Варицела

• 133 454
  • 589
  •   1
Отговори
# 465
Да се запиша и аз От 4 дни и двете с дъщеря ми сме с варицела По едно и също време просто по прекрасно не можеше да се получи Тя е от 4 дни с температура и избиват още пъпки като на челото и има огромни дупки понеже спи по корем и ги разранява Не дава да я мажа със спирт а снощи не е мигнала от болки и сърбеж Кога ще отшуми това и тази температура няма ли да спре вече Уж големите по трудно я изкарват но при нас се получи обратното Милата трудно ми е да я гледам така Кога ще свърши този кошмар

# 466
  • с трима мъже :)
Лелее това е като в ада. На 20г. съм и не бях карала никаква шарка до преди няколко дни. Брат ми я донесе от училище и аз не пропуснах. и точно по време на сесията ми... от 3 нощи не съм спала повече от 2 часа. Първо беше високата Т, а сега е от сърбежите. лекарката ми изписа само някакво мазило дето успокоява за 1 час и после се започва наново и нищо друго. взех си алергозан, понеже брат ми го пиеше, но не съм сигурна, че ще помогне newsm61 вече буквално се побърквам. а и ми забраниха да се къпя, а лекарят на брат ми му беше казал да се къпе всеки ден!! и аз какво да правя сега! ужас е  Cry

така каза и един мой познат преди години. Той изкара варицелата на 30г. Каза, че ако има ад, в него всички карат варицела...
Наистина ти съчувствам. Вече трябва да си се оправила, дано е така, и дано е отшумяло без последствия  Hug

# 467
И сега в студеното време ли бушува варицелата? Мислех, че е по-скоро пролетна, когато температурите са благоприятни за разпространение на вирусите...

# 468
Момичета молете се децата ви да изкарат шарката докато са малки!
При мен е ад!
малкият е на 3.6 и изкара едновремено варицела и скарлатина. Вече сме към края, но сега каката- на 18 години започна. До тук що годе добре, но мъжът ми на 43 прихвана и не ми се говори. Цялото му тяло, лице, уши, длани......пъпка върху пъпка. Вече четвърти ден и продължават да избиват! Няма спирт, няма пудри, няма розова вода, няма сода...

# 469
Merit - нищо общо няма положението на мъжа ти с възрастта. При нас Ясен изкара преди Коледа ( той е на 5) и също имаше няколко СТОТИН пъпки по места, на които уж пише че не избивало - длани, крака, стъпала, очи , уши, клепачи и т.н.
Плюс плътно 5 дни Т
Така че не виждам защо да се моля да е в това положение като малък - не му е спестено нищо Naughty

# 470
При нас Ясен изкара преди Коледа ( той е на 5) и също имаше няколко СТОТИН пъпки по места, на които уж пише че не избивало - длани, крака, стъпала, очи , уши, клепачи и т.н.

Така беше и Тони на 1 годинка точно (и вътре в очите имаше даже  Sad ), а баща му на 38 години, който я изкара по същото време, имаше няколко пъпки и никаква температура. Определено казват, че възрастта е фактор за по-тежко изкарване, ама и това не е винаги така. В Щатите обикновено на 2 години се поставя ваксина срещу варицела и май според мен е най-добре да се молим тази ваксина да започне да се слага и в България  Rolling Eyes

# 471
При нас Ясен изкара преди Коледа ( той е на 5) и също имаше няколко СТОТИН пъпки по места, на които уж пише че не избивало - длани, крака, стъпала, очи , уши, клепачи и т.н.

Така беше и Тони на 1 годинка точно (и вътре в очите имаше даже  Sad ), а баща му на 38 години, който я изкара по същото време, имаше няколко пъпки и никаква температура. Определено казват, че възрастта е фактор за по-тежко изкарване, ама и това не е винаги така. В Щатите обикновено на 2 години се поставя ваксина срещу варицела и май според мен е най-добре да се молим тази ваксина да започне да се слага и в България  Rolling Eyes

О, за тази ваксина колко съм бясна, че не знаех за съществуването и докато не се разболя Ясен.
Бих я купила веднага. И аз съм на мнение, че е редно и в БГ да стане официална и задължителна.

# 472
Абсолютно подкрепям мнението ви за ваксината. Как може такава мъчителна болест, за която има ваксина, да не се прилага в Блгария, не разбирам просто.
А по повод предложението да се молим да я изкарват децата ни, докато са малки-честно да ти кажа не виждам как мога да се моля детето ми да се разболее от каквото и да е. Трябва определено нещо да не съм съвсем добре. Това, че възрастните я карали по-трудно, според мен не е нищо повече от мит. Айде да направим едно запитване за това колко деца я изкараха със стотици пъпки, висока температура дни наред и след това с един куп усложнения от сорта на кашлици, сополи, менингити и т.н. Пък и като пораснат и се разболеят, проблемът няма ад е толкова наш, колкото на съпруги или съпрузи  Joy Всъщност мъжът ми е изкара с по-малко ъппки от малкия, тре дне го болеше тялото като при грип и без температура.

# 473
Аз да си кажа, че вече съм по добре. Алергозана взе че помогна за сърбежите и миналата нощ за първи път се наспах!!А също така и посетих банята, което определено е мн облекчаващо, независимо какво разправят доста лекари... иначе огледалото ми става наистина забранена територия, защото картинката никак не ми харесва. Пъпките са просто навсякъде: по клепачите, в устата, езика, стъпалата, ушите... всички екстри. и най-страшното е че едва преглъщам и храната ми се свежда почти до нищо. Но така или иначе няма начин. Трябва да се търпи  Simple Smile Дано всички болни да се оправят бързо, защото определено е мн кофти момент.. 

# 474
Момичета ПОМОЩ !!! След синът ми я хвана и малката, но той мина с 10 пъпки и 5 дневна 39 градусова Т, а тя без Т, но с 40 / броих ги наистина/ пъпки само по личицето, а да не говорим по тялото за какво става въпрос !!! Има в носа, в о4ите, ушите, по пръстите, длани, стъпала, горкото реве по цели нощи и си търка лицето в завивките и познайте дали пъпките не са разранени...
Полудявам като я гледам, та това е момиченце така ме притеснява да не останат белези, на брат и останаха 2 на челото и са като ями, а на нея  ooooh! ooooh! ooooh! ве4е не издържам !!! Благодаря, 4е ме изтърпяхте

# 475
Момичета ПОМОЩ !!! След синът ми я хвана и малката, но той мина с 10 пъпки и 5 дневна 39 градусова Т, а тя без Т, но с 40 / броих ги наистина/ пъпки само по личицето, а да не говорим по тялото за какво става въпрос !!! Има в носа, в о4ите, ушите, по пръстите, длани, стъпала, горкото реве по цели нощи и си търка лицето в завивките и познайте дали пъпките не са разранени...
Полудявам като я гледам, та това е момиченце така ме притеснява да не останат белези, на брат и останаха 2 на челото и са като ями, а на нея  ooooh! ooooh! ooooh! ве4е не издържам !!! Благодаря, 4е ме изтърпяхте
Съчувствам ти искрено! Дано спрат вече да я сърбят и не ви останат белези. Защо не пробваш да мажеш баткото с някои от мазилата за заличаване на белезите, споменати в темата ! Наисина ти желая скорошно подобряване на малката принцеса!

# 476
ЗДРАВЕЙТЕ, нова съм тук, но искам да споделя и потърся мнение относно тази гадно варицела. Голямата ми дъщеря се разболя по новогодишните празници и я прекара сравнително добре - държа се доста геройски , а и нямаше никакви усложнения. Имаме обаче и малко бебче, което е на почти 5 месеца, и което се разболя от остър ларингит или бронхит /две мнения на док./ и тъй като нещата не отивахе на добре тя пи антибиотик!!! Сега вече след като действието му отмина - снощи на нея й се появи една пъпка, която е по-характерна от характерния ворицелен обрив , но повтарям една, вече минаха повече от 12 часа и никъде др. не се пяви обрив. Възможно ли е тка да протече варицерата????

# 477
да ви попитам и аз, мисля че и моята дъщеря е с варицела от вчера, пъпчиците са много, много ситни, стои почти като червенина из цялото тяло. Предполагам че е варицела защото и в детската имат, но и гърлото я боли. Не е възможно да я боли гърлото заради варицелата нали!?Не я сърби много за сега, мисля и лекар да викна. Извинявайте много май ми стана объркан поста, но бързам да я видя пак. А някаква бабина рецепта за гърло знаете ли, правих и компрес с мас, и и пръскам тантум верде.

# 478
да ви попитам и аз, мисля че и моята дъщеря е с варицела от вчера, пъпчиците са много, много ситни, стои почти като червенина из цялото тяло. Предполагам че е варицела защото и в детската имат, но и гърлото я боли. Не е възможно да я боли гърлото заради варицелата нали!?Не я сърби много за сега, мисля и лекар да викна. Извинявайте много май ми стана объркан поста, но бързам да я видя пак. А някаква бабина рецепта за гърло знаете ли, правих и компрес с мас, и и пръскам тантум верде.
Варицелата си е съвсем стандартна вирусна инфекция, но придружена с обрив и един от първите й признаци е зачервено гърло и обща отпадналост. Затова преди избиването на пъпките може лесно да се обърка с грипно заболяване и де се лекува неадекватно. По повод пъпчиците - ако след няколко часа дори само една пъпка е образувала мехурче, пълно с течност, няма никакво съмнение, че е варицела. Моят син започна да страда от сърбеж едва на третия ден от избиването на пъпките. А дали не е скарлатина - доколкото знам тя е със ситен обрив по цялото тяло и е придружена с болки в гърлото.

# 479
Крайно съм ти благодарна за информацията, ще ходим на лекар за по сигурно и дано да не е скарлатина. Лек ден майчета.

Общи условия

Активация на акаунт