Проектозакон на министерството за започване на училище на 6 години

• 19 337
  • 326
  •   1
Отговори
# 195
Аз също съм против децата да тръгват на 6г. в първи клас.
Аз имам две дъщери-едната е в момента първи клас,а другата 4клас-учат по една и съща програма.Някои от майките явно си нямат на представа колко е труден в момента материала за  четвърти клас-те учат неща които ние сме ги учили в седми-осми клас и не могат да ги запомнят.
Представете се само ,че този материал ще се учи за тези които тръгнат от 6г.на у-ще в трети клас.Говоря конкретно за човек и обществото-където има толкова много дати,че и голям човек не може да ги запомни ,а камо ли дете на 9г.Да не говориме и за българският език където се учат частите на речта и е толкова трудно.
Аз съм си останала в къщи и им помагам,а повечето майки ходят на работа и не знам как ще се справят.
Нека да оставиме децата да си изкарат детството в детската градина,а после ще се научат до 12 клас-даже няма да им се ходи на училище.

Последна редакция: вт, 01 апр 2008, 19:53 от jenia_vd

# 196
  • София-България, Израел - където си поискам
Vivi, с теб сме! Всичките ни молитви са съсредоточени за постигането на успех.
Помни, че най-добрата защита е атаката! Успех!
Vivi, с теб сме Peace

# 197
Момичета, можете да гледате "Часът на Милен Цветков" утре.  Simple Smile

А как се казваш,за да знаем кого да търсим Simple Smile

# 198
  • София
Подписах се, пуснах тема във форума на Продавалника, ще сложа линк на сайта и блога ми.
Дано се опомнят!!!

Успех на предаването утре!   bouquet

# 199
Според мен майката най- добре знае кога детето й е готово да тръгне в първи клас. Всяко дете се развива различно и не трябва да бъде насилвано!
При децата възрастта не е просто число, според което да бъдат сортирани... Министрите трябва да почнат да мислят малко повече за човека и по- малко за графиката...
 #Cussing out

# 200
Според мен решението децата ни да тръгнат на 6 годинки на училище би било правилно да се предостави на самите родители ! И нека всяко нещо е със времето си! Съгласна съм, че доста се учат децата ни и в предучилищната, но там е в много по-олекотен вариант, съчетан с много игри и почивки! Докато училището е една сериозна комбинация от ред, дисциплина и сериозно учене! Затова категорично заставам против предложението децата ни да тръгват на 6 годинки на училище, като се предостави възможност решението на този въпрос да се направи от самите родители, тъй като те са в пряк контакт с детето и могат трезво да преценят ситуацията! Поздрави на всички и успех в благоприятното разрешаване на този въпрос!    Hug Peace

# 201
                         Против!
     Малкия ми син на 1 август ще стане на 6 годинки.И какво-да тръгне на училище ли?Неее...Защо трябва да им взимат от детството???
   Разбира се,че днешните деца се развиват по-бързо,но не е там въпроса!
Големия ми син е 6 клас,учи таблицата за умножение във втори клас,а аз съм я учила в четвърти...
   Защо трябва да се натоварват толкова много децата???
 Отнемат им времето за игри.Уроците са много дълги, имат да пишат и домашни...
После се сърдят някои-"днешните деца не спортуват и седят само пред компютъра"
     Наблегнете на спорта,
     господа Управляващи!
Изградете бази,защото благодарение на вашето управление,всичко е съсипано,приватизирано и т.н.....И ако искам,а аз искам децата ми да спортуват-си плащам.Да!  
     Няма предвидени безплатни занимания за ДЕЦАТА на БЪЛГАРИЯ
Ако не безплатни,то поне с минимално заплащане!Може ли нашите деца да имат избор от занимания,какъвто имахме ние,техните родители- кръжоци за рисуване,моделиране,за спорт и много други???
     Може ли???......
Имат избор,но ние плащаме.А има родители,които не могат да си позволят да плащат-например за кръжок по рисуване и футбол на месец трябват около 40лв за едно дете.А държавата дава за едно дете на месец 25лв...
     Мога още много да пиша,но няма смисъл...

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 11:42 от sireni

# 202
..учи таблицата за умножение във втори клас,а аз съм я учила в четвърти...

Че и аз съм я учила във 2ри  newsm78

Най-нормално е да се изисква повече от всяко поколение.. иначе ще се върнем в каменната ера  Crazy

# 203
..учи таблицата за умножение във втори клас,а аз съм я учила в четвърти...

Че и аз съм я учила във 2ри  newsm78

Най-нормално е да се изисква повече от всяко поколение.. иначе ще се върнем в каменната ера  Crazy

По същата логика много скоро ще започнат още в предучилищна с таблицата  Rolling Eyes . Пък след още няколко години и в яслата - защо не? Като се има предвид темпото на развитие на децата ...... Rolling Eyes !

# 204

Какво значи да се изисква повече?! newsm78

# 205
  • София
Против съм, но не ми се пишат мотивите, ще се повторя с предишни постове.

# 206
Ау, защо никой не се сети да напомни да гледаме Милен Цветков? Аз съвсем се отнесох и забравих Close

# 207
  • София
Гледах част от предаването. Нашите майки бяха чудесни. Но Цветков нещо хлъзгаво го играеше. През цялото време се чудех той къде е бил когато детето му е било в първи клас. На всичко отгоре е завършил педагогика и би трябвало да е по-наясно с нещата. Сякаш през цялото време се опитваше да се дистанцира, защото иначе някой ще го удари през ръцете.

# 208
  • София
Момичета, много малко време имаше. Някак си само се хлъзнахме по повърхността на проблема.

# 209
Момичета, много малко време имаше. Някак си само се хлъзнахме по повърхността на проблема.

За съжаление.......Много време мина за маловажни неща, но.....все пак казахте нещо! Който е умен - ще е чул разумните доводи и ще се съгласи с тях...колкото и малко време да е имало. Важно е да не се отказваме и да държим на нашето!

По принцип в тези предавания има много малко време за сериозни и важни неща...Яд ме е ,че напр. има поредица от предавания за това има ли живот след смъртта при Милен Цветков, а сериозните проблеми и важните теми се подминават с усмивка и насмешка.........

И все пак - беше добре! Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт