна... И нито един, нито веднъж не препоръча почистване. За щастие имам добри "зъбни" гени, та не ми се налагаха много зъболекарски интервенции (въпреки, че ядях по 1-2 шоколада дневно).

С няколко думи, определено предпочитам тукашните зъболекари.

# 146
benson10, аз нямам зет зъболекар тук. Както вече казах, опитала съм достатъчно (и такива с много добри препоръки) и не съм доволна.
За мен работят некачествено. В България последния път ми смениха всички пломби (за щастие нямам много). Взеха ми 100 лева.
Да кажа, че и в България нямам зет зъболекар - ходя при препоръчани и досега никога не съм имала проблеми, за разлика от тук.

# 147
s canon poweshot elph снимаме вече 5та година,не разбирам хич но баща им е завършил фучик,прекара 3 месеца в мислене и четене и сме доволни,макар да сме дю за нова след като децата я метнаха по земята редица пъти..
*
зъбар ползвам тук; имам си теория за живота насред океана,дълго е Laughing,но като цяло-живеем тук и трябва да имаме тук необходимите ресурси,вкл.здраве-касаещи такива..водя и ния,доволна съм
*
дрехите не отговярят на размера,нито детски,нито за мен..имам панталони/поли от 0 до 4,ния е облечена от 2Т до 6 чайлд..та на око и аз карам..
*

# 148
benson10, аз нямам зет зъболекар тук. Както вече казах, опитала съм достатъчно (и такива с много добри препоръки) и не съм доволна.
За мен работят некачествено. В България последния път ми смениха всички пломби (за щастие нямам много). Взеха ми 100 лева.
Да кажа, че и в България нямам зет зъболекар - ходя при препоръчани и досега никога не съм имала проблеми, за разлика от тук.

няма нужда от сарказъм...

ти изказа мнение от твоя опит, аз от моя, всеки има право на мнение Peace

# 149
имам си теория за живота насред океана,дълго е Laughing,но като цяло-живеем тук и трябва да имаме тук необходимите ресурси,вкл.здраве-касаещи такива..водя и ния,доволна съм

С тази теория съм напълно съгласна - аз затова лекарства от България не си нося  Naughty. Майка ми все се притеснява как я караме без Фервекс  Laughing, но се справяме успешно с помощта на тукашните парацетамол и вит. С  Wink.

На зъболекар минавам профилактично веднъж в годината, когато съм в БГ (малко ми издиша теорията тук  Wink).  Да чукам на дърво, ама имам две пломби от втори клас, които бяха сменени с фотополимерни преди време и други интервенции не са се налагали fingerscrossed. Аз затова си позволявам лукса да ходя на зъболекар по време на ваканция  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт