Януарчета ни гукат от сега, щастливо поздравяват те света!

• 17 115
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
здравейте!

аз отдавна не съм писала, ама нещо ме подгониха едни нерви, страхове, ревове миналата седмица... не знам що така... вече съм по-добре, да не би хормоните нещо да се наместват? щото е късничко за следродилна депресия.

джуличка, и аз препоръчва осцилококцинум. парацетамол също може. може да пробваш и цитросепт, ама не повече от 5 капки, върши работа.

за ръцете - на Емо също почти непрекъснато са му в устата. и биберона си харесва, ама често се случва да го изплюе и пак да си налапа ръцете. мисля, че това е нормално. нали опознават света с устата си. вчера даже мисля, че осъзна, че държи нещо в ръцете си - бях му дала една дрънкалка - и както преди само я маташе насам натам и мисля не разбираше, че той предизвиква дрънкането, така вчера като му я дадох и директно я насочи към устата си Simple Smile

моите гърди също са препълнени сутрин. след като Емо се наяде, изцеждам 100-тина милилитра, които обикновено му додавам вечер, защото вечер обикновено не му достига кърмата... не знам той ли яде повече или кърмата ми много намалява вечер? радвам се, че сутрин имам повече и така регулираме нещата Simple Smile

Емо като започне да се дърпа от гърдата, значи вече не пуска, или поне не пуска така както той иска. тогава затоплям запасите от сутринта.

дама, развесели ме  Laughing

# 271
Ние изчезваме навън...До после,момичета!!!

# 272
  • Варна
И на Маги ръцете й са все в устата, затова й бутам дрънкалка, поне да дъвче нея, колкото успее да я задържи  Grinning
Иначе вече е 6 кг /+700гр/ и 62 см /+4см/, биха й ваксината, въобще не усети  Grinning

# 273
Момичета, здравейте!

Влизам само да ви поздравя, защото не съм писала повече от месец сигурно! Но ви следя редовно! Занимавам се със страшно много неща и времето ми е кът както се казва.
Всички малчовци са много сладки. Аз си влизам в албумчето от време на време, за да си ъпдейтвам инфото.

Приятен ден на всички! newsm51

# 274
  • София
здравейте. Нещо не мога да си видя албумчето.Не мога и да прочета какво сте писали последните дни ,че съм самичка. Гледах че пишете за някакви пароли ,ще ме светне ли някой.Благодаря и извинявайте ако ви карам да се повтаряте , но няма как . сиянка много плаче и не спи..... Embarassed Hug Praynig

# 275
  • Пловдив
То и ние ще излизаме. Сега като писах за рахит се зачетох в разни статии и се поошашках разбира се  Rolling Eyes Затова да използвем слънцето ще излезем на свеж въздух, макар мнооого да ме мързи  Embarassed
Алекс, браво на Маги  Hug
Чудесно е наддала и понесля ваксината  Simple Smile
juju1, ей сега ще ти обясня на лични за албума  Hug

# 276
  • София
Ханна благодаря ти много за паролата.

Момичета случва ли Ви се децата ви да плачат като видят шишето с мляко. От известно време го прави ,но все успявах да я накарам да го изяде- първо водичка , после мляко. сега не се лъже - изпива водата , а не иска мляко. и то през някой и от часовете . Предз другото време си изяжда всичко. Например яде в 6 , в 9.30 не иска след това яде в 1 , не иска в 4.30 ,и яде в 7 и в 10.30. Изяжда само по около 600-700 на ден. Добре ли е това за 5кг и половина. Лекарката ми предложи да сменя млякото ,но и смененото беше същата история и пак започнах с ХИП 1. Вашите деца точно по 3 часа ли ядат. Иначе вечер си иска млякоо в 3-4 през нощта , а през деня не иска. Да не мисли че деня е нощ не знам. Embarassed newsm78

# 277
  • пред екрана
Привет, мамчета да се включа в темата преди да сме я изписали. Дано занапред съм по редовна.

Благодаря на ДесиТ за паролата!   bouquetСамо ще помоля някой да ми обясни на лични как да си поставя снимка пред линийката и трябва ли да я намаля, както и на аватара. Благодаря предварително!

Ние все още сме в неведение за резултатите от хромозомните изследвания, защото поради преместване на генетичната лаборатория се забявя обработката на резултатите. Но поне се храним добре и наддаваме. Следващата седмица ще сме на консултация и се надявам да сме поне 4500кг. Окакто прочетох, че недоносение бебета трябва да се хранят само с анатомична форма и смених бибероните Криско вече се храни за половин час. Преди това беше живо мъчение -120мл. за час и половина. А и устата му си стоеше на О и не сучеше. Кърмата ми почти спря с помпата вече не цедя, че излиза по-малко от 10 мл, а той се сърди и не иска да суче от гърдата така, че си караме само на Аптамил и розов Хип.
Вчера ми казаха един трик Wink, вероятно го знаете ама да споделя с вас. В храненето в 21 вместо обичайните лъжички АМ се слага още една, за да е сито детето и да не се буди до сутринта.
Все още сме на Памперс двойка. И аз мисля да пробвам Хъджис, че вече си събрах точките за жирафчето на Ф. П.  Добре, че ви прочетох и разбрах, че имало 2 вида.

За кенгурото понеже изоставаме малко с моториката и не може да си вдига главата като е по корем му намерих  модел на Бертони, който има 3-то положение за легнало бебе и така и си го нося в Метро, Кауфланд и по други места.

Относно ваксините ние сме освободени до излизане на резулатите от кариограмата. Но мисля да му сложа после  Пенаксим и там каквото още трябва.
Това е засега от нас.

# 278
Момичета, ние изчезваме из квартала, човека вече заспа, ама сега мятаме якето и айдеее, мисля да си купя някое списание и на пейката пред блока да разгледам модата Wink
nadya_geoние нали сме на една датичка, радвам се, че сте добре, дано растете бързо и да сте мноооого здравички.
Аз с точките останах на патето за ваничка, не можахме да съберем толкова, защото смених марката с Хъгис, сега смъ мнго доволна.

# 279
А така ! ooooh! И сега ? Какво да пия ? Thinking Защото май няма да ме пропусне този път  Sad. Ама и доста се пазих , де . Всички около мен бяха болни , само аз държах фронта . Явно аз съм на ред  Crossing Arms. Дайте съвет какво да пия , за да не се разболея съвсем  ?  Praynig

За парацетамола не съм сигурна, че може да пиеш, аз само с такова се лекувам и не ми дадоха, докато бях бременна.  newsm78 Със сигурност знам, че трябва да си изтискваш много лимони и да пиеш сока, по-добре е отколкото витамин С на таблетки. И винаги препоръчвам чай от цвят бъз с мед за профилактика на дихателните пътища и белия дроб, много помага за да се избегне пневмонията.  Peace

# 280
  • София
Леле Ханна каквато съм си бъзлива и паника ме шашна с този рахит  Confused Защото аз редовно забравям да му дан вигантола. Един ден дам и после 2-3 забравя. Ей на днес пак го пропуснах  ooooh!
Иначе не се поти. Той яде от шише и то с 2 дупки, та едва ли въпроса е, че му е трудно или не му достига. Ей на сега изяде по-малко, но си личеше, че е спокоен и просто не му се хапва повече. Но понякога търси шишето с уста, хване го, дръпне и като преглътне млекцето и почне да се мята.

juju1 щерката беше много злояда. Започна с тези номера от 4 месечна, но аз после разбрах, че е било свързано с болка покрай избиващи зъбки. Лошото е, че аз усложних нещата като и предлагах често шишето или я хранех на заспало. Във форума за хранене с АМ има цял клуб на майките хранещи на заспало и на дечица, които не искат мляко, но аз от опит знам, че не е редно и че това не помага.  Изчела съм тонове статии за бебешката анорексия. Бебетата просто се отвръщават когато им предлагаш нещо често. И проблема не се решава с това да оставиш детето да пропусне 1 хранене или дори цял ден. Знам че е много трудно, защото майката се страхува за детенцето си, но това превръща гледането на детето в един ад следващите 3 години (докато не почне само да си отваря хладилника). Не знам дали при теб това е причината. За себе си знам, че съм склонна да тъпча децата и това е МОЙ проблем, а не техен  Embarassed. Всячески се опитвам да се сдържам със Жоро, за да не се повтарят нещата.

За мечетата от Памперс аз имам май 6 броя, но така и не успях да си взема карта. Та ако ги иска някой, като се шматкаме с колата из София мога да му ги дам.

Извинявам се за дългия пост  Rolling Eyes

# 281
Здравейте!Да ви попитам ,какво количество АМ изяждат бебенцата(които са изцяло на АМ)?Нашата педи минали месец каза да не давам повече от 130-това ли е максимума?Яна не е дебела,5100 тежи и май й се папка повече!

# 282
Благодаря ви за отговорите , момичета .  Hug Ще се наблъскам с чай , лимон и Парацетамол , пък ще видим . Спомням си , че в болницата , когато родих , попитах доктора какво мога да пия за главоболие , докато кърмя и той каза "За кърмачки - само Парацетамол. Нищо друго . "

# 283
Аз все още давам 100, ама гледам, че понякога не й стигат и по моя преценка newsm78 правя 120-130, а ако не го изядем, кучето намазва и така двете са доволни.

# 284
Вчера ми казаха един трик Wink, вероятно го знаете ама да споделя с вас. В храненето в 21 вместо обичайните лъжички АМ се слага още една, за да е сито детето и да не се буди до сутринта.

На опаковките не случайно пише колко мерителни  лъжички в колко вода  Naughty
Не се препоръчва предозиране с храната  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт