За страха, разбирам какво имаш предвид (още повече, че съвсем ясно разграничих нещата в писанията си по-напред), и че не го използваш в буквалния смисъл. Сигурна съм също, и че разбираш какво имам предвид. Дразни ме елементарното мислене и първосигналните реакции, които се приписват и на другите хора, защото собствениците им съдят за другите по себе си. Дразни ме неспособността да видиш по далеч от носа си, лицемерния национализъм и манипулативното промиване на мозъци. Дразни ме и така удобното подценяване, обобщаване и квалифициране на хората, подписали петицията и защитили с реални, конкретни действия тезата си, а не само с гръмки фрази и изявления.
Червената шапчица, ти си в категорията „родители”, как ти хрумна, че теб имам предвид? Ако си чела внимателно, трябваше да разбереш за какво говоря.

Но "арменците" и "евреите" никой не ги е обявил съвсем официално за "малцинство, в неравностойно положение", което е отглеждано и обособявано по специални държавни програми. И противопоставяно чрез специални привилегии и с официално вземаните от българския държавен бюджет пари (както и с пари от чужбина) на всички останали български граждани.
................
Обаче не отварях дума досега за това, защото и без друго, в нашия случай то не е нужно.
........................................
Не трябва от патриотизма да се създава мръсна дума само, защото някой вече е хвърлил и пари, и време, инвестирал и в медии, и в Киряк-Стефчовци именно за това - да не смееш да кажеш някоя очевидна истина, само, щото някой си мърльо ще те изкара "националист".
Абсолютно съм съгласна, което по никакъв начин не е в противоречие с предишните ми мнения. Между другото, то всичко си е съвсем ясно записано в Конституцията, кой какъв е и какви права има и ако политиците ни се ръководеха от Конституцията и я спазваха, нямаше да сме на този хал. Част от тази провеждана политика и една от основните й цели е именно промиването на мозъци, без което няма как да изпълнят крайните си цели.