МАЙчета 2005 (108)

• 13 483
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Да, Дона, никът й е Kalli Grinning Тя пише във форума, но не бях сигурна пише ли в Отчетни, а ето, че се знаете Grinning
Писа смс, че операцията е била тежка, но с бебето са добре. Не зная какъв е бил проблемът, не искам да й звъня сега, че сигурно едва ли може да говори толкова скоро след операцията. Ние ходим при един и същ лекар, който вече не изражда в Шейново, та затова е в тази болница. Аз мисля, че там положението е на ниво.
А за името - първото детенце точно на тази моя приятелка, откакто знае, че мама чака бебе, викаше на бебето Мишо. Та тя това каза - няма как другояче да се казва Laughing
За АБ - мисля, че добре си постъпила, като се замислиш, няма много време за мотаене. По време на самата бременност АБ не съм пила, но 12 ч. преди да родя започнаха да ми вливат, защото стоях дълго с изтекли води и без разкритие. За сметка на това нали ми биха 3 упойки в 4ти месец, когато ми вадиха зъб. Няма страшно, медицината е много напред и понякога АБ е най-доброто решение, а не враг.

# 166
  • София
Завърнахме се от преглед, Любо е виновен  Laughing Павката има чревна инфекция от замърсител и главен заподозрян е Любака, който само дебне да не го гледам, хваща го за ръчичките и го целува по бузите. Сещате се, че Павел е 101-вото нещо, което Любака пипа  Crazy
Та, дано изследванията на акото са добри..до тогава Гентамицин.

Та, да за едно и също момиче говорим  Laughing Ние сме се виждали няколко пъти с тях, имаме общи познати  Laughing А и веднъж е идвала у нас  Simple Smile Абее..какво да ви разправям, света е малък Simple Smile Около познанството ни има 100 неща  Laughing
И тяхното момченце е кръстник на бебето Simple Smile Още в началото е казал, че бебето е Мишо и така си е останало. Та, Дона, не се колебай Simple Smile Още повече, че това е едно от имената, които харесваш  Hug
И когато родиш много хубаво да огледаш документите, които подписваш, защото на друга моя позната, раждала там, й направиха голями ядове с грешно попълнени документи  Hug

За приказките, Любака не е много по думите, повече действа момчето  Laughing Е, естествено, че повтаря много от нещата, които е чул от нас или ги е доукрасил, но повече ми харесва когато ме гали или мине, погали ме по крака, цунка ме и отмине Simple Smile Без да чака реакция или да го видя, или да му обърна внимание Simple Smile

# 167
  • София
Мартеа  Joy явно говорим за едно и също момиче  Joy Много се смях, като прочетох постинга ти  Laughing

# 168

А за името - първото детенце точно на тази моя приятелка, откакто знае, че мама чака бебе, викаше на бебето Мишо. Та тя това каза - няма как другояче да се казва Laughing

И тяхното момченце е кръстник на бебето Simple Smile Още в началото е казал, че бебето е Мишо и така си е останало.

Мартеа  Joy явно говорим за едно и също момиче  Joy Много се смях, като прочетох постинга ти  Laughing

нЕква теУепатия надушвам Laughing

И като заговорихме за имена... голяма фантазия, голямо нещо имат някои родители:
http://photofile.ru/photo/fishki_net/3524249/76397217.jpg

Радвам се за Павче. Ох, много глупаво прозвуча, но имам предвид, че се радвам, че е по-малкото зло, пу-пу.

# 169
Ох, Диана, не искам да те притеснявам, но не мога и да го премълча Embarassed Защо точно Гентамицин? Гентамицинът е опасен за малки деца и често води до увреждане на слуха. Не може ли да пие някакъв друг антибиотик? Пак ти казвам, не искам да те притеснявам излишно, но това е антибиотикът, който най-често прави поразии...

# 170
Дианче ,добре ,че изследванята са ок.
Ники не ми казва дали ме обича,ако не я питам.
За мъжки имена ми харесва:Алекс,Александър,Джулиано,Марио.

# 171
  • София
Феъри и аз сега го прочетох..засягал някакъв осми нерв или нещо такова. Доста се притесних. Rolling Eyes
Честно, не знам какво да направя...помагайте, дайте съвет...мога и от утре да го започна...Трябва да давам по 20мг два пъти дневно през устата, не с инжекции

# 172
За Гентамицина знам, че е обичайното лечение ан чревни инфекции, изписвано от старото поколение. И аз съм срещала във форума мнения, като това на Феъри.
Няма начин да няма алтернатива. Можеш да се допиташ и до мнение на друг специалист.

# 173
Здравейте момичета  Hug
Дианка, посъветвай се с Доки да замените антибиотика с друг  Thinking...
Диманка, честита нова причска макар да не разбрах къде са снимките  Crazy
Гуш, ти се успокои, ама аз много се надявах да си имаме още една бременна мама  Heart Eyes
Мартеа, честита годишнина миличка /на патерици  Embarassed/ Желая ви много щастие, да се преоткриете с любимия, да върнете тръпката и любовта! Hug
Гита, много се радвам че почна пак да пишеш   bouquet, не ни забравяй...а зетко станал още по- готин пич-  Wink
Ренка, как е другото Насче?
Теа има 20 зъба, последните 2-3 не знам кога са избили...но след 2- рата годинка със сигурност  Peace
Kamij, браво за смелостта за устните, ще чакаме снимки  Flutter
Сиска, браво на Дени за Р- то  Heart Eyes...Теа понякога го казва, понякога не...странна работа  Crossing Arms
И моята принцеса честичко казва "Много те обичам" или " Много си красива", последното го казва на всички, които харесва  Joy
Дона, малко остана душичке  Hug, всичко ще е наред  Peace и браво на бебче за теглото  Heart Eyes
Креми, Теа не ме пита дали я обичам... Thinking никога досега...аз постоянно им показвам всъщност нали сме все заедно, може би затова  newsm78
Иначе като направи беля и им се карами Теа казва нещастно "Мамо, извинявай, извинявай..."и на мен чак ми се реве  ooooh!...много им се карам напоследък на моите мишлета  Cry, ама Лора голяма вагабонтка  #Crazy
Трябва да изчезвам  #Crazy  Sick...

# 174
По  kaffeetrmker_2 Coffee cook
Дианче и аз незнам какво да ти кажа,посъветвай се и с друг лекар.
Някой знае ли как е Куки?

# 175
  • София
В крайна сметка реших да изчакам резултатите от изследванията и тогава да давам.
Малко ме успкои УНГ-то на Любака. Снощи в 9ч му звънях...не ме напсува, даже беше много търпелив. Каза, че наистина този АБ дава отражение в ушите, но случаите са изключително рядки. Е, каза, че това, че са рядки никога не означава, че на нас не може е случи. Успокои ме, че при прием през устата токсичността му  по-малка. И лекарката каза, че този АБ ще действа само в/у стомашно-чревният тракт. Но така или иначе взех решението да го започваме след резултатите. А тя изрично каза, че това е лекарството, което изписва и няма друго- явно е предполагала, че ще прочета тези страхотии.

Вчера накупих на Любака нов анцунг за яслата, нови дънки и нов суичер. Движех се със 100лв в час  Laughing Добре, че времето изтече  Crazy
Много са гъзарски, отново успях да намеря изчистени дънки. А анцунга е тънчък- сега за пролет, лято, есен.

Но, това да имаш деца, които боледуват често е разоряващо. Направихме сметка с мъжа ми, че от началото на годината до сега сме дали пари за прегледи, изследвания, операция и лекарства толкова, колкото да си купим запазена кола на старо.
Само вчера за Павел дадохме 100лв. И ми е много тъпо, като знам, че децата се осигуряват, а всъщност системата е такава, че когато се изисква спешна реакция тя не може да бъде такава. Сега, ако бяхме тръгнали по каналния ред, трябваше чаак в понеделник да ходим да пускаме изследвания, които щяха да са готови кръвните във вторник, а акото в петък. Изобщо...смотана работа. И ми е изключително неприятно.
А тези деца са здрави, бели, ще бъдат и те данъкоплатци. Като даже се опитват да ги вкарат по-рано да плащат с тази малоумна идея да започват у-ще от 6г.

# 176
Дианка, много неприатно с тоя АБ. От нашето педи знам, че гентамицинът прави пакости на слуха, ако се прилага на инжекции.  За твое спокойствие, сподели тревогата си с вашата педка и ако трябва да се назначи друг АБ. Хайде бързо оздравяване на младежа  Praynig

Димана, с къса коса много ти отива, не съжалявай! Не че с дълга ти е лошо - то човек като има коса , всякак му е добре  Simple Smile Обичам късите коси - придават по-младежки и свеж вид  Blush

# 177
Дианка, надявам се наистина да не съм те разтревожила.  Hug
Но майка ми нали е логопед, при нея са идвали доста деца със загубен слух точно заради прием на гентамицин в бебешка възраст. И ми беше съвестно просто да си премълча. Може би наистина само инжекциите правят такива поражения, но просто не вярвам да няма друг антибиотик, който да свърши същата работа. Хубаво е, че си решила да изчакаш, може пък въобще да не се наложи да се пие антибиотик Heart Eyes Моят съвет обаче е, да потърсите с лекарката алтернатива Simple Smile

# 178
  • София
Пателина, Феъри  Hug

Много се извинявам на всички, че ви занимавам с проблемите на бебока..но наистина тук нямам по-добри и близки дружки от вас...и много разчитам на мненията, съветите и пепоръките. Някак сме от години заедно и темата ни, за мен, се е превърнала в нещо повече от отчетна за майските бебета  Blush

Искам и аз алтернативно мнение, но идея си нямам при кого да отида. Ходила съм при Ковачева- много несериозно подходи към Любака тогава, а той акаше доста повече кръв. Прегледа при нея беше само приказки и зключение, че е вирусно  Shocked
При Маринова не ми се стъпва, защото тя всичко обръща на алергия. А Павел има лека форма на атопичен дерматит, едни петна по тялото, които в комбинация с кръвта могат много лесно да се хвърлят в кашата АБКМ.

За други гастроентерелози от Педиатрията нямам опит, това са имената, които се славят с професионализъм. Панталеева, при която бяхме ходили с Любака, остана най-добрата алтернатива и затова сега отидохме при нея.

# 179
Диана, защо не потърсиш из форума мненията на Burdie. Той е педиатър в Гърция и винаги има алтернативно решение на нещата. Мисля, че в момента е в един друг форум зачатие или нещо такова. Малко по късно ще се разровя и пак ще пиша, че в момента само малоумници са покрай мен.

Общи условия

Активация на акаунт