редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 29 904
  • 558
  •   1
Отговори
# 450
Ох, Клонка никой не е говорил за това...

Що?
Баш за това говорим - за правата на човека.
Щом двама мъже, гей двойка, е нормално да бъдат родители, съвсем естествено е да е нормално мъжете да почнат да раждат.
Убедена съм, че те страстно го желаят, а това е ЕДИНСТВЕНОТО важно нещо в случая. И не виждам никакви основания да им отричаме това право.
Природата няма значение, както се разбра.Всичко е в ръцете на човека.
Аз съм за това мъжете да раждат.
Иначе е тежка дискриминация и ти би трябвало да го разбираш и да ме подкрепиш.
Проблемът е крайно време да получи гласност и да се реши.
Раждането е върховно изживяване, което не бива да е привилегия само на жените.
Или не си съгласна?

Клонка, има значение Природата, има!  Точно това трябва да  разбереш, ние сме част от тази природа.
За мъжкото раждане...ами понякога промените насъпват в следствие на мутации-грешки. Ако условията са подходящи, мутацията се запазва от еволюцията.  Но за да се утвърди една промяна е нужно много време, един човешки живот не е достатъчен.  Прехвърли учебника по биология за 7-8ми клас, май беше.  И много важно, не забравяй ние сме част от природата.   Peace

# 451
  • София
Никакви учебници!
Ние тук говорим за човешки права, биологията я остави.
Мъжете имат право да бъдат майки, стана ясно, че това е нормално.
Логично следва, че е нормално и да раждат.
Не се измъквай, че ми мирише на дискриминация!
Всъщност, ти да не си сексист?

# 452
  • Кори Селести
Аз нямам абсолютно нищо против мъжете да раждат и кърмят.
Бих гласувала с две ръце за това:)

# 453
Клонке, не ме разбра. Ако сега не раждат, не значи че  след 10000  години няма  да раждат!
Това е еволюция. И това че ти възприемаш нещата по един начин , а аз по друг няма никакво значение.

# 454
  • София

Нали?!
Аре стига само ние сме се радвали на тез удоволствия Peace
КАто ще са майки, да са майки!!!

# 455
  • София
Клонке, не ме разбра. Ако сега не раждат, не значи че  след 10000  години няма  да раждат!
Това е еволюция. И това че ти възприемаш нещата по един начин , а аз по друг няма никакво значение.

А, ще чакаме ние 10000 години еволюция.
Да гласуваме и готово!

# 456
'Щото мисля, че е тъпо да се сравняват двете неща. Както и мисля, че човек поне с малко мозък в главата ще сравни дете с домашен любимец. Детеродните способности на един индивид нямат нищо общо с това дали може да бъде добър родител. Ако отново ти се следва логиката ти съпруга ти е мъж, следователно не е родител. Темата е със заглавие "РЕДНО ЛИ Е ГЕЙ ДВОЙКИ ДА ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦА", а не "РЕДНО ЛИ Е МЪЖЕТЕ ДА РАЖДАТ". Може би несъзнателно, но отново върна темата в посоката, че ако не можеш да родиш дете не трябва да имаш. Ми, освен да ти дам моите да ги отглеждаш ти? Просто с последния ти пост отново се завърта кръговрата на темата пак се връщаме на въпроси, които вече са обсъждани. А що се отнася за човешки права-мъж, ако иска да бъде жена, т.е да е транссексуален отново не виждам нищо лошо. И не мисля, че ако си транссексуален си лош човек. Но ако все пак след години мъжете могат да раждат-защо да не го правят. 
Но иначе в последния ти пост не става дума за хомосексуализъм, а за транссексуализъм. Гейовете не искат да са от другия пол. Те не се възприемат като хора от другия пол, за разлика от транссексуалните, които го правят. Хомосексуалистите са най-нормални хора с влечение към същия пол. Аз незнайно защо досега си мислех, че говорим за гей двойки, а не за транссексуални! Ох, явно отново съм се объркала. Нещо често ми се случва!
И отново се връщаме на това, че гейовете са смятани за нещо "ненормално", "не-природно". Защо да е ненормално да си хомосексуалист? В един преден пост цитирах официални учебници по психология, цитирах и един по генетика. Смята се, че сексуалността на бебето може да се определи още докато е в корема на майката...въобще спирам, защото както казах кръговрата на темата започва да действа.

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 14:15 от dororti

# 457
  • София
Дороти, нямаше нужда да пишеш чак толкова, просто броя и твоя глас "за"! Mr. Green

В една гей двойка единият е баща, другият - майка.Ако това е мъжка двойка, значи мъж е майка. Щом е майка, значи не бива да му се отнема правото да ражда.

Няма нищо възмутително в тая постановка.

# 458
Знам, че веднага ще ми скочите, но все пак ще го кажа, за да помислите и върху това:

1. детето трябва да има възможност да расте в здравословна психическа атмосфера. При хомосексуалните много по-често като процентно разпределение се наблюдават и други поведенчески отклонения, отколкото при хетеросексуалните. Т.е. много по-вероятно е хомосексуалния родител да изпада в наздравословни за детето поведенчески уклони.
2. детето ще се чувства различно от останалите деца, защото обществото ни не е готово да гледа спокойно на хомосексуалната връзка.
3. детето ще сравнява средата, в която живее и ще си прави неправилни изводи за човешката сексуалност.

В заключение искам да кажа следното: представете си, че човекът е  хомосексуален по природа и хомосексуалните са мнозинство. Как смятате, че те ще приемат хетеросексуалноста? Дали като нещо нормално или като нещо прехвърлящо границите на нормалността? Не - разбира се. В човешката природа е заложено да отхвърля всичко, което излиза извън всеобщата представа за нещата.

# 459
  • Кори Селести
Целувка,

броят на децата, растящи в нездравословна психична обстановка в хетеро - семейства, абсолютно обезмисля и трите ти точки.

Преди 20 години беше много модерно да се плюе по децата на разведени родители.
Те тогава бяха "различните", "лошите", "не си играй с него" и "какво ли ще стане от това дете"...

...но и това вече е писано в темата.

# 460
Реза, има разлика между гейове и такива, които искат да са от противоположният пол, но това е офтопик.

Иначе, факт е, че често проблемите се преекспонират с фокус 'гей обществото' - сякаш това са някакви куци, слепи и сакати хора. Тук една от мамите го каза точно 'това не е само във вашата паничка' - проблемът 'редно ли е гей двойки да отглеждат деца' е парченце от друг проблем. И да се решава само за гейовете а не по принцип - това е сексизъм, разделение по сексуален признак.

Останалото е къде се слага границата. А граница трябва да има, защото след едното следва и друго, без спирачки - и утре ще осъмнем с "редно ли е на бой-лавъри да отглеждат деца'.  За това - заедно с другото по-горе, темата е щекотлива и проблемна без да има нещо общо с хомофобии или прочие етикетчета с които най-често се замерват неправилните хора.

еди.

# 461
Реза, знаех си, че някой ще го каже това.

..... процентно разпределение ....

говори ли ти нещо?

И, Еди, най-после да се съглася с теб. Simple Smile

... А граница трябва да има, защото след едното следва и друго, без спирачки - и утре ще осъмнем с "редно ли е на бой-лавъри да отглеждат деца'. ...

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 14:45 от Целувка

# 462
  • Кори Селести
Да, говори ми.
Но все пак искам да уточним, процентно колко хомосексуални искат да отглеждат деца, защото сред моите познати такива, няма нито един желаещ.

Процентите не са това, което са, понякога...

Въобще не ми се спори кой какви права има, защото в тази държава права имат само хората с парите и това е ясно на всички.
Нито хомосексуалните, нито инвалидите, нито цветнокожите, нито старците....и так дальше не са цъфнали та вързали, но това не е причина да скачаме като попарени, когато който и да било от тях започне да си търси правата.

Какъв е този страх, все едно от.......ушите ни ги вадят тия права, та не си ги даваме.
Ако хомо-хората получат права, аз не губя своите и въобще не ме интересува искат или не искат да имат деца, кучета или каквото и да е, стига да има закони и контролни органи, които да следят като хората за злоупотреби. Нека не забравяме, че не сме застраховани срещу нищо в този живот и да не мсилим толкова плоско.

Дебатите кой е нормален и кой не са ми направо неприятни.

Съжалявам, че не сте усетили смешката в поста ми за раждащите мъже.
Еди.

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 15:17 от Reza

# 463
Реза, мисля, че диспутът не е относно гей правата, а относно правата на децата. Тоест дали дете , отгледано в такава среда и такова семейство, би могло да живее и расте пълноценно. Това е, което притеснява повечето хора и мисля , че е похвално, че се притесняват. Фактът , обаче, е, че има вече такива деца отгледани именно в такъв семеен модел, които са били обгрижвани и обичани и са вече големи хора.  ако се даде повече информация за това, никой не би имал против, според мен. Просто в очите на средния българин хомотата са някакви безумни перверзници и педофили и непременно ще увредят детето си.
Аз също не бих искала да бъда отглеждана от Азиз или от евгени минчев, ако бях дете. просто са ми супер гнусни. Но това не значи, че няма много нормални и хубави хора, които са си  обратни и биха били страхотни родители.

# 464
Реза, аз не "скачам". Казах си мнението. Това е.
Процентите са точно това, което са.
Не знам колко хомосексуални познаваш. Ако е така както казваш, значи последните обществени изяви на гей-организациите са провокация към обществото, което и без нея си е подкарало през просото.

Общи условия

Активация на акаунт