Варицела

• 133 545
  • 589
  •   1
Отговори
# 120
Нашата кака беше болна от варицела в дебелите книги пише че братя и сестри проевявап симптомите от14до17 ден на малката и на мен ни избиха първите пъпки точно на 17 ден но при всеки е различно инкубациония период е 21 дена.

# 121
  • София
Toва дали значи, че могат да избият на 21 ден, ама считано от последния ден на карантината?
Т.е. да си се заразил в последния ден от карантината (9ти след избиването на обрива) и пъпките да ти излязат след 21 дена? newsm78

# 122
  • София
не знам за карантината, но докато излизат пъпки е заразен човек, така че може да се заразиш по всяко време. Аз когато се заразих, беше от мой съученик, който беше минал карантината и се беше върнал на училище, но още имаше пъпки по шията и аз се разболях.

# 123
  • София
На мен ми казаха, че когато всички пъпки завехнат с коричка, вече не е заразно.

# 124
Здравейте.
Моята дъщеря също е болна от варицела. Карантината и изтече на 2 май. От 1 май пъпки не са и избивали, а старите са завяхнали. Днес обаче - 3 май има отново някакви пъпки. Не приличат като на варицела. По - малки са, по цялото тяло. Забелязах такива 6 на ръчичката и сутринта. Вечерта, когато я събличах за лягане видях, че има такива по цялото тяло - около пъпчето, по крачетата, по гръбчето и по гушката. Чували ли сте за такива пъпки след варицела или пък е все още болна от варицела newsm78 newsm78 newsm78???

# 125
  • София
Аз не съм чувала..отново да избиват.. хм..
 По-добре я заведи на лекар

# 126
  • Linz
На нас ни се размина и този път и вече се питам възможно ли е човек да има имунитет без да е боледувал никога? Толкова пъти съм била в контакт, както и децата ми, а не знаем какво е шарка Rolling Eyes

# 127
На нас ни се размина и този път и вече се питам възможно ли е човек да има имунитет без да е боледувал никога? Толкова пъти съм била в контакт, както и децата ми, а не знаем какво е шарка Rolling Eyes
Чувала съм, че на някои деца им излиза по една - две пъпки, които мже и да не забележиш. Познавам две такива дечица и според майките им в това се е изразила варицелата при тях. Тогава са били контактни с варицелно болни, а след това при други контакти с болни не са се опъпвали.

# 128
  • София
И аз съм била многократно в контакт и си мислех, че никога вече няма да ме хване и ето сега- в най-неподходящия момент Sad

# 129
Хайде и аз да се запиша. От вчера синът ми е с варицела. Има хубави големи пъпки с още по-хубави мехури. Като се пукнат мехурите остава дупка, а очите му са кърваво червени. Цял ден го дебна да не ги разчесва.

# 130
На моята дъщеря вече й е 9 ден, пъпките престанаха да излизат на 5, последно нощта срещу този ден имаше темп. Почнахме да ги мажем в началото с ментолов спирт, но много я щипеше. Продължихме с Фенистил гел, но според мен нямаше очаквания ефект. Прочетох от тук за розовата вода, взехме я и според мен тя най-облекчаваше. Отгоре поръсвах с пудричката Сулфатиазол.
Сега съм в неприятното очакване и малкия да се разболее, според едната лекарка, до 21 ден да чакаме. Според другата, когато са в тесна семейна среда, второто се разболявало най-често до 7 ден, понякога и до 14 ден, откакто са се появили пъпките на първото, пък да видим дали ще го подмине сина ми!

# 131
Бях чела преди време, че не трябва да се консумират мляко и млечни продукти. Някой чувал ли е нещо по този въпрос?

# 132
Бях чела преди време, че не трябва да се консумират мляко и млечни продукти. Някой чувал ли е нещо по този въпрос?
няма такова условие. както и глупоста да не се къпе човек... всъщност е тоно обратното.

# 133
  • Brokenpromiseland
няма такова условие. както и глупоста да не се къпе човек... всъщност е тоно обратното.

Нашата лекарка пък ме предупреди да не къпя малката  заради опасност от инфекции. Почиствам я с влажна кърпа, но не я къпя.А след това хубаво намазвам пъпките със спирт.
На нас вече ни е 6 ден...първите 3 дни ни излизаха непрестанно пъпки съчетани с висока температура, но вече хванаха кафява коричка....а нови пъпки не съм виждала.
Притеснява ме само това, че има в устата си, а тях не мога да третирам....дочух и , че шоколад не се давало, а аз си позволих да и дам за десерт едно парче Киндер  Embarassed
Изумително е наистина, че е толкова малка..контакти с други деца почти нямаме...и така и не мога да разбера от къде ни се лепна.
Благодаря за инфото, че имунитета пада.Ще го има в предвид и ще започна превантивна витаминозна терапия....
Кога напълно се заличават пъпките?
Питам защото ако дори и незаразни излезем с подобни пъпки ще ми е супер неудобно...всички майки ще ни гледат като чумави.
Днес бях на опашка на лекаря...и имаше толкова злобни погледи... Rolling Eyes

П.С.Между другото ми е доста чудно по каква причина не трябва да се консумират варива...какви са последствията.

# 134
На моята дъщеря от вчера почнаха да падат коричките и отдолу зейнаха дълбоки дупки. Звъннах на педи и тя първо ме попита "Да не си й слагала пудра?". Е, оказа се, че от пудрата дупките се вдълбавали и оставали белези. А тя има няколко големи на челото  Sad. Почвам да я мажа с Контратубекс и дано помогне. Съжалих, че не се консултирах с лекарката си преди да почна да я пудря по препоръка на аптекарката.  Тя лекарката ми каза само ментолов спирт, ама в аптеката като ми казаха и пудра и реших уж да мине по-бързо.
А за къпането - първата вечер, когато започнаха вече да завехват пъпките, започна и сърбежа - преди това не я сърбеше. Е, милата ми, не можа да спи. Единственото ни спасение беше под душа. Като я обливах с водата много се облекчаваше сърбежа поне за час и после пак под душа.

Общи условия

Активация на акаунт