51 начина за уплътняване на времето в US

• 18 209
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
Момичета , разбрахте ли, че има проектозакон за отмяна на български език като задължителен? А журналистите кандидатстват само с изпит по журналистика, няма бълг. език.  ooooh! В Клюкарника се коментира сега.

Биз, това е супер новина ( и за Мюнхен, и за гърнето!) Simple Smile Хич не се замисляй ами грабвай багажа!

Имам ( пак, за което се извинявам) запитване към майките професионалистки и любителки фотографки. С две думи, реших да си взема нещо по-добро като фотоапарат от това, което исках предния път, събрах си и малко парички и се чудех дали не може да ми помогнете с избора. Гледах, четох, ама малко съм като кучето дето се учело на занаят от касапина, не съм никак навътре във фотографията и не искам да взема нещо, което няма да ми върши работа за това, което ми трябва.
Значи изискването ми за цена е да е към 400-500$, да може да прави хубави вътрешни снимки, ще снимам най-вече храна, така че нямам идея какви точно функции трябва да има за което. Искам да е и лесен за ползване, за такива нищо неразбиращи като мен, дигитален разбира се, ако пък има и начин да се ъпгрейдва по-късно с други обективи ( или така добре познатите лещи  Laughing), още по-добре.
Не ми се смейте, нямам идея от половината неща дето ги чета като спецификации по различните модели, може и да искам невъзможни неща за тази цена...ама ми се искаше да питам тези, които имат по-добри впечатления от мен.
Мерси на всички включили се, може и на бележка разбира се, че ми е неудобно, че ви занимавам пак.  Embarassed Blush Hug

# 106
И аз съм за Мюнхен, с гърнето!

За правописа и речта - абсолютно не са индикатори за интелект. Но са си изисквания за някои професии. Сори, не може да си журналист, ПР, политик и прочие и изреченията ти да са като съставени от кон. Няма да ви казвам ПР на коя известна огранизация ми пишеше "Съжелявам".  ooooh!

За зъбите - не знам за гените, ама за миенето много знам. Мийте, лъскайте с конец, избягвайте сладко и ходете на зъболекар често.  Mr. Green

Джена, ние ще си наваксаме! Само кажи кога ще ми се плезиш. Ако ходиш в НДК, кажи кога и аз ще мина натам!

# 107
Аз си признавам, че досега не съм попадала на този сайт bgnet.info, от който е информацията. Освен че не ми хареса стилът, не разбрах също кой стои зад него, и изобщо, дали трябва да му вярвам.
Докато търсих втори източник, видях една друга новина: че от 2009г. всички деца ще тръгват от 6-годишни на училище, като ще има допълнителни часове по български за децата, които не са добре с езика. Та се чудя кой е крив, кой е прав ...
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=137548&srcpos=7

# 108
Една буква само никога не се пренася, нищо, че прави отделна сричка - закон.

Биз, от Интернет си ги крада аватарите. Гугълвам за Letter G/g и излизат какви ли не измислици.

Е, ама ви се отворихте на тоалетни разкази и ми смущавате невротичната душа сега.

Джена и други в София - може ли да се плаща с дебитни карти вече там? Не съм си ходила от 3 години и нищо не знам, питам за плащане с карти в магазини от типа на Метро, Била, в МОЛ-а Mr. Green, насам-натам?...Не говоря за малки квартални бакалийки и кафета, разбира се.

# 109
Джи, може! Но провери какви са таксичките. Ако не греша, викат му плащане на ПОС терминал. Аз не го правя, но като съм гледала други клиенти как процедират, бавни са им машинките, бая се чака.

# 110
Джи - не съм в София, ама може. Става достатъчно бързо, аз само така плащам, но с кредитна. Има такси, ама зависи от банката ти.

Мерси за окуражаването, май отиваме на отиване...

Бубка, не съм забелязала... Мен пък ме дразни, постоянния лош правопис. От време на време всеки прави грешки, но в английския особено има спелчек за това. в българския, как да е, ама все пак такива като -а или -ът, пре- или при-, с или з, де да знам, дразни ме и това е. Естествено, че има много умни и свестни хора, които правят грешки, шефът ми е ужасТ например, чистокръвен американ, леко дислексик, което може би го обяснява. Имам много близки приятелки, които до ден днешен си мислят че пишат правилно....

# 111
Ау, че сте готини - мерси на всички за светкавичните отговори, тук и на бележки! Хич не се сещам да нося кеш в себе си и ще ми е голямо улеснение, ако и там е проработила системата донякъде. Благодаря!

# 112
Зора, аз не мога да го оставя да реве. До сега винаги като е бил в креватчето и като е реввал е имало нещо - я е повърнал, както казва Пумпал, я му се пишка. Отделно че имам подозрения, че му е студено там, защото след сън в кошарката ръчичките му винаги са студени (започна на спи там от време на време през деня). Та така тичаме и се успокояваме и за сега не мисля, че ме манипулира, все си мисля, че е малък за това. Иначе за спането той от втория си месец някъде започна да не се буди през нощта, но пък все още е с мен на леглото, та не знам дали това не играе някаква роля.

Дженна, аз пък много се дразня на неправилна употреба на И кратко, не знам защо го слагат хората навсякъде, то толкова рядко се използва. Иначе към писане по форумите не съм тиолкова критична, ама ако става дума за професионална кореспонденция си мисля, че е проява на мързел да не си провериш писанията. Обаче май пак си зависи до професията - като гледам мейлите на мъжа ми, те даже главни букви и точки не слагат неговите професори. Simple Smile

Аз също чета Вог,  сега се бях абонирала и за Ел, ама не ми хареса. Чета и Икономиста, ама май вече не ми остава толкова време, като преди. Много харесвам Нешънъл Дж., не знам защо не съм се абонирала. Иначе получавам и куп професионални списания, кое от кое по отегчителни. Simple Smile

Моят син се научи да се хили  Laughing особено като му правя муцунки. Обаче аз съм толкова зашеметена като го направи, че още не съм успяла да го снимам.

# 113
Тандури ...за толкова отделени пари можеш да си купиш нещо мнооого апетитно!Има много комбинации и е малко трудно да се избират лещи(всеки се колебае),явно ще искаш да снимаш тортите също отблизо и по детайлно .Примерно ако си вземеш един Канон(моята марка) примерно модел Rebel XT- може да си намериш много хубава цена и особенно използван но с гаранция ($300-350) и една леща да прибавиш ,примерно 50мм ф1.8 която на старо също може да се намери 60-90$ и ето ти трепач комбинация -ако искаш обаче със зуум което може би не е зле за целите които искаш -ето Пумпал може да ти каже как е с нейния нов зуум ама цената незнам.Кажи ако те интересува такава комбинация ще погледна по обстойно и ще те посъветвам.Нека и другите фотоманиачки да се изкажат също.
-----------------------
Айде тогава и ние да се поФалиме че сме на гърне за 2 от близо месец Mr. Green,няма пропуск-пишкаме в папмито все още(Мама забравя да пита Embarassed) но и на гърне 50-50 .Гледам че не иска пампито,все ме кара да го свалям-смятам до 4-5 месеца ще сме напълно тренирани за тоалетна.

------------------------
Зора аз Елла я оставях да реве в един момент но не повече от 20 мин или като чуя че почва да се дави от рев-общо взето си спомням че не я оставях да реве и угаждах докато не ми се скараха и казаха че трябва да я оставям да пореве поне малко ,развиват се дробчета и пр...Не знам при вас как е обаче ,дали реве и през друго време на деня!
--------------------
За правописа и аз се дразня но само ако определена личност постоянно прави грешки ,направо ми се навира като трън в окото - нормално е иначе всеки да допусне небрежна грешка.Иначе бях в захлас с някои мои колеги какви груби грешки правят ,хващала съм се на бас със тях в такива моменти :примерно пишат bisness вместо business или ketcup вместо ketchup  -някакви супер елементарни грешки ooooh!.Но аз със спелуването винаги съм била много на ти , все още няма човек който да ме е бил на скрабъл да подчертая че един от тези хора е баща му на Дан който е професор  Mr. Green,много съм горда от факта Mr. Green-много се вдихгнах на родата в очите в тоя ден Laughing

Май и правописа е като американ айдъл за някои хора -пеят фалшиво ама не вярват Laughing

# 114
Да благодаря първо на всички за инфото за агенциите. Спирам да ползвам Визит България, нищо, че сме им клиенти от години. От една седмица звъня, оставям съобщения, никой не ще да вдигне телефона. Айде, сиктир, както се казва.
С чудни впечатления съм от Интернет Турс, много учтиви, много внимателни, обаждат се, търсят, абе харесаха ми. И цените им са добри. 3KM Travel обещаха да ми се обадят, казаха ми колко са заети, и това беше - ни вест, ни кост...  За останалите, днес не остана време. Sidestep ме шашнаха с имане.

Уолстрийт Джърнъл, Тайм, Файненшъл Таймс, Ню Йоркър, а  Grinning Брях, че умни  Laughing

Бистре, подозирам, че и ние ще пробваме метода с реването. Вчера се пробвахме вечерта, рева 3 минути, после още 5 и заспа. Нощем още не съм пробвала, но ако се стигне дотам, ще изтърпя и ще видя какво ще стане. Тя не реве постоянно, но напоследък я усещам, че мрънка повече. Нищо,  и тя не знае защо. С това, че започна да се буди все по-често нощем ме докарва до тиха лудост.

За Фейсбук не смея да се изказвам. Нямам сила за още един нетуъкркинг сайт..ЛинкдИн ми е достатъчен.

Бубче, голямо смешно това, кискам се тука от 20 минути... Гледахте ли Learning French? смях, смях

Атти, къде си бе, жена. Откога не си писала.
И аз в началото не я оставях да реве. Най-малкото, че като са малки, им липсва понятието за време и им е незряла нервната система, и могат да реват с часове..Пробвали сме веднъж, тя рева 30 минути, спря, аз тъкмо реших, че това е било и тя пак отвори устата.. още 20.. и аз не издържах.
Но сега не е така. Оставиш я в леглото, всичко й е наред, наспана, сменени памперси, топло й е, наядена, гушкана, говорили сме си, гушкали сме се, играли сме си .. в момента, в който е в леглото отваря устата... и почва да люлее стените. Като се появя, затваря и почва да ми се хили насреща...

Между другото на Александра вечно й бяха студени ръцете. Едва сега са топли, от няколко седмици. Има нещо общо с кръвообръщението..

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 03:10 от Зора

# 115
А така, богоизбраха ни, незнайно защо.  Wink
Има нов подфорум "по държави" и всички са там, само ние сме си останали в "стария" чужбински форум.  newsm78

# 116
Има нов подфорум "по държави" и всички са там, само ние сме си останали в "стария" чужбински форум.  newsm78

Мисис, тва щот сме мноу яки  Laughing Mr. Green

# 117

Мисис, тва щот сме мноу яки  Laughing Mr. Green
Или са ни пропуснали в суматохата. Laughing

Сега виждам, че Америкън Айдъл темата е в другия подфорум, сигурно са си помислили, че сме едва на 7ма тема може би?Wink

# 118
Зора, така ще да е, явно.  Flutter

...За агенциите- аз от 10 години точно ползвам, и аз и близките ми всъщност, Интернет Турс и винаги съм ги хвалила и препоръчвала, но точно ей сега последния път ми объркаха местата на единия презокеански полет много гадно, добре че видях навреме, но аз самата трябваше да звъня наред по авиолиниите и да оправям и променям нещата.  Confused Но въпреки това, пак от тях и занапред ще поръчвам- професионални са като цяло, любезни са, цените са добри и не са от вчера в бранша. Обадих се на една друга препоръчана (бг) компания преди това, уж да ги пробвам- то не бяха грешки, то не беше фамилиарничене и говорене на ти от първата секунда, освен това може някой да каже, че се превземам, но аз имам пет пийв с "детенце" някой като вземе да ми говори (без пълен член), а тази жена само това ми повтаряше- детенце това, детенце онова.. Stop Така че Интернет Турс си остават за мен тези, от  които купувам и ще купувам, въпреки всичко.

Тандури, ще ти кажа тези дни по тел. за апарата  

# 119
По държави...ако не бяхте вие, кога ли щях да го забележа  Laughing
Сега отчетните ни един вид ще са там, така ли?А в "родители в чужбина" ще идат теми от рода на :"защо решихте да говорите на бг на детето си", тъй ли?

Общи условия

Активация на акаунт