Бум от бебета настана, чакаме със трепет всяка следваща АПРИЛска мама !!!

• 18 424
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Както знаете си падам по статистиката и си водя най-прилежен списък кой кога какво е родил. Ето засега резултатите:
-Момичета - 12 : Момчета - 13
-Дата на раждане  - средно 22.4 дни преди термин
-Средно тегло при раждане на бебчето - 2933 гр
-Среден ръст при раждане на бебчето - 48.25 см

Това разбира се доста ще се промени, но засега това е положението  Hug

Ясмина ти ме разби с тази статистика newsm10

# 91
  • София

Както знаете си падам по статистиката и си водя най-прилежен списък кой кога какво е родил. Ето засега резултатите:
-Момичета - 12 : Момчета - 13
-Дата на раждане  - средно 22.4 дни преди термин
-Средно тегло при раждане на бебчето - 2933 гр
-Среден ръст при раждане на бебчето - 48.25 см

Това разбира се доста ще се промени, но засега това е положението  Hug

Ясмина, предлагам да въведеш още един статистически показател - начин на раждане (секцио/нормално).
Или направо статистическите групи да се разделят на 2 по този признак, понеже той много съществено влияе на показателя "дата на раждане".

Предвид беснеещите хормони държа в прав текст да отбележа : "С това не искам да кажа нищо лошо, нито да деля мамите !"  Hug

# 92
Честито бебе на Reianа!Да са живи и здравички!
Ей сега говорих с Петя по телефона, която се извинява че не е могла да ни обърне внимание (аз и казах че няма такова нещо) и да ви каже на всички че страшно много се е зрадвала и и е станало мило че ни е видяла днес.Бебчо вече е при нея и се опознават  Two HeartsMr. Green Каза също че нищо вече не я боли и звучеше супер весело и свежо! Ох искам и аз така да звуча след като родя! Абе все едно не  е раждала ви казвам и като я видях днес такава усмихната и щастлива........ех направо ми стана супер!Аз мисля утре да отида да я видя пак следобяд  Hug Каза че в понеделник около обяд ще ги изпишат живот и здраве  Laughing
alokazia аз питах в една аптека и аптекарката ми препоръча спирт 70%, те си дезинфикцирали бюртата в аптеката с него. Каза че този  е идеален за креватчета и аз всех 2 шишенца и утре ще мина легълцето, моето е талашитено Simple Smile

# 93
  • Варна

А пък ти ме разби с тази снимка  в подписа ти !  Hug

# 94
  • Варна
Aquariel Този спирт няма ли да мирише много? Аз смятах да мина с мокри кърпички антибактериални. Нашето легълце не е излизало от употреба вече 6г.

ВаняМ да, добре би било да се види начина на раждане, но аз нямам тези данни за повечето мами. Ще взема да се разровя по назад в темите като имам време

# 95

А пък ти ме разби с тази снимка  в подписа ти !  Hug

Вече се чудя с какво да се занимавам smile3534 Това е нашето семейство,което с нетърпение чака един нов член newsm32

# 96
  • в илюзия
Честити бебоци на мамите Рейана и Спрайт  Hug много да ви радват

# 97
sisee, и моята беше от някакъв руски сайт. Махнах я вече. Междудругото, много сладка снимка  newsm10 Наистина само малкия Дани и липсва и идилията ще е пълна.

Milenni, радвам се, че си по-спокойна вече.
Аз пих магнезий до края на 37 седмица. В един от разговорите ни с доктора за този магнезий, аз му казах че безболезнени контракции си имам с или без него. И той тогава той ми отговори хич да не си мисля че помага толкова, и че бременните го пият повече за тяхно успокоение че взимат някакви мерки по въпроса. Не знам дали трябваше да го пиша това, ама ми се искаше да споделя какво ми е казал доктора.

ven_j, чудя се какво ли е имала предвид твоята докторка с това кървене  newsm78

Искам да попитам раждалите вече мами, възможно ли е родилните контракции да са само с болки ниско долу в корема и втвърдявания или трябва задължително да боли и кръста?

# 98
  • Някъде на път....
sisee, много сте сладки така прегърнати!  Peace

# 99
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Аз пиша изключително рядко, но за сметка на това всеки ден чета  Grinning
Много се радвам на всички ви и ви чувствам ужасно близки!!!
Поздравявам всички мами, които вече имат щастието да гушнат своите рожби!!!
Аз, заради проблем в очите ще раждам секцио, най-вероятно около 21-ви април, но все още датата не е потвърдена от доктора. Вече започнах по малко да приготвям нещата за бебчо и удоволствието е неповторимо...  Grinning Всяка вечер правя "ревю" на нашия татко, а той умира от смях като гледам мъъъъничките дрешки  Grinning
Пожелавам леко раждане и здрави бебчета на всички ви!!!   bouquet

# 100
ЧЕСТИТО НА МАМИТЕ: SPRITE, DIDIMORA, CENITELKATA И REIANA ЗА ТЕХНИТЕ БЕБЕТА!
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ!
НА ЦЕНИТЕЛКАТА И ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

# 101
Аз днес си купих и прахчета тантум роза (въпреки че никой лекар не ми е искал, ама за всеки случай), но нямам упътване за ползването им, та някой ако е по в час-да помага относно начина на приложение!

Аз също си купих от тези прахчета. Не съм ги ползвала, но мога да ти каза какво пише на листовката:
Имат противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Употребяват се при възпаления, гъбички, постоперативно спиране на възпаления и т.н. ( не цититам всичко ). Може да се прилага за вагинални промивки ( мах 2 дневно) или  външно. Едно пликче се разтваря  в 1/2 л хладка вода.

Честито на всички нови мами!!!

# 102
  • София
Здравейте майчета-априлчета  Heart Eyes

Аз съм от мартенките (е...в последствие се превърнах във февруарка  Wink).
Влизам за да ви съобщя прекрасната новина, че днес във вашите редици се появи още едно бебе. Мама ЛОРЕЛАЙ с термин 12.04. роди днес в 10.10 своя прекрасен син със звучното българско име Горан. Малкият мъж е висок 50 см. и тежи 3110 грама.

Мила Лорелай, пожелавам ти малкия Ран да ви радва много, да расте здраво, будно и умно дете, да стане истински мъж, с който да се гордеете всеки ден!!!
На теб желая бързо възстановяване, скорошно изписване и прекрасно майчинство!!!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ,

# 103
Честито на всички мами,които вчера и днес са гушнали малките си слънца!!! newsm30 newsm32 newsm30 newsm32 newsm30
Честит двоен празник на Ценителката!!!
Извинявам се за краткия си пост,но нещо ми е много сънливо,едвам ви изчетох и сега отивам да си полегна.

# 104
Честито  на ЛОРЕЛАЙ !!!!   Да и е жив и здрав Горан !!!

Общи условия

Активация на акаунт