51 начина за уплътняване на времето в US

• 18 210
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Идниана, съди родата, може да ти се напълни прасенцето  Laughing Аз съм доволна от зъбарите тук, а и на снимка се вижда това, което на око не може. Да не говорим как се учи тук и как се учи в БГ. Моите зъби всичките са в пломби  Embarassed имам опит в тази област  Confused

Въпрос за child care - намерих едно място, от което приятелка е много доволна и деца влизат там с чакане. Жената е съгласна да се срещне с мен, защото предпочитала и тя от препоръчани хора да взема деца. 14 деца са вътре, in home child care, от бебета до сигурно 5годишни, всички са на едно. Нейното бебе е почти на годинка вече и е изкарало разните ушни инфекции там, според нея вирусни... Сега се чудя като са толкова деца дали е лошо? $260 на седмица, като аз ще го давам може би 3 цели дни на седмица, на път ми е съвсем близо до нас. Който е с опит, какво мислите  newsm78 ....моята дилема е, че детето един ден така или иначе ще тръгне на ясла, за да бъде с други деца, но се притеснявам от здравословна гледна точка дали не е рано да го излагам на вируси? Тогава ще е на 10-11месеца.

# 166

няма нужда от сарказъм...

ти изказа мнение от твоя опит, аз от моя, всеки има право на мнение Peace

Съжалявам, не съм искала да бъда саркастична, а пояснителна.
За мен твоята ситуация е частен случай.  Peace  Hug

Колегите на съпруга ми масово ходят в Мексико да си правят зъбите.

# 167
това го опровергава.  Laughing Винаги е четял много, и то хубава литература, а правописът му никога не е бил добър. Но нали си ми е другарче, намирам това за мила личностна характеристика.  Flutter

блажка, той сигурно е от този тип хора, за които това не е приоритет номер 1 и го смята за напразно губене на време.
Навремето имах един професор, който беше същия тип.
Но пак си смятам, че четенето помага.

# 168
това го опровергава.  Laughing Винаги е четял много, и то хубава литература, а правописът му никога не е бил добър. Но нали си ми е другарче, намирам това за мила личностна характеристика.  Flutter

блажка, той сигурно е от този тип хора, за които това не е приоритет номер 1 и го смята за напразно губене на време.
Навремето имах един професор, който беше същия тип.
Но пак си смятам, че четенето помага.
Не мисля, че в въпрос на приоритет в случая, но каквото и да е - спирам да коментирам от уважение към него. Не ми прави чест да го разнасям из форумите.

# 169
Indiana007, мисля че хепатит А се бие на деца над 1 година. За нашия щат е вече задължителна ваксина, но я поставиха след навършване на 1вата година.
Провери и ти за всеки случай преди да дупчат детето ти, за да не стане някой фал.

# 170
Пумпал, няма едно мнение. Едни казват, недейте, чакай след 3, други казват давай и преди това. Ето скоро прочетох една статия за това как децата нямали полза от ходене на ясла и градина и че имунната система си се градяла сама и дори ранно излагане на вируси, било вредно.  Ами всеки си знае, аз съм за, вирусите не можеш да ги избегнеш според мен...

Анет, кийп дъ гуд уърк!  Laughing

Индиана, не че е лъжа де... за повечето неща....  каша е родината, дами, каша е... иначе, да за тб ваксинират тук, аз попитах нашия ам. педиатър и той каза че нямало нужда; за хеп А - да след година е.

# 171

Индиана, не че е лъжа де... за повечето неща....  каша е родината, дами, каша е... иначе, да за тб ваксинират тук, аз попитах нашия ам. педиатър и той каза че нямало нужда; за хеп А - да след година е.

Biz, а манту правиха ли му? Че на големите на 1 година правиха, а пък дребния го пропуснаха - нямало нужда.  newsm78

# 172
Въпрос за child care - ........

Звучи добре. Виж се с жената и прецени. Инстинкта ти ще ти каже.
Единственото притеснително, което виждам е броя на децата, 14 са много. Но това значи, че има две помощнички, за да изпълни стандарта на щата, т.е. би трябвало да е ок.
Иначе, моето мнение го знаеш, с деца е по-добре, и колкото по-рано изгради имунитет, толкова по-добре.

# 173
Лелеее, човек да не се обърне с гръб за малко...... направо не мога да ви насмогна. Simple Smile

Аз зъбар си намерих тукашен - един младичък такъв, отначало бях решила, че прекалено ми младее и сигурно нищо не знае, щото не изглежда да е много по-стар от мен (Пък аз нали младея  Heart Eyes). Обаче много добре си работи човека, много ми обяснява, което беше моят проблем преди с друг зъбар тук и изобщо нямам проблеми с него. Най-голямото предимство тук, според мен, е че правят снимки на зъбите преди да ги работят, моите кариеси са такива, че като избият отгоре, вече е кратер и е хубаво да се види по-отрано. Не знам как може да ме лъже, защото ми ги показва на снимки кариесите. Пък и не е частна практика, а е към университета, така че няма и полза да ме лъже.

Еванесънт (май ти беше писала за кътниците) - аз съм  вадила и тук и в БГ и на двете места еднакви съвети са ми давали за какво да не се прави след това.

Индиана, пък и другите, които ще пътуват - какво става ако сте в БГ когато трябва да се бие някаква ваксина? Там ли я бият, каква ваксина бият (не знам различават ли се)?

# 174
  • Boston, MA
... на източното просто няма пролет - има гадна и дълга зима и влажно и горещо лято, разделени с по 1 седмица хубаво време  Rolling Eyes

Точно така си е.  Tired

Офф, днес съкратиха една колежка, мен ни мА съкратиха, ни мА промотираха, чудя се добри новини ли са това.

И аз дадох един куп пари по зъболекари преди да замина за чужбина, ВСИЧКО, което ми е правено в България е паднало, или е за подмяна. На няколко зъболекара ходих (в БГ), все препоръчвани и добри, е не случих, затова и аз сега едно по едно си оправям нещата тук. Евтината работа скъпа ми излезе.  Rolling Eyes

Пумпалче, и аз мисля, че ще успееш да прецениш, като се срещнеш с нея!

# 175
Атти, ваксините, които се бият на 4-ти месец - когато ние ще сме в БГ - на нас ще ни ги бият тук 6 седмици след тези за 2-рия месец... грубо ще е на 3мес 10дни. Аз попитах не може ли там да ни ги бият, но ми беше хвърлен недвусмислен поглед и политочески коретно ми отговориха, че беба си е тяхна отговорност, а не на някой в БГ...

За Хепатит А почвам да чета, защото аз останах с впечатлението, че се канят да я сложат Sad За мой срам толкова ненавиждам болници, че почти винаги съм се съгласявала наред, само да свършват по-бързо... сега с беба нещата, естествено, стоят по-различен начин...

# 176
но се притеснявам от здравословна гледна точка дали не е рано да го излагам на вируси? Тогава ще е на 10-11месеца.
Пумпал, Бети ходи на детска от 3 месечна. Ама разбирай голяма детска - daycare center. Не му се шашкай. Само имай предвид, че първата зима е най-тежко - де що има вирус, всичко се носи вкъщи. По ред на номерата ще ви тръшва за по ден-два-три.

Само, както Зора каза, провери дали спазва изискванията на щата. Това, че се чака не е гаранция за високо качество на услугите. Просто е доказателство, че за деца под 2 години винаги е голям проблем да се намери място в детските във всеки щат.

# 177
Пумпал, за детската градина - прецени. За мене няма еднозначен отговор по отношение на болестите. Освен това си мисля, че семейните ситуации, когато децата са малки, дават отражения върху мненията на родителите.
Аз нямах пред себе си дилемата да пращам или да не пращам децата на ясла, защото бях на неработна виза. А да ги пращам на ясла и в същото време да не ходя на работа не ми беше в природата. Т.е., мога да кажа, че първите си три години и двамата са били основно у дома. Факт е, че през тези първи три години не са боледували така, че да ми остане спомен.
Не знам доколко си наваксват с късна дата по отношение на вирусите, а и от суеверие се притеснявам да правя оптимистични заключения.
Големият направи първата си инфекция на ухото на 3 години и нещо, т.е. няколко месеца, след като тръгна на детска градина към училището, при това контролът там беше доста строг, тогава пи и първият си антибиотик. После е получавал и други, даже в момента е на антибиотик, но е имало случаи, когато не съм давала нищо и инфекцията е отшумявала. Доколкото знам лекарското мнение по въпроса, дете от 3 г. нагоре можеш да оставиш за опредено време без антибиотик и инфекцията да отшуми от само себе си, но бебе на годинка - не.
Мои познати  се принудиха да викат баба от България да да гледа 5-годишната им дъщеря, защото имунната й система беше тотално разбита, момиченцето беше от 6-месечно бебе на ясла. В момента имат второ дете, но първо идваха баби да го гледат, после бащата остана у дома като основен детегледач.
Разбира се, ако трябваше в рамките на 6 седмици или 3 месеца да тръгвам на работа и да си давам детето на ясла, сигурно щях да виждам положението другояче. Има сума ти случаи, които опровергават моя опит, предполагам.
Но мнението ми е - ако не се налага и не се чувстваш притеснена, че ще си загубш работата, детенцето да си остане у дома. Признавам си обаче, че аз в това рецесийно време най-вероятно бих поела риска и бих тръгнала на работа.
Каквото и да решиш в крайна сметка, не се чувствай виновна!

# 178
Пумпале, иди и виж как е като условия, на едно място ли са всички и т.н. Болестите са едно на ръка, другото е, да успеят да опазват малките от неизбежните набези на по-големите...
В нашата градина децата са почти на една възраст, аз го предпочитам като вариант.
Но пък, за вашите условия там, цената е доста привлекателна.

# 179
Пумпал, няма да ви се разминат сополите и ушите, въпросът е колко често ще се случва. Лекари ме "успокояваха", че така било първите 6 месеца като е на училище, после вече се стабилизирали. Антъни, да не казвам голяма дума, не е имал кой знае какви заболявания (тръгна на 6 1/2 месеца), но се е прибирал сополив и с "уши". Слава на Бога, нищо кой знае какво, но ако искаш да не се разболява - Иван, в къщи, изолиран....Синът ми седя сега покрай баба си и дядо си два-три месеца в къщи и не се разболя нито веднъж, само за партито му за РД някое дете го разболя, защото след това му тече нос и беше болен (бяха доста деца пак на едно място). Ти трябва да решиш можеш ли да оставаш вкъщи и да си вземаш офф, ако се разболее и т.н. Ако непременно трябва да се върнеш на работа (аз трябваше, за да не си загубя мястото, не че примирах да ходя, но ми го пазиха 15 месеца), ако имаш други сериозни доводи - давай го на училище, но ако смяташ, че не можеш да понесеш боледувания и безсънни нощи, а после на работа - недей. Ние не можем да знаем кое как е точно с теб/вас, тъй че ти сама трябва да решиш да го даваш ли или не на градина.

Общи условия

Активация на акаунт