редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 29 897
  • 558
  •   1
Отговори
# 480
  • Boston, MA
Не четох нагоре, ясно ми е в общи линии как е протекла темата. Имам само съвет.
До всички притеснени как на дете, отгледано от гей двойка, щели много да му се подиграват в училище - ако възпитате децата си така, че да им се струва естествено дете да има мама и татко, две мами, двама татковци или само един родител - няма да има подигравки. Защо ли се съмнявам че е възможно обаче.

# 481
  • Кори Селести
та, не мисля, че такива излишни сексуални акценти в този контекст са нещо, различно от сексизъм - т.е. опит да се получи различно (преференциално) отношение на базата на сексуалната ориентация. не, не си правя изводи само на базата на тази тема.

И аз не останах с впечатлението, че те искат да има закон, в който изрично да се акцентира върху половата ориентация.
Искат промяна, която всъщност засяга всички.

Редно е, човек да може да посочи за настойник на детето си някой по негова преценка, а не първият роднина или социален дом, както е в момента.

Това принципно.

Иначе темата си е съвсем точно сексистки формулирана и неприятна от самото начало, прав си.
И не е пусната от гей.

# 482
  • Sofia
За децата на тези семейства се писа достатъчно.
Съвсем са си нормални и се чустват прекрасно.

Къде??????????????????????? newsm78

Аз ето тази информация търся. Не само, че не е достатъчно, хич я няма.

# 483
  • Кори Селести
В тази тема.
Ако имаш още въпроси, сигурна съм, че Матакосмата няма да ти откаже информация, макар че едва ли ще има възможност да преведе всичко на български.

# 484
Аз съм нова тука и съжалявам, че чек сега са намесвам, обаче... Времето и възпитанието на децата ни е такова, че е нормално те да се подиграват на деца с еднополови родители. Против съм, защото обществото ни още не е назряло за да превъзпита първо родителите, а после и децата за да са готови и разберат, че не е важно какви са родителите и от един пол ли са за да възпитат едно дете в човек. Мисля си също така дали самото дете няма да бъде травми рано от факта... след години на осъзнаване на този факт... дали няма да му липсва и дали самото то няма да приеме този начин на живот. Сигурно има много статистики по света за влиянието, което оказва отглеждането от еднополови родители на дете, но за България те не важат.

# 485
  • София
това е малко смешно
не трябва да правим нещо, защото до сега не е правено
никой българин няма да свикне с гей семействата, ако няма такива
как обществото ни ще премине едно препятствие, ако не бъде изправено пред него

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 13:04 от mimmy

# 486
  • Sofia
В тази тема.
Ако имаш още въпроси, сигурна съм, че Матакосмата няма да ти откаже информация, макар че едва ли ще има възможност да преведе всичко на български.

Имам предвид ЗА БЪЛГАРИЯ. Мен ме интерсуват децата, които живеят ТУК, техните мисли и развитие. И съответно мненията на психолози по въпроса.

Понеже не допускам, след всички мнения в темата,  да предлагате да пуснем една "партида" дечица за опитни зайчета и да пробваме ще съвпаднат ли чуждите изследвания с нашата действителност, нали newsm78

# 487
  • София
Както се казваше в един виц, ние сме с 50 години назад и с 20 години встрани. В този смисъл, чуждите изследвания са строго културно и исторически обвързани и не важат за БГ. Само искам да напомня, че изобщо признаването на съществуването на хомосексуалността и премахване на демонизирането й се е случила в така широко скроената Америка преди 20-тина години. Спомнете си 70-те  и 80-те години, когато се твърдеше, че СПИН е срамната болест на хомосексуалните.
Затова не може да се очаква ей така, хоп-троп, тук хомосексуалните казали че искат и веднага останалите да кажат "заповядайте". Поне още 10 години не ни мърдат докато се възприеме съществуването на такива семейства, да не говорим за децата.

# 488
  • София
...проблемите,  които имат те, разгледани без излишна драматизация, произтичат не от сексуалната им ориентация (проследи моля те темата внимателно). оказва се, че нямат нищо общо с това как точно обичат горещото, а с уреждането на правата върху детето по принцип. поправи ме ако бъркам, но четох няколко пъти всичко.

та, не мисля, че такива излишни сексуални акценти в този контекст са нещо, различно от сексизъм - т.е. опит да се получи различно (преференциално) отношение на базата на сексуалната ориентация. не, не си правя изводи само на базата на тази тема.

Абсолютно!

И когато аз го казах и изрично подчертах, че е излишно да се слага този проблем в гей контекст, защото той е общ и касае всички родители и техните деца, една дама ми отговори с наистина натъртена ирония нещо в смисъл, че , видите ли, наглите хетеросексуални се пробват да отнемат проблема на гейовете и да си го присвоят, щото са дотолкоз нетолерантни, че не им признават правото да имат лични проблеми.

Няколко пъти повторих, че никой не пречи на гейовете да се обичат, плодят и отглеждат децата си, но е крайно време да престанат да оревават белия свят, че имат куп проблеми, след като те не са "техни",а "общи", но не би!!!

# 489
Аз пък от вчера се чудя за едно нещо. Всички знаят, че децата подражават на родителите си и така се учат да се справят, използвайки придаден опит. Децата оформят разбирането си за секса в най-ранна възраст, още преди да са започнали самостоятелно да четат. Т.е. иформацията за сексуалните взаимоотношения, която дете, отглеждано от гей двойка ще получава, ще бъде разбирана като "норма". И сега си представете това детенце в яслата или ДГ, където децата претворяват подражавайки ролите на възрастните, как ще играе на "майки и деца", когато то няма да има понятие за "майка", ако е отглеждано от двама бащи. Или какво понятие за "баща" ще има ако е отглеждано от майки.

Много е лесно да се обобщава: "Деца, кучета и "там каквото", мила Реза. Ежедневието на децата и тяхното право на избор се погазва.

И откъде на къде ще се претенцира за дискриминираност. Няма такова нещо. Дискриминирани са хората с увреждания, но е и хомосексуалните.

Май нашето общество е по-толерантно към всякакъв род извращения, отколкото би трябвало.

И защо да ми се налага да обяснявам на своето дете как се прави хомосексуален акт един ден като ме попита защо Пепи има двама бащи!?

# 490
  • София
...Поне още 10 години не ни мърдат докато се възприеме съществуването на такива семейства, да не говорим за децата.

А защо следва да се чака обществото да проумее и да свикне с нещо, което го има, за да се случи то? При положение, че е ясно - това е бъдещето.
Ами аз не съм съгласна и биометричните ми данни да ги вкарат в личната ми карта. Това ми нарушава моите, лични права, но... искам или не това е бъдещето и ще ми се наложи да го преглътна.

Просто защото обществото го мързи да възпитава децата си в толерантност и/или го мързи да обясни на децата си нещо, което те така или иначе ще разберат да оставим въпросът не решен. За да не му се налага на 'обществото' да каже на децата си - Да, има хора, които обичат и живеят с хора от своя пол. Голямото трудно... децата ще го знаят към 14 си година до едно - гаранция и без вас, дето не ви се обяснява...

# 491
До колкото мога да чета, заглавието на темате е "Редно ли е гей двойки да отглеждат деца?", демек "Правилно ли е?", "В реда на нещата ли е?".... така разбирам аз темата... А кой оревавал ефира и с какво го оревавал или какво ние ще кажем на децата си... и дали ще им демонстрирате хомосексуален и хетеросексуален акт за да направят разликата и да преценят за себе си кое е правилното още в детска възраст (за да знаят как "правилно" да си играят в детската градина) въобще нямат връзка с темата...

# 492
  • София
Аз пък от вчера се чудя за едно нещо. Всички знаят, че децата подражават на родителите си и така се учат да се справят, използвайки придаден опит. Децата оформят разбирането си за секса в най-ранна възраст, още преди да са започнали самостоятелно да четат. Т.е. иформацията за сексуалните взаимоотношения, която дете, отглеждано от гей двойка ще получава, ще бъде разбирана като "норма". И сега си представете това детенце в яслата или ДГ, където децата претворяват подражавайки ролите на възрастните, как ще играе на "майки и деца", когато то няма да има понятие за "майка", ако е отглеждано от двама бащи. Или какво понятие за "баща" ще има ако е отглеждано от майки.

Много е лесно да се обобщава: "Деца, кучета и "там каквото", мила Реза. Ежедневието на децата и тяхното право на избор се погазва.

И откъде на къде ще се претенцира за дискриминираност. Няма такова нещо. Дискриминирани са хората с увреждания, но е и хомосексуалните.

Май нашето общество е по-толерантно към всякакъв род извращения, отколкото би трябвало.

И защо да ми се налага да обяснявам на своето дете как се прави хомосексуален акт един ден като ме попита защо Пепи има двама бащи!?

newsm10 newsm10
Именно за това става въпрос! Децата от най-ранна детска възраст подражават на родителите си за най-различни неща и въобще не е вярно, че не копират модел на поведение(не изцяло, но поне първите години докато се оформи като човече копират почти всичко).  А все някога идва и моментът когато се налага да му обясниш откъде идват и бебетата. Как точно ще стане така, че на едно дете да му обясниш, че мама и мама, или тати и тати като се гушкат не могат нищо да направят по въпроса с бебето, защото природата не е устроила така нещата. А и на мен също не би ми било приятно конкретно за моето дете и бих се подразнила, да го забърквам, като му разяснявам колко прекрасни са и хетеросексуалните и хомосексуалните отношения.... За мен и мъжът ми, нормални са хетеросексуалните отношения и бих искала да кажа на детето си точно това, а не да му забърквам допълнително психиката, като му обяснявам неща, които дори и аз не разбирам. Ако детето ми има такова приятелче, отгледано от хомосексуална двойка, смятам, че и на едното детенце няма да му е комфортно, защото ще бъде различно от повечето и на другото дете няма да му е комфортно, защото ще бъде тотално забъркано то ли е ормалното или другото.

# 493
  • Sofia

А защо следва да се чака обществото да проумее и да свикне с нещо, което го има, за да се случи то? При положение, че е ясно - това е бъдещето.
Ами аз не съм съгласна и биометричните ми данни да ги вкарат в личната ми карта. Това ми нарушава моите, лични права, но... искам или не това е бъдещето и ще ми се наложи да го преглътна.

Просто защото обществото го мързи да възпитава децата си в толерантност и/или го мързи да обясни на децата си нещо, което те така или иначе ще разберат да оставим въпросът не решен. За да не му се налага на 'обществото' да каже на децата си - Да, има хора, които обичат и живеят с хора от своя пол. Голямото трудно... децата ще го знаят към 14 си година до едно - гаранция и без вас, дето не ви се обяснява...

Ами и теб ще попитам тогава- какво предлагаш ти? Да поставим няколко дечица в това общество и да пробваме какъв ще е резултата ли? Без да ни интересува какво ще се случи с тях?

# 494
До колкото мога да чета, заглавието на темате е "Редно ли е гей двойки да отглеждат деца?", демек "Правилно ли е?", "В реда на нещата ли е?".... така разбирам аз темата... А кой оревавал ефира и с какво го оревавал или какво ние ще кажем на децата си... и дали ще им демонстрирате хомосексуален и хетеросексуален акт за да направят разликата и да преценят за себе си кое е правилното още в детска възраст (за да знаят как "правилно" да си играят в детската градина) въобще нямат връзка с темата...

Напротив имат връзка с темата, защото ако всички тези неща се обяснят на децата още в процеса на израстването им като нещо нормално, каквото всъщност са, то тези деца след в някой хубав бъдещ ден, няма да се главоблъскат с подобни въпроси, като "Редно ли е....", "Правилно ли е..."
 И още нещо сексуалността не се формира в ранна детска възраст, това си е естествен биологичен процес, съпътстван с промените на организма в процеса на израстване и няма правилна сексуалност.

Общи условия

Активация на акаунт