СЕПТЕМВРИйската премяна- радост носи тя на мама!"

• 15 810
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
Чета че усещате бебоците Whistling а ако някоя може би ли ми описала какво по-точно е усещането!!Аз все още нищо че чувствам,но знам ли може да е имало помръдване и да не съм разбрала newsm78 newsm78ние утре сме на лекар да видим какво ще ни кажат!За гащите определено е раничко да се говори освен ако нашия човек не е речил да се разкрие по-рано hahahaи аз се присъединявам към мамите с желание за панделки и фибички ама и футболните обувки да връзвам няма да го върнем я  Mr. Green

# 226
Асенце и аз чета разкази за раждане.......всъщност ги попрочитам и на таткото, защото той ще присъства и искам да го потготвя какво да очаква. Щото ако няма идея незнам накъде ще го избие  Simple Smile
За кърменето - ти пускала ли си някъде тема със съвети, най-прости правила и разни такива, че да се поразровя и образовам. А и в болницата няма ли да показват кое как става? А ти - току-що родила - къде се вреш да идваш по болниците при нас, ааа?   Hug

# 227
: Рени мерси за бързия отговор ох аз още не знам за болниците едни казват майчин дом друго Шейново трети Св.София а и различни разкази чувам и чета може би е въпрос и на късмет.Смятам на следващата консултация да питам моята лекарка къде изражда че съм доволна от нея доста е внимателна (Светла Мадолева)бях чула че със Св.София има договор ама ще я питам лично как стоят нещата и при нас таткото ще присъства живот и здраве ако раждам нормално само дето много гълтат пари за тия отделни зали и отделно за присъствието,ама нищо заслужава си емоцията според мен не знам де първо раждане ще е и не знам какво да очаквам Blush

# 228
Здравейте момичета,

Да се отчета и аз, че отдавна не съм влизала.

Веч, стискам ти палци за утре, аз тъкмо се прибрах от МД, където правих амнио.  Мина нормално, даже доста бързо. Не боли, само трябва да се отпуснеш максимално. Аз не гледах какво и как се прави, че  отстрани не е приятна гледка. Много е важно да си сигурна в лекаря и в себе си и без шашкане. Сега остава досадното чакане. На мен ми казаха, че резултатът ще излезе до семица.
Най-неочаквано на УЗ-то преди амниото ми казаха, че ще е момче, така че аз съм повече от доволна. Точно това исках newsm68.
Лу, Рени и на мен ми се идва на 10.04. в Шейново. Казват, че били направили хубав ремонт. Аз на 13 май съм се записала за Токуда, но ще гледам да отскоча и до вас. Май ще избирам между тях двете, ама нека първо ми излязат резултатите от амниото, пък ще си отдъхна после.

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 13:28 от unique_v

# 229
Ааа ,моля, моля Naughty Цял кърмачески форум с библиотека. Момичетата са се съдрали да превеждат статии. Ако започнете да четете от сега тъкмо ще имате време да изпапкате цялото инфо.
И не, за сжаление ако разчиташ в болницата да ти обяснят и покажат ще се озовеш в необрано лозе Confused Освен това нещата, които предстоят след това с живота с бебето е по-добре да си ги съпреживял с проблемите на другите. Имам предвид да не пренебрегвате темите, които момичетата пускат в Майки - бъдещи и настоящи. Както и темите с проблеми в Кърмаческия.
Няма по-добро училище от чуждия опит. А когато се съчетае със собствен нещата стават много добре Grinning
НАиситна е важно да си подготвен, за да не търсиш с бебе на ръце информация за препълнени гърди, разранени зърна... неща, които могат да се избегнат ако си предварително запознат с начина на синтез на млякото и правилните пози за поставяне на бебето. Цеденето на ръка също е нещо, което трябва да се покаже предварително.
Да не говорим, че "нередностите" в теориите за захранването е добре да се знаят от сега, за да не станат работите - ббебковците на 2 месеца... докторът ми казва да давам сок... детето получава колики... , а тук в библиотеката пише да не стартирам захранване преди 6-тия месец.
Разбира се ние ще подготвим лекция и за августовските, и за септемврийските мами Hug НО пък за съжаление само тези от София ще могат да я чуят. Така или иначе около 8-мия месец аз ще си ви облъчвам с инфо. Но така или иначе е добре да се чете във времето, когато си волна птичка и не ти е ревнало детето на ръце. Тогава нещата са много по-сложни, а решенията трябва да се вземат на момента. Друго е да си предварително подготвен и приел някаква позиция. После по-лесно намираш инфо и създаваш мнение.
Уаууу, каква лекция дръпнах ooooh! Но заставам зад всяка казана дума. Peace

# 230
Нищо, нищо....аз баш лекция исках  Hug

# 231
Бръмбъзък, стискам палци гащите да са розови.  newsm10
Рени, да аз работя зад Плиска. Можем да се разберем да те взема от някъде ако не си с кола и да ходим заедно.
Unique, много се радвам за теб Hug  
Как мога да се запиша за отворните врати в Токуда - имаш ли контакт? Да мернем и там какво става.  Wink
На мен ми стискайте палци утре нещо да се разбере - мъжко, женско - просто искам да знам и все ще съм супер доволна.
Асе, за съжаление моята страст е доста обикновена и никак не е актуална в момента - всичко свързано с перфектния външен вид и стил. Това ме побърква, но сега по-скоро гледам да не се вживявам толкова, че тези килограми какъв стил, какъв вид  ooooh!
Това за кърменето е абсолютно и моята позициа - трябва да се образоваме отсега. И не само за кърменето, а и за отглеждането като цяло, защото после няма да има време за лутане.

# 232
Лу, това са коодинатите за записване. Аз исках за април, но нямаше свободни места.

МБАЛ „Токуда Болница София” АД, София, бул. Н. Й. Вапцаров 51А
За записване: Иво Андреев – тел.: 02/ 403 43 52, 0884 993 110

И дано утре разгадаете пола  Hug , както гледам вървим заедно в седмиците и щом видяха моя днес, би трябвало и на теб да ти кажат утре  Peace

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 13:55 от unique_v

# 233
И нашия татко се натиска да присъства на раждането, но аз мисля да не го пускам. И без т'ва ще ми е много напрегнато, ами и него да го мисля  Joy За втория път вече може и да си помисля  Wink
Мами, после да разказвате какво сте видели из болниците. Аз вече съм решила, че ще раждам в МД, т.к. там ходя и на ЖК. Но и аз ще се възползвам да отида да видя с очите си  Shocked Някой раждал ли е в МД при първата си бременност?
А за кърменето, така съм се шашнала от сега, че място не мога да си намеря  #Crazy Нали ми е за първи път и въобще не знам какво да очаквам. Асе, права си, че от сега трябва да се почва с четенето.
Луси, , дано бебчето се покаже утре  Wink И да е такова каквото си мечтала Simple Smile А на бръмбъзъчето пожелавам розови гащи  stork-girl
unique_v, радвам се, че всичко е минало ок и стискам палци за резултатите Simple Smile А на Веч - Успех за утре!

# 234
  червена соня bouquet

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 13:59 от unique_v

# 235
Здравейте мами! И на ме ще ми е интересно да разкажете за Токуда! Библиотеката от кърмаческия я почнах преди три години и есента, когато гушнах двата сладки бебока ми беше от изключителна полза натрупаното знание. Предпазих се от доста глупости, единствено прекалих с помпата и се тормозих два месеца да се цедя, преди да се сетя пак да прочета в Библиотеката Simple Smile. Сега вече знам! А, и доста по-лесно ми беше да отпявам на бабите, особено на едната.
Петицията я подписах - изпрати ми я сутринта една приятелка, и нямах намерение да я подкрепям, защото имам познати, които са били 6-годишни първолаци. След като я прочетох обаче съм абсолютно съгласна за нещата, които тр да се променят в образованието - петицията е обоснована според мен.
Аз много искам таткото ни да присъства на раждането, много исках и на предното да е там. Едва ли ще успея да го навия, става му лошо от кръв, той явно си мисли, че всичко ще е в кръв докато раждам Shocked, ужас! Кво да го правя.. а така ми се иска да е до мен, той ще ми е най-голяма подкрепа, иначе малко или много се оставяш само на другите. Поне първия път - всеки ми прави нещо, приготвят ме за секцио, никой не се сеща да те погледне в очите. Не се оплаквам, мина бързо, но ми се иска повече мило отношение в такъв момент. Хайде, до скоро! А, и аз съм с един кореееем, май ми пролича още като разбрах, че чакаме бебе  Embarassed  Laughing.

# 236
здравейте мили дами.аз съм новичка в този форум,но публикациите ви са ми много интересни.и мен ме тресе септемврииска треска.карам втора бременност и съм определена за 30 септември.бебчо все още се крие но се надявам да се присъединя към мамите чакащи малки принцеси.първото ми детенце е момче.пожелавам успех на всички мами Simple Smile

# 237
Здравейте пак,
Simple Smile
момичета наблюдавам нещо странно с коремчето ми, колкото и да е мъничко / бременлийското коремче, че имаче имам и малко страстно Wink/. Досега си беше нисичко и издуто и си се забелязваше и от таткото - не си въобразявах, но от няколко дни сякаш го няма - мноооого странно. според мъжа ми се е вдигнало нагоре, ама пък чак да ми се посвие ниското коремче??? надявам се че не си измислям нещо и че не звучи глупаво но не знам какво да си мисля, защото сякаш не си го виждам - може ли да се скрито от сланинки?

# 238
Хайде по повод думите на Ред Соня да дръпна последната лекция за днес Peace (спирам, че на моменти се плаша от себе си Embarassed)
Токуда е много привлекателно място. Чисто, ново, пуска Хепи бъртдей при раждането на бебето... абе печели с лукс. Добре умеят да покажат своята болница и Шейново, и Тина Киркова, да не говорим за частните клиники. Какви обаче е добре да са ни критериите, когато избираме мястото, където да родим.
Присъщия на всеки човек егоизъм и страх тласкат майките да залитат към привидни ред, чистота и спокойствие. За съжаление не това би следвало да са водещите неща при избора на болница. На първо място, още преди да се погрижим за избора на лекар, би трябвало да с поинтересуваме от условията, които предлагат неонатологичните отделения на болницата. Т.е., какви са реакциите им при усложнения с бебето (недай Боже Praynig) С каква апаратура разполагат там и какъв процент от проблемните им раждания се прехвърлят в други болници, и кои са тези други болници. Какъв е транспортът, ако се наложи спешно прехвърляне. ПРи естествено протекло раждане след колко време майката получава достъп до бебето и дали са заедно през целия престой в болницата - това е важно за успешния старт на кърменето и бъдещото съжителство с бебето. Колкото по-рано поставите бебето на гърда, колкото повече имат досег с него в първите дни, толкова по-лесно и естествено ще ви дойдат грижите след това.
При евентуално цезарово сечение с каква упойка се действа. След колко време майката се раздвижва и след колко време й дават бебето. Какви са вариантите бебето да е постоянно при майката, ако и двамата се чувстват добре.
Това са основните въпроси, които трябва да си зададете при избора на болница. Когато изясните своето място е добре да с запознаете с екипите, които работят там и да направите избор на специалист, ако сте решили. Или просто да отидете там в деня на раждането и да родите при дежурен екип. И двата начина на раждане имат предмства и недостатъци на българска земя.
Бременността и раждането са прекалено кратки в сравнение с живот с бебето. Наистина много малко жени (особено при първа бременност) се замислят, че условията и грижте, които се предлагат за бебето са по-важни от тези за мама. Всъщност добре е нещата да се разгледат комплексно, но от гледна точка на спокойствието и благоденствието на детето, когато се роди. А неговото желание би било да бъде с мама Heart Eyes
За съжаление практиката тук е точно наопаки. Първо избираме лекар и болница, която да отговаря на нашите собствени изисквания, а когато дойдат евентуални проблеми с бебето (дори елементарното даване на информация какви манипулации се извършват върху него) се чудим къде ни е бил акълът, та не сме избрали друга болница.
В този ред на мисли идеална болница няма. Добре би било мястото, което изберете да отговаря на поне част от нещата, които ви изброих Grinning
Знам, колко хубаво би било престоят да е в стая като на принцеса и менюто да  по избор... Не това, обаче е най-важното. Все пак в болницата прекарваме 3 до 7 дни. За Бога, това не е никак много време.
Подготвената предварително майка знае какво иска и умее да го поиска. Лекарите не са богове. Персоналът не е смотан и тъп... Най-вероятно където и да родите недостигът на персонал ще е това, което ще създава впечатление за незаинтересованост. Опитайте се предварително да разберете едно. Обикновено дежурните акушерки на смяна са две. И отговратя за поне 40 родилки и бебета. Няма как да ви обърнат внимание. Научете се да си поискате внимание като не се натрапвате, но и не се отдръпвате при отказ. Можете да питате и да отказвате всичко, ако не сте подписали информираното съгласие при влизане в болницата. В този случай са длъжни да ви питат за всяка манипулация, стига да не е животоспасяваща. Като в това число се включват ваксините на бебето, даването на добавка и т.н. подробности, които не са никак маловажни.
Повярвайте, че в мига, в който видите бебето вашето собствено същество ще отиде на мнооого заден план. Хубаво е да се погрижите за това бебето ви да е добре, още преди раждането Hug

# 239
Lu в " Майки - бъдещи и настоящи" има тема "Смешно ли е раждането". Пробвай да  прочетеш на мъжа ти постове от нея  Wink

Общи условия

Активация на акаунт