Гледах предаването на БТВ, където гей-двойка жени имат детенце - момче. Най-много ме отврати това, че майката е заченала ин-витро! За мен това е извращение спрямо детето и подигравка към семействата, които се борят с години за рожба и разчитат именно на този метод за зачеване!!! *баси, какво ще му каже на това дете един ден като я попита къде е татко?
Познавам двама мъже гейове.Много интелигентни и възпитани хора са, уважам ги.И двамата казват, че не искат деца.
Очевидно и познанията за репродуктивните методи никакви ги нямаме. Какво извращение, спрямо детето, са тези методи ? Каква е разликата дали аз ще забременея от анонимен донор, не от съпруга си или тя /всъщност има разлика, ама тя е съвсем друга/? Каква подигравка е спрямо мен /при стерилитета има много други неща, които са "подигравка"/? Как може да се осъди жена /независимо, тоест въпреки сексуалната и' ориентация/, да се отврати човек, заради желанието и възможността и' да забременее, независимо от използвания метод ?

Различно е, когато една жена иска да забременее, но не може, по здравословни причини, както и поради здравословни причини при мъжа и. За случаят, за който става въпрос в предаването на БТВ, жената- гей е забременяла ин витро, ЗАЩОТО НЕ ИСКА ДА СИ ЛЕГНЕ С МЪЖ! За мен разликата е огромна. Имам близка, която вече 12 години се бори за рожба и има няколко неуспешни опита ин витро. Процедурата за зачеване според мен не е за задоволяване на капризи, че на някой му се приискало да ражда, а за да помага на такива жени като моята близка, за които всякакви други методи са изчерпани!