Майките, избрали да останат вкъщи - 2

• 24 367
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Ето ме и мен в кюпа на неработещите майки Hug, ама то си е и нашето работа та и отгоре даже Peace

Вече ще станат 2г. и половина откакто съм си вкъщи и не ходя на работа. Не съжалявам и за момент за прекараното време с дъщеря ми, но ако трябва да съм честна вече усещам, че започва да ми омръзва това ежедневие, което с нищо не се променя. Просто усещам страшна умора и чувствам, че имам нужда да се върна в цивилизацията малко Laughing
Смятам от есента да я пусна на ясла, тя си е големичка вече, и да обърна внимание на себе си, за да бъда дори ако щете по пълноценна във времето, в което ще сме заедно, аз сега предимно нервнича и тя го усеща.
Смятам, че това време, което съм прекарала стоейки вкъщи с детето е напълно достатъчно!

# 151
  • София
Ей, и за мен имало място под слънцето, как не съм ви видяла досега....Запис

# 152
Хубаво е да си в къщи и покрай децата ,ама колко нерви хабим с тях Sad
Прясна случка от днес,готвя на 2 етаж ,а децата навън в  двора, люлеят  се на голямата люлка.
Няколко пъти викнах на големия ,да се люлее по-леко ,че ще удари брат си,но неееееееее няма кой да чуе.След няколко минути чувам страшни писъци,хуквам надолу по стъпалата и виждам малкия ,цялото му лице в кал и реве ,до него брат му пищи.Баткото бутнал докато се люлее малкия и той в градината забучил нос.Толкова много се уплаших ,ще ми спре сърцето като чух писъците.Не знам какво да ги правя ,големи са уж вече на 7г. и на 4г.,ноооооооооо изобщо не ме слушат.Ще полудея с тях Mr. Green

# 153
Абе то си е лудница,но по-добре да са си покрай нас,отколкото да ходят на градина.

# 154
мисля, че е много хубаво когато една жена е при децата си и има достатъчно време да се грижи лично за тях.аз много избързах да се върна на работа с първото си дете (за което много съжалявам), сега с второто ще изкарам в къщи 2 години, и после незнам как ще ми стига времето и силите да съм с децата си достатъчно време и то да го прекарваме така да се каже качествено. възхищавам се на жените, които са направили избора да останат в къщи с децата си.

# 155
  • София
Здравейте майчета и от мен!Писах по едно време и в старата темичка,но нещо и загубих дирите...
И аз си гледам детенце сама,всички около мен работят,аз се грижа за малкия и къщата.Понякога се изнервям,друг път си казвам,че трябва да се радвам,че имам възможност всяка минута да виждам детенцето ми как расте и поумнява,та така...
Против детските ясли сме,но чувствам,че на малкия много му липсва детска компания,пък и с някои неща сме назад/ходене на гърне,хранене сам,говорене на изречения/,но важното за мен е ,че е много здрав,а знам,че в яслите много боледуват.Още се кърмим,и с отбиването нещо закъсняваме,но съм решила всичко да е естествено-когато той е готов.
Много ме заинтригуваха срещичките с София,надявам се скоро да има пак и ние с малкия да се включим! Grinning
Поздрави на всички! Hug

# 156
да,няма нищо по -хубаво от това да се отдадеш изцяло на децата си поне докато са малки.защото идва момента в ,които те просто нямат нужда от постоянното присъствие  и грожи на родителите си и започват сами да се отдрапват.затова мами,бъдете до децата си и ги гушкайте докато можете ,че послееееееееее
сега може да ни нервиират заради някакви дребни бели и т.н.,но после това ще ни липсва ужасно. поне на мен де. Sadимам цял жевот после пред себе си зада работя.сега искам да съм със сланчицето си.  love001да,понякога ми се иска да хукна и аз на работа и да се занимавам с моите си неща,но това ми желание бързо отминава малката като ми каже-мамооооо newsm51това е. несмятам ,че когато се отдадеш на семействота си и децата се обезличаваш. а и от доста рано съм започнала работа.сега е времето на децата ми.засега е едно,но знае ли човек? Winkцелувки мами и весел ден

# 157
didito, ами то за това ти е много здраво детето, защото се кърмите и защото не ходи на ясла. Наслаждавай се на този момент, колкото можеш и недей да съжаляваш Peace

# 158
Стоях си 2г. и половина в къщи защото често боледуваше и не можеше да свикне с яслата. Започнах работа, но изкарах само 5 месеца, защото болестите заваляха една след друга и нямаше кой да го гледа. Аз не можех да отсъствам и затова предпочетох да напусна. Малко след това разбрах, че съм бременна за 2-ри път. Сега си седя в къщи гледаме се с малкия и очакваме появата на малкото мъниче. Кой знае още колко годинки, ще си стоя в къщи. Бабите работят, не сме в един град, много е трудно, когато няма на кой да разчиташ. Но децата са по важни, ще си стоим колкото трябва, ще се гледаме, само да сме живи и здрави! Не казвам, че не ми липсва работата, контакта с хората- в градинките все еди и същи хора и разговори, но децата са най- ценното в живота на човека.

# 159
  • София
 Хайде и аз да се намърдам сред вас. Аз още в първата темичка се бях засилила да пиша, но бях заета и докато се сетя за вас вие нова тема направихте. Тази поне я изчетох цялата. Страшно се радвам, че има толкова много мами, които са щастливи, че са си вкъщи с децата.
 На мен често ми се налага да отговарям на въпроса защо сина ми не ходи на ясла и как така съм се навила да си го гледам вкъщи  Shocked, като че ли това е някакво наказание. А пък на мен ми е много хубаво да сме си с него и въобще не ми е омръзнало, но въпреки това на есен ще го пускам на градина. Според мен е хубаво да е сред деца на неговата възраст и да се учи да е по-самостоятелен, а и с татко му сме планували докато той тръгне на градина да си направим още едно малко човече. Така че, живот и здраве, няколко месеца след като той тръгне на градина, аз пак ще имам за кого да се грижа целодневно.
 Аз работя  вкъщи и това ми даде възможност да си остана вкъщи дори и след като ми свърши майчинството и неплатения отпуск. Майка ми от известно време е на работа до 15 часа и след това идва да го гледа за няколко часа, ако имам нещо спешно да свърша или трябва да отида до шефа ми, за да работим заедно и така успявам да се справя.
 Нито за миг не съм съжалила, че не го пуснах на ясла, защото виждам каква огромна разлика има от миналата година до сега. Преди не се отделяше въобще от мен за повече от 1-2 часа, а тази година остана цели три пъти за два дни при баба си без нас. Тази събота и неделя беше втория път и за тези два дни аз си свърших чудесна работа. Вярно, че постоянно си мисля за него, но имам пълно доверие на майка ми, а и на него му е забавно и после като ни види с мъжа ми, ни се хвърля на вратовете.
 Леле, отплеснах се и много дълго стана. Като почна да "говоря" и не мога да спра. Друг път още, а сега приятна вечер на всички.

# 160
За съжаление и на мен все по-често ми се налага да отговарям на въпроси докога съм щяла да го гледам малкия, да съм го пуснела на ясла-там било толкова прекрасно! Ама вече ми писна и директно режа всекиго, който се опита да изразява мнение, което изобщо не му е поискано. Аз пък никак не разбирам майки, които хем не работят, хем имат баби, гледачки, чистачки и те, милите, цял ден в несвяст от блаженство и свобода, за да са спокойни и после да имат два часа ползотворни за децата. Така било по-добре, отколкото 24 часа изнервена майка. Ей, ама много глупави статии се заформиха из бебешките списания, които оправдават пълната липса на отговорност у някои т.нар. родители.
Вие на какво мнение сте?

# 161
  • София
И мен ме атакуваха под път и над път всякакви роднин, познати, бивши колеги и т.н. Имаше един период, в който буквалносе бях изолирала само и само да не ме разпитват или гледат съчувствено. Сега само цъкат с език и повтарят колко талантливи и възпитани били децата, как добре се изразявали, как били отличници. Ами, нека цъкат. Вече дойде и моето време, защото децата стават по-самостоятелни с възрастта. Поне зная, че не съм проспала първите им 7 години и съм поставила  здрави основи и мироглед.

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 23:07 от RadostinaHZ

# 162
Ма4о, мноооого си права. Знаеш ли ние, майките които не сме си "пуснали" децата на "ясла", някак си се чувстваме гузни, че не работим. А това, че отдаваме 100% от времето си за грижи и възпитание на децата си, малко ли е. Много е лесно да го "тупнеш" на баба или гледачка в най-крехката му възраст, когато му е нужно най-много внимание и грижа и ЖЕЛЕЗНИ НЕРВИ. Така мисля аз.

# 163
  • sofiq
здравейте мами,платеното ми майчинство свърши,наистина ли имам право само на 6 мес. неплатено или това е слух.Дано някой е запознат с въпроса. Rolling Eyes

# 164
9 години у дома и сигурно още толкова.Изборът бе мой и на съпругат ми.И не сгреших.

Общи условия

Активация на акаунт