редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 30 156
  • 558
  •   1
Отговори
# 240
  • Там,където се събуждам щастлива.
Да, прочетох постинга на Франческа и съм убедена, че не познава гей двойки, както и гейове.
Що се отнася до децата - важно е да имаш родители, факт - двама души, които да изпълняват ролите си на родители, да има вечеря на масата, да има кой да ти проверява домашните, да
има кой да те гушка, да те обича, да ти създава спомени и да ги слага във фото албуми, да ти помага да откриваш света, да те защитава и да те съпровожда в израстването ти на личност.
Много лесно ще се обясни на малкото дете , че има двама бащи или две майки.
Няма проблем да се кажат прости приказки и то да разбере, а и нали всички сте много толерантни, ще подготвите нормалните си деца да разбират 'различните'.

Много по-големи потенциални травми съзирам при милионите деца, които се опитват да балансират време и емоции между разведените си родители. Отново се налага да се обясни защо 'татко' липсва от картинката, но ето, че става, а човечеството не се е затрило от толкова 'нестабилни', ходещи по земята.

В България всяка 3та жена страда от форма на семейно насилие или тормоз, от каква ли емоционално-психическа травма страдат децата, на които се налага да живеят в една къща с татко.  Мисля, че трябва да се насочи вниманието към истински важните травми и проблеми, а не да гадаете за въображаеми опасности.

newsm10

tety,
Чела съм много интервюта с деца отгледани от 2 майки или 2 бащи. Интересното е, че всички деца бяха хетеро. Майките / бащите са им говорили и за двата вида хора и им бяха обяснявали защо те живеят с 2 майки или 2-ма бащи. Някои са се срамували в пубертета ( пак интересен факт беше, че бяха деца, където на късна възраст се е появила втората жена, но го нямаше като факт при вторият баща). Други не.  За всички най-важното е било, че са били в семейство, където е имало любов и разбирателство...

Тук има двама много известни хомо, които са телевизионни звезди. Единият има 2 деца, а другият е искал да осинови, но процедурата е била мудна и не са били на допустимата възраст, когато се е появило дете за осиновяване. Начинът, по който говорят за децата, любовта към тях и т.н. са впечатляващи. Скръбта на вторият,че е нямал шанс да отгледа дете.

Би ми се искало моят баща да е говорил / говори така за мен. А не със страх да се прибирам в къщи и да имам само 1 мил спомен ( за 31 години), когато бях болна и ми подари книжка.    

# 241
И аз мисля ясно казах ,че съм за това хомосексуалните двойки да бъдат такива,но не и да се опитват да правят нещо неприсъщо за тях-а именно да отглеждат деца-това в природата го няма.За такова нещо никога няма да проявя толерантност.

дрън-дрън, ярина. има го и то доста силно развито. а колкото до природата и сравняването ни с други специи, секса при повечето животни се ползва като опция само за размножаване, в точно определени периоди. човека виж, е направил от това едно от върховните удоволствия. така че, като давате примери с природата, спазвайте ги за всичко. никъв секс демек за удоволствие. и раждайте ако обичате всяка година.
при животните също е доста силно застъпен начина на харема. един елен си има двайсетина самки и им прави бебета. дай боже всекиму Mr. Green
децата си животните отглеждат най-вече по женски. в стадо, глутница и така нататък. с един самец.
други пък по двойки, трети пък само еднополово. природата е доста по-толерантна от това недоносче, човека, който се счита за нейно най-перфектно постижение.
и хомосекусални животни има, най-вече са бисекусални де. бъркат си по дупките за удоволствие и хич не им пука какво си мислим ние.

# 242
При това положение, не намирам нищо нередно ако гейовете отглеждат деца.

# 243
  • София
Ще попитам хората от форума, които са за отглеждането на деца от гей-двойки: хипотетично, ако от вас зависеше да дадете едно детенце за осиновяване и възможните кандидати са една гей-двойка и една нормална двойка с репродуктивни проблеми, които двойки пак хипотетично са на един и същ социален статус (т.е. могат да подсигурят на детенцето Х приблизително едни и същи условия на живот-дом, образование, грижа и любов), вие на коя двойка ще изберете да дадете това детенце?

Зададох този въпрос на "така толерантните" потребители от форума, които с цената на всичко защитават своята "толерантност", но все още отговор не съм получила. Ще съм благодарна на всички "ужасно толерантни дами и господа" да ми отговорят на този простичък въпрос, не за друго, а за да тестват самите себе си дали пък наистина са толкова "толерантни"! А за буквоядците по форума, които се хващат за всяка неволно сгрешена дума - тафтологията на думата "толерантност" съм я допуснала умишлено, защото може би искам да акцентирам именно върху нея.

# 244
И на мен отговорите ще са ми интересни!

# 245
аз бих предпочела гей двойката и то жени. винаги. задължително. по лични убеждения. абсолютно осмислени.

# 246
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ellito,
 според мен винаги ще има 1 двойка да има нещо повече от другата двойка. Тук има специални тестове ( така че подбора не се прави само от това каква къща имаш, колко пари и каква кола). От тези тестове правят заключения: при коя двойка е по-малък шанса за раздяла, емоционално стабилни, как евентуално ще расте това дете и т.н. Бих дала детето на двойката, която покаже ( пак чрез тест), че е готова да се грижи за това дете. И ако това са 2-ма бащи или 2 майки: няма значение. Важното е детето да расте в любов.  

# 247
  • ул. "Мечтание"
Ще попитам хората от форума, които са за отглеждането на деца от гей-двойки: хипотетично, ако от вас зависеше да дадете едно детенце за осиновяване и възможните кандидати са една гей-двойка и една нормална двойка с репродуктивни проблеми, които двойки пак хипотетично са на един и същ социален статус (т.е. могат да подсигурят на детенцето Х приблизително едни и същи условия на живот-дом, образование, грижа и любов), вие на коя двойка ще изберете да дадете това детенце?

Задаваш въпроса доста некоректно... Естествено, че социалните служби ще го дадът на "нормалната" двойка! Ако зависеше от мен - на този, който е пръв в списъка, щом условията във всяко отношение са на 100% еднакви! Ако не са, там вече зависи от разликите в условията, а не от самата двойка...

(и естествено, ще ме контрирате, нали!  Laughing)

Ма те ме изпреварили вече с подобен отговор...

# 248

Зададох този въпрос на "така толерантните" потребители от форума, които с цената на всичко защитават своята "толерантност", но все още отговор не съм получила. Ще съм благодарна на всички "ужасно толерантни дами и господа" да ми отговорят на този простичък въпрос, не за друго, а за да тестват самите себе си дали пък наистина са толкова "толерантни"! А за буквоядците по форума, които се хващат за всяка неволно сгрешена дума - тафтологията на думата "толерантност" съм я допуснала умишлено, защото може би искам да акцентирам именно върху нея.

Толерантни го слагай в кавички, когато говориш за себе си.  Mr. Green
И ще ти отговоря на тъпия въпрос. Ако толкова двойки са се претрепали да искат едно определено дете (не знам дали е позволено да избираш, когато кандидатстваш за осиновяване) и ако на всички тези двойки всичко им е еднакво с изключение на сексуалната ориентация, ще дам детето на двойката, която първа е кандидатствала точно за това дете.... без значение дали са хетеро или хомо двойка. Според мен така е честно, ако някой друг мисли друго да дава детето на който си иска.  Mr. Green

# 249
  • При семейството си
Изобщо за децата, отглеждани от хомосексуални двойки, дали ще имат увредена или не психика, колкото зависи от модела, които ще имат вкъщи, толкова зависи от отношението, възприемането на околните, тоест от нас.
Точно за това става въпрос,че отношението и възприемането от околните които са мнозинство няма да бъде позитивно,а не можеш да затвориш детето в малката толерантна общност.И аз мисля ясно казах ,че съм за това хомосексуалните двойки да бъдат такива,но не и да се опитват да правят нещо неприсъщо за тях-а именно да отглеждат деца-това в природата го няма.За такова нещо никога няма да проявя толерантност.

Това какво ще бъде отношението на околните от кой зависи ? Ти и аз, нашите деца не сме ли околните ? Аз пък не мога да разбера подобна на твоята логика: не съм против хомосексуалността изобщо, не съм против хомосексуалните двойки, но към отглеждани от такива двойки деца няма да проявя никаква толерантност. Защо, за да не станат, недай си Боже, и те хомосексуалисти или защо? Ама, matakosmata е права, в другите страни тези деца са пълнолетни вече, че даже не са и увредени.

# 250
Ellito,
 според мен винаги ще има 1 двойка да има нещо повече от другата двойка. Тук има специални тестове ( така че подбора не се прави само от това каква къща имаш, колко пари и каква кола). От тези тестове правят заключения: при коя двойка е по-малък шанса за раздяла, емоционално стабилни, как евентуално ще расте това дете и т.н. Бих дала детето на двойката, която покаже ( пак чрез тест), че е готова да се грижи за това дете. И ако това са 2-ма бащи или 2 майки: няма значение. Важното е детето да расте в любов.  
и под това се подписвам с две ръце. при условие, че не спазвам първото си правило.

# 251
# 252
  • София
stelt77, ти очевидно освен обиди нормално обяснение на тезата си не можеш да дадеш!  Предполагам, че зад яростните ти нападки се крие твоята недотам изяснена сексуалност, въпреки че си се снимала виждам с едно прекрасно бебче в ръце. А "тъпият" ми въпрос е в израз на недоразумението ми от твоите и на още няколко човека "тъпи" напъни да се направите на много толеранти и отворени към света. А съм сигурна, че точно такива хора като теб, които демонстрират пред другите своята разкрепостеност, са всъщност едни от най-закоравелите и закостенели в разбиранията си типове, които не могат да осмислят ссъс собсвените си глави нещата от живота, а гледат какво показва модата. Модата в момента е да сме гейове и толерантни към всякакви малцинства - цигани, гейове и прочее. Ти си много, ама мнооооого модерна. И ще те посъветвам, като не си съгласна с мнението на някой да изразиш несъгласието си с едно простичко обяснение защо е така, а не с епитетите, с които обстрелваш от вчера всички които не са ЗА гейовете! Доста по-интелигентно би прозвучало най-малкото.

# 253
stelt77, ти очевидно освен обиди нормално обяснение на тезата си не можеш да дадеш!  Предполагам, че зад яростните ти нападки се крие твоята недотам изяснена сексуалност, въпреки че си се снимала виждам с едно прекрасно бебче в ръце. А "тъпият" ми въпрос е в израз на недоразумението ми от твоите и на още няколко човека "тъпи" напъни да се направите на много толеранти и отворени към света. А съм сигурна, че точно такива хора като теб, които демонстрират пред другите своята разкрепостеност, са всъщност едни от най-закоравелите и закостенели в разбиранията си типове, които не могат да осмислят ссъс собсвените си глави нещата от живота, а гледат какво показва модата. Модата в момента е да сме гейове и толерантни към всякакви малцинства - цигани, гейове и прочее. Ти си много, ама мнооооого модерна. И ще те посъветвам, като не си съгласна с мнението на някой да изразиш несъгласието си с едно простичко обяснение защо е така, а не с епитетите, с които обстрелваш от вчера всички които не са ЗА гейовете! Доста по-интелигентно би прозвучало най-малкото.

Peace Peace Peace

Аз поне се обосновах ясно защо съм:ПРОТИВ!

# 254
  • София
А някой да знае при западняците гей-двойки да са осиновявали деца? Аз поне не зная такова нещо. Мисля, че законите "замижват" лекичко ако някой от партньорите в тези двойки има биологични деца и ги отглеждат заедно, но не зная дали имат право да осиновяват.
Осиновяването е много далечна работа.

Общи условия

Активация на акаунт