редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 29 914
  • 558
  •   1
Отговори
# 435

"Ако собственото ти дете някой ден стане гей и иска да отгледа дете, ще му кажеш ли че е извратено и ненормално?"

Как така "ще стане" гей, някой ден?
Те нали така се раждат, доколкото съм схванала от техните собствени твърдения?!

много добре разбра въпроса
едно е да станеш гей, друго е да осъзнаеш сексуалните си предпочитания
аз нито на три нито на десет години съм знаела какъв тип мъже предпочитам за сексуални партньори
и слава богу

Това е отговора на въпроса... Раждаш се гей, но е въпрос на време да го осъзнаеш. В повечето случаи трудно се осъзнава, че не си "нормален". Детето обикновено израства с разбиранията, че ако е момче трябва да харесва момичета и обратното... И какво става, когато осъзнае, че разбиранията му и влеченията му се разминават? Трудно е да осъзнаеш, че си хомо... трудно е и да осъзнаеш, че си осиновен... когато цял живот си имал родители и се намери някой доброжелател да ти каже, че са те взели от дом за изоставени деца... А такива неща се крият още по-трудно. "Доброжелатели" и хора, които да ти се присмиват и да ти нищят личните драми се намират лесно...

# 436
  • София
Никой не се присмива на гейовете. Напротив - напоследък е модно да си гей, даже е атрактивно, по мои наблюдения.

А осиновените и техните проблеми нямат нищо общо.
Доброжелателите - тоже.
На гейовете им е трудно да признаят пред себе си и останалите своята сексуалност, защото вероятно самите те не я възприемат за "нормална".
А защо е така?
Като поотраснат и попаднат на правилното място, нямат никакви трудности - даже напротив, организират си паради, че ако има някой, дето не е разбрал, че са хомосексуални, и той да разбере, щото е много важно всички да знаят.

Така и не разбирам защо все още има хора, които отстояват идеята, че някой дискриминира гейовете и че те са онеправдани. Честно казано, те доста агресивно пропагандират сексуалността си, а това много ги отдалечава от позицията на жертва.

Преди известно време, популярна българска лесбийка, в друг форум, ми каза, че моята сексуалност е ненормална и че скоро хомосексуланите щели да бъдат повече и тогава - тежко им на хетеросексуалните.

Ей ви Азис, Китаеца, бебето Рая, биологичната майка, на която не помня името...майки, бащи, донори, родилки, какафония, на която всички се радваме дружно.
Тая тема се изчерпа.

# 437
aз я отстоявам идеята за дискриминирането, защото  е факт. след като една хетеросексуална двойка може да има брак, а една хомосексуална не може - това е дискриминация. оттам произтичат и много други разлики в правата на хетеро и хомо. осиновяване, наследяване, родителски права.

и стига сте сравнявали осиновяване и сексуална ориентация и приемането им от даден индивид. едното е круши, другото ябълки. едното се случва В теб, другото се случва С теб, без да имаш каквото и да било право на избор. и децата не трябва да приемат, че са осиновени, а че са изоставени. малка, но съществена разлика.

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 12:08 от matakosmata

# 438
На гейовете им е трудно да признаят пред себе си и останалите своята сексуалност, защото вероятно самите те не я възприемат за "нормална".
А защо е така?

Как да я приемат за нормална като всички им повтарят колко са ненормални??? А в тази тема бяха сложени на едно стъпало с педофили, некрофили, содомисти и прочее хора за затвора...

# 439
даже самата тема е дискриминация. самият факт, че нищим редно ли е или не е дискриминация. еди е прав.

# 440
 Не мисля че сексуалността определя дали от един човек ще излезе добър родител или не.  Родителството не е само чисти дрехи и топла храна, това е пансион, родителството е много повече.  Синът ми е на 9г,  приема децата около него според това как се разбира с тях, дали интересите им съвпадат. Нито веднъж не съм го чула да казва, че няма да рита футбол с Дуейн, защото е с една ръка, а и протеза не носи, напротив казва , че Дуейн е най-добрия вратар! Ако има приятел, който живее с хомосексуалните си родители не бих се притесявала. аз и сега обяснявам че всеки човек е различен по качества, физика, външност и това не е причина да бъде дискриминиран. 
 И преди съм го казвала/писала, в началното училище е време да променят програмата и вместо да пълнят главите на децата с това кой цар коя година се е родил,  да сложат нещо като  правата и задълженията на човека.
 А, и моля ви, стига се размахвали   тази Природа непрекъснато като довод против хомосексуализма!  Ами помислете, ние сме просто една полулация, в която се случват различни промени  под действието на различни фактори!
Ако на хомосексуална двойка бъде отказано да осинови дете, САМО заради сексуалната им ориентация, това е дискриминация!

# 441
Има теория, дори подкрепена с научни изследвания, че всички хора се раждат бисексуални. Нататък сексуалната им ориентация зависи от много неща.
Т.е. ако са отглеждани в семейство от еднополови родители те също стават хомосексуалисти?
Мисля, че е крайно време да се изясни хората раждат ли се с такава сексуална ориентаци или я придобиват. От пуснатата преди време тема стана ясно, че съществуват и двата фактора. Обаче, как стои въпроса в действителност?
Има няколко теории, но науката няма точен отговор за момента.
ОК! Тогава как твърдите с абсолютна убеденост, че отглеждането на дете от хомосексуалисти не повлиява на бъдещата му сексуална ориентация? Аз не бих била толкова категорична....

Ето пак опряхме до това, че обществото го е страх да не станат повече хомосексуалистите. Това не е инфекциозна болест, не е заразно. Не се притеснявайте, не се предава по полов път, не се предава и по капко-въздушен. Аз може би пиша за последен път в темата, защото е безмислена.
Мисля, че бяха посочени достатъчно статистически изследвания, че в много малко случаи от еднополови родители "излизат" хомосексуалисти. Но пък за сметка на това от хетеросексуални семейства има достатъчно. Не смятам, че е необходимо да вадя учебници по психология и да преписвам оттам с часове, но ще дам някой разяснения за човешката сексуалност, с които смятах, че всички са запознати.
Човешката сексуалност е страшно сложно понятие. Тя се определя от две абсолютно равностойни фактора-генетичния/т.е с какъв пол си се родил/ и психологическия. Ако разглеждаме сексуалността от биологична гледна точка тя е необходима на живите същества/разбирайте хора и животни/ само заради размножаването. Обозначава репрудуктивната способност на индивида. Човешката сексуалност е един от най-основните фактори, които ни разграничават от животинските видове. Те започват да водят полов живот веднага, когато достигнат физическа зрялост, а хората обикновено го правят доста по-късно. Човешката сексуалност се влияе от много фактори. От анатомията, физиологията, психологията, социологията, философията и дори изкуството. Но
хората се влияем най-много от обществото. Много често се влияем от него за всичко от политическите ни убеждения до възприемането на собствената ни сексуалност. Факт е, че целия мироглед се определя отфизическото и психологическо развитие на индивида, поведението, начина на мислене (манталитет), социалните норми и наложените от обществото представи за добро, правилно и красиво като духовни или религиозни. Възпроизвеждането е една от биологичните функции на сексуалността, но съвсем не единствената. Човешката физиология прави сексуалността възможна, но тя не може да предскаже сексуалното поведение по никакъв начин. Т.е сексуалното ти поведение, сексуалнота ти ориентация от биологична гледна точка не зависи от пола или гените. Смята се, че сексуалността може да бъде повлияна от хормонални промени в развитието на ембриона по време на бременността. До голяма степен тя е зависима и от генетично предразположение. Някои учени твърдят, че сексуалността се влияе от личностния опит в ранна възраст, което води до установяването на дадени предпочитания. Трето становище защитава и биологичните и психологичните фактори, като равносилни при оформянето. С едно изречение ще го напиша по най-простия ми възможен начин: Човек или се ражда гей или неговата ориентация се определя в ранна, все още неосъзната възраст. Много често хомосексуалистите откриват, че не са хетеро след много време, често вече имат дори и биологични деца. Една от основните причина за това е, че обществото поставя етикети. Всичко е изключително догматично. Момченцата трябва да се обличат в сини панталонки, а момиченцата в розови роклички. Момченцата си играят с колички, а момиченцата с кукли. Все още в обществото се възприема трудно момче, което си играе с кукла или момиче, което си играе с комионче...мисля, че трябва да спра да пиша за това, защото вече сме на километри от поставената тема. А въобще няма да спонавам за психологическата бисексуалност, че съвсем ще станат фермани. Ако е необходимо ще извадя дебелите учебници, но не мисля, че там пише нещо, което не е ясно, ако не на всички, то поне на повечето тук.

# 442
  • София
даже самата тема е дискриминация. самият факт, че нищим редно ли е или не е дискриминация. еди е прав.

Дискриминация е и ако нямаме право на коментари по който и да било въпрос.
Това е просто разговор, а не обсъждане на законопроект, все пак.

Подобни дискусии има по най-различни въпроси - включително и дали е редно дебелите жени да носят прашки, които да се виждат от панталоните им, щото това стряска спокойните сънища на естетите.

Е, и?

Да си видяла дебели жени да изискават по телевизията да им се разреши да носят прашки или да оревават ефира, че са дискриминирани?

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 12:39 от КЛОНКА

# 443
Дискриминация е и ако нямаме право на коментари по който и да било въпрос.
Това е просто разговор, а не обсъждане на законопроект, все пак.

Подобни дискусии има по най-различни въпроси - включително и дали е редно дебелите жени да носят прашки, които да се виждат от панталоните им, щото това стряска спокойните сънища на естетите.

Е, и?

Да си видяла дебели жени да изискават по телевизията да им се разреши да носят прашки или да оревават ефира, че са дискриминирани?

Клонка, дебелите жени в БГ са дискриминирани, както и много други "различни".

# 444
Никой не се присмива на гейовете. Напротив - напоследък е модно да си гей, даже е атрактивно, по мои наблюдения.
А осиновените и техните проблеми нямат нищо общо.
Доброжелателите - тоже.
А защо е така?
Като поотраснат и попаднат на правилното място, нямат никакви трудности - даже напротив, организират си паради, че ако има някой, дето не е разбрал, че са хомосексуални, и той да разбере, щото е много важно всички да знаят.
Така и не разбирам защо все още има хора, които отстояват идеята, че някой дискриминира гейовете и че те са онеправдани. Честно казано, те доста агресивно пропагандират сексуалността си, а това много ги отдалечава от позицията на жертва.
Виж сега не става въпрос за модността на това да си гей. Не мисля, че тук говорим за хората от шоубизнеса, които се правят на хомосексуални.
Аз ще задам още един въпрос. Представете си, че хомосексуалистите са повече, а вие сте хетеросексулни. Т.е вашата сексуалност не е правилната, тя е "Ненормалната". Защото кое е ненормално се определя от масата. Как ще се чувствате да ви сочят с пръст и постоянно в медиите, в реалния живот и в интернет пространството да нищят вижданията ви за живота, да ви наричат извратени, ненормални да ви слагат до престъпници? Аз лично при едно такова положение никога няма публично да кажа, че съм хетеро.
Сега най-вероятно ще започне да се отрича това, че има хомофобско отношение към гейовете. Както написах още и в първия си пост това, че навсякъде се нищят тези въпроси и по телевизията се въртят призиви от сорта "Първо сме хора, после сме различни" показва, че то същества. Самия факт, че ако някъде хомо двойка се държи свободно като такава всички наоколо ще зяпат като паднали от Марс и шумно ще коментират говори достатъчно.  
Цитат
Въпреки, че въпроса не е насочен към мен ще отговоря. Ами да, видяла съм. Може и да не е било по телевизиата, но по форуми и в интернет съм чела доста "оревавания", че са дискриминирани, в което не виждам лошо. Истина е и че към пълните жени има дискриминация и проблема отново не е в тях, а в обществото. Най-смешно пък ми е било като видимо не особено слаба жена плюе по друга, че е грозно дебела. Но аз отново несхващам какво общо имат пълните жени с хомосексуалистите и децата на гей двойки?
Логиката е желязна-содомисти, изнасилвачи, наркомани, алкохолици,пълни хора,гейове-престъпници са на едно ниво.   Laughing

# 445
Ако знанията ви за гейовете се изчерпват с Азис, то нищо не знаете.

Почти всеки познава гей или лесбийка извън телевизионните реклами, но повечето хора не го знаят. Пък това, че било модно - глупости. Просто хората вече не ги е страх толкова да признаят, че са хомосексуални.

Между другото, Клонка, до началото на 20 век се е считало за голяма перверзия, за нещо невероятно нагло и неестествено жена да гласува. Смятало се е, че жените нямат умствените способности да упражняват право на глас. Но са се намерили смели жени, оревали са "ефира", търпели са много подигравки, че си измислят, че имат прекалено много свободно време, че са неморални и нахални, хвърляли са боклук по тях, арестували са ги. Но днес вече жените могат да гласуват.

# 446
Представете си, че хомосексуалистите са повече, а вие сте хетеросексулни.

newsm48

# 447
  • София
Предлагам, като си разяснихме нещата, да подложим на обсъждане исконното право на мъжа да бъде майка, по естествен път, да гласуваме и така да позволим на мъжете да забременяват и раждат.
Същото е като това, че някога са разрешили на жените да гласуват, както се разбра.

Аз съм ЗА!
Довечера ще споделя с мъжа ми за новопридобитото му право, за което, сигурна съм, той е мечтал тайно и не е споделил от срам да не го заклеймят като извратеняк, и ще се заемем с материализирането му.

# 448
Предлагам, като си разяснихме нещата, да подложим на обсъждане исконното право на мъжа да бъде майка, по естествен път, да гласуваме и така да позволим на мъжете да забременяват и раждат.
Същото е като това, че някога са разрешили на жените да гласуват, както се разбра.

Аз съм ЗА!
Довечера ще споделя с мъжа ми за новопридобитото му право, за което, сигурна съм, той е мечтал тайно и не е споделил от срам да не го заклеймят като извратеняк, и ще се заемем с материализирането му.
Ох, Клонка никой не е говорил за това...вече темата достигна предела си. От сега нататък всичко, което се напише ще бъде простотия. Премина се границата на патоса на проблема, заложен в заглавието. Сега следват страници СПАМ и всевъзможни безмислици. От сега нататък просто съм решила да не отговарям.
А иначе какво ще кажете да оставите хората да си бъдат такива каквито са си...не ви ли писна от всевъзможни предразсъдъци и догми? Не разбирам защо е необходимо да се занимавете с другите. Хомосексуалните са криви, чалгарите са криви, метълите са криви, пънкарите са криви, пълните са криви, кльощавите са криви, цветнокожите са криви, китайците са криви, япотците са криви, турците са криви, политиците са криви, полицайте са криви, лекарите са криви...абе, срещу кого всъщност не се подхожда с предразсъдъци? Но от тази тема, от всички изписани страници може да се извади едно заключение. Проблема не е в "различните", а в "нормалните", които изпитват някакъв вътрешен порив да ги убеждават, че са "ненормални".
А конкретно за темата, като основен довод защо хомосексуалните не трябва да имат деца е, че тяхното възпитание щяло да създаде още повече "ненормални"...просто трябва да се смея или да плача...вече не съм наясно. 

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 13:37 от dororti

# 449
  • София
Ох, Клонка никой не е говорил за това...

Що?
Баш за това говорим - за правата на човека.
Щом двама мъже, гей двойка, е нормално да бъдат родители, съвсем естествено е да е нормално мъжете да почнат да раждат.
Убедена съм, че те страстно го желаят, а това е ЕДИНСТВЕНОТО важно нещо в случая. И не виждам никакви основания да им отричаме това право.
Природата няма значение, както се разбра.Всичко е в ръцете на човека.
Аз съм за това мъжете да раждат.
Иначе е тежка дискриминация и ти би трябвало да го разбираш и да ме подкрепиш.
Проблемът е крайно време да получи гласност и да се реши.
Раждането е върховно изживяване, което не бива да е привилегия само на жените.
Или не си съгласна?

Общи условия

Активация на акаунт