Влюбени като деца,АВГУСТ ще сме горди майк

• 12 624
  • 280
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за милото посрещане!

И аз винаги съм искала поне три деца, така че близнаците бяха като по поръчка. Joy Но като се замисля, с четири е по-добре, така че ще ви стискам палци за следващия път! Tired
Още не се ориентирам тук, има ли и други чакащи близнаци през август?

За изследванията да ви кажа, че аз правя всички, постоянно живея в чужбина, пък и с близнаците го препоръчват, но Asija е права - каквото е, това е, не бива да се притесняваме. Всеки лекар си има собствено мнение, така че не се впечатлявайте толкова. За нас най-важното е спокойствието, така че никакви нерви и притеснения! Wink

# 106
Добре дошла и от мен,Емили!
И аз много исках близначета,ама явно нещо ми се губи формулата Joy.По-нататък ще ни я издадеш.
Третото и четвъртото ми дете ще са с 1г. и 4 месеца разлика.И ще е горе долу същото.Дори си търся количка за близнаци.
Asija - направо си невероятна!А и мислиш почти като мен.
Момичета,добре, че се включих при вас.Много ми е приятно.
Хайде да мислим само за хубави неща!

# 107
Я какви красиви бургаски мами си имаме в отбора  Hug Мъжа ми е от Бургас и като ходим натам , може да заформим една срещичка Wink
Аз имам едно питане към мамите ходили на отворените врати на различните болници, казаха ли ви как, с какво и откога да си подготвяте гърдите за кърмене? Ще ви кажа и защо питам, защото коато бях бременна със Стефи единствената информация, която прочетох в настолната си книга тогава "Аз чакам дете" пишеше да си обтривам зърната с твърда гъба и нищо повече. Сега чета за някакви кремове и прочие неща и ми е интересно.

# 108
  • Бургас/Пз
Я какви красиви бургаски мами си имаме в отбора  Hug Мъжа ми е от Бургас и като ходим натам , може да заформим една срещичка Wink

Асе, ще те чакаме и ще ни бъде много приятно. Аз на 15 април съм в София и се надявам да се видя с някой от вас на отворените врати на Токуда. Засега съм се разбрала с Мама Галка, но както чета явно че ще има и други майчета.

# 109
Благородно ви завиждам за срещичките които си организирате браво на вас.Много сте сладки и двете. HugДобре дошла Емили да са ти живи и здраве бебчовците да си призная и аз исках близначета но няма нищо повторението е маика на знанието.Желая ти лака и безпроблемна бременност с един прекрасен финал.... Joy family4

# 110
Дидка, анджък. Ама аз го стоплих това чак пост-фактум, вече си бях пуснала БХС-то. То има и едни други любопитни подробности, ама не ми се занимава с тая тема вече. А "особенността" била някаква хиперехогенност на червата на бебето и разширение на бъбречните легенчета, които се видяха при първото ехо - били софт-маркери за Синдром на Даун (ама и аз съм си виновна, защото като един образцов идиот се начетох на медицинска литература, като се прибрах вкъщи). На второто ехо разширение нямаше, а хиперехогенността беше "в един съвсем малък участък". Аз вече съм сигурна, че на бебето нищо му няма, ще ида да си взема в четвъртък резултатите, но каквито и да са - амниоцентези и прочие простотии няма да правя. П. ще ме напусне, ако си помисля дори "да му бода бебето с някакви игли"  Wink И за другия път ще знам. В крайна сметка - отказът да си правя изследвания си е мое право и рискът си го поемам аз, и детето аз ще си го гледам. То ще се окаже, че в тая държава човек не може даже да си упражни правото да взема нестандартни решения... Баси, колко сме нетолерантни понякога...

Лелееееее, много съм уморена. Вчера имах супер леко дежурство, обаче 12 часа колкото и леко да е, пак си е изморително. И сега като погледна бардака, който съм създала тука през последните няколко дни, не ми се захваща... ама нЕма начин.

eya, "светът е голям и спасение дебне отвсякъде", както казва един мой любим автор Wink

Добре дошли на всички нови попълнения в нашите скромни редички!   bouquet
Особено на Емили страшно се зарадвах, защото все си мислех, че ще е жалко, ако така си и останем без поне една двойка близнаци  Heart Eyes

меви, процедурата си я знаеш - лежанка и спокойствие са му майката. И всичко ще бъде наред. Къде ти е плацентата? Аз се чудя с тази моя ниска и предна как не ми се е случила случка още? (Ама да чукам на дърво!!!)

Прегръщам ви, момичета, лека и спокойна неделя ви желая  Hug

# 111
Добро утро!

Съвсем набързо и накратко, само да поздравя новодошлите мами. Много се зарадвам на emily_r Simple Smile Май имахме и други мами с близнаци, но те не пишат. Надявам се, Eмили, ти да се включваш редовно Simple Smile

Eya, наистина светът е малък... За нашата родината пък да не говорим  Wink  Simple Smile

Sindarella, на теб оправи ли ти се схващането? Говори ли с лекар за него?
Аз съм с подобен проблем и се чудя дали да занимавам АГ-то утре или да търся друг лекар? newsm78

Пожелавам спокоен неделен ден на всички!!! И специално много приятни емоции на Марта и Меви.

# 112
  • Бургас/Пз
Котката Марта , позитивизмът ти е заразителен. Още в началото на първите ни темички, като гледах постовете ти относно изследванията, реших че все пак като съм на 30г и като ми е второ дете, няма нужда излишно да се натоварвам с други изследвания извън стандартните и засега така я карам. Надявам се да не съм допуснала грешка. Даже някой познати ме питаха "ама как така няма да си ги направиш, виж какви неща се случват" /това по повод на предаването по би ти ви за синдр. на Даун/ Но аз за сега съм решила че ако няма някаква медицинска причина, ще карам с изследванията по здр.каса. Иначе обаче се записах за ФМ , но май най вече заради каката и таткото - много искат да го видят това бебе. Макар че с каката нямаше 3Д видеозони и нищо не сме загубили кой знае колко.
Това е от мен. Хубав ден на всички и да превъртите часовниците.

# 113
Марта, плацентата е високо и АГ ме успокои, че не е от нея. Тя смята,че е от хемороид, но аз съм сигурна, че е от влагалището и от части съм леко стресната, защото се сетих, че преди години ходех при една АГ и при един генекологичен преглед каза, че е видяла хематомче,но малко и само тя знаела къде е. Тогава се усъмних  в думите и, но сега това ме кара да се замисля, дали това прродължително и оскъдно кървене не е от там и да не споменавам още какви страхотии ми минават през ум. Добре е,че нямаш кървене и дано да няма, няма да има,не се притеснявай.

Синдарелче, добре че съм си в къщи иначе щях да се сдухам по болниците.Майка ми е лекар и се е нагърбила горкичката със всичко-смяна на системи,  гледането на малката, та добре че е тя.Поне в това извадих късмет.

Някой знае ли как е на английски стволови клетки, сега имам повече време да потърся повече инфо.
Мика,занимавай ги, нали те са за това.

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 12:25 от меви

# 114
Меви, стволови клетки на английски са stem cells.

# 115
меви, то ако преди години някъде е имало хематом, той се е разнесъл отдавна. Може и хормонално да е, и какви ли не хипотези, ама това не е важно. Важно е, че бебето е добре и да не се ядосваш Simple Smile

"стволови клетки" е stem cells на английски.
Баба ви Яна се връща при прахосмукачката Simple Smile

# 116
  • ....от ляво до десния завой...
Sindarella, на теб оправи ли ти се схващането? Говори ли с лекар за него?
Аз съм с подобен проблем и се чудя дали да занимавам АГ-то утре или да търся друг лекар? newsm78

Mika, за съжаление, мила, все така си ме боли! На моменти ме отпуска, после пак ме хваща с нова сила, много неприятна история..... Sad Тая седмица ще ходя при лекарката която тук ми наблюдава бременността и ще я помоля за направление за невролог, защото си мисля че проблема е за такъв специалист! Коте Марта, моля те, я се изкажи като медицинско лице дали правилно съм се ориентирала, че като се схващам отзад в кръста в ляво трябва да потърся невролог? Мислех за ортопед, ама той пък какво ще ми помогне? Thinking Дали има разместен прешлен или е прищипан нерв? На мен по-скоро второто ми се струва по-вероятно, ама де да знам - все пак не съм компетентна в тая област, а за неща които не разбирам не давам мнение.... Rolling Eyes Mika, като видя при кого ще ме прати гинеколожката на консулт и какво ще каже специалиста, пак ще ви напиша - на теб и Грацито, че и тя, милата, имала такъв проблем....

Коте Марта, аз също ще "яхвам" прахосмукачката, че вчера изчистих половината къща, днес е ред на другата половина....Хайде пожелания да ти спори!  bouquet

# 117
Марта, мерси много, малко ми светна за този хематом.Аз не съм мед лице, но постоянно споря с татецето и сигурно за това те не ми разясняват нищо.Да си призная, в твое лице виждам също и съюзник срещу старата генерация детски, живот и здраве като се родят бебоците. Все още не съм му простила, че ме караше да пия много мляко докато кърмя и да изцеждам ябълков сок като луда след 2м на детето #Cussing outно за тия теми все още ни е рано.
Сега ще се поразровя за стеблените клетки Hug

# 118
Коте Марта, моля те, я се изкажи като медицинско лице дали правилно съм се ориентирала, че като се схващам отзад в кръста в ляво трябва да потърся невролог? Мислех за ортопед, ама той пък какво ще ми помогне? Thinking Дали има разместен прешлен или е прищипан нерв? На мен по-скоро второто ми се струва по-вероятно, ама де да знам - все пак не съм компетентна в тая област, а за неща които не разбирам не давам мнение.... Rolling Eyes

В този случай специалностите се припокриват. Ама при когото и да отидеш, рентгенът е изключен, повечето лекарства също не се препоръчват, та не знам. В София познавам масажист, при който и бременна бих отишла, просто му имам много доверие, ама аз бях така пред първите 2-3 месеца от бремнността и просто си го изтърпях. То в един момент мина от само себе си.
Кажи и на гинеколожката - да знае, че имаш такъв проблем. И после иди ри невролог, ама нямай големи очаквания.

Хехе, меви, няма какво да му се сърдиш - при тях това е школа. Просто този път ще го направиш различно Simple Smile  Heart Eyes

# 119
Момичета ,днес бях да пролетен празник организиран от Сдружението на настоящи и бъдещи майки.Много ми хареса и децата много се радваха.Весело,весело!Пълно с бебоци и деца.Как да не се радва човек.Браво на организаторите!
Влязох в сайта на сдружението.Там са ни написали през кои дни ще има отворени врати на болниците.Аз мисля да отида във Втора градска и в "Тина Киркова".Иначе само питам кой къде е раждал и какви са условията (става въпрос за София).Така поне да добия някаква представа,пък след това ще избирам.

Общи условия

Активация на акаунт