ЮЛСКИ БЕБЕНЦА '08 (тема 34)

• 11 439
  • 304
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Дуци, много сладки модели, но тази в средата най ми допада, защото другите с тези голи рамене - малко са щастливките, които биха си запазили така раменете и ръцете в 6-7 месец  Simple Smile

# 181
Роклите са много добри

# 182
Котките и кучетата доколкото съм чела даже спомагат за изграждането на имунитет при децата. Само че от към 7м нагоре като бебетата почнат да пълзят, хигиената трябва да е доста по-засилена.

Гинекологичен преглед + урина правят тук на всяка консултация - сега всеки 4 седмици, след 30г.с - на всеки 3 седмици.

Пумичка, аз след раждането отидох сама от родилната в моята стая - след около 2ч. Къпах се следобяда (родих сутринта) - само ми казаха долу да не се мия със сапун.

В Бг не ползват ли вече тия конци дето сами падат - заешки са май? Аз бях с такива и не са ми махали нищо, нито промивки или каквото и да е след това...Само акушерката като идваше ме преглеждаше дали всичко е ок.

# 183
  • Sofia
Котките и кучетата доколкото съм чела даже спомагат за изграждането на имунитет при децата. Само че от към 7м нагоре като бебетата почнат да пълзят, хигиената трябва да е доста по-засилена.

И мен много ме вълнува тази тема. Как точно спомагат за имунитета животните? newsm78

Мъжът ми има голямо куче и котка. Взехме решение, че новородено бебе няма да можем да гледаме с животните. Според мен има много рискове- как ще реагира животното, ще ревнува ли, как ще се поддръжа хигиена?
Лятото кучето има страшно много косми, направо не виждам как ще стане да ги гледаме при нас #Crazy

Моля споделете повече инфо по въпроса, понеже на мъжа ми явно му е мъчно за животните, а искаме да вземем правилното решение.

Също да ви питам какви ваксинации правите докато сте бременни, че и това ме притеснява?

# 184
Ау, Дуци, страхотни рокли. От къде ги изнамери?? Обожавам да ходя с рокли и го практикувам през цялото лято...ама тези от миналото на 100% няма да ми станат.

Като споменахте зъболекари - преди 2 дни се обадих на моята да ме види профилактично, че от юли миналата година не бях ходила. И тя ме изненада "Ами аз сега не работя, понеже съм в болничен по майчинство. Имам си бебеце". Леле така се зарадвах  Grinning Като й споделих, че и мен ме чака същото, тя взе да ми обяснява: от 1-3 месец и в 9 месец не е препоръчително да се ходи на зъболекар. Упойки през стабилните месеци (4-8месец) могат да се ползват. Само за рентегнови снимки забравих да питам... newsm78. Та така, сега ще ме види мъжът й, които също е зъболекар. Хехе, малката може и тя един ден да стане  Joy

Хора, кои точно органи се намират в дясно по диагонал на пъпа? Като вървя ми е много трудно и дори болезнено, ако бебката е застанала там (а тя често го прави).

Намерих много готино нещо (ама е за доста по-нататък полезно)- сайт, с който се измерват контракциите http://baby2see.com/contractions_timer.html

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 18:21 от jollity

# 185
# 186
И мен много ме вълнува тази тема. Как точно спомагат за имунитета животните? newsm78

Ами аз лично не съм специалист и не съм търсила много подробна инфо, тъй като нямаме нито куче, нито котка, но си го обяснявам с факта, че децата просто свикват и всякакви по-нанататъшни алергии към косми и подобни са по-редки? Факт е, че от предната отчетна имаше доста майки с кучета и котки и нито 1 не се е оплакала, че бебето и е получило алергия към животното. Явно е на същия принцип както и т.нар. домашен имунитет - аз преди бях писала, че тук препоръчват да не се прекалява с дезинфекции и не е страшно ако бебето лапне някоч не-толкова измита и дезинфекцирана играчка - така организма "свиква" с дребните нечистотии и си пази силите да се бори с истинските вредители.

# 187
  • непостоянно
Здравейте момичета Grinning

Дуци, ние се чухме, но още веднъж да кажа ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МЪЖА  bouquet Много да те обича и да те слуша Wink

Тони, почивай и се оправяй бързо Hug

За къпането след секцио мога да споделя, че първите 2-3 дни се поизмивах по доста необичаен начин и в странни пози Crazy, но после си поисках от д-ра да ми сложи непромокаема лепенка и си се изкъпах като хората Grinning Даже косата си измих, че бяха едни жегиии Mr. Green, а вече на 6тия ден като ми свалиха конците и се прибрах вкъщи всичко си беше както обикновено - без проблем Wink
Докато съм на темата да питам: Дуци, какво ще рече, че сега вече и възелчета не махат newsm78 Всичко ли шият с резорбиращи се конци? Thinking

# 188
Аз за къпането и миенето - първите дни след секциото не можех да се сгъвам, така че много се радвах на един маркуч, нахлузен на крана в банята - идеално се миех така, ако го нямаше не знам как щях да се клякам и мия иначе. А душ - миех се поотделно всяка част, не си взех душ в болницата, дори и с лепенката, беше ме страх да й тече вода отгоре. Чак у дома с кеф се изкъпах.
Дуци, изненадва ме миенето на подлоги от персонала  Shocked Какво уважение, направо вип  Laughing Аз си се радваха на маркуча Mr. Green, макар че май беше сложен заради неработещото казанче на тоалетната /бяха заедно/ Laughing
На мен ми махнаха само възелчетата след няколко дена. Тогава какъв страх беше да не ми се порне операцията  Laughing Ужас. Всичко е в главата ест, ама...

# 189
  • Sofia

Пърли, мерси много  bouquet

Честно казано и аз съм чела подобно инфо, но ме притеснява, че никога няма сериозен източник за тази информация и сайтовете са винаги природозащитни, т.е някак е логично че ще заемат тази позиция.
Иска ми се да намеря медицински сайт по въпроса newsm78

# 190

Пърли, мерси много  bouquet

Честно казано и аз съм чела подобно инфо, но ме притеснява, че никога няма сериозен източник за тази информация и сайтовете са винаги природозащитни, т.е някак е логично че ще заемат тази позиция.
Иска ми се да намеря медицински сайт по въпроса newsm78

Питай лекар. В началото на бременността по стечение на обстоятелствата се озовах за компетентно мнение и в Инфекциозна болница и в ХЕИ и на двете места по един доХтор ми обясниха общо взето едни и същи успокоителни неща и те се покриват с тук написаното. 

# 191
Здравейте, момичета! Аз само се включват с един сайт за бъдещата булка. Честито! А и не само за нея. Има страхотни неща! Оплакнете око..  Grinning
Поздрави на всички

http://www.isabellaoliver.com/maternity-clothes/bridal-maternity … 0000/P/2:200:2060

# 192
Ле леее...какви нещица има...жестоки, а и какви цени жестоки...Simple Smile

# 193
Благодаря ви за всички пожелания, ще му ги прочета като си дойде Simple Smile
Дуци, какво ще рече, че сега вече и възелчета не махат newsm78 Всичко ли шият с резорбиращи се конци? Thinking
Ами явно да, на сестра ми Маленов нищо не свали тоя път.

Дуци, изненадва ме миенето на подлоги от персонала  Shocked Какво уважение, направо вип  Laughing
Аз не можех да ставам първия ден(след реанимацията, значи втори е било), а все пак на визитация минаваха, гледаха долу, не вървеше някак Laughing Обаче и момичето, което беше на другото легло, не беше с избор на екип, същото отношение получи. Тина Киркова все пак Grinning
Ох, като се сетя как ме беше срам преди да родя, после вече все тая ми беше кой ще ме погледне долу Joy
Относно децата и животните, също знам, че предпазват от алергии. Но животните на село - крави и кози. За кучета и котета не знаех Thinking

# 194
Здравейте момичета! smile3525

Браво на вас много сте активни. Аз имам замесничка която обучавам и просто нямам време да влезна да чета. Много ми липсвате. Сега отивам да видя какво сте изписали. От петък вече съм си в къщи  newsm44 и ще съм на линия

Общи условия

Активация на акаунт