редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 30 154
  • 558
  •   1
Отговори
# 120
Ох, докато се чудите дали децата на гей двойките излизат нормални, в по-напреднали страни вече са направили научни излседвания върху темата. Ето ви от Американската асоциация по психология:

http://www.apa.org/pi/lgbc/publications/lgpchildren.html

# 121
    Е, какво излиза...  За предпочитане е едно детенце да  се отглежда от"великолепните" ни социални домове,  но не и от гей двойки?   Които имат и желание, и средства да дадат добър начален старт на това дете?   Що?   Защото като се зажени,  сватят  ще се възмути?  Странни доводи.  Изобщо не ми дреме  дали  бъщещата ми снаха е отгледана от две майки или двама бащи, стига да не и липсват първите 7 години  и   да обича момчето ми.
        Познавам двойка, в която съпругът си е ЖПО  /  женски полов орган/  отвсякъде,  майката  отвсякъде  е мексикански мачо,  пият като за световно  и отглеждат 3 броя деца под 10 години. Това повече би ме притеснило. Tired
     За побоища, крясъци, истерии и глад да не говорим.

Може би трябва да мине време за да го приемем.  Самоопределям се като консервативен човек,  но едно добре отгледано дете,  независимо от кого,    е по- важно от пола на родителите.  И е успех за всяко семейство.. Всяко!

# 122
Не, не е редно. Според мен една гей двойка може само да докара психически разстройства на едно дете.

# 123
  • на село
Винаги съм се учудвала с каква лекота харктеризирате хората или техния начин на живот като нормален/ненормален, естествен/нестествен. Това че вашият начин на живот е такъв, не означава че за други трябва да е същото. Мисля си че за хомосексуалните двойки, техният пък начин на живот за тях си е нормален. Не е ли най-важното в крайна сметка хората да живеят в мир със себе си? И не ли това най- нормалното нещо на света?
Според мен независимо дали една двойка е хомосексуална или "нормална" може да живее в любов и хармония. А именно такива двойки възпитават читави хора.
Колкото за подигравките в училище - децата според мен са много по- отворени и разбиращи от нас. Просто при тях я няма още нашата закостенялост.
 Да не говорим за това пък да расте в институция, или ежедневно да гледа побоища в иначе "нормалното" си семейство...

# 124
Незнам

И така, и така... Rolling Eyes
май съм по-старомодна
Две жени да, но двама мъже да отглеждат дете...незнам някак извратено ми се струва
Ако случайно стане свидетел на някоя мъжка , любовна ласка - опази Боже

Но наистина е по-добре от гей двойка, от колкото в дом
Там е жестоко и със сигурност се уврежда психиката за цял живот Confused

# 125
Е какъв е тоя двоен стандарт, значи ако могат да го заченат (а то все има начин) нека да имат деца,

когато мъж зачене от мъж, а жена зачене от жена ела ми се обади.

То и много жени не могат да заченат от мъжете си, ама какво от това??? Осиновяват си, нали??? Къде е казано, че трябва да гледаш само собственото си дете, по тази логика много мъже в иначе здрави семейства явно гледат чужди деца.  Mr. Green

# 126
Ех, имаше една приказка, но не мога да се сетя точно.
Много ми е любопитно всички, които казвате колко е ненормално това и онова.
Замисляли ли сте се, ако това сполети вас самите, на какво мнение ще сте тогава?
Човек не разбира нещата докато не го сполетят.
Възпитана съм да се поставям на мястото на другите преди да започна да хуля който и да било.
За съжаление тук в Бг няма никаква толерантност към различните, защото мисленето ни е закостеняло.Но искрено се надявам детето ми да бъде по-широко скроено и да не съди хората толкова жестоко.

# 127
 Влизам и аз в темата и се чудя - К'во пък толкова има за разсъждение, то не е ли ясно, че гей-двойка да отгледа дете си е напълно редно. А то цял спор се заформил и то с някакви измислени аргументи и предразсъдъци  #Crazy
 Ама какво ли се чудя? Щом в една друга тема дечицата с увреждане бяха определени като "гнили ябълки", които могат да заразят нашите малки ангелчета  ooooh!
 Много имаме да се развиваме още и като отделни индивиди, а и като общество. Жалко само, че на много от "различните" хора (независимо дали са гей, дали имат някакво заболяване, дали са инвалиди) животът им ще си премине в нещастие, заради закостенелия егоизъм и тъпота на голяма част от "нормалните".

# 128
  • Sofia, BG
Хубаво е да се погледне и от 'другата' страна - имам близка приятелка, която е гей. Много пъти сме разговаряли по всякакви въпроси и проблеми и това, което никога няма да забравя, е когато ми каза: 'Мислиш ли, че ми е лесно? Толкова много ми се иска да съм като другите - да се омъжа за някой през 2 блока от нашия и всички да сме доволни и щастливи...Но не мога да подтисна чувствата си, все пак един живот живеем и искам да го изживея пълноценно - да съм щастлива, да обичам, да си родя дете, което да отгледам с не по-малка обич от останалите хора...'
Сигурна съм, че когато си роди дете ще го отгледа и възпита като достоен човек и то ще бъде обградено с много обич!

# 129
Влизам и аз в темата и се чудя - К'во пък толкова има за разсъждение, то не е ли ясно, че гей-двойка да отгледа дете си е напълно редно. А то цял спор се заформил и то с някакви измислени аргументи и предразсъдъци  #Crazy
 Ама какво ли се чудя? Щом в една друга тема дечицата с увреждане бяха определени като "гнили ябълки", които могат да заразят нашите малки ангелчета  ooooh!
 Много имаме да се развиваме още и като отделни индивиди, а и като общество. Жалко само, че на много от "различните" хора (независимо дали са гей, дали имат някакво заболяване, дали са инвалиди) животът им ще си премине в нещастие, заради закостенелия егоизъм и тъпота на голяма част от "нормалните".
Така си е.

# 130
аз знам кое е редно
редно е детето да се отглежда от мама и от тати , които се обичат и разбират
всичко останало дава отражение на детето

но по добре гей двойка отколкото социален дом

# 131
В разрез е с моите възгледи и разбирания, но е факт и така ще си остане.

# 132
  • Абсурдистан
В разрез е с моите възгледи и разбирания, но е факт и така ще си остане.

Peace Peace Peace

Освен това си мисля, че понеже оправихме всички простотии в тази държава, остана само за гейовете да се погрижим. Други приоритетни неща няма  ooooh! ooooh!

# 133
  • Sofia
аз знам кое е редно
редно е детето да се отглежда от мама и от тати , които се обичат и разбират
всичко останало дава отражение на детето

но по добре гей двойка отколкото социален дом
Peace

# 134
  • София
В главата ми се върти една съвсем реална част от историята с децата. Хубаво, жените могат да изберат донор и да си родят дете. Така или иначе майката е биологично свързана с детето по-силно от бащата, защото майката го е родила и няма как да се отхвърли. Така женските двойки могат да си народят от донори колкото деца си искат и в актовете за раждане на децата ще пише "баща неизвестен". Обаче какво става с мъжките двойки? В БГ практически сурогатната бременност и раждане са забранени (или поне не са разрешени). Дори и да се навие някоя жена да роди, което дълбоко ме съмнява, и да даде детето, какво ще пише в акта за раждане? Не виждам как може да пише "майка неизвестна", а бащата да е известен. newsm78 Получава се абсурдна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт