Варицела

• 133 570
  • 589
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Цвети, при мен избиха точно на 15 ден, след като избиха на детето, а също сме били в постоянен контакт.

# 166
  • Gabrowo->Sofia
tzvety roussimova, не знем каква и е статистиката на вашата докторка по отношение на варицелата, нещо особена ми се вижда нейната логика, но това няма занчение. И да чакаш, и да не чакаш, и да се надяваш, и да не се надяваш нищо няма да променши. Всичко зависи от организма на сина ти. Като деца с брат ми сме били винаги заедно, той е карал варицела, на мен ми се е разминало, но сега ме достигна покрай сина ми. 13-14 дена след првата пъпка на сина ми, като през това време сме били непрекъснато заедно. Хич не притеснявай дали детето ще се разболее сега или не, нямаш никаква власт на ситуацията. Каквото има да става ще стане и това е. Излишно е да си напрягаш нерваната сиситема с очакване на варицелата.

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 10:07 от diddi

# 167
И двамата точно на 14-тия ден.

# 168
Diddi, Marleen, Karitta, благодаря ви!  bouquet
Днес ни е 15 ден, аз все ги броя Grinning, откакто кака му почна, а при нея- на 14 ден. Каквото дойде, такова ще го посрещаме.
Единствено на тях им омръзна да странят от деца, толкова време не са си играли нито по градинки, нито по клубове, ходим само на разходки. На Ивето вече не й личат пъпките по лицето, а Алекс няма още, но въпрос на моята съвест е да не ги събирам с другите.

# 169
  • Gabrowo->Sofia
... но въпрос на моята съвест е да не ги събирам с другите.
Да, това е неприятното, с което трябва да се съобразяваш. Хубавото е, че поне могат да си играят заедно двамата.

# 170
Дъщеря ми от 6 дни е в контакт с дете с варицела. Знаете ли, ако евентуално и тя е заразена, дали може да заразява в този ранен етап (до 6-7-ия ден)

# 171
  • Gabrowo->Sofia
Ати, прочети това:
 "Интервалът от контакта с вируса до изявата на първите симптоми на заболяването се нарича инкубационен период. Инкубационният период на варицелата е от 11 до 23 дни, най-често около 14 дни.
Вирусът се отделя в носоглътъчния секрет и течността, изпълваща мехурчетата на обрива, което прави болния заразен и опасен за околните в периода от 5 дни (най-често ден-два) преди появата на първите обривни единици, до 5-9 дни след появата на същите. Обикновено когато обривът се покрие от характерните корички, болният престава да бъде заразен. Болни с болестно променена имунна (защитната за организма) система могат да бъдат заразни по-дълго или по-кратко време. "
информация от тук http://www.puls.bg/cat/91/varitsela_leshenka_issue_254_part_3.html

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 18:01 от diddi

# 172
  • София
От днес групата на сина ми е в карантина.
Е, аз не съм карала, а мъжът ми не знае.

Никога не съм била фен на умишленото заразяване с шарка, за да се избегнат усложненията при по-късно прекарване. Напоследък се изнасят разни данни, че вирусът мутира и повтаря. Освен това, ако човек не е боледувал от варицела, няма как да боледува и от херпес зостер, което е наистина ужасно преживяване.

Та, чакам  сега да видя какво ще се случи.

Искам да питам дали някои имуностимуланти могат да са от полза за по-леко изкарване, нещо търсенето из нета ме объркава.

И вярно ли е това, че имуностимулантите не бивало да се пият, защото замъглявали картината и пречели да избият пъпките?

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 00:11 от КЛОНКА

# 173
имаше един сироп за сърбеж давах на моя син но не му помня името не ги усети от него как сърбят

# 174
  • Gabrowo->Sofia
И вярно ли е това, че имуностимулантите не бивало да се пият, защото замъглявали картината и пречели да избият пъпките?
Аме явно не всички лекари мислят така. Педиатърката на Иван каза да си продължим имуностимуланта (ADLiquid) + витамин С, по време на шарката. Когато и мен ме хвана, моят личен лекар ми изписа  изрично имуностимулант (Isoprinosine), с думите, че ще ми помоге по-леко да изкарам шарката. Вече 6 ден го пия имам си пъпки, и неприятните усещания покрай тях, но нищо друго, нито температура, нито усложнеиня...

# 175
  • София
Ами не съм чувала да има проблем с имуностимулантите newsm78
По-скоро, ако не се улови в началото, че е шарка, а се сбърка с някоя инфекция и се изпише антибиотик, тогава може да се подтисне проявата.
А, и знам, че аспиринът е 100% противопоказан.

# 176
  • София
Дидди, точно Изопринозина лекарката рече да не го взимам аз самата, защото нещо забавял процеса. НЕ ми обясни точно. Останах с впечатление, че е по-добре да си избият пъпките, пък след това да се пият имуностимуланти.А на мен ми се щеше да пия нещо отсега, та ако може по-леко да я изкарам, но се спрях, нали е лекарка, вероятно е наясно.

За детето каза да не му спирам есберитохса, който давам сега, защото някакви сополи си заформи.

Консултирах се по телефона. То засега не се знае как ще се развият нещата, може и да ни подмине, знам ли.

Марлен, нещо такова май. Първия път, като имаше съмнения за контакт, аз бях на антибиотик и тя каза нещо такова, че можело да се потисне, да се обърка...не помня вече.

# 177
  • Gabrowo->Sofia
Дидди, точно Изопринозина лекарката рече да не го взимам аз самата, защото нещо забавял процеса. НЕ ми обясни точно. Останах с впечатление, че е по-добре да си избият пъпките, пък след това да се пият имуностимуланти.
Знам ли  newsm78 аз имах избили 2 пъпки, като отидох на лекар и доктора ми даде същото лекарство. След още два дни имах сигурно 200 пъпки..., но понеже не съм никакъв специалист акъл не смея да давам, слушам си лекаря (за това съм си го избрала) и се надявам всико да е ок.

# 178
  • София
Е, то си пише, че е и за такива случаи.
Може просто да забавя процеса на избиване, та затова да ми е казала да не го пия предварително. Иначе, при доказана варицела е много подходящо.

Абе, не знам, нямам нерви да мисля как ще я изкарва детето, че после и аз. Та и майка се шашна, щото и тя не била карала. Сега и тя е въвела карантина Joy

# 179
  • Бургас
Мъжа ми пи Изопринозин, но след като избиха пъпките. За разлика от децата я кара много леко. Има броени пъпки, температура вдигна първите два-три дни. Вече спря лекарствата, само вит. Ц пие и пъпките завяхват, но са много по-малко отколкото на детето и на бебето на сестра ми. Явно всичко си е до организъм, не знам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт