Един голям проблем с детските градини и ясли !!!...

• 36 466
  • 471
  •   1
Отговори
# 405
                      Ели (Hrisa), благодаря за поясненията. Peace Казах,че не съм икономист.Така,че ми е простено ако съм сгрешила по законите на счетоводството , но за жалост съм права в частта за изразходването на средствата.Чистачите на  Волф взимат двойната ми заплата,а улиците са в доста по-трагично положение от ДЗ,които крепят на магия в дадени моменти.

# 406
  • гр.София
 Малко отклонение-Дидиа,много ценни неща написа Peace.
 Но кметът ни ще каже,че една огромна София не може да се сравни с едно Приморско и бла-бла...

# 407
                      Ели (Hrisa), благодаря за поясненията. Peace Казах,че не съм икономист.Така,че ми е простено ако съм сгрешила по законите на счетоводството , но за жалост съм права в частта за изразходването на средствата.Чистачите на  Волф взимат двойната ми заплата,а улиците са в доста по-трагично положение от ДЗ,които крепят на магия в дадени моменти.
Това вече е въпрос и на контрол и на добро управление от страна на общината. Не съм достатъчно компетентна за да твърдя че проблемът с ДГ се дължи на нежеланието на общината да работи по разрешаването му. Даже по-скоро мисля че желание има и се работи по въпроса, но за съжаление хубавите неща стават бавно.

Обърни внимание на запитването на СНБМ за официална позиция на персонала. Не съм в системата и не мога да ги ориентирам. Подай им инфо ако имаш.

# 408

Но може би е хубаво наистина да си напишат исканията и хората да са наясно какво подкрепят. На мен поне ми се ще, че много се задълбава в емоционалния аспект и поне аз започвам да се дезориентирам. 
Тия жени могат да гледат деца, повечето го правят от 15-20 год,  но доколкото ги познавам, за тях ще е трудно да формулират своите искания, те затова са на това заплащане, чакат от разни синдикати или организации да им помогнат с нещо, които обаче  освен да ги преметнат да чакат от умрял кон писмо с друго не са им помогнали.
 Няма да е зле да им се помогне във формулиране на исканията, за да могат да постигнат нещо.

# 409
  • София
Eли, по въпроса ти за Наредбата- правилно тълкуваш текста. Само че в цитираните от теб членове става въпрос за това как се образуват таксите (на какви принципи), а не къде отиват при събирането им. А точно това е въпросът, нали, къде отива таксата, която плащат родителите? В общия бюджет на общината, който всяка година се разпределя по пера.

# 410

Но може би е хубаво наистина да си напишат исканията и хората да са наясно какво подкрепят. На мен поне ми се ще, че много се задълбава в емоционалния аспект и поне аз започвам да се дезориентирам. 
Тия жени могат да гледат деца, повечето го правят от 15-20 год,  но доколкото ги познавам, за тях ще е трудно да формулират своите искания, те затова са на това заплащане, чакат от разни синдикати или организации да им помогнат с нещо, които обаче  освен да ги преметнат да чакат от умрял кон писмо с друго не са им помогнали.
 Няма да е зле да им се помогне във формулиране на исканията, за да могат да постигнат нещо.
Директорите не ги ли подкрепят. Ние хубаво ще формулираме, ама като не знаем точно какво. Аз само за заплатата знам. За други неща само подочух.

# 411

Директорите не ги ли подкрепят. Ние хубаво ще формулираме, ама като не знаем точно какво. Аз само за заплатата знам. За други неща само подочух.
Обикновено директорите /завеждащите ясли/ ги натискат да работят, приемат деца доста над нормативите и най-често тяхната позиция е "на който му е недостатъчна заплатата да напуска!" , но тая позиция май вече дава своите "плодове".

# 412

Ловец , ти не се обиждай,но не си в час.Защо смяташ,че някой трябва да им формулира исканията и ,че персонала не прави нищо.Всички правилници и наредби,които в момента се приемат са с участие и на учители от ДЗ.Проблемите,които вие повдигате и се чудите как да намерите решение получават формулировка и реализация отново с участието на учители.Говорите за хранене.Ти знаеш ли какво яде детето ти в ДГ? Знаеш ли ,че персонала следи и за качество и за здравословно хранене и че воюва ежедневно за подобряване на храната като качество и екологичност.Знаеш ли по колко пъти се връщат продукти,които според преценката на персонала не отговарят на изискванията . И това не е единствения проблем .Имаш ли представа ,че не ЗАПЛАТИТЕ са най-важното в работата на този персонал.Това е частта ,която вие най-често коментирате,но питам кой не иска да живее нормално /не казвам луксозно/? Защо смяташ,че хората поели отговорност за живота и здарвето на децата ви само се прозяват и мрънкат.Само идиот може да не оцени отговорността ,която поема всяка сутрин в 7 ч с 30 деца.Мога да те уверя,че добрите и отговорни учители и помощен персонал работят и срещу това заплащане ,а не дремят .Не казвам,че няма и неподходящи на тези места,но то си личи.Когато влезеш в едно ДЗ погледни децата / не родителите/ и ще видиш коя учителка е добра и коя не.Децата не могат да лъжат и да се преструват те или те обичат или не . Каква по добра оценка от тази? Когато не искат да се прибират в къщи рано и когато сутрин на вратата те прегръщат коментара е излишен.И с риск да ви отегча за децата няма 5-4 има само хора ,които те обичат или не.Не ги интересуват нито заплатите,нито квалификациите. Laughing

# 413

Ловец , ти не се обиждай,но не си в час.

Simple Smile Не се обиждам, но знам нещата ,  жена ми е сестра в ясла от 24 год. От толкова време става в 5.30 почти всеки ден.

# 414
Ловец, за да имат официално искане за нещо е редно да се организират дори и в неформална група и исканията да излязат от тях като група хора. Не знам дали се изрязявам ясно, но принципно трябва жена ти и нейните колежки (или повечето от тях) да обсъдят по някакъв начин какво искат и тогава да го представят на обществото и институциите. Когато няма комуникация между самите потърпевши трудно се формулира единно мнение.
Аз затова се сетих първо за директорите - те си имат официална организация, а и имат по-мащабен поглед върху проблема. Сигурно има и директори, които не им пука толкова, но предполагам има и по-загрижени такива.

# 415
Simple Smile Не се обиждам, но знам нещата ,  жена ми е сестра в ясла от 24 год. От толкова време става в 5.30 почти всеки ден.
  Joy Joy Joy Какво искаш да кажеш ,че жена ти не може да си формулира исканията ли ? Я,я дай тука ще я научим!!! Mr. Green Питай мъжО как формулирам аз своите искания.
                Сори ,  bouquet за спама.

# 416
от нашата ясла са ходили в общината, даже май при бойко борисов  newsm78
и аз не съм виждала исканията черно на бяло, но помолиха да съберем малко подписи, ако ги подкрепяме
те са здравни работници и нямат право на стачка, затова - направо предизвестия
една от сестрите ни разказа, че преди време е работила във фанстастико за 330 лева, сега може само да мечтае за толкова в яслата
тя е една от най- младите там, но явно ще се махне от там и ще си намери веднага работа

# 417
  • СОФИЯ
Пак да напомня, че СНБМ се интересува от официалните искания на мед.сестрите, с идеята, ако същите са разумни да ги подкрепим.

# 418
Феичке, нали все пак трябва да се подпишеш под лист с нещо написано, което подкрепяш. Начело на всяка подписка стои някакво искане или проблем. Трябва да го има черно на бяло дори и да е пет реда. При това ако исканията се различават от градина до градина и зад всяко стои подписка на родителите не знам дали ще изглежда много сериозно.
От друга страна има хора които не са пряко потърпевши от проблема, които също биха подкрепили сестрите, но трябва да го има написано.

# 419
да, така е
сега ще потърся директорката

Общи условия

Активация на акаунт