Българският език да не е задължителен, предлага закон

• 18 344
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
Когато имаше тема за нахапаното детенце на съфорумка (от уличен пес) аз лично се зарекох, че няма да позволя тя да потъне като всяка друга тема и ще направя петиция.
Обаче я заключиха... и имаше защо - в нея се изля цялата потребителска помия и човешка глупост наведнъж..

Дано и тук не стане така, просто напомням. Да спазим добрия тон и да действаме.

# 106
Ми хайде де!Незнам как се правят тия неща,иначе....Подписвам с 200! Peace
И аз така...  Peace
Знаток - депресирах се още повече....  Shocked #2gunfire

# 107
Петиция? Тези неща с петиции не се оправят. Пука му на Доган и сие за петициите. Или забравихте с чии мандат управлява сегашната безумна тристранна коалиция... Sick
Къде бяхте на изборите? Защо не гласувахте? Защото няма за кой ли? Да, всички са лоши, но има и по-лоши и най-лоши. Затова на следващите избори си вдигнете г...вете и отидете да гласувате.

# 108
Аз първо предлагам да се свържем с някоя медия, по възможност-телевизия-и да ги попитаме знаят ли те, всъщност, за подобни възнамерения. За жалост, не мога да звъня, защото съм до 19 на работа. Confused

# 109
Коя телевизия? Турската (да се чете БНТ), американската, гръцката или атакистката... Питам, да знам къде да се обадя.

# 110
С гласуване не се оправят нещата, а с контрол върху избраните.

Вариантът вече някой го е написал:

ПРЕДЛАГАМ ДА СИ НАПРАВИМ НОВА ПЕТИЦИЯ И РЕАЛЕН ПРОТЕСТ!!!!!!!!!!

# 111
С гласуване не се оправят нещата, а с контрол върху избраните.

Да, нека напълнят Парламента с турско- и цигански говорящи, пък ти ходи ги контролирай.
Иначе, за контрола си права. Но дали ще те разберат, когато им говориш на български?

# 112
Tова е шега, нали?!

# 113
Българският език има просто някаква сантиментална стойност, но практически той не е необходим никому. Който не вярва - да прочете обявите за работа. Който ми намери поне една обява в която се иска перфектно владеене на български език ще го черпя.

# 114
Аз за себе си съм решила - както се е запазил турският език в България в продължение на години, въпреки нетолерирането от държавата, така смятам да запазя и българския в семейството ми. Ще гоня до дупка децата ми да се научат да пишат и говорят правилно.

Толкова зависи от мен.

# 115
# 116
Много лесно може да се провери наистина ли сме заспали .... :

Още утре мога да попитам родителите в детската градина на нашето хлапе какво мислят за това и биха ли подписали лично те
Протест във връзка с информацията за готвен Проект на Закон за поправка на ЗНП.

Ако са съгласни, ще пуснем такава подписка с тях.
Ще говоря и с директорката, и с възпитателките.

Можем всички да направим така по детските градини и училища на децата си.

Можем да предизвикаме родителски срещи - нали по детските градини има някакви родителски комитети, дето събират по 20-50 лв. за играчки, по 100-150 лв. за екскурзии, за гардеробчета и т.н. мероприятия.
Та тези комитети (или съвети бяха) могат да свикат събрания и по този въпрос.

Ако има желаещи да се подпише протест, ще подпишем.
Накрая подписите могат да се изпратят в НС със съответното "групово събиране на обществено място"...

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 19:01 от Холограма

# 117
Това не е държава.....това е просто една територия..

# 118
Който ми намери поне една обява в която се иска перфектно владеене на български език ще го черпя.

Борка, кога значи ще ме черпиш?

http://cult.jobs.bg/f445079

Поради разширяване на дейността си фирмата търси да назначи Графичен Дизайнер
Задължения:
- ръководи концептуално графичното развитие на рекламни проекти
- реализира предпечат на рекламни материали
- работи пряко с подизпълнители - печатници, принт студиа, фотографи, производители на рекламни материали

Изисквания към кандидатите:
- перфектно познаване и работа с: Photoshop, Illustrator, Corel Draw, Indesign
- добро владеене на английски език
- перфектно владеене на български език - правопис и правоговор
- web design опит е предимство

Компанията предлага:
- приятна и спокойна работна среда сред ентусиазирани млади хора
- фиксирана работна заплата + бонус заплащане, обвързано с резултатите
- възможност за професионално развитие

# 119
Аз за себе си съм решила - както се е запазил турският език в България в продължение на години, въпреки нетолерирането от държавата, така смятам да запазя и българския в семейството ми. Ще гоня до дупка децата ми да се научат да пишат и говорят правилно.

Толкова зависи от мен.

И за какво им е този български език. Само загуба на време през което могат да научат нещо друго по-полезно. Българският език в момента става само да разговаряме с конете си. Дори продавачка в магазин не можеш да станеш ако не знаеш поне един западен език.

Общи условия

Активация на акаунт