редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 29 970
  • 558
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Споко, хора.
За добро или лошо количеството има значение. Болшинството от хората са хетеросексуални и е напълно логично да определя стандартите в обичаите и начина на живот. Няма смисъл да се хващате за гушите. Всяка страна си има своите доводи и си защитава тезата и си търси правото. Но за момента болшинството печели предимство. Малцинството трябва да търси начин да постигне това, което иска. И това важи за всичко. Както се казва, който си има брада да си търси и гребенче.

# 331
 Сексуалния модел на поведение винаги ми е бил чуден, не мисля че се ограничава само до пола на партньора, въпреки че обикновено се тълкува така. В този ред на мисли в собствения си хетеросексуален живот не мисля, че съм почерпила какъвто и да е опит или модел на поведение в това отношение от моите родители, поради елементарния факт, че тяхната спалня за мен винаги си остана тяхната спалня и  толкова.
 Колко от вас приемат родителите си като хора правещи секс  в ежедневието си или по някакъв начин са изградили сексуалните си предпочитания на база опита на родителите си?
 Родителите са авторитети, стига да съумеят да бъдат такива, за мен това е редно и намирам проблем в липсата на подобно родителско отношение.
  Също така не мисля, че е редно правото да отглеждаш дете да бъде обвързано със сексуалния ти живот. Каква е идеята ако лесбийка роди да и отнемаме детето, защото спи с  жени, някаква форма на възпитателно наказание излиза.

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 00:15 от Кифлата

# 332
точно така ще му обясня, както ако съседа е човек със специални нужди, или казано по народному инвалид. така бих обяснила и на детето си, че приятелката му има две майки, но няма баща. просто различен модел семейство, но подобно на нашето. душата на детето наистина е ранима, но ние сме тези, които го предпазваме от повечето неща. да възпитам детето си в навика да не дели хората по пол, цвят, сексуална ориентация и здравословно състояние е моята задача в този живот. така разбирам аз родителството.
да го съзпитам като личност, освободена от предрасъдъци, като свободен човек с право на избор.
защото не мога да обясня, че примерно е еднаква и равна с другите деца независимо от това, че е осиновена, но да и кажа, че марийка е различна защото е мургава или има двама бащи. или иванчо е като нея, макар и да е на инвалидна колчика. или пенка е също равна с взички, макар че е родена в тимбукту. не се връзва.

и пак питам. ако една жена, живееща в хомосексуална връзка забременее, какво правим детето. след като мнението ви е, че не бива подобни хора да отглеждат деца.
ако един хомосексуален мъж направи бебе и майката не го иска, а той и партньора му искат да го отгледат, какво правим с детето. забраняваме ли им. взимаме ли им го, за да не израстне при извратеняци. въпроса на темата е точно този. редно ли е.

Когато един човек с гей ориентация стигне до там,че да има собствено биологично дете има право да го възпитава и отглежда по начин ,който смята за правилен.нокогато едно дете лишено от биологичните си родители да живее в биологичното си семейство е ощетено по принцип.От тук нататък обществото т.е.всички ние трябва много разумно да помислим как едно такова дете би могло да живее така,че да не трупа повече дефицити в психо-емоционален аспект.Някъде по-долу беше писано ,че само за малко в пубертета се чувстват зле и раздвоени-едва ли не това не е проблем.Май нещата се виждат само от страната откъм която ви изнася.Дръжте се зряло-който е детероден да си роди дете и спрете да мислите как да объркате главиците на и без това ощетените деца Sick

ами тогава променете първо заглавието на темата. и я концентрирайте върху осиновяването.
второ - в доста държави вече са решили редно ли е или не. има си закони, позволяват.
ако ще решаваме за българия, аз съм пас. поради ред причини.

но поне едно е сигурно. в училищата в българия децата по-бързо ще започнат да изучават като основен предмет турски, но няма да имат осиновени другарчета, отглеждани от хомофамилии. всеки с приоритетите си............

# 333
.......
ами тогава променете първо заглавието на темата. и я концентрирайте върху осиновяването.
.......
Ти като прозреш някъде в думите "осиновяване" и вадиш томахавката... Thinking

# 334
  • София
Веднага давам пример от своето ежедневие. Брат ми е доста по-малък от мен и аз съвсем осъзнато си го помня като бебенце, после като детенце, после като първокласник, по-голям и т.н. сега вече стана на 18 години и повъзмъжа, но в моите очи той още си е дете. Разхождаме се с него в МОЛ-а и се разминахме с една "мила и симпатична" гей-двойка - по на възраст, добре облечени, но въпреки това видимо - гей. След което единят от тях се обърна и очевадно "лакомо" зазяпа задникът на малкото ми братче, което за тях вече представлява не малко момче, а това което са младите готини мацки за зрелите мъже. Зазяпа се безобразно, от което брат ми се почувства адски неловко. След една обиколка се озовахме в един и същ магазин, където лакомото зяпане бе придружено и от някакъв отврат коментар, който дори вече не си и спомням. Е! Хора! Осъзнайте се! И вие сте готови на тези хора да гледат дечица.....

# 335
а ако това беше сестра ти и мъжете бяха хетеросексуални и коментара беше същия, приятно ли щеше да ти стане.........

# 336
  • София
И моето скромно мнение - върла противничка съм на гейовете, та казвам: "НЕ" .
Еййййй, изроди се народа! Сякаш живея в Содом  Twisted Evil

# 337
  • София
Ами за мен е нормално мъж да се заглежда по жена! Отговорих ли ти? Така както на мен ми става приятно мъж да се загледа по мен, така съм сигурна, че и на теб ще ти стане приятно мъж да се загледа по теб. Ще ми е гадно да ме заглежда и задиря някоя друга женка, така както на брат ми му стана гадно да го заглеждат мъжки пръчове от неговия пол, при условие, че той си има нормална резба.

# 338
значи, ако бяха пуснали същия гаден коментар и същите погледи, нямаше да ти е гадно, ако се отнасяше до теб и мъжете бяха хетеро. ми, ок. на мен честно казано ми е все едно кой се заглежда по мен, по-точно, еднакво ми е приятно, ако..........
ако коментара е гаден или погледа е мазен, би ми било еднакво неприятно. за мен заглеждането е ласкателство, а не повод да си легна с някого, па независимо от кой пол е.
права си балу, темата осиновяване ми е изключително важна и реагирам винаги с изострени сетива. занимавам се с проблематиката, самата аз съм осиновител, интересува ме живо. и тък като в българия има 15000 деца, които чакат своите родители ме интересува и по какви причини част от тях не биха ги намерили, па макар и гей двойки. предполагам в случая е по-добре да седят в домовете, където през пубертета чичковците възпитатели, които са хетеро да си играйкат с тях.
щото децата в германия не ги мисля. техните въпроси са решени, отглеждането им от гей двойки е регулирано законово..........
ама нашите ме интересуват. но, ако темата бъде само за осиновяването, това променя и доста от нещата...........
тогава не томахавка, а боздуган вадя. сега е само малка томахавчица.

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 00:37 от matakosmata

# 339
.........
права си балу, темата осиновяване ми е изключително важна и реагирам винаги с изострени сетива. занимавам се с проблематиката, самата аз съм осиновител, интересува ме живо. и тък като в българия има 15000 деца, които чакат своите родители ме интересува и по какви причини част от тях не биха ги намерили, па макар и гей двойки. предполагам в случая е по-добре да седят в домовете, където през пубертета чичковците възпитатели, които са хетеро да си играйкат с тях.
щото децата в германия не ги мисля. техните въпроси са решени, отглеждането им от гей двойки е регулирано законово..........
ама нашите ме интересуват. но, ако темата бъде само за осиновяването, това променя и доста от нещата...........
Занимаваш се как? Професионално? Опазил Бог хора с твоето "модерно и либерално" мислене да решават дали да дават децата като мен на хора като гейовете! Praynig На друго място е разковничето за тези деца, а не в това да намерим на всяка цена къща за всяко от тях! Щото и осиновените по чужбина не се знае къде попадат. Да, идват след година, две; водят ги да ги покажат, но всичките ли? Ми иди в Германия, щом там всичко им е наред! Там са едни от най-извратените в сексуално отношение кретени, изобилие от персонажи колкото щеш! Най-милите и отговорни, законово регламентирани, отглеждащи деца, хора. Прелест!

# 340
  • София
Чета темата от време на време...
Преди години се е смятало за 'нередно' и самотни родители да отглеждат деца, защото всяко дете трябва да си има 'мама и татко'. Но сега едва ли ще има някой на това мнение ако пусна тема "Редно ли е сам човек да отглежда дете?" или пак ще има коментари дали ако е сам, защото е починал партньора му, дали ако е забременяла случайно... и прочие.

Без значение от изразените буквално смешни мнения като гейове=дете гей, хомосексуализмът е заразен /с подвъпрос начин на заразяване/ и прочие - бъдещето ще бъде все по-толерантно към различните от нас и по-нетолератно към пушачите.  Mr. Green Свиквайте.

Лично аз бих предпочела дъщеря ми да е щастлив гей един ден, пред нещастен алкохолик или пък невежа... Whistling

# 341
хехе, кефиш ме.
ми ще ида пък...........
их, гадните извратени немци. господ да ги убие. тцтцтцт, какво познаване на нацията. колко години живя в германия, а
децата на хора като теб. що, ти колко си оставила в дом, та да ги даваме за отглеждане на другиго, а.
и като толкова се репчиш, защо не намалиш поне с едно децата в домовете.............
ай стига си се заяждала като селска лелка с мен, че ми писна.
и не си позволявай лични обиди, че ще яхна нимбуса.
и таз тема омаза, ама няма да ти правя компания този път...........

# 342
 Понеже темата леко се е изместила, да си кажа личното мнение, най-несигурната страна за отглеждане на дете, без значение родено или осиновено е България. При това без да има значение дали семейството официално е с хетеро или хомосексуална ориентация. Няма контрол или защита на децата от държавните организации,  въпреки реалното изобилие на такива и това го твърдя съвсем отговорно. Ще бъда изключително радостна, ако някой може да ме обори с примери, а не с цитати от действащото законодателство.

# 343
хехе, кефиш ме.
ми ще ида пък...........
их, гадните извратени немци. господ да ги убие. тцтцтцт, какво познаване на нацията. колко години живя в германия, а
децата на хора като теб. що, ти колко си оставила в дом, та да ги даваме за отглеждане на другиго, а.
и като толкова се репчиш, защо не намалиш поне с едно децата в домовете.............
ай стига си се заяждала като селска лелка с мен, че ми писна.
и не си позволявай лични обиди, че ще яхна нимбуса.
и таз тема омаза, ама няма да ти правя компания този път...........
Щото съм родила три, подобаващо количество за милата ни действителност!
О, аз мажа а ти рисуваш! ПЪрдон!

# 344
  • Там,където се събуждам щастлива.
matakosmata във всеки един постинг се базира на неща, които би трябвало да накарат хората да се замислят ( дори и да не са съгласни). Балу, не бих казала това за твоите  ( най-вече последните, когато се намесват раждания, осиновявания и т.н.).

Винаги ми е бил чуден този социален модел на семейство, който ни прави нормални личности, защото така обществото повелява. Ако трябва да копирам видяният пример сега трябваше да живея във вечна война, алкохол, заплахи и сълзи. Явно този процес не работи винаги по този начин.... newsm78

По отношение на осиновяването: отново matakosmata е права, че в България се чака много кратко. В ХОландия средно чакат по 5-7 години, като децата са от Китай или Южна Америка. За холандче могат да чакат и 15 ( годишно са осиновяване тук има около 77 деца: при 16 милиона). В България има достатъчно деца за осиновяване, но няма достатъчно родители, които биха направили това без дадено условие. 

Общи условия

Активация на акаунт