52-ра Американска тема

• 18 448
  • 308
  •   1
Отговори
# 210

Биз, Лондон са си с два часа назад, какви ги приказваш, аз без малко да ти повярвам  newsm78

Знам аз, ама слушай сега - след като по всички възможни места по света, ако са имали възможност да минат на лятно време са го направили вече, уговарям разговора, за 3пм gmt с Бърмингам, което е 9 ам cst в Минесота, ами звъним ние и само един се обажда и  казва "ааа, понеже казахте 3 pm gmt, всъщност е 4 пм, ние не сме на gmt сега". Той защо обаче се включи на гмт не ми е ясно  newsm78
като погледнах на timeanddate.com, ми излезе гореспоменатата информация... объркАх се вече...

# 211
Уау, колко сме много! Заралийка по рода, душа и местоживеене в момента съм. (По мъж съм бургазлийка, а по образование - шопкиня..) Laughing До лятото съм си в Стара Загора, още не знам докога точно, но би било чудесно да се срещнем, преди да се върна в
САЩ! Grinning
Нямам нищо за казване аз. Тъпо е, вали и ..от скука гледах някакви награди на Планета. Sick Не завтарям!

Хиър... Прегръщам те.

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 01:02 от Еванесънт

# 212
Еванесънт , голяма скука ще да е било..

Хиър, кураж, мила.

Мисис, дърпах и в петък, ама свят ще им се извие утре.....

Джена, нямам думи, то бива лош късмет, ама това вашето на нищо не прилича... Аз затова никакви колички и кошчета няма да влача.. няма да им дам шанс на тия да ми ги загубят. Mr. Green

Последно, който е в България през юни, да даде дикиш, че да организираме сгледата. Laughing

Александра днес е добре, спи, яде, пие си тайленола и всичко й е наред. Утре ще се боря по телефона да се докопам до педиатърката да я види пак, че ми е свито под лъжичката, че не давам антибиотика..

# 213
Боже, Хиър, извинявай, как можах да те пропусна.  Embarassed Прегръдки и от мен  Hug

Еванесънт, и тук вали цял ден.  Cry А за лятото- речено- сторено.  Simple Smile

Зора
, това да се чува! А аз прочетох, че Александра си пие таратора, и си викам, брех, това дете! А то тайленол било.  Simple Smile

Тина, Джоджо как е?

# 214
Хиър, прегръдка и от мен!

Джена, ранга ти е определен по подразбиране вече. То ващо... Shocked Иван също иска вече да седи. Ще чакаме снимки от вас  Grinning

Пингвинче, сега чак забелязах че сте в Калифорния и че Изабел е родена на 7 Ноември. На Иван това му беше датата за термина  Grinning Къде в Калифорния живеете?

Момичета намерих бейбиситърка и най-голямата ми дилема е, че има 14 месечна дъщеричка, т.е. ще ги гледа и двамата /Иван пак да уточня ще е лазещо 10м/. Реалистично ли да си мисля, че ще може да се справи  newsm78

# 215

Момичета намерих бейбиситърка и най-голямата ми дилема е, че има 14 месечна дъщеричка, т.е. ще ги гледа и двамата /Иван пак да уточня ще е лазещо 10м/. Реалистично ли да си мисля, че ще може да се справи  newsm78
Реалистично е, зависи от жената, виждала съм и съм ползвала услугата. Аз не бих могла, макар и да съм гледала две малки, но мои.  Но има жени, които го могат, и го вършат с усмивка. (Признавам си обаче, че съдбата не ме е срещала с такива  сънароднички).

# 216
Хиър, прегръдки от мен и много сила Hug

Зора, аз ще съм до 17 Юни в България и готова за срещи горещи bowuu...дано ви се разминат антибиотиците....

Джена, ... Hug

# 217
Еванесънт, ама и ти ли си заралийка? И сега си там, така ли (щото аз на теб не мога да ти хвана спатиите, тук ли си, в Бг ли...) Ами, ако ще си в СЗ през август, Джена (заралийка по мъж  Simple Smile) и аз (също такава, по баба и дядо и най- вече по сърце  Simple Smile), кафето сме го уговорили вече там, така че и ти си добре дошла.   Simple Smile
Пу, пу и аз да се заплюя като заралийска булка. То ние като сме в Бг там си и живеем. За кафе няма начин , аз в Бг няма да си ходя тази година , но пък изпийте едно и заради мен.
Еванесънт раздуй някоя клюка от Зарата Mr. Green

# 218
Аз да се отчета тука. Да живее хомеоптатията както се казва, Калин се хвана след Елена и двамата за 24 ч са пушка, дори дребния ще е утре на училище. Сега само се моля да не се пипна и аз или баща им, щото за нас хомеопатия няма Simple Smile

Хиър, прегръщам те! Hug

На мен пък да ви се оплача ми е едно свито, свитооо на душата...Чета днеска на Калин едни стихчета на Асен Разцветников, моя много любима книжка. Слуша детето, мига, мига, мамо какво е кошуля, какво е свила, какво е зарана, какво е мараня...
Половината от думичките горкия не ги беше чувал и ме гледа с едни големи очи и на мен като ми стана едно тъжно, казвам си да му се не види, колкото и да се опитвам да насмогвам да сме в час с американската страна на порастването, толкова да сме и с българската, едва ли някога ще успея да покрия всичко онова, което знаем аз и баща му и много от нещата, които нас ни разчустват и може би ни навяват носталгия за него ще са далечни и чужди. И ми стана мъчно. А пък защо да ми е мъчно? Това си е в реда на нещата предполагам, той ще си расте с неговите си герои, с неговите си малки важни истини за живота, ще си гради спомени и т.н, независимо дали бяхме в БГ или не.
И въпреки, че ми стана тъжно, че ние с него ще сме от две различни планети, с регулярен междузвезден трафик, се надявам, че именно той (трафика) ще е причината добропланетните ни отношения да се развият в едно дълготрайно и топло приятелство.

Оф разплямпах се... ooooh!

# 219
Тандури, не ги изживявам тъжно тези неща, защото не го отдавам на това, че ние сме от България, пък те растат в Америка.
Учителстването в България в края на 90-те ми разби всякакви илюзии. Учениците тинейджъри бяха коренно различен свят. Имена като Том Сойер и Невена Коканова нищо не им говореха, за кошуля и зарана не знам, може би са били точно толкова странни понятия като "подлог"  и "определение" (това за осмокласници говоря, моят син тук във втори клас знае кое е подлог и как да го разпознава).
Драго ми е, като чуя някой от местните да се изкаже, че еди кое си "has been forever", като улица "Сезам", например. В България животът започваше от начало. Всяко поколение започва живота отначало и отрича следващото. Тук виждам по-голям шанс за приемственост между нас и децата ни. По-миналото лято в България търсех веществени доказателства от моето детство, и добре, че училището ми е все още на мястото си и в приличен вид, иначе щях да си тръгна с празни ръце. Така поне с няколко снимки на децата пред училището на мама се прибрах.

# 220
Блажка, нямаш идея колко много си права за съжаление.

# 221
едва ли някога ще успея да покрия всичко онова, което знаем аз и баща му и много от нещата, които нас ни разчустват и може би ни навяват носталгия за него ще са далечни и чужди.
И добре че е така бих казала аз,не искам да живеят с нашите реалии,бих се притеснила ако загърбят Диего заради Сивушка.  
*
Не мисля че е въпрос на география,по-скоро други фактори има в схемата (8 год братовчедка на децата,живееща в Гео Милев,София пита баба си дали Ния,тогава на няма 4, е права като казва че месечина е луната??).
*
Аз съм голям тапигьоз явно, но такива случки по-скоро ме усмихват,отколкото натъжават.Децата ни учат в пъти повече от връстниците си в Бг сега, и от нас навремето,все хубави неща са това-колкото вземат,все е хаир.

# 222
едва ли някога ще успея да покрия всичко онова, което знаем аз и баща му и много от нещата, които нас ни разчустват и може би ни навяват носталгия за него ще са далечни и чужди.

Един оптимистичен пример да ти дам  Simple Smile : имаха скоро във втори клас проект за американските индианци, трябваше да четат за дадено племе и после да майсторят артефакт. Тогава баща им влезе в стихията си.  Laughing Каза: "ще му направя на детето лък и стрела, както си ги правехме ние като деца!" Чудни станаха, голяма гордост беше, като се помъкна хлапето с лъка и стрелата на училище! Та и някакъв калъф намерихме за стрелата, да не извади на някого очите. А аз му показвах клипчета и разказвах за Гойко Митич и Винету.  Flutter
Всичко не може да се покрие, не е реалистично да го искаме, където и да  сме, но това, което си струва да оцелее - оцелява.

# 223
Брех след 3 дневно гостуване на 5 човека у нас оживях  Simple Smile.Поне успях да потренирам блакджак  и малко покер за да съм в час във Вегас. М-у другото да попитам някой пътувал ли е със пистолет ,имам  в пред вид летял ли е.
Дан ме уверява че няма грижи и на летището всекидневно  се прекарват огнестрелни оръжия  ама аз се стряскам при тази мисъл.

хиър...мъчно ми става като чета за майка ти  Sad

# 224
Ех, мамо Бенсън, слагайте екипа с BENSON 10 и отивайте да тичате в парка! Да ти е живо и здраво ходещото, ящно, малко юначе! (Аз тъкмо ще пристигна и ти ще си тръгваш от София пък, а така се надявах да се видим най-после на живо Confused)

Зора, аз съм си събрала  2-3 рецепти за АБ, които не съм дала, въпреки "ушните инфекции". Най-смешното е, че на контролен преглед няма и следа и те си мислят, че е от техния АБ... Понякога си мисля, че го правят нарочно (дали?), за да те шашнат и да те принудят да сложиш тюбс. Ти нали не виждаш каквото той вижда в ухото, после инфекция след инфекция, после препоръчват "много добър специалист", който слагал тръбички и т.н. Силно ме съмняват, ама много силно. Още повече, че на два пъти съм ги хващала в лъжа, защото при второ мнение, на следващ ден!!! (ей така, от инат отидох на друг лекар), детето се е оказвало със съвсем спокойни уши, при положение, че предишния ден му е предписан АБ! (Ясно е, че смених педиатъра, разбира се, таман беше почнал да ми опява за тръбички).

Тандури, явно си такъв тип човек. Мен лично никак не би ме притеснило, че децата ми не знаят архаични БГ думи, които очевидно скоро няма да им трябват. Би ме притеснило, ако не знаят как да се оправят с новите технологии и то на крехка възраст вече; ако не знаят езици - пък било то и технически, междупланетарни, междугалактически - каквото там изисква тяхното време; би ме притеснило, ако са затворени за света и нехайни...Ако са любопитни и ентусиазирани, сами ще потърсят какво значи свила и кошуля, някой ден... Бъди спокойна, важното е Калин да има твоята чувствителност и усетливост за нещата, другото той самичък ще си го открие и разбере. Не трябва да дърпаме децата си назад, към нашите разбирания, така си мисля аз...Ти го изживяваш, защото, спрямо него, наистина си от друга планета, но ти си му майка, и ако ще утре да тръгнеш с антенки из къщата, той пак ще знае пътя към сърцето ти, дори и със затворени очи, винаги. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт