редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 29 903
  • 558
  •   1
Отговори
# 465
  • Кори Селести
За децата на тези семейства се писа достатъчно.
Съвсем са си нормални и се чустват прекрасно.

Не са провокации.
Това, че искат права, не означава непременно, че от утре всеки двама от без-значение-какъв-пол ще се втурнат да отглеждат деца.
И аз съм подписвала петиции за неща, които лично не ме касаят, но съм решила да подкрепя група засегнати от нещо си.

Вие не сте ли?

# 466
Аз пък не бих подписал дори в Интернет нещо, което експлицитно използва разделение по пол, раса или религия. По този случай адски ме дразнят всякакви преференции или 'цепене' на обществото на гейове и не-гейове, на роми и други, на жени и останалите... въобще, 'битката за права' в един момент става буквално битка за права - за повече права и специални привилегии спрямо останалите.

Допустимо е за тези, които се нуждаят от специални грижи. Недопустимо, при това по конституция, е деленето на такива и онакива, пък дори под претекст, че е за 'защита на правата'.

Мисля, че просто се игнорира фактът, че гейовете от вече години НЕ са преследвана част от обществото в България.

И още нещо - равнопоставеност и равноправие не значат еднаквост. Вари го, печи го, пенисът си е пенис и с него не се ражда и не се кърмят деца. За това подобни теми трябва да се обсъждат деликато, като в никакъв случай не трябва още в началото агресивно да се подчертава, че именно гейовете. Забележете, акцентът е на това, че са гейове, а не на това, че са хора. НЕ, не мога да приема, че това са дреболии или без значение.

еди.

Да, говори ми.
Но все пак искам да уточним, процентно колко хомосексуални искат да отглеждат деца, защото сред моите познати такива, няма нито един желаещ.

Процентите не са това, което са, понякога...

Въобще не ми се спори кой какви права има, защото в тази държава права имат само хората с парите и това е ясно на всички.
Нито хомосексуалните, нито инвалидите, нито цветнокожите, нито старците....и так дальше не са цъфнали та вързали, но това не е причина да скачаме като попарени, когато който и да било от тях започне да си търси правата.

Какъв е този страх, все едно от.......ушите ни ги вадят тия права, та не си ги даваме.
Ако хомо-хората получат права, аз не губя своите и въобще не ме интересува искат или не искат да имат деца, кучета или каквото и да е, стига да има закони и контролни органи, които да следят като хората за злоупотреби. Нека не забравяме, че не сме застраховани срещу нищо в този живот и да не мсилим толкова плоско.

Дебатите кой е нормален и кой не са ми направо неприятни.

Съжалявам, че не сте усетили смешката в поста ми за раждащите мъже.
Еди.

# 467
Естествено, че е редно - кой има право да ги съди и да им забранява - какво - лошо ще ги възпитават ли? А редно ли е алкохолици или побойници да отглеждат деца?

# 468
Сега попадам на темата и се извинявам, че не мога да се включа в дискусията. Но ще отговоря на въпроса, поставен в заглавието.
Като човек съм доста толерантна. Но тук съм твърдо против гей двойки да отглеждат деца. Не е въпросът  в това, че ще ги възпитават по-лошо. Според мен създават изкривена  представа у детето за семейството като такова. Кой е майката и кой е бащата в една еднополова връзка? Падам си малко консерва в това отношение. Simple Smile

# 469
  • Кори Селести
Аз съм убедена, че в момента, в който масата хора престанат да се впечатляват от чуждата различност, независимо каква е тя подобни дебати няма да има.

Факт е, че все още сме доста консервативно общество, обсебено от предрасъдъци, шушукащо и втълпяващо на децата си всевъзможни глупави догми.

Как да не се обръща внимание на някой, за когото всички говорят?

Освен това примери за мъже-майки в разните религии колкото искаш. (това специално за вярващите Simple Smile )
Да вземем само Зевс и Адам... какво говорим въобще...та той Адам какви неща е правил с дъщеря си... ooooh! и въпреки това не се е превърнало в правило.

# 470
ами хайде да го поиграя адвокат на дявола - първо, и ти още от началото започваш с кофти сравнения,
второ, алкохолик по идея не значи, че не обича детето си,
трето, побойник не значи непременно, че бие детето си (често това е наопаки). утре може да се наложи да има тема "редно ли е професионални боксьори да отглеждат деца'.

еди.

Естествено, че е редно - кой има право да ги съди и да им забранява - какво - лошо ще ги възпитават ли? А редно ли е алкохолици или побойници да отглеждат деца?

# 471
Добре де, тази тема не е започната от гей двойка, която просто търси да провокира. и мненията в нея показват, че явно има нужда от подобни "провокации" от страна на гей обществото, щом така масово хората смятат, че да си гей е болест и даже е заразно.  Embarassed
За алкохолиците и аз мисля, че е грозно така да се говори, защото това си е болест, и те със сигурност обичат децата си, и много често са много добри хора. но
аз смятам, че алкохолици родители трайно травмират и увреждат децата си, дори да ги обичат. Алкохоликът Не може да бъде добър родител, просто защото е болен човек, психически нестабилен, и концентриран въху болестта си. Неслучайно , че  освен дружество на анонимните алкохолици, има и дружество на децата на алкохолици , които имат много сходни проблеми именно заради седата, в която са отгледани. не съм видяла анонимно дружество на децата , отгледани от гей двойки.

# 472
а има ли нужда от подобни провокации и такива бази за сравнение? кой всъщност се 'цепи от колектива' и далеч се разминава с равноправието и подобни?

аман от нагнетяване на напрежение - при това толкова изкуствено.

еди
ПС ако си решила да образоваш такива хора (мисля че малко изсмукано даваш примери) - трябва да отидеш при тях а не да постваш теми тук.

# 473
  • София
Не ви ли омръзна вече тази тема?

# 474
Не мисля, че има цепене от колектива. на теб приятно ли би ти било като мъж, да нямаш право по закон да осиновиш дете, защото се смята, че сам мъж не  е пълноценен родител ? тези хора просто искат да имат правото да си осиновят дете. по закон. и това е май проблема.

# 475
Ако двама мъже гейове заедно отглеждат дете как според вас ще ги нарича детето -татко1 и татко2.За лесбийки съответно мамо1 и мамо2. Всъщност това си е тяхна работа важно е ко е добре за децата.

# 476
казах доста ясно какво ми е неприятно - неприятно ми е да се обсъждат един вид сексуално ориентирани сякаш са нещо специално - при това под претекст за тяхното равноправие. Такъв сексизъм не ми харесва. Нещо повече, смятам, че е тенденциозен, води до нагнетяване на омраза и въобще откъдето и да го погледнеш си е отрицателен. Ясно ли го казах сега или пак ще ми обясняваш какво (само според теб) си мисля ?

edi.
ПС напомняш ми за Мирча и краставицата.

Не мисля, че има цепене от колектива. на теб приятно ли би ти било като мъж, да нямаш право по закон да осиновиш дете, защото се смята, че сам мъж не  е пълноценен родител ? тези хора просто искат да имат правото да си осиновят дете. по закон. и това е май проблема.

# 477
  • Кори Селести
Еди, те просто искат да имат равни права над детето.
Затова е цялата работа.

Защото, ако се случи нещо и единственият (по закон) родител да детето изчезне някак, то другият не може по никакъв начин да го задържи и защити.

Те тава е цялата работа.
Да им дадат равни права и точка по въпроса.
Какво толкова има да се разсъждава при положение, че подобни семейства отдавна са факт, макар и да не парадират със звезди на челата по улицата.

# 478
  • София
Става въпрос за осиновяване. Алкохолиците и побойниците не могат да осиновяват деца. Защо пък да могат гейовете?

# 479
извинявай, но проблемите,  които имат те, разгледани без излишна драматизация, произтичат не от сексуалната им ориентация (проследи моля те темата внимателно). оказва се, че нямат нищо общо с това как точно обичат горещото, а с уреждането на правата върху детето по принцип. поправи ме ако бъркам, но четох няколко пъти всичко.

та, не мисля, че такива излишни сексуални акценти в този контекст са нещо, различно от сексизъм - т.е. опит да се получи различно (преференциално) отношение на базата на сексуалната ориентация. не, не си правя изводи само на базата на тази тема.

кофти извод...

еди.
ПС наистина е просто, стига да не се водиш по агитационната вълна. гейовете и въобще търпимостта в България е на километри напред спрямо доста от правещите ни забележки, и само и единствено подобни нерпекъснати мрънкания и врънкания за по-специално отношение поддържат изкуствено напрежението. азисовщини...

Еди, те просто искат да имат равни права над детето.
Затова е цялата работа.

Защото, ако се случи нещо и единственият (по закон) родител да детето изчезне някак, то другият не може по никакъв начин да го задържи и защити.

Те тава е цялата работа.
Да им дадат равни права и точка по въпроса.
Какво толкова има да се разсъждава при положение, че подобни семейства отдавна са факт, макар и да не парадират със звезди на челата по улицата.

Общи условия

Активация на акаунт