Холандска тема - 23

• 16 732
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
770123
 нелегално newsm78 -  нали все пак сме в Европейскитя съюз... така че не мога да разбера какво имаш предвид под нелегално Thinking

# 196
Ami poneje toi ve4e ima pravo za prebivavane i raboti,az rabotia na 4erno.I ako sklu4im brak 6te imam li niakakvi prava i nai ve4e za deteto moje li da go dovedem.Sigurno zvu4i glupavo no ne sam naiasno s tezi ne6ta.

# 197
Има един форум www.bghelp.net може и там да попиташ. От време на време там се дискутира такива выпроси и явно има хора наясно с нещата.

Щом сме в евроейският сыюз според мен ти си легално тук и не виждам причина детето защо да не може да дойде. Това че работиш най-вероятно е нелегално. Бракыт доколкото знам няма да ти даде право на работа, освен ако мыжыт ти не работи сыс статут на "рядык специалист", но и тогава не сым много сигурна за правилата. Има друго правило според, което ако мыжыт ти има verblijfverhuning, ти сыщо можеш да поискаш такыв на базата на това че сте двойка и живеете заедно. За този документ няма значение дали сте омыжени или живете заедно - все едно е. За подробности на какви условия трябва да отговаря мыжыт ти за да може да писка verblijfverhuning и за теб не мога да ти кажа, понеже при нас беше много отдавна. Успех, дано някой друг тук или на другия форум знае повече подробности.

# 198
Sneji77, щом мъжът ти има право на пребиваване и работа тук, вие с дъщеря ви можете да пребивавате тук въз основа на неговите документи. Брак не ви е необходим, ако сте регистрирани на един и същи адрес. Още повече, че вие имате дете заедно. Но ти няма да имаш право на работа. БГ е членка на ЕС, но българите и румънците са със специален статут. Поне до следващата година остава така, освен ако Холандия не е приела други мерки. Каква е точно процедурата не знам, но може да се свържете с IND или да прочетете информацията на сайта им, тук на английски .
Дано по- скоро ви се реши пребиваването тук и си вземете детенцето.
Успех Hug

# 199
Добриуто мацки Simple Smile

Миленски, как е Алекс4е днес? Отиде ли на у4илище?
Всъщност кажи ми моля те какви бяха симптомите и развитието на тази 5- 6-та болест при вас?

Звезди4, ще дойдат и други мераклии , споко и стискаме палци Peace

Ил4е, успех с интервютата Praynig

# 200
Kariluis, вие как сте? Алекс по- добре ли е. Дано  Hug
Наш Алекс пожела да отиде днес на училище и го заведох, но смятам след обяд да не го водя Thinking
А симптомите newsm78- излезе му нещо като обрив по цялото тяло- под мишници, зад уши, по дупето и т.н. Нямаше особено висока температура, уморен, без апетит и мрънкаш. Но сам си казваше, че е болен. Единият ден имаше леко разтройство, една вечер върна всичко каквото беше хапнал Sick Но особено зле не се чувстваше, като изключа обрива.

Звезди, още малко и мама идва Hug

Лека и ползотворна седмица на всички Hug
И да сте здрави Naughty

# 201
kariluis
мерси Hug.. днес сокончателно се обадиха, че не я искат да купуват къщата, но добре, че имаме опция за нод наем -  така,че стискайте палци Hug Hug

Милен@

направиха ли му кръвен тест? newsm78
уф нямам търпение за мама.. аз се глася с двете ръце и крака , но акто дойде почва великото пакетирване и изпразване на къщата ooooh!

# 202
Звезди, вие всичко ли ще вземате или някои неща ще оставите на склад тук?
На Алекс не му правеха никакви тестове. Прегледаха му ушите, носът и гърлото, както и обрива. И това беше.

# 203
Zdraveite vsi4ki,blagodaria za otgovorite i informaciata,dnes se obadi edna poznata v IND i kazaha 4e moje da podadem i nie s deteto dokumenti za verblijfverhuning na bazata na tova 4e toi ima.No parvo triabva da otidem nie s nego i da popalnim i podpi6em formuliar 4e iskame da jiveem zaedno,a za deteto iskat akta za rajdane 4e toi e vpisan kato ba6ta i nosi negovoto ime.Da znam 4e niamam pravo na rabota,na men mi stiga deteto da e tuk,a az iavno 6te prodalja na 4erno da rabotia dokato ni dadat prava.Sled tova 6te vidim kak stoi vaprosa s ka6tite,znam 4e mnogo se 4aka i 6te se naloji da vzemem ka6ta ot svobodnia sektor.Jivi i zdravi da ste vsi4ki.

# 204
Милен@
какъв склад тук... ужаааааааааааас такива цени таков анещо не е за разправяне.. искамд а си оставя книгите някъде... и си мсилях с климатик, щ е е по проветливо и тн е търсихме струвахме правихме... за 3-4 кв. метра искат по 40-50  евро на седмица или 10 на седмица Crazy
 добре, че свеки ще ни приюти партакешите Party Party понеже какво и да вземаме нататък искаме там да си го оставим , като се връщаме Rolling Eyes

аз казах ли ви? Thinking приеха новината много леко и дори се зарадваха... а накрая и се самопоканиха Mr. Green Mr. Green.... сега се замислям така ли щаха да реагират, ако се местихме към БГ? Joy

# 205
  • NL
Миленски за обрива нищо ли не казаха?Да се оправяте бързо ей Hug.Храните ли още патоците или покрай училището не ви остава много време за разходки.
snejj77 единственото което знам за такъв вид наем е,че с години се събират точки(като може да продължи чакането и до 10 години)Самотни родители или хора с минимален доход се ползват с  преференции.Холандски език знаеш ли?Успех на вас с дано скоро да си доведете детенцето тук за постоянно  bouquet.
Звезди няма ли да ти липсва Холандия ?

# 206
Milika
като отида там ще си кажа.. дали ме хваща носталгия Rolling Eyes

# 207
Da znam 4e s godini se 4aka,zatova 6te tarsim na svoboden naem,skapo 6te e no niama kak s dete na drugo miasto ili s drugi hora.Da dolu gore se opraviam s ezika.Biahme tuk 3 godini predi i sled kato se varnahme v bg se rodi malkata minaha o6te tri i sega ot niakolko meseca sme pak tuk,maja mi spolu4i nameri si rabota pri holandec,otvori firma nali tova e na4ina za balgarite zasega i raboti za nego 4rez firmata i zatova sega se 4udim kakvo moje da napravim za nas s deteto.

# 208
snejj77
...ама е малко трудно да се чете на латиница горе до има едно тъмно синьо прозорче с EN, ако кликнеш въру него веднъж и ще можеш да пишеш на БГ.. пробвай да видим дали ще стане Rolling Eyes

и успех  bouquet

# 209
Sneji77, вие така или иначе ще получавате някакви добавки от данъчните за детето и за наема. А ако си намерите жилище в сносен квартал и на сносни цени, ще се справите. Успех Hug

сега се замислям така ли щаха да реагират, ако се местихме към БГ? Joy
Звезди, Joy Joy много се смях на тази забележка

Милика, Алекс е по- добре вече, а и аз си бях подготвена, че почне ли училище ще боледува в началото. Как сте вие? Как върви захранването? Гушки на Ариенка Hug

От мен Hug

Общи условия

Активация на акаунт