Варицела

• 133 555
  • 589
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
От както излезе първата пъпка минаха 12 дни и още има корички, но в понеделник ще го дам на яслата, защото нямам друг избор. Там са много разбрани и даже не ми искат бележка от лекарката. Ние повечето време изкарахме на вилата и там спокойно го извеждах навън, всички ни познават и ги бях предупредила, че има Варицела. В града е различно и сега въпреки че мина толкова време, ме е страх да го пусна да играе на площадките. Само обикаляме с количката, защото в къщи му писна. И аз след като спря да вдига Т, му дадох шоколад, защото много иска. Лекарката ми обясни, че не се дава шоколад и яйца, защото обрива е един вид алергична реакция на организма и тези храни също отключват алергии, да не стане по-лошо.
За сърбежите единствено му помагаше ментоловия спирт, пищеше докато го мажех, но после имаше облекчение.

# 136
  • София
Аз мойта дъщеря я ръсих с пудра Топоцин и няма дупки newsm78
Себе си обаче не се ръся- само с ментолов спирт, а от снощи и Фенистил.
Обаче откачам от сърбеж и болки, лимфните възли също ми се издуха, не съм вярвала, че е такава мъка Sad
А количеството пъпки, както и тяхното местоположение няма и да коментирам #Cussing out

Забравих да добавя, че пия и антибиотик, защото имам бъбречна инфекция междувременно. Просто- приказка.

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 09:33 от Marleen

# 137
  • Benelux / Varna
Къпането е забранено,когато има много и то големи мехури и най-вече с гнойно съдържание,поради опасност от спукване на мехура и инфекции.
когато има пъпки в устата ( като афти) е добре да се дезинфекцира устата с вода за джабурене на устната кухина ( лакалут,акфафреш и този тип)

# 138
Аз мойта дъщеря я ръсих с пудра Топоцин и няма дупки newsm78
Себе си обаче не се ръся- само с ментолов спирт, а от снощи и Фенистил.
Обаче откачам от сърбеж и болки, лимфните възли също ми се издуха, не съм вярвала, че е такава мъка Sad
А количеството пъпки, както и тяхното местоположение няма и да коментирам #Cussing out

Забравих да добавя, че пия и антибиотик, защото имам бъбречна инфекция междувременно. Просто- приказка.
И аз съм на АБ - след варицелата - по същия начин получих бъбречна инфекция - кръв и коли бактерии в урината. След антибиограмата пия АБ, че не се издържа иначе

# 139
Да попитам "препатилите" има ли висока Т.преди да излязат пъпките? и ако да, то след колко време може да се очаква обрива, след първоначалното покачване на температурата?
Питам Ви, защото синът ми е втори ден с висока Т. / варира от 38,5 до 39,5 /и трудно се повлиява. Лекарката има съмнения за шарка, но не ми спомена каква, а пък и аз забравих да я попитам. И въобще какви са първите признаци на Варицелата / преди обривите /?
Предварително благодаря на отговорилите.

# 140
  • Benelux / Varna
Аз имах температура и главоболие цяла седмица преди това.

# 141
  • София
Детето го заболяхя ушетата еднократно 4-5 дни преди да избие обрива и имаше 37.5 температура.
Аз имах главоболие.

# 142
  • София
Забелязвам, че моите пъпки, преди да се спукат, хващат гнойни връхчета.
При детето не беше така. Вие имате ли някакви наблюдения?

# 143
Карах я тази отврат на 31 години, заедно с двете си деца. На тях не само пъпките бяха по-спокойни, а и сърбежът - поносим и им мина много по-бързо, отколкото на мен. Аз не можех да спя по цели нощи, сърбяха ме чак вътрешностите, бях обрината абсолютно цялата, пъпките също бяха с връх newsm10, а после станаха като корички на рани. Естествено е потичането на варицелата да се усложнява право пропорционално на възрастта. Минава, но е ужасно. Затова и бабите казват, че е хубаво всички шарки да се изкарват в ранна възраст. #Cussing out Гледай да не се чешеш много.Минава и се забравя. Успех! newsm10

# 144
  • София
Карах я тази отврат на 31 години, заедно с двете си деца. На тях не само пъпките бяха по-спокойни, а и сърбежът - поносим и им мина много по-бързо, отколкото на мен. Аз не можех да спя по цели нощи, сърбяха ме чак вътрешностите, бях обрината абсолютно цялата, пъпките също бяха с връх newsm10, а после станаха като корички на рани. Естествено е потичането на варицелата да се усложнява право пропорционално на възрастта. Минава, но е ужасно. Затова и бабите казват, че е хубаво всички шарки да се изкарват в ранна възраст. #Cussing out Гледай да не се чешеш много.Минава и се забравя. Успех! newsm10

Мерси за отговора  bouquet
И при мен протича много по-тежко, отколкото при детето, имам даже на окото, голяма отврат, а мехурите стават на рани. Sick
Сега си купувам Контрактубекс и чакам да изпопадат по гърба, деколтето и лицето да ги мажа да не останат белези.

# 145
Пропуснах да кажа, че на мен белези не ми останаха , макар, че не съм се мазала с нещо специално - само етиловия спирт- за сърбежа(без полза)Laughing.На децата - да, но те се обезличават с растежа smile3501.Така, че СПОКО. А и щом си стигнала дотук, значи е на свършване Hug

# 146
синът ми беше на 3мес. когато има варицела.Мазах го със гъст сироп приготвен от вода и захар 1:1 за да изсъхнат пъпките.

# 147
  • Бургас
синът ми беше на 3мес. когато има варицела.Мазах го със гъст сироп приготвен от вода и захар 1:1 за да изсъхнат пъпките.
Моля те пиши как я изкара. Много съм притеснена, защото снощи на едното момченце на сестра ми започна май да избива обрив, а всички лекари ни наплашиха, че са още много малки и било опасно за тях да я карат. Утре навършват 4 месеца.

# 148
Приличаше като герой от филм на ужасите.Навсякъде имаше пъпки даже по лигавицата на устата.Температура вдигна само веднъж.Ама от тия сърбежи неможа да спи 2-3 нощи.Понеже беше преди 6г. мисля че мина за около седмица.За облекчаване на сърбежите ми изписаха Пантогел.Иначе това със захарния сироп ми го каза една баба и има ефект.Много важно е по време на заболяването детето изобщо да не се къпе защото пъпките се разпространяват.Дано съм била полезна.

# 149
  • Бургас
Благодаря, нас ни наплашиха, че при толкова малки деца имало усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт