Варицела

• 133 463
  • 589
  •   1
Отговори
# 450
Малкия също беше с варицела по Коледа, сега вече има само корички ,някои даже паднаха, общо взето отмина карантината но се чудя какво да му давам сега след варицелата за имунитета newsm78

# 451
Малкия също беше с варицела по Коледа, сега вече има само корички ,някои даже паднаха, общо взето отмина карантината но се чудя какво да му давам сега след варицелата за имунитета newsm78

аз подсилих Владко с Есберитокс

# 452
Тази седмица сме си в къщи, на документи, нашата карантина в градината е до 8ми. Там обаче има Варицела във всяка група, отделно от това, някой от учителите са в отпуска, и групите са сборни. Варицелка доста се е развихрила явно  Mr. Green. Лека кашлица ни притесни в края на мината седмица, но мисля че я преборихме. Определено отслабва имунитета.

# 453
Искам да попитам ако някой знае да каже дали е истина че мъжете изкарали варицела на дърти година се прецакват и остават бездетни ... Вече го чувам на няколко пъти ... пък такова инфо не съм прочела никъде ... вярно ли е....

# 454
Мъжът ми я изкара на 38 ....надявам се да е вярно, но едва ли  Joy

# 455
  • Русе
Искам да попитам ако някой знае да каже дали е истина че мъжете изкарали варицела на дърти година се прецакват и остават бездетни ... Вече го чувам на няколко пъти ... пък такова инфо не съм прочела никъде ... вярно ли е....
Доклкото знам това важи за заушката и за скарлатината, но ако я карат по време на пубертета, затова им се изписва пеницилин

# 456
Здравейте! Синът ми също изкара варицела, той е на 8 години с мускулна дистрофия Дюшен. Обривът отшумя, не вдигна висока температура, но ме притеснява подут лимфен възел. Личният лекар каза, че ще отшуми, но искам да обменя информация с родители.Оказва се ,че ние родителите понякога имаме повече повече информация.Не знам дали да се посъветвам с вирусолог или друг специалист.Благодаря! wavey

# 457
NIKalas , не мога да помогна с информация, при Рая нямаше подуване на лимфни възли. Дано бързо да отшуми и да нямате притеснения!

# 458
От вчера и синът ми е с пъпките, след като мъжът ми се разболя преди малко повече от две седмици. Засега положението е търпимо-има пъпки по гърба, лицето, зад ушичките и коремчето. Избиват му като съвсем малки червени пъпчици и после се оформят по-големи и с мехур. Интересува ме кой е най-сърбежният етап, ако мога да го кажа така? Няма температура днес и е веселичък. Сърди се естествено, като искам да му намажа пъпките с ментоловия спирт и  после с топоцина.
NIKalas, от опит зная, че лимфните възли щом се подуят след това могат да стоят така доста дълго време, без да има проблем. Моят педиатър ми е казвал неведнъж, че щом не болят, значи няма повод за притеснение. Лимфен възел може да се подуе дори вследствие на ухапване на някаква гадинка например и изобщо от вируси и т.н. Но ако не са болезнени, не са и притеснителни.

# 459
Здравейте! Синът ми също изкара варицела, той е на 8 години с мускулна дистрофия Дюшен. Обривът отшумя, не вдигна висока температура, но ме притеснява подут лимфен възел. Личният лекар каза, че ще отшуми, но искам да обменя информация с родители.Оказва се ,че ние родителите понякога имаме повече повече информация.Не знам дали да се посъветвам с вирусолог или друг специалист.Благодаря! wavey

И на двете ми деца се бяха подули леко лимфните възли зад ушите и се оправиха след около месец след оздравяването. Лекарката ни каза, че често се случва при варицелата.

# 460
 Лелее това е като в ада. На 20г. съм и не бях карала никаква шарка до преди няколко дни. Брат ми я донесе от училище и аз не пропуснах. и точно по време на сесията ми... от 3 нощи не съм спала повече от 2 часа. Първо беше високата Т, а сега е от сърбежите. лекарката ми изписа само някакво мазило дето успокоява за 1 час и после се започва наново и нищо друго. взех си алергозан, понеже брат ми го пиеше, но не съм сигурна, че ще помогне newsm61 вече буквално се побърквам. а и ми забраниха да се къпя, а лекарят на брат ми му беше казал да се къпе всеки ден!! и аз какво да правя сега! ужас е  Cry

# 461
Лелее това е като в ада. На 20г. съм и не бях карала никаква шарка до преди няколко дни. Брат ми я донесе от училище и аз не пропуснах. и точно по време на сесията ми... от 3 нощи не съм спала повече от 2 часа. Първо беше високата Т, а сега е от сърбежите. лекарката ми изписа само някакво мазило дето успокоява за 1 час и после се започва наново и нищо друго. взех си алергозан, понеже брат ми го пиеше, но не съм сигурна, че ще помогне newsm61 вече буквално се побърквам. а и ми забраниха да се къпя, а лекарят на брат ми му беше казал да се къпе всеки ден!! и аз какво да правя сега! ужас е  Cry

Искрено ти съчувствам! Снощи малкият почти не е спал от сърбеж. Два дни изкарахме доста спокойно и от вчера на обяд започна да го сърби и да не го свърта.
tsveti_georgieva , мажи си пъпките с ментолов спирт и отгоре слагай пудричка топоцин. Ако имаши  по гениталиите, си напарви баня с отвара от лайка и сода или пък силен разтвор и двете неща и с тампонче се мажи там. По лицето също не използвай от спирта. Това ъсс сигурност ще те облекчи. При силен сърбеж можеш да пиеш и Зиртек или пък фенистил на капки.
Относно къпането-според емн един бърз душ, без да се киснеш, за да не ти паднат коричките, няма да ит навреди с нищо. При такъв дискомфорт, ако прибАивм и некъпане, струва ми се, че става твърде много  Mr. Green Успех и пиши как се чувстваш!

# 462
  • Пловдив
След варицелата Стелла е с пневмония  Rolling Eyes Кашляше още преди да започне варицелата, частната лекарка не чуваше нищо, личната й лекарка чуваше хрипове. Е, от понеделник лежим в болница уж, а всъщност ходим на инжекции през абокад Sad
Пазете се много, усложненията след варицела са май по-гадни от самата варицела Sad Иначе тя имаше всичко на всичко 15-20 пъпки най-много, но после...  Confused

# 463
След варицелата Стелла е с пневмония  Rolling Eyes Кашляше още преди да започне варицелата, частната лекарка не чуваше нищо, личната й лекарка чуваше хрипове. Е, от понеделник лежим в болница уж, а всъщност ходим на инжекции през абокад Sad
Пазете се много, усложненията след варицела са май по-гадни от самата варицела Sad Иначе тя имаше всичко на всичко 15-20 пъпки най-много, но после...  Confused
Ей от тези усложнения вследствие занижения имунитет най-много ме е страх. Затова и никога не съм била на мнение, че колкото по-рано се изкара, толкова по-добре. И наистина не разбирам родители, които умишлено заразяват с тази идея децата си. Като зная каква нощ изкарахме, сигурно щях да се гръмна, ако аз бях причината за болестта.

# 464
  • София
И ние в отбора с варицелата. Баткото я изкара преди две седмици. Мъничкият /1г и 7 м/ е с пъпки вече трети ден. На големият обяснявах, говорех да не чопли, но това човече няма как да разбере. Confused Картинката е страшна. Има може би тройно повече пъпчици, отколкото брат му за цялата шарка. Намазването с ментолов спирт е почти мисия невъзможна. По носа си направи рани, но най-притеснителното е, че вече има и по клепачите. Там с какво да третирам, като непрекъснато си търка очичките? Някой ако знае да сподели. Praynig 

Общи условия

Активация на акаунт