редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 30 165
  • 558
  •   1
Отговори
# 225
Някой от вас познава ли поне един хомосексуалист, неговият начин на живот и поведение? В по-голямата си част тези хора са емоционално нестабилни, прикрити и затворени в себе си, макар че на пръв поглед се показват като бохеми. Смятате ли че, могат да бъдат добри родители? Не казвам че, всички хетеросексуални двойки са такива.Колкото и да се правим на модерни все още не можем напълно да приемем гейовете и гей-двойките.
Представете си че сте на 5 години, ходите на детска градина и най-добрата ви приятелка ви попита: "Тебе кой ще те вземе мама или тати?" И вие като дете на гей-двойка мъж-мъж или жена-жена какво ще отговорите: "ми тати" , ама идва жена или респективно обратното. Е, я кажете сега колко психики ще се объркат? На вашето дете, което ще има жена за татко и мъж за майка, на чуждите деца, които трудно ще разберат какво всъщност се случва в семейството на тяхното другарче.
А половете на децата? Жените какви деца да отглеждат: момичета?! Мъжете: синове ли да имат само. Ако гей-двойка жени имат момченце, къде ще бъде мъжкият пример за него?! В жената иззела ролята на баща ли?! А при мъжете с едно момиченце или те са безопасни щото по жени не се заглеждат?! А кой ли ще се вземе да обясни на малкото им момиченце за месечния цикъл?! Този дето си е сменил пола ли?!
hei astridФранческа Салиери прекрасно е описала моите разсъждения по темата.И аз мисля така не защото съм хетеросексуална ,а защото съм майка на практика на която вече и се налага да обяснява и се сблъсквам с учудения поглед на сина си когато не може да разбере нещо.Никога не бих подложила ничие дете на такова изпитание.

# 226
Някой от вас познава ли поне един хомосексуалист, неговият начин на живот и поведение? В по-голямата си част тези хора са емоционално нестабилни, прикрити и затворени в себе си, макар че на пръв поглед се показват като бохеми. Смятате ли че, могат да бъдат добри родители? Не казвам че, всички хетеросексуални двойки са такива.Колкото и да се правим на модерни все още не можем напълно да приемем гейовете и гей-двойките.
Представете си че сте на 5 години, ходите на детска градина и най-добрата ви приятелка ви попита: "Тебе кой ще те вземе мама или тати?" И вие като дете на гей-двойка мъж-мъж или жена-жена какво ще отговорите: "ми тати" , ама идва жена или респективно обратното. Е, я кажете сега колко психики ще се объркат? На вашето дете, което ще има жена за татко и мъж за майка, на чуждите деца, които трудно ще разберат какво всъщност се случва в семейството на тяхното другарче.
А половете на децата? Жените какви деца да отглеждат: момичета?! Мъжете: синове ли да имат само. Ако гей-двойка жени имат момченце, къде ще бъде мъжкият пример за него?! В жената иззела ролята на баща ли?! А при мъжете с едно момиченце или те са безопасни щото по жени не се заглеждат?! А кой ли ще се вземе да обясни на малкото им момиченце за месечния цикъл?! Този дето си е сменил пола ли?!

Познавам доста гейове и лесбийки и въобще не бих обявила, че са емоционално нестабилни. Че и в по-голямата си част...

Познавам и деца от еднополови семейства и те имат две майки или двама бащи, а не примерно две майки, от които една е тати, а другата е мама. Не бих нарекла обяснението, че някои деца нямат мама и татко, а две майки или двама бащи, голяма травма, объркване на психиката  прочие. Просто нещо от живота, обясняваш и о, чудо, детето ти не получава нервна криза.

За мъжкия пример - когато самотна майка отглежда сина си, къде е мъжкият пример за него? Това е нелепа тревога.

# 227
  • При семейството си
geri143495, аз уважавам, приемам и различното от моето мнение, но за факта, че желанието на една жена да забременее, да използва репродуктивните методи за това, да отгледа дете, може да събуди /при това в друга жена/ отвращение, съм непреклонна. Никакъв аргумент не може да ме убеди, че именно такава реакция, е нормална. Почти всякаква друга реакция, но не и тази. Съжалявам.   

# 228
Айде сега, пак ли стигаме до там, че не е редно сам мъж да отглежда момиченце или жена момченце.... има многобройни примери на самотни родители, които гледат сами децата си. Относно детската градина много задълбавате.... там ако си дебел, кльощав, ако са ти криви зъбите или носът, ако недовиждаш, недочуваш или името ти звучи смешно винаги ще се намери някой, който да ти се присмива, да те обижда, бие или измисля прякори. Мисля, че вместо да отнемаме правото на гейовете да имат деца, по-добре да възпитаме нашите деца (както и себе си) в малко повече толерантност, а не да се крием зад закостенелите разбирания на обществото... това общество сме ние и никой друг.

# 229
Самотни родители- да разрира се, нека отглеждат деца си независимо от пола, но гей-двойки не! Не съм съгласна с това да гледат деца, отново независимо от пола им. Тук не става въпрос за хетеросуксуалните, а за ХОМО.

# 230
  • Sofia

За мъжкия пример - когато самотна майка отглежда сина си, къде е мъжкият пример за него? Това е нелепа тревога.

Т.е според теб няма никакъв проблем да поставим ДОБРОВОЛНО повече деца в такава ситуация? И това по никакъв начин не се отразява на детето?

Много са ми абсурдни аргументите, при които една лоша ситуация се оправдава с друга лоша ситуация. Има самотни майки, на които им се НАЛАГА да отгледат детето си сами, значи хайде да създадем още семейства с деца без бащи. Или понеже има лоши семейни среди с лоши родители може да не ни пука за останалите семейни среди, всички те са оправдани.

Това ли ти е логиката?

# 231

Т.е според теб няма никакъв проблем да поставим ДОБРОВОЛНО повече деца в такава ситуация? И това по никакъв начин не се отразява на детето?

Много са ми абсурдни аргументите, при които една лоша ситуация се оправдава с друга лоша ситуация. Има самотни майки, на които им се НАЛАГА да отгледат детето си сами, значи хайде да създадем още семейства с деца без бащи. Или понеже има лоши семейни среди с лоши родители може да не ни пука за останалите семейни среди, всички те са оправдани.

Това ли ти е логиката?

Аз самата съм дете на разведени родители и бащата в семейството винаги ми е липсвал.

# 232
  • София
Тази толерантност за която доста се опитват да говорят нарочно се насажда в обществото ни с една единствена цел - да се даде свобода на хомосексуализмът. Приемам, че хомосексуалистите са хора, които имат проблем и тъй като съм си говорила с такива хора, (както вече споменах в един от постовете си самата аз имам такива приятели)знам, че те самите го отчитат като проблем за самите тях. Те просто не могат да се променят, а вярвам, че искат да не са различни. За това не мисля, че е редно да им се дава такава гласност на такива двойки. Като искат да са с хора от същия пол, нека да си бъдат, без да парадират с това и без да се изживяват като подтиснато малцинство, което иска повече свобода отколкото дори останалите хора. Същото е като с циганите...

# 233
Да, прочетох постинга на Франческа и съм убедена, че не познава гей двойки, както и гейове.
Що се отнася до децата - важно е да имаш родители, факт - двама души, които да изпълняват ролите си на родители, да има вечеря на масата, да има кой да ти проверява домашните, да
има кой да те гушка, да те обича, да ти създава спомени и да ги слага във фото албуми, да ти помага да откриваш света, да те защитава и да те съпровожда в израстването ти на личност.
Много лесно ще се обясни на малкото дете , че има двама бащи или две майки.
Няма проблем да се кажат прости приказки и то да разбере, а и нали всички сте много толерантни, ще подготвите нормалните си деца да разбират 'различните'.

Много по-големи потенциални травми съзирам при милионите деца, които се опитват да балансират време и емоции между разведените си родители. Отново се налага да се обясни защо 'татко' липсва от картинката, но ето, че става, а човечеството не се е затрило от толкова 'нестабилни', ходещи по земята.

В България всяка 3та жена страда от форма на семейно насилие или тормоз, от каква ли емоционално-психическа травма страдат децата, на които се налага да живеят в една къща с татко.  Мисля, че трябва да се насочи вниманието към истински важните травми и проблеми, а не да гадаете за въображаеми опасности.

# 234

Последният ми постинг по темата - Нова Бъдеща Мама, в гей двойките има ясно разделение по отношение на мъжката и женската роля и тя не се променя. Т.е и двете роли няма да липсват в отглеждането на детето.
Има един много свеж филм, който доста добре описва отношенията в гей-семейство, отглеждащо сина на бащата. Мисля, че се казваше " Птица в клетка" или нещо такова.
Забавно и обяснява нещата на базисно ниво, да е ясно на всички.

# 235
hei astrid там е въпросът, че познавам достатъчно гейове.

# 236
  • При семейството си
На въпроса "познавам ли", познавам. Мъж, страхотно ерудиран, невероятен специалист в областта си, още по-стойностен човек. Иска ми се, даже, още повече такива хора да познавам.  Да, емоционално нестабилни, прикрити и затворени са тези, които се опитват да подтиснат хомосексуалността си, да се вместят в някакви "общоприети" рамки.
Hear Again е права. Тези деца имат или две мами, или двама татковци. А за нашите деца, ми дали ще се увреди тяхната психика, зависи от нас, от това как сме ги възпитали ние. Изобщо за децата, отглеждани от хомосексуални двойки, дали ще имат увредена или не психика, колкото зависи от модела, които ще имат вкъщи, толкова зависи от отношението, възприемането на околните, тоест от нас. Ако на хомосексуалността не се гледа като на "болест", като на нещо толкова страшно, а като нещо, което все пак съществува, не мисля, че психиката на тези деца е толкова застрашена.

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 12:46 от Тя^Той

# 237
Позицията ми е противоречива. Бих искала да чуя мнението на някой, който е отгледан от гей двойка. Как приема света, секса, семейството. Какво е изпитвал като дете, чувствал ли се е различен, ощетен и т.н. Тогава може и да оформя виждане по въпроса.

# 238
Изобщо за децата, отглеждани от хомосексуални двойки, дали ще имат увредена или не психика, колкото зависи от модела, които ще имат вкъщи, толкова зависи от отношението, възприемането на околните, тоест от нас.
Точно за това става въпрос,че отношението и възприемането от околните които са мнозинство няма да бъде позитивно,а не можеш да затвориш детето в малката толерантна общност.И аз мисля ясно казах ,че съм за това хомосексуалните двойки да бъдат такива,но не и да се опитват да правят нещо неприсъщо за тях-а именно да отглеждат деца-това в природата го няма.За такова нещо никога няма да проявя толерантност.

# 239
докато вие тук си чешете езиците, в други страни на подобни двойки децата станаха пълнолетни Mr. Greenв германия има хиляди подобни двойки, законово нещата са уредени, хората отдавна са ги приели за нещо нормално.
мен, честно казано ми е смешно. коментарите са подобни на тези, които човек може да прочете по немски вестници за подобни полемики през 60 тте години.
всички изследвания досега за доказали, че отглеждането в хомосексуално семейство не носи със себе си никакви дефицити и негативи. напротив, като цяло, процентно сравнено - децата на подобни двойки израстват и се развиват по-добре.
естествено, българина е за подобни неща отново поне с 50 години назад. приеха ни в ЕУ, но според мен трябва да има ОРИЕНТАЛСКА ОБЩНОСТ и да си членуваме там.
осиновяванията от хомосексуални двойки са напълно легитимни и позволени в повечето западноевропейски държави. законите дават еднакви права на хомо и хетеросексуални двойки. живота продължава и хората вървят напред.
но в една държава, където хомосексуалността все още се счита за болест и психическо отклонение, шансове за подобни двойки няма. моят личен съвет е да си вдигат чукалата и да изчезват барабар с домочадието. да не мърсят нашата така здрава, толерантна и чиста раса. която както е тръгнало, скоро ще изучава в училищата като официален език турския. щото гражданската позиция е много силно развито нещо сред народа на БУЛГАРИСТАН, пардон, БЪЛГАРИЯ.
и докато за промяната в закона за образованието има една темичка и почти никакви новини по медиите, за еднополовото съжителство има безброй много теми и спорове и телевизиите нон стоп бълват пикантни подробности.
какво друго му трябва на един народ - хляб и зрелища Mr. Green
така че, скоро може да се приветсваме като държава, забраняваща еднополовите бракове, но позволяваща да се изучава в училищата като основен език езика на наша съседна държава. аферим, ашколсун Twisted Evil

на въпроса познавам ли - да, познавам. няколко двойки, повечето с доста големи вече деца. ми, нормални деца са, нямат рога, нямат копита. и интересното е, че сред децата на хомосексуални двойки има доста по-малко хомосексуални деца, отколкото при хетеросексуалните двойки.

http://de.wikipedia.org/wiki/Regenbogenfamilie
http://www.rainbowfamilien.com/
ето малко литература за немскочетящите.

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 12:54 от matakosmata

Общи условия

Активация на акаунт