редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 30 159
  • 558
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
stelt77 Ако някога моето дете се окаже в такава ситуация, аз няма да съм най- верния и точен критерий за това кое е правилно или не, защото ще бъда пристрастна.

А може би тогава ще бъдеш най-точен критерий, защото ще знаеш колко много твоето дете обича половинката си и колко много желаят да имат дете.  Peace И най-вероятно ще знаеш колко добре биха го гледали, така че може да се осъжда конкретна ситуация, а не идеята като цялоPeace

"Ама моля ви се, чукча не читател... чукча - писател".... както се казваше в една тема... ooooh!
Ама моля ви се, това е един от основно даваните доводи, за това го споменавам. "Аз познавам много такива двойки и те..... (следват суперлативи) "
А нещо друго по първото и следващото ми питане да имаш да споделиш? Или както е по- удобно?  Wink

# 286
ами въпрос на време е да изровя и преведа изследвания на психолози по въпроса за емоционалното и физическото развитие на деца, отгледани от еднополови родители. а както знаете времето е пари. повечето от отхвърлящите каузата поназнайват езици. да се поровят, материали има достатъчно в нета.
аз не се шашкам да давам суперлативи. нормални семейства са си. с нормални проблеми. това е. моят опит показва това. друг-друго.
тенденцията е по света подобни двойки да бъдат третирани еднакво с всички други. това е факт. боравя единствено с факти или лични впечатления.

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 16:58 от matakosmata

# 287
Ама моля ви се, това е един от основно даваните доводи, за това го споменавам. "Аз познавам много такива двойки и те..... (следват суперлативи) "
А нещо друго по първото и следващото ми питане да имаш да споделиш? Или както е по- удобно?  Wink

Аз пък не познавам нито едно хомосексуално семейство.  Mr. Green ..... и нищо не следва от това. А дали случайно би ми повторила какви ти бяха въпросите, че нещо много станахте питащите и не ви смогвам???  newsm78

# 288
За мен е редно. В България обаче не виждам как ще стане скоро. Тук хората са толкова трудно приемащи новите неща, камо ли пък толкова различни и разчупващи патриархалния стереотип...  ooooh!

Единственото "условие" за което се сещам е да се пита детето, ако е достатъчно голямо дали е съгласно. (Честно казано изобщо не знам  каква е процедурата и дали детето има право на глас дали избраните родители му харесват или не.)

От защитниците на тезата, гей-двойките да имат право да отглеждат дете, разбирам, че категорично и тотално отхвърлят ролята на личният пример на родителите върху оформянето и възпитанието на човек. Важни са думите и това какво му се обяснява.
Хм. Явно не всички защитници. За мен лично е немислимо да се твърди, че е основополагащо условие едно момиче да има майка, за да стане Жена. Освен това в хомосексуалните двойки напрактика няма двама бащи/майки. Телесно са еднополови, но като души ми  се струва, че не са, поне доколкото изобщо имам някакви познания по въпроса, защото не познавам такива двойки.

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 17:06 от Maktub

# 289
  • Варна

Аз пък не познавам нито едно хомосексуално семейство.  Mr. Green ..... и нищо не следва от това. А дали случайно би ми повторила какви ти бяха въпросите, че нещо много станахте питащите и не ви смогвам???  newsm78
Споко, не се хаби, вече не държа да ми се отговори. Simple Smile
Много емоции, малко факти.

# 290
Не, не мисля, че е редно. Съжалявам-това е мнението ми.

# 291
Аз съм против гей двойки да отглеждат деца защото аз минах през ада за да си имам,но уви от 1,6г.си чакам реда за да си осиновя .Може да съм закостеняла и нетолерантна,но така мисля аз.

За съжаление системата ни е много тромава. Интересно ми е, ако не чакаше от толкова дълго време за детенце, а вече си го бяхте взели и си го гледахте, дали пак щеше да си против гей двойките да гледат деца.  Peace Мисля, че има достатъчно дечица за осиновяване за да не се налага хомо и хетеро двойките да се конкурират.

Споко, не се хаби, вече не държа да ми се отговори. Simple Smile
Много емоции, малко факти.

Няма да се хабя.... казаха се достатъчно факти, за да се защити докторска дисертация...

# 292
И още 15 страници да се изпишат пак никой няма да убеди другия в правотата си!

# 293

...... ми видях. и се убедих. и се промених.

Ми тва, че си се променила хич не е убаво  Mr. Green
Да разбираме ли, че си се ориентирала наобратно, след като си поживяла с такива люде? Grinning
кое точно те интересува скъпа, пикантните подробности ли. от сексуалният ми живот. сори, това са неща които няма да коментирам с теб, колкото и да те сърби hahahaако започна да си споделям подобни неща с теб, повярвай ми, хомосекусалността ще ти се стори детска игра Joyне искам да те стряскам, малка си още.

Не благодаря, твоите подробности не ме интересуват.  Mr. Green
"хомосекусалността ще ти се стори детска игра" - това обаче ме притеснява.....звучи някак.....извратено..... #Crazy

# 294
  • Там,където се събуждам щастлива.
 Hug за всички онези, които искат да си имат детенце, чакат за осиновяване и се надяват.

Въпроса за : как ще дадат на гей, а аз чакам няма да стои чак толкова на преден план, ако нашето общество мисли малко по-различно за някои неща. Колко са на брой децата за осиновяване? Колко са на брой семействата, които не могат да имат деца? Мисля, че бройката на вторите ще е по-голяма отколкот н апървите, но е факт, че деца има за осиновяване, но те си остават по домовете. Защо? Защото са ромчета. Или имат здравословен проблем ( дори и в най-лека форма)

"Семейство" по социален модел значи двама родители ( мъж и жена), които отглеждат, възпитават и даряват с любов едно или повече деца независимо какво е то. Ако сметнем, че в България има добър пример с подобни социални модели, които трябва да са за пример на западналите западни общества,  защото децата се отглеждат от Майка и Баща. Да, ама къде остава "независимо какво е детето"? Значи не сме толкова перфектни и не можем да се борим за пример, защото именно в западналото западно общество не се спират за осиновяване пред факта, че едно дете е инвалид или с друг цвят на кожата.

"Семейство" по социален модел означава двама родители, които дават пример на своите деца. Ами самотните майки, бащи ( независимо от причините, поради които са такива), вдовиците или мъжете загубили жените си? Тези деца отпадат от този социален модел, но това прави ли ги по-малко нормални от другите, които растат с баща и майка.

Всеки един индивид има право да бъде баща или майка. Така че, не виждам нищо нередно в това да има за самотни жени или обратни, възможност да забременеят ( донор, ин витро, осиновяване) и да отгледат едно дете.  Мъжете също имат право да бъдат бащи.

Сега намерих един холандски форум, където също се дискутира подобна тема ;

http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=2&t=921352&start=75

Забележете колко са "да "и колко "не". Има мнения и на хора отгледани в такива семейства. Някои са имали проблеми, но не от факта, че са в такова семейтво, а какво се е говорило около тях. Тоест средата и другите може да играят роля в това как се чувстваш, а не средата, в която си.

Сега открих и това. Тази песен е написан от момчето и според мен много точно показва как това дете се чувства.

http://nl.youtube.com/watch?v=_qf0puHJ-KM&feature=related

Франческа Салиери,
няма убеждение в правота! Има разискване и точно от такова се нуждае всяко едно общество по какъвто и да е въпрос, за да накара хората да се замислят ( дори и ако са против).. 

# 295
Аз съм за, независимо какви са хората, стига да ги обичат и обгрижват, както заслужава едно дете.
Подкрепям.

# 296
  • София
фактически, вероятността да промени някой от поддръжниците или противниците мнението си, е малка
но не е това главната цел
идеята е да оставим децата си непредубедено да вземат решение по този въпрос, а не да им налагаме мнение на нетолерантност и автоматично отхвърляне на всичко, което не е норма и ежедневие в живота ни

# 297
  • Там,където се събуждам щастлива.
фактически, вероятността да промени някой от поддръжниците или противниците мнението си, е малка
но не е това главната цел
идеята е да оставим децата си непредубедено да вземат решение по този въпрос, а не да им налагаме мнение на нетолерантност и автоматично отхвърляне на всичко, което не е норма и ежедневие в живота ни

Така е. Ако децата слушат от родителите само негативни неща, то ги попиват изцяло ( в голяма част)> Майка ми е твърдо против от позицията на православието ( ако й кажеш доводи:"Да, ама ние как израстнахме" не чува). И аз съм религиозна, но за мен везните натежават в момента, когато се сетя за качеството на едно семейство ( в каква среда расте едно дете).  Мнението ми, обаче , е базирано върху нещата видяни под друг ъгъл. Не бих се очудила, ако нямах достъп до информация и наблюдения да споделях сега нейното мнение.  

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 18:55 от Kalinka

# 298

...... ми видях. и се убедих. и се промених.

Ми тва, че си се променила хич не е убаво  Mr. Green
Да разбираме ли, че си се ориентирала наобратно, след като си поживяла с такива люде? Grinning
кое точно те интересува скъпа, пикантните подробности ли. от сексуалният ми живот. сори, това са неща които няма да коментирам с теб, колкото и да те сърби hahahaако започна да си споделям подобни неща с теб, повярвай ми, хомосекусалността ще ти се стори детска игра Joyне искам да те стряскам, малка си още.

Не благодаря, твоите подробности не ме интересуват.  Mr. Green
"хомосекусалността ще ти се стори детска игра" - това обаче ме притеснява.....звучи някак.....извратено..... #Crazy
ихаааааааа, нали, нали. оставям те обаче да се пържиш в собственото си неведение.  Mr. Green
поработи над подсъзнанието си. защото мисля, че ако мислиш, това, което мисля, че си мислиш............... Twisted Evil
и стига си надзъртала през хорските ключалки. имаш нездраво отношение към секса.

по темата - никой няма да убеди естествено никого. но имаше едно момиче, което каза - ами щом е така, тогава нека си гледат хората децата. за нея похвала. такива хора намирам за читави. дори и да беше писала - щом е така съм против, пак щях да я ужаважвам.
но без никакви наблюдения, информация, опит, да заклеймяваш нещо, което не познаваш, не  ми харесва.
има и една друга малка подробност. ако моето дете един ден се определи като хомосексуално - това за мен ще е просто част от живота му. докато при несъгласните ще е трагедия. те ще са нещастни, децата ще са отхвърлени и нещастни......
а както знаете, застраховани от подобна ситуация няма. така че, пожелавам ви приятно чакане и развиване на чувството за толератност. защото никога не се знае..........

някой някъде спомена тромавата процедура по осиноваването в българия. не е по темата, но въпреки това ще го кажа пак. това НЕ Е ВЯРНО. ние сме държавата с една от най-леките и най-бързите процедури по осиновяване.

# 299
В момента около 10 милиона деца в Сащ живеят с 3 милиона хомосексуални родители и цифрата ще расте.....
Ако не сте мъж или жена с хомосексуална ориентация, несъмнено сте се питали дали подобни семейства са подходящи за децата. А ако сте хомосексуални родители, сигурно вече знаете от първа ръка някои от трудностите, с които се сблъскват нетрадиционните семейства.

Много изследвания са провеждани за развитието на децата на хомосексуални родители и много неща са вече ясни. Тестовете за психолигична приспособимост не показват съществени разлики между благосъстоянието на децата на хетеро- и хомосексуалните родители. Както и във всяко друго семейство, най-важното за децата е родителите им да ги обичат, да се грижат за тях и да съзнават по-специалните им нужди. Тъй като хомосексуалните родители могат да бъдат толкова сърдечни и грижовни (както и непригодни за родители), колкото хетеросексуалните, не е чудно, че умственото здраве на децата в двата случая е съпоставимо. Проучванията сочат, че децата на хомосексуалните родители проявяват същата склонност към хетеросексуална насоченост, както децата на традиционните семейства. В същото време тези деца са често по-толерантни към различната сексуална ориентация и по-чувствителни към проблемите на малцинствата. Проучванията сочат, че повечето хомосексуални семейства полагат специални усилия детето да влезе в досег с различни еталони на поведение - както мъжки, така и женски, както хетеро, така и хомосексуални. Нещо повече, сексуалното насилие над децата е статистически много по-малко вероятно в хомосексуалните семейства. В повечето случаи домашното сексуално насилие е дело на хетеросексуални мъже.

Децата на хомосексуалните родители са изправени пред същите предизвикателства като повечето останали деца от малцинствени групи. Те могат да станат обект на подигравки и да изпитват срам, когато съучениците им разберат, че родителите им са хомосексуалисти. Това е особено мъчително, когато учителите, училищните власти и останалите родители не полагат никакви усилия да образоват себе си и децата по отношение на хомосексуалните родители.
При децата чиято личност е в процес на формиране, отношението от страна на съучениците им, третиращо ги като ненормално явление и заплаха на традиционната култура, може да създаде силен емоционален конфликт. Разбира се, такива изпитания през детството изграждат и сила на характера, и способност за съпричастие (и в повечето случаи е така), но процесът може да е много мъчителен за детето и родителите му. В много училища се полагат специални усилия срещу малтретирането на кой да е ученик, като се възпитава уважение към ценностите и начина на живот на различни културни общности. В такива училища децата на алтернативни семейства се чувстват много по-добре.

Статистическите данни са ясни : децата се чувстват не по-зле в хомосексуалните семейства, отколкото в традиционните, Според мен добрите родители са си добри родители. Много по-полезно би било да си зададем въпроса дали родителите даряват децата си с обич и постоянни грижи, а не да се взираме в интимните отношения помежду им.
....
Съществуването на хомосексуални семейства дава възможност на хетеросексуалните родители да запознаят децата си с различните видове семейства и да се научат да ценят наистина важните неща - не дали едно семейство е различно от тяхното, а дали поддържа ценностите, които споделят членовете на вашето : внимание, загриженост и топлота. Такива уроци по толерантност и приемане на различни семейни конфигурации ще помогнат на детето ви да се справи с огромното културно разнообразие на света през 21-ви век.

Из Грижи за бебето и детето, др Спок

Общи условия

Активация на акаунт