Разкази и хрумки от арабски мами- сладкодумки~::~61

• 26 294
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
  • по пътеката
светле, ти си късметлийка,  :peace:4е детето е с тебе!приемам те от изклю4енията! поне нямаш проблемите на тези мами, дето им е забранено да вземат съдбата на децата си в свои ръце!което разказвам е преживяно в реалния живот-не е нито на хартията на някоя медия или по тв канал с муселселите!законът тука, както и в бг  е разтегливо понятие и си има не врати4ки, а порти!жените най-4есто си намемат жени -адвокати! прави ми впе4атление това!има слу4аи на неспазване на плащанията от страна на бащата, тогава се намесва държавата ,тя поема по правило пансиона на семейството, но бащата плаща пак, рано или късно или се отзовава в затвора!това се плаща при доказана виновност на мъжа, при други слу4аи е доста под въпрос какво ще се полу4и като резултат за жената! не зака4ам никъде исляма,освен в отношенията в брака и около него!както се е слу4ило  преди 70 г(шериата-не е бил много благосконен,поне реално е бил в голяма степен неприложим и в ущърб на жената), преди и сега,има си винаги изклю4ения, !аз съм прекалено обективна може би! това за бг разведени жени, ами като гледам нивото на разводите, не знам как да коментирам, самотните майки са в пъти пове4е, хората без брак също! ценностната система се променя у хората! проблемът с децата след развода е много сложен и може да се манипулира другия родител, да се отвли4ат децата! пупу ,да не се слу4ва на никоя жена!понякога е по-трудно,но по-важно да избереш по-доброто за децата, не за себе си! Peace

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 17:06 от marsy

# 121
вили сладоледа е сметанов ,и него си видяла да бият-но е много тежък,аз обикновенно си поръ4вам шоколадов,а има и плодови,но оригинала е сметановия
и тък като сте по4нали за развода-4ухте ли за промените в семейния кодекс-узаконява се безбра4ното съжителство като 2мата партньори подават декларация-така се узаконява статута на детето,но сега еднополовите 2ки не са съгласни понеже не им се дажа такова право
кате ми той 4и4ото не бил толкова старшен Sunglasses

# 122
Ceciflo При мен същото изтощение се наблюдава, вчера спах почти цял ден, въпреки всичките кафета дето изпих  Tired ще взема наистина да си взема малко стимулант за растеж на крила   Joy

Рали, като голям любител на тази напитка ми беше много интересно да прочета  поста ти за кафето.

Надя  много си права, че не парите правят мъжа добър съпруг и партньор в живота.

Благодаря на всички, които споделяте опит и информация за живота в страните, които живеете или за които имате знания и наблюдения, защото за човек като мен с минимални познания (да не кажа почти никакви) за традициите и начина на живот в ислямските страни цялата тази информация е много, много ценна. Отделно, че едно е да четеш в някоя медия, а съвсем друго е да видиш дадена ситуация през очите на жени от твоята "страна на барикадата" така дa се каже.   bouquet

# 123
  • In a surreal moment!
Деси - помагай пак , че съм очарована , пък нямам идея какво е това  http://fr.youtube.com/watch?v=Lk7H3wlctKU   
мисля си , че е нещо като еклер , но не е - ако си го яла опиши ми го - моля те !
Благодаря ти !

# 124
Абе....Другаринке Grinning,ти нямаш ли си друга работа  то  не бе сладолед ,то ся пък това изкушение.....айде малко мислост намери . Simple Smile

Как са котаците,живот си живеят те сигурно там на двора.

Деске ти днес реваншира ли се на филипинки,... как си могла вчера ,ни кекс ни кифли. Wink Как е малкото кифле ?

Катерино моме - може и да се жегнеш ама чакай сега да си кажа....ти що така инфантилно си се държала снощи бе жена с чичката.Кви са тез криенки зад гърба на момчето,че в ъгъла седяла,че и косата пред лицето.. hahaha Ми здрависайте се като големи хора,проведете един интелиджент разговор,на серозна тема....явно човека дето вика Деси не е толкоз страшен...Покажи му ,че българката освен красива,е и интелигента,оправна ,..пък каквото искат да си мислят после.  Wink( Кате надявам се разбираш от майтап  Hug)

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 18:36 от harriet TJB

# 125
Другарче, и аз протестирам, отиде ми диетата на Дюканън на кино  Crossing Arms  отидох и се наядох с най-недиетичния сладолед, който намерих, сега се чудя дали пък не видях и рози от Дамаск някъде наоколо и не мога ли да ги заменя с някой и друг еклер   Thinking   hahaha

# 126
Хари, ти пък, да се жегна Simple Smile аз си знам , че се държа инфантилно, ама това беше ,за да успея да си задържа езика зад зъбите и да не изстрелям словесните заряди  #Sniper Точно серизоните разговори трябва на всяка цена да ги избегна, по добре да се правя на дебил.

Ей сега си седя и ви пиша, а до мен мощно се чопли шам-фастък, момчето, чичото, вучото и гратовчеда-гнус Sick Направо като шевна машина тегели тракат.
Положителното от гостите е, че мога да седя на интенет, колкото си искам, отрицателното, че не сикам да седя на нета, искам да се изкъпя и почина след работния ден, ама няма как Cry

Дуа, как сте? чакам те за намаза Hug
Мамамиа, и вия как сте?

Деси,а мен ще ме водиш ли на сладолед? И аз съм детенце 1crib

Абра, еклерите напоследък не мога да ги издокарам, иначе да те черпя. Трябва да си намеря по-голяма форма

И другите къде се загубихте, много заспал този понеделник bowuu  Чакам да стане раздумката, поне до 2часа среднощ няма да мръдна от тук Tired

# 127

Ей сега си седя и ви пиша, а до мен мощно се чопли шам-фастък, момчето, чичото, вучото и гратовчеда-гнус Sick Направо като шевна машина тегели тракат.

Положителното от гостите е, че мога да седя на интенет, колкото си искам, отрицателното, че не сикам да седя на нета, искам да се изкъпя и почина след работния ден, ама няма как Cry

Joy   за тегелите..чак си ги представих .
А за другото направо ти съчувствам....ама що не си влезеш в банята ,те да си чоплят ти си вземаш хавлийката и чао в банята.

# 128
В банята мога най-много час и половина да издържа, а сега както ми се вие свят и 15мин са ми много Confused

bowuu bowuu bowuu

# 129
  • In a surreal moment!
Хари аз съм майката на прайда - където и да мръдна и тримата са в разгърнат строй зад мен . Аз съм най-строго охраняваната персона в WC-то . Едвам ги гоня вечер от мястото на шефа , а сутрин с отварянето на вратата една огромна черна топка се срутва в краката ми . И те и аз сме вечно гладни . Внимавам повече да ям с очите ...нооо...

Хей...Амбра , ти що гледаш мойте картинки бе моме ...ааа....те са за Деси , че да ме изпълни с представи , то не че и аз накрая няма да се напълня с какво да е ...

Катееееей  с  теб сме ...аз пък съм сама - в цялата къща и в двора , и в радиус от 500-600 метра няма жива душа - шефи е на работа .

# 130
  • Ispania
Здавейте моми4ета,от мноооого отдавна не сьм писала при вас,но все проблеми ми се нсьбраха.

Марси,това което си написала зву4и малко страШно за нас....европейките.Ние сме свикнали на свобода ,ако не е успеШен бракьт кой от кьде е Shocked...за това и толкова много сме разведените(вклУ4ително и аз).

Desert prinses,последният пьт когато ти писах имаШе проблеми,надявам се сега да са отминали Praynig ,но като ти 4ета постингите ми зву4иШ тьжно Confused.

Зна4и може да ми се смеете,но напоследьк сьм се заразила по Шаловете които си слагат арабките,много ми харесват,има някои които направо могат да т пленят.

# 131
здравейте!
гледам мюзик идола и се смея и на архивни снимки на мойта беба. ама хем се смея, хем ми се реве, че стигнах до захранването! а това беше мноооого кофти период за нас двете с Ивето- тя реве щот не иска да яде пюре, а аз рева щот тя не яде. бяхме страшна картинка....http://bgalbum.com/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0
ето да се посмеете и вие. и дано да се отваря де! Wink

# 132
  • по пътеката
вал, разводът си е стрес, както и да го погледнеш! особено за децата и родителя,който е дале4е от децата! аз ли4но не харесвам прекалената прибързаност при разводи!нито прекаленото то4ене на самия процес, както е в италия и франция, три години, само докато по4не,ами то една младост минала и децата от  любовницата пораснали!определно в европа намалява броят на браковете за сметка на съжителството, нерядко с нерегулирани предишни обвързаности!  все пове4е са смесените бракове, както и да се предупреждава за риска, хората си се женят с надеждата да не им се слу4и на тях! няма зна4ение дори каква националност са съпрузите! ако си 4ела дом и семейство или 4уждите  семейни форуми ,темите са доста показателни, 4е 4овешките проблеми са толкова сходни, само решенията  и времето за вземането са разли4ни ,според самите у4астници!а при смесените е важно толерантност и обработеност на характера, компромис и умеене за водене на диалога съобразено с разли4ията и избягващите набези в/у другия ползвайки слабостите на манталитета, социална принадлежност или особеностите на култура и религия!
виждате колко  европейки(вкл и бг) си страдат порядъ4но от хорското мнение, зависимости и условности! и колко си трайкат на кютеците само в името на доброто име или на децата! или си връзват извънбра4ни!това,което разказах ,не го направих за да се асоциира с друга култура, манталитет или религия ,а да се знаят особеностите!не би трябвало да се сравнява , а да се преценява и да се познава!все едно да се сравнява семейния кодекс на  индианците и на 4ук4ите!знам ли, може да са еднакви Mr. Green
вал, аз също харесвам шаловете, но не нося, никога не съм носила само като е - градуса! макар,4е се изкушавам като ми е студено на някоя сватба да имам един за всеки слу4ай и има едни топли,мерино плетено с пумпол4ета, много са хубави за зимата в бг!но не знам откъде ги купуват тези красивите! ина4е обикновени на сука, айде бягай в мароко ,най ти е близо!  Peace

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 21:26 от marsy

# 133
Хайде бе, девойки , никакви ви нема Confused 
Ама то вечерно време, така е, почиват хората Close

Айде да разнищим алюмите.

Деси, пак за пореден път ни се отложи ходенето в Стара Загора, май няма да го видя твоя роден град...

Хари, къде изчезна, или таткото днес не е нощна и те грабнаха нанякъде?

Лили, къде си и теб никава те няма днес

Манел, какво сготви днес? ДАй някоя рецепта за гости подходяща, искам да се представя добре, да са  доволни, с мухоморки нещо предложи

Марсииииииииииииии,

Сабина, що не пишеш?

Креми, къде сте с багериста?

Дезърт?

Нафасима? Къде си душата ми?

ехоооо, има ли някой в къщи?

AniSim-BG     
Amal-Syria
Bonbonela-BG
DanielaMakaui-Italy
DesertPrincess- BG
Другарче-BG
DUA-Lebanon,BG
dtti-Syria
Jasmin-Syria
Hariette-UK
Iman-BG,Dubai
ЛюбИтУ-UAE
Марси-Тунис
Mariabutti-UAE
Mln-UAE
Муцка-Marocco
Muhsina-UK
Nafissima-BG,Afganistan
Snowflake-BG
Svear-Morocco
Tahmine-BG
TarikMom-Canada
Um_Sami-BG
Water Lily-UAE
еvadam-(bg)

Свежо попълнение :
                                                                              Iska-BG
                                                            Mama*Mia-BG,Lebanon
                                                                                          Magda mm3-BG
                                                              svetla-O.A.E.
                                                                                          bliznacite2004-BG
                                                                                Angel Smile-BG
                                                                                           Princesa bg-BG
                                                                                Nadia Jasem-BG   
                                                                                сексимоми4е-( бг)
                                                                                mimeto-UAE
                                                                                рали7-(бг)
                                                                                мамамария - БГ
                                                                                Rali7
                                                                                боби_76
                                                                                dala-Алжир/Франция
                                                                                zaazu-Сирия
                                                                                snejnatamar - Сирия
                                                                                ceciflo - БГ/Алжир
                                                                                Obyrkanata - Дания/Мароко
                                                                                gorchiv-badem - БГ/Мароко
                                                                                akhyal_katya - Белгия , БГ , Мароко
                                                                                elisinia - БГ (с нас от 59-та тема)
                                                                                mimito_ - БГ (с нас от 59-та тема)

# 134
Тука тукааааааа.....
И аз да си призная - цял ден даяня на вАрени Яйца и преди малко какъв сладолед ядох и аз.... ухххх. Ама вкусно! И сега чета, че и вие така да се каже сте хапнали сладоледче. Толкова е хубаво да знам, че не съм сама.
Аууу, Катеринке, що не им взе шам-фъстъка: не се наядоха тези хора!! Пречат ти на мисленето и съсредоточения чат! 

Общи условия

Активация на акаунт