редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 30 150
  • 558
  •   1
Отговори
# 255
Аз не одобрявам гей-двойка да отглежда дете. Вредно е за психиката на децата според мен.
Гледах предаването на БТВ, където гей-двойка жени имат детенце - момче. Най-много ме отврати това, че майката е заченала ин-витро! За мен това е извращение спрямо детето и подигравка към семействата, които се борят с години за рожба и разчитат именно на този метод за зачеване!!! *баси, какво ще му каже на това дете един ден като я попита къде е татко?
Познавам двама мъже гейове.Много интелигентни и възпитани хора са, уважам ги.И двамата казват, че не искат деца.

Очевидно и познанията за репродуктивните методи никакви ги нямаме. Какво извращение, спрямо детето, са тези методи ? Каква е разликата дали аз ще забременея от анонимен донор, не от съпруга си или тя /всъщност има разлика, ама тя е съвсем друга/? Каква подигравка е спрямо мен /при стерилитета има много други неща, които са "подигравка"/? Как може да се осъди жена /независимо, тоест въпреки сексуалната и' ориентация/, да се отврати човек, заради желанието и възможността и' да забременее, независимо от използвания метод ?  ooooh!

Различно е,  когато една жена иска да забременее, но не може, по здравословни причини, както и поради здравословни причини при мъжа и. За случаят, за който става въпрос в предаването на БТВ, жената- гей е забременяла ин витро, ЗАЩОТО НЕ ИСКА ДА СИ ЛЕГНЕ С МЪЖ! За мен разликата е огромна. Имам близка, която вече 12 години се бори за рожба и има няколко неуспешни опита ин витро. Процедурата за зачеване според мен не е за задоволяване на капризи, че на някой му се приискало да ражда, а за да помага на такива жени като моята близка, за които всякакви други методи са изчерпани!

# 256
Модата в момента е да сме гейове и толерантни към всякакви малцинства - цигани, гейове и прочее.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B … D1%86%D0%B8%D1%8F

на това по света му викат демокрация, а не мода. отличителна черта на едно развито и зряло общество.

интересно е, че реакциите са все едно някой кара някого да си променя сексуалната ориентация. бъдете каквито поискате бе хора. и оставете останалите да са това, което те искат. и както те приемат вас, така и вие приемайте тях.
антидискриминационни текстове има почти във всички конституции. за да станеш гражданин или поданник на дадена държава полагаш изпит по познания по конституцията и.
конституцията е нещо, с което си съгласен и подкрепяш и по тази причина си гражданин на определена държава. говорим за съзнателния избор.
а подобни течения в историята на дадена нация не са толкова мода, колкото част от развитието и. когато за нещо се говори открито и вече не е забранено, доста хора добиват смелостта да се комингоутват. нормално развитие си е.

напротив, радостина ХЦ. в много европейски държави е ПОЗВОЛЕНО. сега ще ти изровя да видиш къде.

# 257
съвместното осиновяване от хомосексуални двойки е законово равнопоставено с това при хетеросексуални двойки в следните държави
швеция
холандия
испания
андора
англия
уелс
шотландия
белгия
финландия
исландия
в щатите принципно е позволено, в канада също. и така нататък...........
през февруари 2006 година във франция хомосексуални двойки, водещи съжителство на семейни начала, получават общи родителски права върху детето, което е на единия от двамата.

нито е далечна работа, нито някой замижава. тук законите се спазват и са еднакви за всички. миженето е приоритет на българските законодатели, упражнители и така нататък.

# 258
Странен ми е въпросът дали е редно. Странно ми е също, че в България мисленето на толкова голяма част от хората е толкова закостеняло и то не само по този въпрос. Все пак не е като да няма информация, живеем вече в отворена система, с примери в много други държави. Признавам, и на мен ми се виждат странни хомосексуалните двойки. Все пак аз съм си една обикновена хетеросексуална жена, с 2 деца, израстнала съм в обикновено средностатистическо семейство и сега съм възпроизвела същият модел. Но си мисля тук, търся аргументи срещу хипотезата тези двойки да могат да отглеждат деца и честно казано не ми хрумва нито един. В темата също не открих такъв аргумент. Не били "нормални". И щели да заразят децата си с "ненормалността" си. Мисля, че ако човек мъничко почете по въпроса и се образова, ще разбере колко смешен аргумент е това. Да не говорим, че и статистиките разбиват на пух и прах подобни аргументи. Другояче стои въпросът за приемането на тази модел от обществото, но това си мисля, че не е проблем на хомосексуалистите, а на хетеросексуалните.

Иначе познавам само една хомосексуална двойка - двама мъже. Единият е братовчед на мъжа ми. Та тази двойка мъже ми направиха много силно впечатление, когато се родиха двете ми деца. Не знам защо, но винаги съм мислела, че двама хомосексуалисти никога не биха се интересували от деца, и раждане и кръщенета просто не ги вълнуват. И затова изненадата ми беше огромна, когато получих картички от тях и за двете си раждания. И то не какви да е - картички с дева Мария, в които ни пожелаваха Бог да ни закриля, изпратени от разни свещени места, които явно те пеиодично посещават. По онова време дори не бях виждала тези хора. Изпратиха ни също разни медицински кремчета, превързочни материали, физиологичен разтвор и подобни - единият е "медицинска сестра" в голяма болница и се сетил, че нещата могат да ми бъдат полезни. Прав беше - бяха ми много по-полезни от други щуротии, с които бях засипана от разни добронамерени, треперещи от вълнение хетеросексуални роднини и приятели. След това имах честта да се запозная с тях. Отново имаше подаръци за децата. Бяха толкова притеснени, когато ми ги поднесоха. А аз въздъхнах с огромно облекчение, когато отворих пакетите - рокличката за дъщеря ми както никога не беше розова с воланчета, а синът ми не получи поредната кола или дънки. Бяха се сетили да подарят и образователни книжки на френски (мъжът ми е французин и те самите са такива, а ние живеем от 4 г в България, та затова книжките са ценни, защото децата могат да учат езика на баща си чрез тях). После разбирам, че единият, не братовчедът на мъжа ми, а неговият приятел, се интересува силно от балкански фолклор, голям активист в една такава асоциация и редовно ходят в различни страни на Балканите да изучават танци и песни. Не знам дали тези хора искат да отгледат дете. Обаче ми се сториха наистина много позитивно настроени и отворени към света и най-важното щастливи. Освен това със сигурност са с по-оригинален подход към нещата, което много ми допадна. Просто мисленето им е по-различно, което е такава свежа глътка въздух понякога за такива като мен, които живеят "по правилата". Чудя се с какво биха навредили на едно дете и защо не биха могли да му дарят любов и грижи, защото например към моите деца показаха наистина голяма заинтересованост (не само с подаръците и пожеланията, а и с други неща, които не съм споменала тук, за да не прекалявам с описанията), по-голяма от много други близки роднини. И си мисля, че децата от такива семейства, ако не друго, то поне със сигурност ще бъдат възпитани в по-голяма толерантност към различните, което за съжаление в нашето общество е голям дефицит. А ако по някаква малка случайност се окажат с хомосексуална ориентация, то има много голяма вероятност да не я изживеят като трагедия и да не създадат, както много други, семейство и деца за прикритие като в същото време водят паралелен живот, който "не е за показване" пред обществото. По този начин биха спестили разочарование и болка на много хора, както и на самите себе си. Защото да се приемеш такъв какъвто си е голямо умение, което не всеки успява да предаде на детето си. В случая личният пример ще е достатъчен за успех в тази насока.

# 259
страхотен пост, лала.  bouquet

# 260
stelt77, ти очевидно освен обиди нормално обяснение на тезата си не можеш да дадеш!  Предполагам, че зад яростните ти нападки се крие твоята недотам изяснена сексуалност, въпреки че си се снимала виждам с едно прекрасно бебче в ръце. А "тъпият" ми въпрос е в израз на недоразумението ми от твоите и на още няколко човека "тъпи" напъни да се направите на много толеранти и отворени към света. А съм сигурна, че точно такива хора като теб, които демонстрират пред другите своята разкрепостеност, са всъщност едни от най-закоравелите и закостенели в разбиранията си типове, които не могат да осмислят ссъс собсвените си глави нещата от живота, а гледат какво показва модата. Модата в момента е да сме гейове и толерантни към всякакви малцинства - цигани, гейове и прочее. Ти си много, ама мнооооого модерна. И ще те посъветвам, като не си съгласна с мнението на някой да изразиш несъгласието си с едно простичко обяснение защо е така, а не с епитетите, с които обстрелваш от вчера всички които не са ЗА гейовете! Доста по-интелигентно би прозвучало най-малкото.

Милата ми  hahaha  Joy Да, сигурно съм лесбийка и съм се снимала за аватара си с комшийското бебе.  Mr. Green Ако ми беше прочела предните 10 поста по въпроса сигурно нямаше да се налага да се изказвам крайно.  Mr. Green А от вчера не си пия хапчетата за това така се нахвърлям върху хората... ще ме извините, ама трябва някаква толерантност и към лудите в тоя форум.  Mr. Green

# 261
  • При семейството си
viva_nova, ти имаш близка, а ние сме двойка, хетеросексуална, която не може да има деца по здравословни причини, така че аз мноооого добре знам за какво са тези методи и какво означава да искаш. Аз не мога да се отвратя от някой, който е искал и е успял. Научих се да бъда толерантна и към това.

# 262
  • София
Моля все пак да се спазва добрият тон! Няма нужда от епитети и нападки. Иначе темата става излишна, а тамън си мислех, че дискусията е полезна и за двете гледни точки. Надявам се да не се стига до ключ заради по-невъздържаните дами, които ще помоля ако желаят да се изяснят на лични  Mr. Green.

# 263
.....аз съм си една обикновена хетеросексуална жена, с 2 деца, израстнала съм в обикновено средностатистическо семейство и сега съм възпроизвела същият модел.
...........И си мисля, че децата от такива семейства, ако не друго, то поне със сигурност ще бъдат възпитани в по-голяма толерантност към различните...

А, ето го основния момент - израстнала си в такова семейство и ти самата сега живееш по същия модел.Защото така си възпитана, така си видяла , че се прави у дома.
Ами децата на гейовете какво ще видят у дома? Те ще възприемат хомо начина на живот за нормален, и след време, цитирам "ще възпроизведат същия модел". Да не пренебрегваме семейната среда, защото там човек се оформя като личност.Това, което сме, го дължим на мама и на татко.
А гейовете ще имат тежката задача да обясняват, защо на еди кое си дете майка му е жена, а баща му мъж. А още по-трудното за обяснение ще бъде, че да имаш такива родители е нормално, а и трябва да адаптират детето да бъде толерантно към различните - т.е. към хетеро двойките.

# 264
чудя се, кое толкоа дразни при хомосексуалните двойки тези, които са против тях.
май само сексуалната ориентация. и пак опираме до секс. за хетеросексуалните знаем, че жена го прави с мъж. кое е толкова гадно, когато има нежност и секс между еднаквополови. явно представата ни за него. фантазиите ни.
и защо такива хора да не могат да гледат заедно деца, а хетерото да могат. ми те също имат секс.
както едните не го практикуват пред децата си, така и другите не го правят. с какво тогава ще им дадат лош пример. с показването на обич и разбирателство ли. защото това, което децата виждат са само тези неща.
шокът да заварят мама и тате по време на секс и мама и мама по време на секс, за едно дете е еднакъв. целувката е израз на обич. между патрньори, но и между приятели. в повечето арабски държави мъжете се целуват на поразия, французите и испанците се гнявят под път и над път с почти непознати хора. просто манталитет. но този тип нежност има сексуален подтекст само когато ние му го рпидадем. едно дете не мисли като един възрастен.
ми я да се замислим, ако двойката има по-нестандартни секусални желания и тате изведнъж се появи с каишка на кученце и мама го бие на поразия с камшик. или да речем е педофил. първото считам отново за личен избор, второто за престъпление, но като цяло са отклонения от нормата.
секса е нещо интимно, останалото е общочовешко. за жени, за мъже, за хетеро, хомо, транс, би и какви ли не още сексуални.
интереса ми към едно семейство е дотам, доколко е то хармонично и дава щастие и любов на детето си. и спира пред вратата на спалнята. повечето явно обаче се опитват и да надзъртат през ключалката.........но това са приоми на миналият век. и си отиват, къде по-бавно, къде по-бързо. за огромна радост и полза на човечеството.

# 265
viva_nova, ти имаш близка, а ние сме двойка, хетеросексуална, която не може да има деца по здравословни причини, така че аз мноооого добре знам за какво са тези методи и какво означава да искаш. Аз не мога да се отвратя от някой, който е искал и е успял. Научих се да бъда толерантна и към това.

Мила Тя^Той, първо, от все сърце ти желая успех, и да гушкаш скоро не едно, а поне две бебета!!!  bouquet Peace
Явно не си ме разбрала. Пак казвам, че за мен лично има разлика в това кой, как и поради какви причини ползва тези методи за възпроизводство.
Извинявай, ако си се почувствала обидена от нещо в постовете ми!

# 266
  • София
Отново си говорим за да става вятър. Семейството поставя основата на възпитанието ни, но не го определя изцяло и не е единствената причина да си такъв или онакъв.
В моето семейство никой не целува или прегръща никого, ако питаш мен родителите ми са правили секс макс. шест пъти. Това не спира мен, да изразявам любовта си към моя син и физически, освен с думи и дела.
Това е съвсем малък пример за това колко различни можем да станем, въпреки примера който имаме.
А, да не забравя - и двамата ми родители не се отнасят никак толерантно към хомосексуалистите. Откъде ли ми е хрумнало на мен, че те са си съвсем нормални хора?

# 267
.....аз съм си една обикновена хетеросексуална жена, с 2 деца, израстнала съм в обикновено средностатистическо семейство и сега съм възпроизвела същият модел.
...........И си мисля, че децата от такива семейства, ако не друго, то поне със сигурност ще бъдат възпитани в по-голяма толерантност към различните...

А, ето го основния момент - израстнала си в такова семейство и ти самата сега живееш по същия модел.Защото така си възпитана, така си видяла , че се прави у дома.
Ами децата на гейовете какво ще видят у дома? Те ще възприемат хомо начина на живот за нормален, и след време, цитирам "ще възпроизведат същия модел". Да не пренебрегваме семейната среда, защото там човек се оформя като личност.Това, което сме, го дължим на мама и на татко.
А гейовете ще имат тежката задача да обясняват, защо на еди кое си дете майка му е жена, а баща му мъж. А още по-трудното за обяснение ще бъде, че да имаш такива родители е нормално, а и трябва да адаптират детето да бъде толерантно към различните - т.е. към хетеро двойките.

абсолютно неправилно твърдение. в един хомосексуален брак детето ще научи че има и такива бракове, и хетеросексуални. това е. сексуалната ориентация се оформя най-вече през пубертета и от ред различни предпоставки.
теорията ти е опровергана доста отдавна и то от хора, занимаващи се професионално и на високо ниво с подобна дейност. доводът ти не е подплатен с никакви факти. това, че едно дете знае, че има различни секусални ориентации не е причина да избере една от тях само поради причината, че родителите му са такива. но ако знае че има само хетеросексуални бракове, а другите са болни, забранени или луди, естествено е да избере само единствения възможен. хетеросексуалния. когато нямаш право на избор - няма какво да избираш. и ако усетиш в себе си някакви отклонения от единствената норма, да ги задушиш, защото това е ненормално, според възпитанието, което си получил. цената понякога е двоен живот. семейство и странична връзка, която носи секусално удоволетворение и тази нежност, която не можеш да получиш удома по простата причина, че партньора ти не е от пола, когото желаеш.
чудя се колко ли двойки тук имат подобни забежки. бая ще да са........

# 268

А гейовете ще имат тежката задача да обясняват, защо на еди кое си дете майка му е жена, а баща му мъж. А още по-трудното за обяснение ще бъде, че да имаш такива родители е нормално, а и трябва да адаптират детето да бъде толерантно към различните - т.е. към хетеро двойките. /quote]

абсолютно неправилно твърдение.

Дано да си права. Моля се да е така, заради децата, които са отглеждани от такива двойки.
А дали аз съм права, ще покажат само и единствено живота и времето.

# 269
matakosmata, дано наистина да е така.
Може да избираме приятелите си, работата си и т.н., но не може да избира семейството и родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт