редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 30 150
  • 558
  •   1
Отговори
# 270
ами как да ви кажа. виждам какво става около мен. гледам телевизия с подобни предавания. познавам доста хомосексуални хора. просто след 20 години подобни дебати няма да са актуални, както сега не са например тези, дали жените трябва да имат право да гласуват или не. светът върви напред. бъдещето е на лишените от предрасъдъци. те спират еволюцията и развитието.
аз също не съм се родила с тези мисли. възпитана съм също в това, че хетеро е ок, хомо е пфуй Mr. Green
битът определя съзнанието. след 20 години живот в голям европейски град, където хомосекусалните са  хиляди, заведенията в цял един квартал са смесени, приятелите са се чифтосали най-вече по любов, а не по полова принадлежност, се промених. неусетно. и сега искрено се учудвам как някой може да се възмущава от подобни неща.
факта, че някой политик е гей или гейка Grinningмного отдавна не е новина, а просто подробност на която въобще не се обръща внимание. естествено, че има още какво да се желае, но този начин на възприятие ме уствойва добре. живее се много по-спокойно и приятно и най-вече свободно.
и аз по типично български и човешки навик, за да се убедя, трябва да видя. ми видях. и се убедих. и се промених.

# 271
Аз съм против гей двойки да отглеждат деца защото аз минах през ада за да си имам,но уви от 1,6г.си чакам реда за да си осиновя .Може да съм закостеняла и нетолерантна,но така мисля аз.

# 272
  • София
Аз съм против гей двойки да отглеждат деца защото аз минах през ада за да си имам,но уви от 1,6г.си чакам реда за да си осиновя .Може да съм закостеняла и нетолерантна,но така мисля аз.

извинявай, ама твоето звучи - понеже аз страдам, искам другите да страдат повече

дано нещата се уредят бързо и щастливо, но точно ти би трябвало да разбираш стремежа и желанието да имаш дете

# 273
  • София
А, ето го основния момент - израстнала си в такова семейство и ти самата сега живееш по същия модел.Защото така си възпитана, така си видяла , че се прави у дома.
Ами децата на гейовете какво ще видят у дома? Те ще възприемат хомо начина на живот за нормален, и след време, цитирам "ще възпроизведат същия модел". Да не пренебрегваме семейната среда, защото там човек се оформя като личност.Това, което сме, го дължим на мама и на татко.
А гейовете ще имат тежката задача да обясняват, защо на еди кое си дете майка му е жена, а баща му мъж. А още по-трудното за обяснение ще бъде, че да имаш такива родители е нормално, а и трябва да адаптират детето да бъде толерантно към различните - т.е. към хетеро двойките.

Това щях да напиша и аз. Говорим за модел. Нямам против хомосексуалните, но като майка на момче, съм твърдо против развяването на хомосексуалност под каквато и да е форма!
Да се любят както желаят, но да не го натрапват като социален модел, моля!  Sick

# 274

извинявай, ама твоето звучи - понеже аз страдам, искам другите да страдат повече

дано нещата се уредят бързо и щастливо, но точно ти би трябвало да разбираш стремежа и желанието да имаш дете

Смяташ ли че хора, които имат възможност да имат деца, но не могат да го направят, защото живеят с човек от своя пол, трябва с предимство да осиновят дете пред хетеросексуална двойка с репродуктивни проблеми?!?

# 275
какво предлагаш, жени, да речем бисексуални, но живеещи в гей връзка и семейство, когато забременеят да им бъдат отнемани децата и да бъдат давани за осиновяване на чакащите като теб ли.
точно това си. но имаш естествено право да мислиш, както искаш.
колкото до това, гей двойки да имат предимство пред хетеро при осиновяване, съм стриктно против. няма резон да се ползват с предимство. не виждам за какво. едни не могат да имат деца по здравословни причини, други - защото са избрали хомосекусална връзка. всяка връзка си има плюсове и минуси и когато сме избрали даден човек и начин на живот съзнателно, всички сме равни.

# 276
  • София
Смяташ ли че хора, които имат възможност да имат деца, но не могат да го направят, защото живеят с човек от своя пол, трябва с предимство да осиновят дете пред хетеросексуална двойка с репродуктивни проблеми?!?

Не, че мен питаш, но това би мязало не на демокрация и толерантност, а на слободия и извратеност!

# 277
  • София

какво значи с предимство
трябва да си има срокове и процедури, еднакви за всички желаещи да осиновят дете
и не трябва да се чака според заслугите, а според процедурите
тогава, ако си годен и достоен да станеш осиновител, няма да се съревноваваш за това заедно с други двойки, били те гей или не

# 278
...... ми видях. и се убедих. и се промених.

Ми тва, че си се променила хич не е убаво  Mr. Green
Да разбираме ли, че си се ориентирала наобратно, след като си поживяла с такива люде? Grinning

# 279
какво предлагаш, жени, да речем бисексуални, но живеещи в гей връзка и семейство, когато забременеят да им бъдат отнемани децата и да бъдат давани за осиновяване на чакащите като теб ли.
колкото до това, гей двойки да имат предимство пред хетеро при осиновяване, съм стриктно против. няма резон да се ползват с предимство. не виждам за какво. едни не могат да имат деца по здравословни причини, други - защото са избрали хомосекусална връзка. всяка връзка си има плюсове и минуси и когато сме избрали даден човек и начин на живот съзнателно, всички сме равни.

Що за грубо отношение?! Никой не казал да бъдат отнети нечии РОДЕНИ от него деца.
Но да дадеш дете с предимство на гейове не ми се вижда нормално. Както и това така злобно да нападаш хората.

# 280
  • Варна
От защитниците на тезата, гей-двойките да имат право да отглеждат дете (основно осиновено, защото е ясно, че е немислимо да се отнеме собственото им дете), разбирам, че категорично и тотално отхвърлят ролята на личният пример на родителите върху оформянето и възпитанието на човек. Важни са думите и това какво му се обяснява. Правилно ли разбирам?
Ако е така, то значи теглите чертата на отколешния човешки опит, ей така, без да ви мига окото, развявайки разни съмнителни изследвания на психолози.
Не разбирам, от къде у вас такава увереност, че сте прави на 100%? Не е ли преклаено кратък срока за наблюдение върху развитието на такива деца и не е ли бройката им все още твърде малка, за да бъде прието като представително едно такова изследване?
И това, че познавате подобни прекрасни двойки ми се струва несъстоятелен довод. Аз например, познавам десетки прекрасни хетеросексуални семейства, но не ми минава изобщо през ум, да твърдя, че всички такива семейства са идеални. Не и на базата само на моите наблюдения.

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 16:48 от Северина

# 281
Момичета съжалявам,ако съм обидила някой,но просто съм си написала мнението,може разсъжденията ми да не са правилни и да мисля много егоистично,но това е моето виждане и трудно бих си променила мнението.

# 282
От защитниците на тезата, гей-двойките да имат право да отглеждат дете (основно осиновено, защото е ясно, че е немислимо да се отнеме собственото им дете), разбирам, че категорично и тотално отхвърлят ролята на личният пример на родителите върху оформането и възпитанието на човек. Важни са думите и това какво му се обяснява. Правилно ли разбирам?
Ако е така, то значи теглите чертата на отколешния човешки опит, ей така, без да ви мига окото, развявайки разни съмнителни изследвания на психолози.
Не разбирам, от къде у вас такава увереност, че сте прави на 100%? Не е ли преклаено кратък срока за наблюдение върху развитието на такива деца и не е ли бройката им все още твърде малка, за да бъде прието като представително едно такова изследване?
И това, че познавате подобни прекрасни двойки ми се струва несъстоятелен довод. Аз например, познавам десетки прекрасни хетеросексуални семейства, но не ми минава изобщо през ум, да твърдя, че всички такива семейства са идеални. Не и на базата само на моите наблюдения.

newsm74

# 283

Що за грубо отношение?! Никой не казал да бъдат отнети нечии РОДЕНИ от него деца.
Но да дадеш дете с предимство на гейове не ми се вижда нормално. Както и това така злобно да нападаш хората.
са предимството си казах мнението. против съм. не виждам да нападам някъде някого. казах какво мисля, зададох въпрос. нормален, на който очаквам отговор. кое те кара да мислиш че обиждам. думите и квалификацията не ги написах аз. чети ако обичаш внимателно.
кати, естествено че имаш право. и не мисля, че това те прави лош човек. когато за някои неща мисля консервативно го осъзнавам и си го признавам и като теб си казвам какво мисля. така че не искам да те обидя и не се чувствам обидена.
...... ми видях. и се убедих. и се промених.

Ми тва, че си се променила хич не е убаво  Mr. Green
Да разбираме ли, че си се ориентирала наобратно, след като си поживяла с такива люде? Grinning
кое точно те интересува скъпа, пикантните подробности ли. от сексуалният ми живот. сори, това са неща които няма да коментирам с теб, колкото и да те сърби hahahaако започна да си споделям подобни неща с теб, повярвай ми, хомосекусалността ще ти се стори детска игра Joyне искам да те стряскам, малка си още.

# 284
stelt77 Ако някога моето дете се окаже в такава ситуация, аз няма да съм най- верния и точен критерий за това кое е правилно или не, защото ще бъда пристрастна.

А може би тогава ще бъдеш най-точен критерий, защото ще знаеш колко много твоето дете обича половинката си и колко много желаят да имат дете.  Peace И най-вероятно ще знаеш колко добре биха го гледали, така че може да се осъжда конкретна ситуация, а не идеята като цяло.  Peace

"Ама моля ви се, чукча не читател... чукча - писател".... както се казваше в една тема... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт