Варицела

• 133 567
  • 589
  •   2
Отговори
# 150
Какво представляват пъпките? Колко са големи? и изобщо как изглеждат?

# 151
  • София
Какво представляват пъпките? Колко са големи? и изобщо как изглеждат?

Отначало са малки като точици, червени, след това нарастват до размера на лещено зърно с гаден мехур отгоре, който се пълни с течност. При детето тази течност беше прозрачна, при мен е гнойна Sick Като се спука пъпката, става на коричка (като раничка). Абе голяма гадост е, няма спор.

http://www.kindaktuell.at/_media/_bilder/Q4-07/windpocken2.jpg

# 152
Аз пък искам да ви питам кога може да се къпе детето, по съвет не лекарката, не ги мокрихме. След петият ден спряха да излизат, вече е 13 ден, имат още корички, но доста от пъпките са се смалили до точици, по лицето почти се скриха. Аз мисля, че вече може да се мокри, но досега само частично съм я къпала.

# 153
  • София
Аз пък искам да ви питам кога може да се къпе детето, по съвет не лекарката, не ги мокрихме. След петият ден спряха да излизат, вече е 13 ден, имат още корички, но доста от пъпките са се смалили до точици, по лицето почти се скриха. Аз мисля, че вече може да се мокри, но досега само частично съм я къпала.

Аз я окъпах на 9ти ден, като изтече карантината, но без да търкам.
Мисля, че спокойно можеш да окъпеш детенцето.

# 154
Аз съм на31 голямата на 8 малката дъщеря на 4 и трите карахме по великден варицела голямата имаше 60 пъпки и само един ден 38градуса температура малката горе долу като кака си само че на каката пъпките бяха по големи а аз бях с наи много пъпки сигурно300 в устата дори навътре в ухо то с температура 39 изобщо много тежко все още се възтановявам

# 155
  • Gabrowo->Sofia
мдааа, Иван изкара варицелата, пъпките започнаха да загарят и от два дена аз съм с пъпки... Засега е поносимо, но да видим до кога...

# 156
Здравейте!Сина ми преди 2 дена поддържаше температура 38,5 и има леко  зачервено гърло,.След 2 дози Нурофен температурата спадна трайно, но на другия ден му излезе една много малка червена пъпчица на лявата бузка.Вечерта късно излезе същата на другата бузка. newsm78.Дали е варицела  ,как мислите? Чувала съм че обрива излиза най напред по слабините,но знае ли човек newsm78

# 157
  • София
Здравейте!Сина ми преди 2 дена поддържаше температура 38,5 и има леко  зачервено гърло,.След 2 дози Нурофен температурата спадна трайно, но на другия ден му излезе една много малка червена пъпчица на лявата бузка.Вечерта късно излезе същата на другата бузка. newsm78.Дали е варицела  ,как мислите? Чувала съм че обрива излиза най напред по слабините,но знае ли човек newsm78

На мойто дете му излезе първо на гърдите и на коремчето- единични пъпки.
На мен- на челото  и на шията.
При всеки е индивидуално.
Изчакай един ден, то ще си проличи Peace

мдааа, Иван изкара варицелата, пъпките започнаха да загарят и от два дена аз съм с пъпки... Засега е поносимо, но да видим до кога...

Най-искрено ти съчувствам. При мен третия и четвъртия ден бяха най-ужасни, после се търпи. Бих ти препоръчала да тушираш обрива по 2-3 пъти дневно с ментолов спирт и след това да мажеш с Фенистил гел- мен поне много ме облекчаваше. Желая ти успех в борбата с гадната варицела  bouquet

# 158
На каката ни започнаха да падат коричките, а от вчера малката и мъжа ми са с варицела. Той е много зле, направо ужас - не може да стане от леглото и много го боли отвътре. И аз в очакване.

# 159
  • София
Аптекарката каза, че има много родители тази година, които са се заразили с варицела от децата си. Чудно защо не сме я карали като по-малки newsm78

# 160
  • Бургас
И моя мъж се разболя. Мислеше, че я е карал, но явно не е. За сега се търпи, но се страхувам, че нали възрастните я карат по-тежко.

# 161
  • Насред хаоса
Аз пък съм от тия, дето зорлем като деца са ги бутали при болните от шарка, за да я изкарат като малки, ама не! Един-едничък вид шарка не съм карала досега. И мъжът ми ме съветва да се ваксинирам срещу варицела. Дали е прав? Все пак не знам как ще понеса ваксината, като не съм карала никаква шарка. Някой да има информация за ваксината?

# 162
  • Gabrowo->Sofia
На каката ни започнаха да падат коричките, а от вчера малката и мъжа ми са с варицела. Той е много зле, направо ужас - не може да стане от леглото и много го боли отвътре. И аз в очакване.
Леле, Карита, у вас хич не е весело. Между другото на мен личния лекар ми изписа някакъв имуностимулант, уж с надеждата, че ще изкарам по-леко варицелата. Дано е прав.

Marleen, благодаря за съвета. Вече съм се заредила с ментолово спиртче.

# 163
  • София
И мен все ме бутаха, имала съм многократно контакт и все не прихващах и ето сега- на дърти години и то бременна #Cussing out.
За съжаление в България няма ваксина против варицела, има против морбили и рубеола, но ти може би си ваксинирана срещу тях, защото попринцип са задължителни.

# 164
На каката ни започнаха да падат коричките, а от вчера малката и мъжа ми са с варицела.

Това на кой ден се случи? Да се разболеят малката и мъжа ти?
 Защото на дъщеря ми още не са й паднали коричките, но вече  е 15 ден от първите пъпки, а съм в продължителното очакване и малкия да се обрине.Лекарката, при която ходихме миналата седмица, каза, че когато са в тесен семеен контакт обикновено обрива при второто дете се появявал да 7 ден, по-рядко до 14 ден, почти изключено след това. А понеже сина ми е още мъничък/ на 19 мес/ имало вероятност да има още от антителата, които съм му предала при раждането и да не я изкара сега. Поне това бяха думите й.

Общи условия

Активация на акаунт