В очакване на пролетта, МАЙски мами бъбрят си сега!

• 14 728
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Добро утро на всички. Ей, голяма конспирация сте спретнали.
Руми честита ти бременост, дано е лека и приятна и да завърши с една хубава мома. Hug
Айде и другите да не се ослушват ами да подхващат правенето на бебе 2009, сега е най- подходящият момент.
За Мимозката и аз съм в неведение, но съм сигурна, че ще е нещо много хубаво, защото тя е много позитивен и готин човек!  bouquet

# 226
Спахме, спахме, ама това не решава въпроса, че все още сме в неведение... Grinning

Неде, за Таня не вярвам да е, аз я "чувам" по скайпа или по телефона..., пък и доколкото помня малко е отложено във времето второто...

Ани как удържа фронта обаче... Важното е че сме на прав път.... Simple Smile

Чакам с нетърпение "набедените" дами да се включат и по собствено желание да споделят.

# 227
Руми,Руми,Руми,Руми,Руми newsm44 newsm18 newsm18 newsm18
Много се радвам за вас,наистина много!!!!!!!!!
Аз лично не можах да спя, а за другите не знам Simple Smile Искам да разбераааааааааааааааааааа!!!

# 228
  • София
Руми, лека и щастлива бременност и най - сладкия и здрав бебок на финала и! Много се радвам за теб! Страхотно ми тръгна деня с тази новина!!! Heart Eyes

Страйпърче, а ти не издаваш какво ще е твоето бебче, мен пък тази мисъл ме гложди...  Embarassed Разбрахте ли вече?  Flutter Blush Grinning

# 229
  • София
а така, олчето ми подпали и на мене фитила  Joy сега с пола на бебе страйпърче.

Crazy

# 230
Руми, лека бременност ти желая!!!

Страйпърче, кажи за бебчо...

# 231
Simple Smile Още не се знае. На 29-ти съм на преглед и ще го гледаме на 3Д. Дано тогава да се види.
Да ви кажа аз съм 85% сигурна, че ще е момче. Но таткото се надява да е момиче. Може да се окаже прав. Отивам да се разхождам по центъра по служебни задачи. Навън времето изглежда много хубаво.
Приятен ден на всички!

# 232
  • София
Руми Честито  bouquet,желая ти лека бременност и сладко бебе на есен Heart Eyes
 Виф,много сладки вашите сладури,и как се целуват пу,пу.
 Относно второто,вчера цял следобяд изчислявах кога е момента за момиченце,графики чертах и накрая стигнах до заключението,че или трябва да работим през май,или да го отлагаме за след март 2010.Първото ми се вижда мисията невъзможна,а 2010 май е доста далече.Явно ако е рекъл Господ да имаме второ ще е момче.Вчера и кумовете ни затвърдиха традицията,в родата на мъжа ми да се раждат само момчета.Но важното е да са живи и здрави.
 А да питам ако има просветени:кръводаряването влияели на цикъла на обръщане на кръвта при мъжете?

# 233
Моята тайна беше за Руми!
Вчера бяхме с Деси и нищо не ми е казала което да е супер новина така че Наде спести си разкарването.
Имар и аз го знам това смятане с кръвта, но на въпроса ти не мога да отговоря  newsm78
Руми аз вече ти честитих но пак чЕСТИТО

Ани какво да те посъветвам Мариса не е плакала като почна яслата, но и беше по малка нямаше смисъл от обяснения но и днес рядко ми казва чао -  не знаех че го водиш по късно според мен това време на свикване не трябва да се разтяга във времето води си го със всички деца да си прави гимнастиката да си закусва, да свиква с режима там, колкото по рано толкова по добре никакви такива глезотии, да се научи че си ходи там рано и се прави това и това. Така с това късно водене и вземане преди ядене той кво си мисли че там се играе само и то без мама, но не е така има и други неща които се правят и нека по рано да свиква с режима там. Разбирам че ти е кофти но няма начин трябва да ставате рано и колкото по скоро влезете в ритъм толкова по бързо ще се наредят нещата. Успех! И това си е моя мнение! И Сиска е права по бързо сутрин преобуването и бягай щом го поеме лелката да си знае  Naughty никакви целувки прегръдки - забранено е!  Naughty
А Таня що се губи?  newsm78

# 234
Руми, страхотна изненадка, мила! smile3501 newsm51
Няма за мен по-голяма новина и радост от тази! Желая ти лека бременност, добро здраве и весело настроение до щастливото събитие! Много целувки от мен! Two Hearts

# 235
Имарче, ти зарежи тая работа с кръвта...че както четох някъде из форума 'сам човек еднакви си ги прави' (това по думите на мъж)  Mr. Green hahaha
Та който иска, може да се възползва от съвета  Laughing

# 236
Леле.. каквао станало тука  Crazy Ама който не влиза да чете така е..
Много бебетаааааааааааааа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Руми, Страйпър, Ирка.. Леле.. Много се радвам за вас!!!
Има май и още  newsm78
Аууууу най-сладките бебоци да си гушкате  Hug Hug Hug

А каките и батковците много да помагат на мамаааааааа

Мен скоро няма да ме огрее по темата.. и колкото повече мисля, толкова повече го измислям, че преди на Антончо абитурентския май май няма да си слагам главата в торбата  Laughing

# 237
  • София
... щом го поеме лелката да си знае  Naughty никакви целувки прегръдки - забранено е!  Naughty
Shocked Е това направо ме разби... И защо ако мога да попитам някой трябва да те застави да НЕ си целунеш детето, след като се разделяш за цял ден с него?  Shocked Жалко е, но все пак сме в България, не се учудвам на нищо.  Sad

Тези дни докато се ровех в нета попаднах на тази статия, ще ви я paste-на тук, защото ако дам линк, изисква регистрация и няма да може да се види.
Надявам се да не стане повод за пререкания, но съм съгласна с написаното на 100%. Мисля, че е интресна и тази гл.т.

С пропълзяването/ прохождането на детето се задейства инстинктът който не позволява на детето да се отделя от майката или грижещият се за него човек. Инстинктът е вроден и не може да намалее или изчезне с обяснението "Съжалявам миличко, мама има работа". Този инстинкт кара детето да изпадне в ужас и панинка, когато загуби зрителен или слухов контакт с родителя (обекта на привързаност).

Отделянето на детето в тази ранна възраст, преди навършване на втората година е биологически неестествено и дори вредно за детето. На този етап то не разбира от финансови и родителски проблеми, за него е факт, че е изоставено, необичано и страда. Всяко дете реагира и се справя индивидуално със ситуацията. Спомен може да не остане, но емоцията ще се запечата в подсъзнанието. Информацията от майчината утроба до последния ни дъх се запаметява и определя поведението, решението и живота ни в една или друга степен. Така например едно тежко раждане на бебе Х, може да е причина депресии, хистерии и други отклонения след 20-30 години.

Едва след втората година този инстинкт започва да отслабва и изчезва към третата година, когато детето осъзнава своята индивидуалност и самостоятелност.

Поради това и в Германия няма детски градини под 3 години. След втората година евентуално има групи за игра преди обед. До тогава децата се гледат от момиче което се ангажира за 1-2 години за детето или от дневна майка, която се грижи за максимум до 5 деца. Така децата получават необходимата им топлина и внимание от майка заместител.

"Необичаните" деца боледуват често. Децата които страдат от липса на внимание и нежност имат и по- слаб имунитет. Новите изследвания показват, че в детската градина боледуват най- често децата, които се чувстват изоставени и необичани. Децата, които са сигурни в родителите си и получават от тях достатъчно ласки и внимание, боледуват по- рядко, възстановяват се по- бързо и обичат детската градина.
В различни студии и книги са описани различни начини, как да накараме детето отново да повярва в обичта ни. Например един ден "Днес мама е само за мен", когато детето знае къде сте, докато е в детската градина се чувства по-сигурно, така че един ден "С мама на работа" и т.н.

В близко съседство, приятелски и роднински кръгове винаги от нас има една мила пенсионирана жена, която скучае и би гледала 2-3 мъничета с удоволствие на цената на яслите. Това е и прекрасно занимание за майки, така яслите просто ще са в къщи. До третата година децата имат нужда от лично обръщение, топлина и внимание, някой който да ги прегърне, да целуне удареното, да ги помилва.

Софиянки, какво ще кажете да си чукнем една съботна среща в Борисовата градина? Flutter Домъчняло ми е за "бебоците"! Heart Eyes

# 238
Олче,много буквално и критично приемаш нещата Simple SmileМисля,че Галето сама си забранява целувките и прегръдките,защото така е по-лесна раздялата и за девете.Едва ли има някой който може да и забрани ласките със собственото и дете.Но едва ли едно даване на лелката,взимане за целувка,даване отново и взимане за прегръдка ще се отрази по-добре на детето.
И не се връзвай много на фанатични статии,защото би трябвало да си седиш у дома и да гледаш Вели според тях или да се скапеш от чувство на вина Simple Smile
Поздрави на всички и не забравяйте,че вие сте най-добрата и незаменима майка за вашето дете!  bouquet

# 239
  • Велико Търново
Велиске , newsm10

Общи условия

Активация на акаунт