Австрия - 15

• 20 337
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
Диана, ние пътувахме с колата до БГ и обратно точно по размирните времена по около обявяването на независимостта на Косово и беше много спокойно, почти никакво движение, бензиностанциите празни, по границите без проверки. Понаучи някоя сръбска дума и "пробутвай" детето напред-сърбите много обичат децата-няма да имате проблеми. Няма смисъм да се таралянкате през Румъния, особено ако отивате в София и не возите кой знае какъв багаж. Последното ми "откритие" е че пътната такса в Сърбия може да се плаща и кредитна карта, ама и аз съм smile3537 Лек път и поздрави на Българията...
Жени, не се притеснявай за детската градина, запиши Тали за половин ден, все ще се открие някоя възможност и за цял, макар, че не виждам защо детето да не яде и спи там, да си още поне 4 часа свободна, така или иначе има месте newsm78 При нас в началоно беше обратния проблем, казаха не може на половин ден, само цял! Е хубаво, де, ама се оказа след месец че може и първо на половин и после на цял, не било проблем, ама само мен да ме ядосват. Така че не се знае, важното е Тали да има някъде място, после може някое дете да се премести, отпадне и пр...

Може ли да ме приемете на Карлсплац без опашката,т.е. да дойда без детето?

# 136
ako времето става може и ние да се класираме в четвъртък барабар с бабата. Mr. Green Обявете предварително час.

Вчера си изкарахме страхотно. Ходихме в шлос Лаксенбург. Там има огромен парк с езеро, замък и беше пълно с деца. Даниел гледа как децата хранят шараните в езерото и се радва много. Толкова много зеленина  и спокойствие ми се отразиха страхотно. Едва като се озовах насред гората разбрах колко много ми е липсвала.
За мъжа ми естествено "цялото занимание" нямало смисъл, но се научих да го игнорирам в такива моменти. Особено приятно ми става като ми каже насред парка " и сега къде отиваме?", да не говорим, че омърмори целия път до там и като пристигнахме , тръгна да се връща обратно, защото нямало места за паркиране. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 137
Вяра, какви са тези градини, в самите църкви ли?

Да, дори са в сградите на църквите. Мисля че не към всяка църква има детска градина, но раzпитай как е около вас.

ako времето става може и ние да се класираме в четвъртък барабар с бабата. Mr. Green Обявете предварително час.

Вчера си изкарахме страхотно. Ходихме в шлос Лаксенбург.
В Лаксенбург наистина е много хубаво.

За четвъртък ли се планира среща? Ако това е срещата на Карлсплатц, може и ние да дойдем (ако времето е ОК и ако сме zдрави). Ако не вzема да се раzмърдам  скоро, май никога няма да видя повечето от вас. След това ме чакат малко отпуски, малко гости и увеличаване на работното време #Cussing out, с което вече всякакви срещи ще ми станат невъzможни.

# 138
СЮзън, благодаря за инфото   bouquet. Вие за колко време го взехте разстоянието Виена-София с дете?

И аз много го харесвам Лаксенбург. Елфльо,   bouquet подсети ме за място за неделна разходка.

В брошурата на църквата пише, че службата в четвъртък започва в 19 часа. Не знам обаче дали това означава, че и църквата е отворена от тоя час  newsm78. Какво ще кажете за предварителна среща на малката детска площадка на Карлсплатц към 17.30-18 часа?

# 139
Какво ще кажете за предварителна среща на малката детска площадка на Карлсплатц към 17.30-18 часа?

Защо толкова късно? По това време е студено, пък малко след това и тъмно. А и такива като нас дето си подремват след обяд, иzобЩо не могат да се придвижат.

# 140
  • Виена, Австрия
Здравейте!

Илианка, и на нас много ни харесва в Лаксенбург и обикновенно винаги се отбиваме в кръчмата на езерото, за   да отдъхнем преди обратния път!  Laughing

Вяра, мерси за инфото, ще погледна как стоят нещата!

Идеята за Карлсплац ми харесва.   Там е любимото ми място за среща със съфорумките и съм с две ръце "за"! Само че, от тази вечер дават да се развали времето и не знам дали ще се получи! Съгласна съм със Вяра да изтеглим срещата в по-ранен час, за да има време да се видим!

Лека вечер от мен!

# 141
Диана, пътя е около 12 часа с дете правим обикновено няколко почивки за по половин час, ОМВ тата в Сърбия имат много хубави детски площадки и даже видях детски ниски тоалетни като в детската градина !!Ако тръгнете вечер детето ще спи почти през цялото време... Mr. Green Ама горкия татко и горката кола Mr. Green

Момичета стискайте палци да не приемат финансовия закон за Familiensplitting, че тогава става безсмислено да работим, освен за пенсия!!! Лошото е, че няма нас да питат я, само социалистите били против!! Да знаете някъде петиция против това?!?

# 142
  • Виена, Австрия
Сюзън, разясни моля те за непросветените като мен, какви промени предвижда въпросния закон подлежащ на гласуване?

Диана, и аз да кажа за пътя до БГ с кола, ние миналата година го взехме също за 12 часа на отиване и 11 на връщане. Тали стоически издържа, но за разлика от Сюзън, ние умишлено не отивахме на детските площадки за които е споменала, че после нямаше да има тръгване!

# 143
Я само да се доуточним в случай, че все пак успеем да се дотътрим и ние от провинцията - нали става въпрос за службата в четвъртък в църквата на Кühnplatz?

И за градинката пред църквата? Или за тази на Карлсплац? За четвъртък дават времето по-хубаво и по-топло от сряда, но да видим.

Susan - http://diepresse.com/home/politik/innenpolitik/378362/index.do?_ … nk=/home/index.do  Wink

# 144
СЮзън, изненада ме с тия условия по сръбските магистрали. То не знам кой по-трудно ще издържи на пътуването - аз или Габриела  Wink, ама така ми е по-спокойно като знам, че има добри места за спиране. Аз само веднъж съм пътувала с автобус до БГ преди 3-4 год. и имам ужасни спомени.

А за срещата още по-добре по-рано. Аз предложих тия късни часове, защото реших, че има желаещи за църква.
ЛаДолче, тази е църквата. То има ли друга българска във Виена  newsm78. А детската площадка е малката на Карлсплатц, не тази пред самата църква.

# 145
  • Vienna
В четвъртък и аз имам време. Ако се заформите някъде към 3 и аз идвам. Но църквата ще я заобиколя.
Сюзън, абсурд е да го приемат тоя закон. Тука на по две три години има такива дискусии, но най консервативното досега беше киндербетройунгсгелд. Преди това имаше Каренц само за назначените, но затова пък определен процент от заплатата.
Много ще се радвам да ви видя!

# 146
Ако е хубаво времето в 4етв. и ние Ще дойдем следобед на Карлсплац.
3а църква ние доста късно, Софиа си ляга към 19,30.
Шлос Лахенбург е действително идеално място 3а семейни и3лети, но не ходим 4есто тъй като Пепино трябва постоянно да е вър3ан.
Диана, има 2 бг църкви във Виена, на КÜhnplatz и на Margaretenstrasse.
Жени, а3 не одобрявам църковните градини, пълнят им главите с вероу4ение и библията, но това е мое ли4но мнение, навярно не навсякъде е така.

# 147
Sdraveite sega i as da se pojavja.Sagaljavam 4e pi6a na latinez ama ot dobri tatkovzi s xobi kompüter njmam o6e bg klaviatura.Sna4i mersi sa posdravite sa zvetjata i as sam ot tjax.Pak se slu4va da se saseka s vas po prasnizi.As bjax tasi na Dunava sas posdravite sa 1vi mart i 6e se radvam da se vidja s vas dori i kompaniata da e e v po goljam sastav. Peace

# 148
A da  as ne ja snam tasi plo6adka tja predi metroto li e.I o6e 4ux sa takiva detski gradini kam zarkvata as ne gi snaex no edin Bg+ rusin ne bjaxa mnogo dovolni dezata ne spjali sledobed tam toi xodil pri direktor ii MA ama efekt njama.Oplaka se 4e kato si vseme deteto to iska da spi i njama vreme sa igra u doma.No sled kato ne sa polu4ili drugo mjasto.Dnes pois4etox ot foruma i se ga se obagdam sa parvi pat nadjavam se da e po 4esto.Taka 4e do skoro.A sa satelitite nie sa6o gledame bg (ama as kolko) maga mi sam si montira antenite taka 4e ako imate vaprosi gerne.Leka no6 as sam o6e malko darvena s pisaneto no ne mi se sardete mnogo Praynig

# 149

Жени, а3 не одобрявам църковните градини, пълнят им главите с вероу4ение и библията, но това е мое ли4но мнение, навярно не навсякъде е така.

И аз имам същите опасения и затова писах, че това е вариант ако човек няма проблеми по отношение на това че детето му е в църковна детска градина. Лично аз имам. Но изглежда не навсякъде е така и има църковни детски градини със съвсем светски характер. В нашия район най-добрата детска градина била църковна. Същото се твърди и за училището и това го чувам буквално от всеки местен.

Сюзън, аз пък искам да го въведат тоя закон. Има ситуации в които бихме били печеливши. Например сега докато работя на намалено работно време. Освен това поне в Германия имаш право на избор и ако не искаш доходите ти да се облагат заедно с тия на мъжа ти, можеш да се откажеш. Всичко зависи от конкретната семейна и финансова ситуация и поне така както е в Германия при всички случай си печеливш. Това го казвам въпреки че там получавах не повече от 40% нето от заплатата си. Ние имаме общи доходи, общи разходи, обща банкова сметка и не ме интересува колко получвам аз или мъжът ми, а колко постъпва накрая на месеца в сметката ни. Та ако има някъде петиция за тоя закон, ще се подпиша веднага.  Wink Само че и аз мисля като Ритамае, че няма шанс да мине. Или поне така пише по вестниците.

Ние можем в четвъртък от 13:00 часа със сигурност. Може и по-рано да стане, но това е сигурното. Мъжът ми е поръчал да ни инсталират инсектшутц в четвъртък и щели да дойдат между 10 и 12, та ако се появят по-рано, можем и по-рано да тръгнем. След това към 15-16:00 най-късно ще трябва да си тръгваме защото моята щерка не издържа без следобедния си сън.
Обаче и аз не знам коя площадка имате пред вид.

Общи условия

Активация на акаунт