51 начина за уплътняване на времето в US

• 18 215
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Седя и чакам за една среща като кукувица, и си викам, я да проверя какви ги вършите!  Twisted Evil

Кларет, браво за куфара- Аз нали съм много важна, и си взех сив и син куфар, сега все си ги търся из летищата, защото половината свят има същите. Колкото по-ярък, или даже шарен, толкоз по-добре.. Laughing По въпроса за пристигането, недей с минорна нагласа да тръгваш, защото ще страдаш много.. Опитай се да влезеш в мир със себе си, защото иначе адаптацията ти ще е трудна. Както можеш да се досетиш, от опит ти го казвам.

Зъби, ах, зъби. Зорница все има проблеми със зъбите и ходи поне два пъти в годината. Тъкмо си мислех, че всичко ми е наред, и като ходих за първи път на преглед тук ме осведомиха, че имам 7-8 кариеса и спешна нужда от поне 2 корони. С моята здравна застраховка, която уж е добра, плащам по 800 долара на корона. Направих една, че беше спешна и сега съм в голямо колебание как да действам оттук нататък.

Иначе на Анет теорията е вярна, като живеем тук, ще трябва да свикваме и с доброто, и с лошото, а не за всяко нещо да тичаме обратно към България. Ама аз само си приказвам...
По въпроса за правописа, Анет е единствената съкращаваща форумка, която чета, независимо от усилията, сигурно защото много ме радва.  Laughing нейните постове са ми все едно телеграми чета, ама важно ми е съдържанието, та търпя, и не се оплаквам Laughing Laughing.

Рая, най-после ми светна за дрехите на Картърс след твоето обяснение, жива да си.

Индианката изчезна. Дека си, девойко?

Айде, изчезвам ..

# 151
С всички съм съгласна (малко или много), но как да се съглася, че имам 12 развалени зъба, когато нито един не ме боли и се чувствам добре.. Странна работа.
На мъжа ми му вадиха мъдрец още на втория месец в САЩ. По принцип резултатът накрая беше положителен, но две неща ме(ни) подлудиха:
1. Липсата на свободни часове, освен ако не умираш...Знаете как е. Също и затворените клиники през уикенда, сякаш зъбобол може да се изтрае 48 часа на Адвил (или дори Викодин)!
2. Свръхподсигуряването. Пий 5 дни антибиотик, после не пуши поне седмица, не полвай сламки..

Малко странна тема отворих, извинете. Embarassed

# 152

По въпроса за правописа, Анет е единствената съкращаваща форумка, която чета, независимо от усилията, сигурно защото много ме радва.  Laughing нейните постове са ми все едно телеграми чета, ама важно ми е съдържанието, та търпя, и не се оплаквам Laughing Laughing.

Дитто  Peace
Даже ми е интересно понякога щото е като ребус Laughing

# 153
привет и от мене

като си говорим за зъби - мойто дете се е озъбило, пък аз даже не разбрах. Една мацка от отчетните го забеляза и ми го показа. Доста съм рЪзвАлнувана.
Аз много опит със зъболекарите нямам (иронично, а? и баба ми и дядо ми бяха зъбари с кабинет у дома  Crazy), била съм само един път, за един кариес, дето ми го откриха 1997 преди да замина в Щатите. Все ме плашиха, че расте и тн - зъбари оттук и отвъд Океана, ама аз все отлагах и накрай го направих през 2005та.
Иначе ходих да се избелвам в Манхатън, получих бонус снимка рентген за всеки зъб и се опитаха да ме Обедят, че имам 8 кариеса. Т'ва беше през далечната 2004та, ама мойте въображаеми кариеси явно бавно избиват.

пък за правописа, аз не се дразня на грешки по невнимание, а само от думите космонафт и безмислено. Да потвъдря, че и в темата сте рядко интелигентни и не съм забелязала някой да има проблеми с писането (Бенсън, ти къде се буташ  Naughty , как пък ти хрумна??? ще те оскубя  Crazy)

другите неща сте ги обсъдили вече, да не повтарям мнения

едит - бе присетих се имах един синиър мениджър, страшно му сечеше пипето на тоя човек, обаче като пише ревю коментс сериозно ви казвам от грешки и неправилно построени изречения на 50% просто не можеше да стане ясно какво иска да каже. Това, което е по-странно, че всичките му меморандуми на сложни и по-сложни теми бяха перфектно конструирани като замисъл, изречения, безгрешно написано до запетайката. Начи можел, а? Ама го мързи да улеснява моя живот.
Ама такъв си беше - проклет до мозъка на костите си.

# 154
ПС Винаги съм смятала че за правилния правопис голямо значение има четенето. И то от ранна детска възраст.

Моят съпруг обаче това го опровергава.  Laughing Винаги е четял много, и то хубава литература, а правописът му никога не е бил добър. Но нали си ми е другарче, намирам това за мила личностна характеристика.  Flutter
За зъболекарите - тук улучихме на втория, преди около 7 години. Оттогава насам  не ми е и минавало наум да ходя в България, макар че не се оплаквам от някогашната си българска зъболекарка. След една първоначална тукашна смяна на 2-3 коронки и оправяне на няколко кариеса,  случаят с моите генетично "лоши" зъби приключи. Ходя два пъти годишно на профилактични прегледи и почистване, и това е, няма нужда от повече.

# 155
Аз си признавам, че чат-пат има някоя дума на Анет, която не мога да схвана. Даже помня, че като се намъкнах в темата, даже и забележка и направих.  Mr. Green   Hug

Аз съм се находила на зъболекар за цял живот. В България постоянно попадам на идиоти, които си оставят ръцете и аз след това на друг и айде пак същото... Сега нали съм си в София, реших да ида на нов зъболекар, да му чуя мнението. Съвпада с това на американския ми зъболекар, отдъхнах си.

Американският ми зъболекар е пич. Той ми е първият в САЩ. Направи ми сигурно към 20 снимки на зъбите и ми ги праща по мейла, ако ми трябват. Също мога да му се оплаквам по мейла и веднага ми отговаря. Като отидох за чистене, той ми откри по снимките абцес под чистак новия мост (правен в България). Не му повярвах и пратих снимката на българския зъболекар, който се държа супер арогантно и го нарече лъжец. Да, ама след месец почна да боли и искам, не искам, пробихме новия мост и ме оправи за 45 минути, без антибиотик, без нищо. Проблемът ми сега е, че ме праща при ортодонт, който е някво досадно арогантно старче, ама явно са приятели. Но ще трябва да му кажа, че приятелят му не ми се нрави.  Laughing

# 156
Мдам, да ви се похваля, че както снощи ходех по фланела, днеска имаме 30+ сантиметра сняг, като отдолу е лед, щото валя дъжд преди това.  Rolling Eyes

# 157
e.e.e.eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..
Дorde сваря да отговоря на Зора и вие ме разбихте Laughing.
Пойнт тейкън дами, няма да ви затруднявам повече,ма аз и на живо така си говоря (Хиър,потвърди плс),та не е неуважение искам да кажа
*
Ха,токът в уни спря за 20 сек.Паника голяма,тия хора не знаят какво е режим на тока от 7 до 8пм

# 158
еееее, айде не си разваляй стила сега де!  Последното написано с главни букви и запетай все едно не си ти  Laughing Никой не го приема като неуважение, и мен ме кефиш как пишеш....набързо, зает човек  Laughing

# 159
И на мене ми харесва накъсаното писане на анет. И миз ми харесва, като не пише главни букви. Техен стил си е, не ми се ще да го изменят.  Hug

# 160
Анет, айде нема нужда от промени, тамън ти свикнах.  Mr. Green

# 161
Kak къде Simple Smile В храстите, както подобава на пропър индианците Wink

Кърмя, дращя мейли полуграмотно, за срам на СУ дипломата ми, попълвам форми I94 + customs declarations, че си импортвам мама... чета ви и се сещам, как преди да тръгна насам оставих 2 000 бг левчета при реномирания зъбар, та да нямам грижи докато се активира застраховката тук  Close На 3-тия месец плюех корони и пломби и почнах да плащам 2-ра зъбна застраховка, защото ужасът в очите на местния зъбар беше неподправен... та така - купила съм си касичка-прасенце и си събирам парички за имплантче  Rolling Eyes Или да взема да осъдя родата за дефектните гени  newsm78

Ваксинациите минаха много поучително за мен. След като светнах педиатърката, че ще замъкна АЛ вдън гори тилилейски ми беше връчена една разпечатка, в която освен изискването за ваксинация срещу Хепатит А имаше и извадки от правителствени сайтове на ус, кад, ау, ук... разбрах например, че:
 "меди care is not up to the standards of industrialized countries", "tuberculosis is common", "pickpocketing, mugging and bag snatching is common also racially-motivated assaults - verbal and physical - and violent crime like bombings and shootouts occur", "consider installation of window grills, steel doors and alarm systems", "pilferage of checked baggage at Sofia Airport + carjackings", "many tourists have been assaulted and robbed + paid exorbitant prices in bars /up to several thousand dollars - management may use force to assure payment" ...:driving in bg is extremely dangerous, road system is underdeveloped, aggresive driving habits, poorly repired roads full of  potholes", "frequent toad-rage accidents, avoid confrontations with drivers of late model sedans /BMW, MERC, AUDI/", "CASH-BASED ECONOMY +exchange bureaus post misleading rate quotations"..... ETC!!!
вСЕ В ТОЗИ ДУХ... та се почуствах мноооо гадно, защото педиатърката ми няма да се вдигне да иде до БГ за да открие бг гостоприемството или култура или природни забележителности, за което не беше споменато нищо и в съзнанието и БГ ще е горната извадка от официалните сайтове... мдам...

Беба ревна юнашката, но после беше относително добро бебче и вдигна темп чак вечерта, която аз измерих благодарения на Зора, която ме насмете и с право  Hug Процедурата по сваляне беше стандартната, нервите ooooh! също...

По останалите теми ще размаам правопис по-късно  Mr. Green с'а чета и си водя биляШки, че мноо ценно инфо се губи и си пия шейкЪТ с надеждата да заприличам на човек седейки на дивана  hahaha

# 162
Индиана, защо й е тази брошура на педиатърката? newsm78

Анет, това си ти е част от чара!   bouquet Потвърждавам, че на живо си като скоропоговорка.  Mr. Green

Тандури, що ми се струва, че пролетта на източното крйабрежие все много бавно идва.  Tired

# 163
Анет, това си ти е част от чара!   bouquet Потвърждавам, че на живо си като скоропоговорка.  Mr. Green

И на английски ли, бре?!

# 164
Не е брошура, разпечатка е от накаква тяхна система, от която дърпат инфо, когато пациентите им тръгнат да пътуват - какви ваксини са им нужни и прочие хелт хазардс...

... на източното просто няма пролет - има гадна и дълга зима и влажно и горещо лято, разделени с по 1 седмица хубаво време  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт