редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 29 932
  • 558
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Дороти, за какво говориш - за социален модел - да бъдеш родител като функция да отглеждаш друго човешко същество, това ли е майчински инстинкт?
Защото съседката ми отглежда куче, на което вика "маме" и го обгрижва досущ като майчица.

За такъв "инстинкт" ли говориш?

Що се отнася до фригидните жени - няма такива, както се казва в лафчето, а продължението ще го спестя поради дълбокото си уважение към другия пол Mr. Green

# 421
  • София
Веднага ми хрумва и друг въпрос: "Ако се налага да изберете кой да се грижи за собствените ви деца след като няма да сте на този свят, какво бихте избрали: Любящо и мило хетеросем. или любяща и мила хомодвойка?" Предполагаме, че във всичко останало нещата са по равно, еднакво са ви близки, имате им доверие и прочие. Кое бихте предпочели за собственото си дете?

Ти задаваш отговори.

# 422
  • Варна
Веднага ми хрумва и друг въпрос: "Ако се налага да изберете кой да се грижи за собствените ви деца след като няма да сте на този свят, какво бихте избрали: Любящо и мило хетеросем. или любяща и мила хомодвойка?" Предполагаме, че във всичко останало нещата са по равно, еднакво са ви близки, имате им доверие и прочие. Кое бихте предпочели за собственото си дете?

Ти задаваш отговори.
Нали? Хомодвойката, естествено. Ще научи детето ни на толерантност. Peace

# 423
  • София
Преди няколко дни американците показаха един мъж, който е забременял. Само че се оказа, че в миналото е бил жена и има запазени яйчници и матка. Използвали инвитро. Сега е женен, а жена му не може да има деца (или май в миналото е била мъж).
И така, сега хората ще си раждат бебето и ще си го гледат.
ooooh! ooooh!
Обърках се кой кой е. ooooh!
Ама нали вече сме демократи и требе да се освободим от "оковите на балканското мислене" - ще изръкопляскам в захлас. Mr. Green

Мисля, че крайно време учебниците по биология да бъдат пренаписани и да се знае, че половете не съществуват и че при раждането си едно човешко същество е суров материал, който може да се извае от хирурзи и обществени организации, които да го превърнат в каквото си ще - та дори и в забременяващ мъж. Лошо няма.
Аз съм тъпа, проста и ограничена. Дотук с приказките за птичките и пчеличките. Crazy

# 424
  • Кори Селести
Веднага ми хрумва и друг въпрос: "Ако се налага да изберете кой да се грижи за собствените ви деца след като няма да сте на този свят, какво бихте избрали: Любящо и мило хетеросем. или любяща и мила хомодвойка?"

Едва ли сексуалността е всичко, което ще ме интересува, ако трябва да реша кой да се грижи да детето ми.
Има далеч по-важни неща.

А сега, ти би ли отговорила на един въпрос, зададен в тази тема.

"Ако собственото ти дете някой ден стане гей и иска да отгледа дете, ще му кажеш ли че е извратено и ненормално?"

# 425
Отговарям аз на РЕза.
Да, ще му го кажа, макар е индиректна форма. Сериозно говоря.
Познаваш ме и знаеш, че съм способна да го направя.

# 426
  • София

"Ако собственото ти дете някой ден стане гей и иска да отгледа дете, ще му кажеш ли че е извратено и ненормално?"

Как така "ще стане" гей, някой ден?
Те нали така се раждат, доколкото съм схванала от техните собствени твърдения?!

# 427
Цитат
На първо място бих избрала най-добрия ми приятел от детството, който е самотен родител.
Но ще ти отговоря конкретно на въпроса-Ще преценя с кое семейство се чувстват най-добре без да вземам предвид тяхната сексуалност.
Специално в моя случай бих избрала въпросните Ники и Мел. Децата ми ги обожават. Постоянно питат за тях. Искат да излизат с тях, въобще много им харесва да са заедно. Двете ги познавам страшно добре, вярвам им. Понякога, когато ги гледам с Майк и Ана си мисля, че дори са по-добре родители от мен. Постоянно им измислят някакви занимателни игри, четат им приказки, рисуват. Ники е музикант, човек на изкуството, Мел е лекар. Печелят добри пари. Въобще ако трябва да избирам ще избера тях.  

Цитат
Има теория, дори подкрепена с научни изследвания, че всички хора се раждат бисексуални. Нататък сексуалната им ориентация зависи от много неща.

# 428
  • София

Как така "ще стане" гей, някой ден?

много добре разбра въпроса
едно е да станеш гей, друго е да осъзнаеш сексуалните си предпочитания
аз нито на три нито на десет години съм знаела какъв тип мъже предпочитам за сексуални партньори
и слава богу

# 429
  • Варна
Веднага ми хрумва и друг въпрос: "Ако се налага да изберете кой да се грижи за собствените ви деца след като няма да сте на този свят, какво бихте избрали: Любящо и мило хетеросем. или любяща и мила хомодвойка?"

Едва ли сексуалността е всичко, което ще ме интересува, ако трябва да реша кой да се грижи да детето ми.
Има далеч по-важни неща.

А сега, ти би ли отговорила на един въпрос, зададен в тази тема.

Аз съм отговорила на този въпрос преди няколко станици, не искам да се повтарям.
Но, за да не ви карам да ровите и да губите ценно време ще бъда кратка. За моите собствени деца, аз няма да съм верният критерий. Ще съм пристрастна и ще подкрепя всяко тяхно решение. Те са ми деца и аз ги обичам безрезервно.
Това тук е дебат по- принцип, обществен един вид. Предполага се, че не влагаме чувства и емоции. Но както гледам.... само се предполага.
Центъра на темата се измества постоянно, типично за женски спор.  Wink

# 430
  • София
Има теория, дори подкрепена с научни изследвания, че всички хора се раждат бисексуални. Нататък сексуалната им ориентация зависи от много неща.

Социални фактори?
Хич не ги вярвам в зората на човешкото развитие.
За оцеляването ни като вид, абсолютно съм убедена, че е заложен хетеросексуалният модел.

# 431
  • Варна
Т.е. ако са отглеждани в семейство от еднополови родители те също стават хомосексуалисти?
Мисля, че е крайно време да се изясни хората раждат ли се с такава сексуална ориентаци или я придобиват. От пуснатата преди време тема стана ясно, че съществуват и двата фактора. Обаче, как стои въпроса в действителност?

# 432
Т.е. ако са отглеждани в семейство от еднополови родители те също стават хомосексуалисти?
Мисля, че е крайно време да се изясни хората раждат ли се с такава сексуална ориентаци или я придобиват. От пуснатата преди време тема стана ясно, че съществуват и двата фактора. Обаче, как стои въпроса в действителност?

Има няколко теории, но науката няма точен отговор за момента.

# 433
  • Варна

Има няколко теории, но науката няма точен отговор за момента.
ОК! Тогава как твърдите с абсолютна убеденост, че отглеждането на дете от хомосексуалисти не повлиява на бъдещата му сексуална ориентация? Аз не бих била толкова категорична....

# 434
  • Кори Селести
Те са ми деца и аз ги обичам безрезервно.

Всички хомосексуалисти са нечии деца...

Общи условия

Активация на акаунт